Vraag:
Hoe je het beste kunt aangeven dat ik de "go-to person" ben op een cv
Adriano Carneiro
2012-04-11 00:47:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De afgelopen 7 jaar of zo, waar ik ook werk, ben ik uiteindelijk "de man geworden die iedereen gaat om technische en programmeervragen te stellen". Daarom word ik altijd "gepromoveerd" (soms formeel, soms informeel) tot technisch leider.

Hoe zou je die eigenschap in een cv omschrijven? Hoe zou je dit kort en bondig omschrijven, zonder pretentieus of snob te klinken? Is dat zelfs iets dat je in je cv moet zetten? Trouwens, hier zijn de termen die ik bedacht:

 • Interne technische adviseur
 • Interne technische goeroe (dat is een soort snob, eigenlijk)
 • Belangrijkste aanspreekpunt voor technische vragen (bereikt dat zelfs wat ik de lezer probeer te vertellen?)
In mijn laatste sollicitatie gebruikte ik de term "originele gangsta" om deze rol te beschrijven. Ik heb dat cv in een beetje haast 's avonds laat geschreven, dat moet ik bekennen. Ik heb de baan gekregen.
Pardon, meneer de officier.
Tien antwoorden:
#1
+49
Isaac Moses
2012-04-11 00:52:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb voor dit doel "inwonende deskundige" gebruikt, samen met enige verantwoordelijkheidstaal in de trant van "overleggen met collega's indien nodig". Om dit echt te laten zingen, voegt u een prestatielijn toe die verwijst naar resultaten die afkomstig zijn van het bedrijf dat u in deze functie heeft, bijv. "Honderden bugs in de ontwerpfase vermeden door begeleiding te bieden aan collega's die aan het werk waren [...]".

Ik ga deze zin nu eigenlijk aan mijn cv toevoegen ...
"Honderden bugs vermeden" nodigt uit tot een vraag waarin u wordt gevraagd hoe u aan dat aantal bent gekomen - wees bereid om uzelf te rechtvaardigen.
@JonStory, natuurlijk, elke feitelijke bewering in uw cv moet iets zijn waarvan u een back-up kunt maken. Alleen cijfers verzinnen om cijfers te hebben, is een slecht idee.
"honderden bugs" maakt het geweldige beeld van "resident expert" imho ongedaan. Ik zeg niet dat het niet waar is, maar het klinkt als overdrijving, wat dacht je van "Vermeden aanzienlijke problemen in de ontwerpfase ..." of "aanzienlijke probleemrapporten" als u het concept van bugs of zelfs "een aanzienlijk aantal bugs "als je het woord bugs niet erg vindt.
@RyanfaeScotland Als je weet hoeveel misverstanden en onjuiste aannames je hebt opgelost, kun je dit direct in verband brengen met bugs.Bugs zijn niet altijd programmeerfouten, als iemand niet correct geïmplementeerd is, is dat ook een bug.Voor een lange tijd "resident expert" denk ik niet dat honderden bugs zo wild zijn van een aantal.Mijn ervaring is dat het aantal bugs dat u kunt voorkomen door simpelweg de juiste vragen op het juiste moment te stellen, onthutsend is.
@Cronax - Zoals ik al zei in mijn commentaar bijna 2 jaar geleden "Ik zeg niet dat het niet waar is, maar het KLINKT ALS hyperbool ..." Ik geef commentaar op de bewoordingen die in de formulering worden gebruikt, niet de legitimiteit van de cijfers.
#2
+23
bethlakshmi
2012-04-11 01:06:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over twee bedrijven in twee sectoren van de markt (defensie / financiën) heen hebben we hiervoor de term Subject Matter Expert gebruikt. Het wordt zo vaak gebruikt (in de VS, of in ieder geval het noordoosten van de VS) dat we het zelfs "SME" noemen (uitgesproken als 'smee "), hoewel ik voor de duidelijkheid het acroniem op een cv zou overslaan.

