Vraag:
Hoe kan ik als collega leiding geven aan mijn team?
Nicole
2012-04-11 02:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb naar veel leiderschapspodcasts geluisterd. Een daarvan was een interview met de voormalige Super Bowl-winnende coach van Indianapolis Colts Tony Dungy, die een boek schreef met de titel The Mentor Leader: Secrets to Building People and Teams That Win Consistently.

Tony Dungy is een voorvechter van het idee dat de teams die winnen de teams zijn met de meeste eenheid van doel, niet de teams met de absoluut beste spelers.

Ik ben geen directe leider van mijn team en ons team heeft geen manager die aan dezelfde dagelijkse zaken werkt. Soms heb ik het gevoel dat we een gebrek aan eenheid van doel hebben, en ik zou graag helpen bij de groei ervan. Hoe kan ik de eenheid van mijn team verbeteren en algemeen leiderschap bieden zonder de mogelijke valkuilen te betreden? Is een voorbeeld stellen de enige manier?

Drie antwoorden:
#1
+28
hairboat
2012-04-11 03:59:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat een van de belangrijkste factoren om een ​​leider te worden in een team, onofficieel of officieel, het onderhouden van een positieve en communicatieve relatie met elk lid van het team is. Een deel van de taak van een leidinggevende is om elk lid van het team te helpen goed te presteren in hun werk, niet alleen degenen met wie ze van nature goed overweg kunnen. Je hoeft niet met iedereen in het team maatjes te zijn, maar iedereen zou je moeten zien als iemand met een eerlijk perspectief en iemand die iedereen in het team respecteert, ook al zouden ze dat nooit willen met je praten buiten het werk.

Dit zal je helpen om geleidelijk in de rol te komen, zoals Jae al zei. Als je een soort relatie hebt met elk teamlid waarin ze je als behulpzaam (of op zijn minst respectvol geïnteresseerd) beschouwen, kun je een natuurlijke keuze worden.

Dit antwoord herinnert ons eraan dat leiderschap niet om macht gaat, maar om service . Jouw taak bij het smeden van deze relaties is daarom niet muggenziften of ongewenste instructies geven over hoe verder te gaan met een bepaald project of een bepaalde taak. Het is om te proberen alle hulp te bieden die het teamlid nodig heeft om zijn werk beter te doen, ook al betekent dat soms dat je gewoon een kop koffie voor ze gaat halen als het hen helpt om een ​​deadline te halen.

Een leider moet de behoeften van zijn team - zowel de individuen als het team als eenheid - boven zijn eigen behoeften stellen. Begin hiermee, en de titel (of in ieder geval de onofficiële rol) zal volgen.

Korte versie: +1. Lange versie: `... iedereen zou aan je moeten denken als iemand met een eerlijk perspectief en iemand die iedereen in het team respecteert, ook al zouden ze buiten het werk nooit met je willen praten. 'Ik denk dat dit de sleutel is tot een peer-leider hebben. De mensen voor wie ik heb gewerkt en die ik het meest heb gerespecteerd, zijn mensen zoals deze. Ik heb ook gehoord dat de beste managers degenen zijn die * uit de weg gaan * van een bekwaam team. Goede managers vertrouwen erop dat ze slimme, capabele mensen hebben aangenomen en erkennen ook hun eigen grenzen. :)
#2
+10
Dynamic
2012-04-11 03:32:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een voorbeeld stellen is niet de enige manier, maar het is de gemakkelijkste manier.

Niemand zal iemand volgen die dat niet doet weet waar ze het in vredesnaam over hebben. Ze zullen degenen volgen die initiatief nemen en respectabele mensen zijn. Door dit te doen, verlies je geen baanzekerheid en zul je die waarschijnlijk wel winnen.

Je zou ook geleidelijk in de rol kunnen gaan ...

Ik vind dit scenario echt leuk. Als u bijvoorbeeld een enkele medewerker gaat helpen met zijn werk, zullen anderen dat zien. Ze zullen dan om hulp gaan vragen, en geleidelijk zou je een leider op je werkplek kunnen worden zonder dat iemand het zelfs maar beseft.

Of je zou een slechte dictator kunnen zijn ...

Ja. Doe dat niet.

Ik weet niet zeker of een voorbeeld stellen voor alle teams werkt. Loop niet voor me uit, misschien volg ik niet, n dat alles ...
#3
+4
Michael Zedeler
2013-05-26 02:37:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het goede voorbeeld geven kan een erg eenzame en omslachtige aanpak zijn, vooral als je binnen IT werkt, aangezien ontwikkelaars er erg goed in zijn om buiten te sluiten wat er om hen heen gebeurt.

Ten eerste moet je beoordelen waar het team versterking nodig heeft. Elk team heeft problemen, maar ze variëren enorm van interpersoonlijke conflicten, een slecht moreel, gebrek aan domeinkennis, enzovoort. Probeer wat tijd te besteden aan het uitzoeken wat volgens jou de grootste zwakheden van het team zijn.

Als je eenmaal daar bent, begin dan met het valideren van je overtuigingen. Dit betekent: controleer of een redelijk aantal andere teamleden dezelfde problemen herkent en probeer te zien of je ze kunt testen door kleine experimenten of benchmarks uit te voeren.

Nadat je dit hebt gedaan, heb je een waslijst van problemen die uw team zou moeten oplossen. Om ze op te lossen, kan veel hard werk vergen, maar als ze zijn gevalideerd, zou het team moeten helpen begrijpen waarom ze belangrijk zijn om op te lossen. Als je merkt dat je terrein verliest, overweeg dan of een hervalidatie gepast is en bereid je voor op de mogelijkheid dat blijkt dat sommige problemen niet langer de moeite waard zijn om op te lossen.

De bovenstaande stappen uitvoeren is het soort leiderschap waarvan ik denk dat het in uw situatie zou helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...