Vraag:
Hoe kan ik vergaderingen beleefd verlaten waaraan ik niet kan bijdragen of waarvan ik niet kan leren?
weronika
2012-04-11 04:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op mijn werk hebben we vrij frequente vergaderingen met ofwel slecht gedefinieerde agenda's, of agenda's die een lange lijst van onderwerpen zijn zonder centraal thema - in feite 'het team moet bijeenkomen om te praten over alles waarvan iemand vindt dat het moet worden besproken' , met of zonder dat iedereen van tevoren een lijst e-mailt met waarover ze willen praten. (Ik ben niet verantwoordelijk voor het organiseren ervan, hoewel ik een ander model zou kunnen voorstellen als iemand een goed alternatief heeft.)

Bij sommige bijeenkomsten blijkt er niets te zijn dat relevant is voor mijn deel van de baan, anders bespreken we de meeste punten van de lijst snel en besteden we dan een half uur aan iets waar ik niet aan kan bijdragen. (Het grootste deel van het team doet praktische wetenschap, ik doe alleen de data-analyse). Is er een beleefde manier om mezelf te verontschuldigen voor de vergadering als duidelijk wordt dat er geen reden is om daar aanwezig te zijn? Of zou het een slecht idee zijn om het te proberen?

Ik stel een uitbreiding van deze vraag voor ... hoe blijf ik wakker tijdens deze bijeenkomsten als ze onvermijdelijk zijn?
Als de persoon het een hele klus vindt, kun je je altijd aanmelden om de bijeenkomsten voor hem of haar te organiseren.
Hoe zit het met het creëren van een conflict zodat u niet aanwezig kunt zijn.
Kan met geen enkele frequentie echt een conflict creëren - dit zijn de belangrijkste vergaderingen van mijn team. Ik weet niet zeker hoe ik ze beter zou organiseren, zelfs als mijn baas me op het aanbod zou ingaan ... Wakker blijven kan inderdaad een uitdaging zijn.
Ik haat het om dit te zeggen, maar; ofwel moet van tevoren bekend zijn dat u geen baat zult hebben bij de bijeenkomst, en daarom mag u niet worden uitgenodigd, ofwel moet u * iets * uit de bijeenkomst kunnen halen om uw werk beter te doen. Stap op, ontdek wat dat is.
@NickC, zou dat altijd zo zijn geweest ... maar het vereist een zekere mate van planning en voorbedachtheid van de kant van de organisatoren van de vergadering, en dat is helaas niet altijd het geval.
De vergaderingen van het hele team zouden meer een samenvatting moeten zijn met onderwerpen die naar voren komen waarbij niet iedereen achteraf wordt besproken, zodat u zich kunt afsplitsen, maar mensen weten nog steeds wat er aan de hand is. Als je uiteindelijk met iedereen alles bespreekt, is dat erg inefficiënt.
Acht antwoorden:
#1
+24
hairboat
2012-04-11 05:02:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou je aanraden om het privé te bespreken met je manager (of met degene die de bijeenkomsten organiseert als het niet je manager is). Laat ze weten hoe je je voelt, maar probeer ze niet te beledigen. Als ze hun zout waard zijn, zouden ze je tijd moeten waarderen en dienovereenkomstig een plan proberen te maken - ofwel door de structuur van de bijeenkomsten te veranderen of door een manier te regelen om niet-praktische mensen de kamer te laten verlaten wanneer de bijeenkomst beweegt in die richting.

Als uw manager niet ontvankelijk is, kunt u proberen dit met uw teamgenoten te bespreken. Wie heeft de neiging het gesprek te laten ontsporen tot off-topic dingen? Zou je je op je gemak voelen om ze te vragen te wachten tot ze alleen de praktische wetenschapsmensen ontmoeten om die onderwerpen ter sprake te brengen?

Over het algemeen raad ik je gewoon aan om eerlijk (maar constructief) te zijn tegen iedereen die de situatie voor jou zou kunnen veranderen - en het privé te doen, zodat niemand zich aangevallen voelt in het bijzijn van hun leeftijdsgenoten.