Ik heb dat op mijn eigen cv gezet en het bij anderen gezien. Het onderscheidt zich voor mij op de volgende manieren van "Technisch hoofd":

 • Technisch hoofd - kan wel of niet de expert zijn op alle aspecten van het project of het werk van het team dat aan hem rapporteert. Het is waarschijnlijker dat hij enige diepgang kent over sommige dingen en minder over andere, maar beschikt over uitstekende leiderschapsvaardigheden zodat hij het team kan verzamelen en werk en mensen zo goed mogelijk matchen.

 • Subject Matter Expert - individuele bijdrager op hoog niveau, die de go-to-man is op bepaalde belangrijke technische gebieden. in het oplossingsdomein of het probleemdomein. Heeft sterke onderwijs- / mentoringscapaciteiten, maar doet misschien geen management- / leiderschapsdingen. In feite kunnen de zuiverste KMO's mensen zijn die u niet WILT belast met teamleiderschap, Ze hebben dan niet zoveel tijd als ze zouden moeten hebben om op de hoogte te blijven van de stand van de techniek en mensen te begeleiden bij de echt moeilijke vragen.

Als ik lood hoor, vermoed ik dat de persoon het oppervlak van tenminste een paar technische gebieden moet doorzoeken. Als ik SME hoor, ben ik er zeker van dat de persoon een diepe duik heeft gemaakt.

Annoteer het in het bijzonder met gebieden. Ik noem mezelf bijvoorbeeld Subject Matter Expert op het gebied van Java Web Security en PKI. Ik zou aarzelend zijn om een ​​cv te geloven waarin geen redelijke kwalificaties zijn neergezet - bijvoorbeeld, alle JEE is vrij breed, en het is waarschijnlijker dat een KMO goed thuis is in bepaalde API's.

Zeg gewoon niet dat u een KMO bent, tenzij u dit in het interview kunt bevestigen. Als u beweert de expert te zijn, kunt u beter diepgaande technische vragen behandelen. Niets ziet er erger uit dan beweren een expert te zijn en vervolgens de vragen over de basis te laten vallen.
Ik ga niet naar beneden stemmen, maar het acroniem SME wordt in het VK over het algemeen gebruikt voor "Small / Medium Enterprises" - het gebruik ervan kan verwarrend zijn.
Bedankt voor opmerkingen - heeft de KMO bijgewerkt met een kwalificatie voor locale. Over expertise afgesproken, maar als men de "go to guy" is, komt dat waarschijnlijk niet omdat u de leider van het B-schip bent (Douglas Adams) - maar dat een over het algemeen slim team met harde problemen komt waarvoor een echte expert nodig is.
#3
+7
Scott C Wilson
2012-04-11 00:54:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een deel van het antwoord hangt af van wie het publiek van vraagstellers is:

 • Mensen die ondergeschikt zijn aan jou of ondergeschikten? "Mentor"
 • Mensen die uw leeftijdsgenoten zijn? "Teamleider" of "Technisch leider."
 • Mensen die uw groep, divisie of bedrijf leiden? 'Senior leider', 'adviseur' of 'architect'.

En versterk in elk geval uw reputatie als de 'go-to guy' door te verwijzen naar een belangrijke StackOverflow-vertegenwoordiger (maar leg uit wat SO is).

+1 voor het vermelden van het Stack Overflow-punt. Ik voeg het al meer dan een jaar toe omdat je vragen en antwoorden voor zich spreken. :)
#4
+4
Jacob G
2012-04-11 01:30:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een humoristische of over het algemeen vermakelijke toon in je cv aanneemt, kan zoiets als "Guru" of "Genius" je punt overbrengen. In een serieuze context komen deze termen echter slecht over. Verder komt een mislukte poging tot humor nog erger over. Ik zou ook voorzichtig zijn met een uitdrukking als 'inwonende deskundige', omdat iemand kan denken dat u uw positie / bijdrage overwaardeert en uzelf misschien als onvervangbaar beschouwt.

Ik zou afraden om te proberen een korte zin om alles wat u doet en verstrekt in dit spectrum samen te vatten en liever een opsommingsteken toe te voegen als onderdeel van uw taken met aanvullende opsommingstekens ter versterking:

Positie X bij Widget Corp, technisch Persoon, 2001 - heden

 • Verantwoordelijk voor het beheer van het X-proces
 • Team van mensen leiden om Y te doen
 • Dienen als een hulpmiddel voor advies en begeleiding bij technische kwesties aan management en andere technische teams.

enz. enz ...

#5
+3
Rarity
2012-04-11 00:55:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op basis van uw beschrijving zou ik zeggen dat deze persoon een leider of expert in uw gebied is. Je bent een probleemoplosser en een adviseur. U moet een term kiezen die goed past bij uw vakgebied en uw manier van verkopen. Kies iets dat gezaghebbend klinkt, maar niet zelfverzekerd.

Guru klinkt alsof je te hard je best doet, net als veel van de "leuke" titels zoals "Ninja" die ik heb horen rondvliegen. Ik vermoed ook onmiddellijk Neckbeardism als ik Guru hoor.

#6
+2
bretterer
2012-04-11 00:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het eerste dat in me opkwam, was technisch adviseur. Als ik Guru aan een cv toevoeg, zou ik naar mijn mening vrij snel een cv weggooien. Doet me denken dat de persoon misschien vol van zichzelf is en een "ik weet alles" soort persoon

sommige bedrijven (waaronder een waar ik voor werkte) noemen veel van hun werknemers "technische adviseurs" (inclusief mensen in ondersteuning, proserve, engineering, enz.). Dat is jammer, want het omschrijft hun rollen niet * zo * duidelijk
#7
+2
HLGEM
2012-04-11 10:43:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gewoonlijk maak ik een punt met zoiets als:

 • Technisch advies en assistentie gegeven aan andere teams en juniorontwikkelaars.

Ik geef er de voorkeur aan dat mijn cv me concentreert over de dingen die ik persoonlijk heb bereikt.

Waar je dit echt wilt benadrukken, is in het interview. Bereid een paar voorbeelden voor van momenten waarop u de go-to person was en iemand uit een slechte plek hielp. Meestal kunt u ten minste één vraag vinden waar u deze voorbeelden kunt noemen. Als er echter niets aan de hand is, vraag dan aan het einde waarom je zou moeten worden aangenomen, geef dan aan hoeveel je anderen helpt en hoe diep je technische kennis is. Wanneer u uw lijst met referenties maakt, neem dan ook enkele mensen op die dit ter sprake zullen brengen wanneer ze worden gebeld. Vraag hen dat in feite te doen. Het betekent meer voor de wervingsambtenaar als iemand anders u de vertrouwenspersoon noemt dan wanneer u dat doet.

+1. Ik ben ook zo iemand, en ik gebruik uitdrukkingen als "verstrek (d) intern advies (resulterend in blah blah blah)"; Ik probeer het niet als een rol te vangen.
#8
+1
Brandon
2012-04-11 00:52:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom niet gewoon Technical Lead gebruiken? Als het geen echte promotie is, plaats deze dan tussen aanhalingstekens. Geef aan dat je hebt gehandeld als de technische hulpbron voor het team in het gedeelte over de beschrijving van je taken.

ik zou niets tussen schrikcitaten in je cv zetten - het lijkt erop dat je ironisch bent in je cv.ProTip: wees niet ironisch in je cv.
#9
+1
Michael Durrant
2012-08-13 04:04:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou willen voorstellen om:

[intro-blurb over je liefde voor technologie, enz.] en vervolgens een alinea te gebruiken met de tekst 'Bij recente banen, voor verschillende werkgevers, word ik meestal' de man die iedereen gaat om technische en programmeervragen te stellen "en dat heeft me tot gevolg gehad dat ik gepromoveerd ben tot technisch leider.

Ik weet dat ik je woorden parafraseer, maar dat is eigenlijk het punt. Als je wat overdreven formele dingen hebt geschreven, zoals 'Assisted en begeleide junior ontwikkelaars "dat is goed maar erg algemeen en zal waarschijnlijk verdwalen in de shuffle van vele cv's die soortgelijke dingen zeggen. Een zorgvuldig geformuleerde, maar spraakzame uitspraak kan echter de aandacht trekken van iemand die misschien honderden formele cv's bekijkt.

#10
  0
Jasconius
2012-04-11 00:54:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van de term "consultant", en je kunt het verfraaien zoals je wilt.

"Guy die de enige is die echt weet wat hij doet" zal helaas altijd grof klinken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...