Neem anders iets mee om op te krabbelen.
Een deel van het probleem is dat ik niet zeker weet wat de beste algehele oplossing is - er zijn geen vergaderingen voor alleen de praktische wetenschapsmensen, en ik ben de enige computationele persoon, dus ik zou me een beetje ongemakkelijk voelen de groep vragen om de wekelijkse bijeenkomsten in twee delen op te splitsen op basis van of ik om het onderwerp geef - het zou me tijd besparen, maar het kan voor alle anderen te veel gedoe zijn.
@weronika In dat geval zou ik toch adviseren om het onderwerp aan te snijden bij je leidinggevende. Ze hebben misschien betere ideeën dan mijn steken in het donker :)
Hmm, waar ... ik maak me gewoon zorgen dat het misschien te veeleisend wordt, als ik in feite het hele team vraag om de vergaderstructuur voor mij te veranderen.
@weronika Het klinkt alsof de manier waarop de bijeenkomsten worden georganiseerd misschien niet de beste is voor * iedereen *, niet alleen voor jou. Ik denk dat elke vergadering op zijn minst een of andere vooraf bepaalde agenda moet hebben. Dus je kunt het misschien draaien als een suggestie voor het hele team, niet alleen dat je je verveelt (of onproductief).
Of als u met uw manager praat, wees dan eerlijk en zeg dat uw tijd beter kan worden besteed aan welke taak dan ook, in plaats van de vergadering bij te wonen. Als je dit beleefd en objectief doet, ben ik er zeker van dat alles goed komt. U weet nooit dat uw manager het er zelfs maar mee eens kan zijn dat de vergaderingen niet zo effectief zijn als ze zouden moeten zijn.
#2
+15
Morons
2012-04-11 05:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

** Wees oprecht en eerlijk en vraag:

Ben ik hier nog steeds nodig?

**

-ken de items die aan u zijn toegewezen tijdens de vergadering voordat u vertrekt ..

Ik heb dat rapport voor u klaar aan het einde van de dag

Natuurlijk is dit in de veronderstelling dat je WEET dat je niet nodig bent, en alle anderen zullen het daarmee eens zijn. (IE uw manager heeft u niet gevraagd om aantekeningen te maken)

Ik zou voorzichtig zijn om dit te doen waar iedereen op de vergadering bij is. Het kan overkomen als luchthartig of respectloos.
@AbbyT.Miller Je moet je oordeel gebruiken, je kunt dit natuurlijk niet doen tijdens een kick-off meeting of een meeting met 25 mensen in de zaal. Maar een kleine vergadering waar je de laatste minuut in bent getrokken. voor een snelle vraag, dat kan absoluut,
Absoluut. Het kan werken als je wat finesse en gezond verstand gebruikt.
Ik zou de uitdrukking gebruiken "Ik weet niet zeker of ik hier iets aan bijdraag / waarde toevoeg". Dit benadrukt dat uw voortdurende aanwezigheid niemand anders zo goed doet als dat zij u niet helpen; de laatste is de indruk die u misschien probeert te vermijden.
Ik doe dit de hele tijd. "Is er nog iets anders waarvoor je me nodig hebt? Want ik moet echt terug ...". Je kunt ook zeggen: "Kunnen we eerst x afhandelen, want ik heb een deadline en ik moet snel terug?"
#3
+6
Adriano Carneiro
2012-04-11 05:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien je echt van mening bent dat het geen voordeel heeft om daar te zijn, is dit mijn suggestie:

Ga naast je baas zitten. Wanneer de vergadering het meest zinloos wordt, wend je je dan stilletjes tot je baas en zeg je "Hé, ik moet vandaag X afleveren, ik zal het halen, maar ik heb de tijd nodig. Denk je dat ik naar buiten kan om dit voor elkaar te krijgen?". De baas zal geen nee zeggen als je het op het perfecte moment doet.

Afhankelijk van de zinloosheid van de vergadering, zal hij / zij waarschijnlijk met je mee willen gaan.

Nu, als JOUW BAAS de vergadering belde, heb je pech. Wees aanwezig en probeer niet in slaap te vallen.

Ja, mijn baas roept de vergaderingen, het zijn de wekelijkse algemene vergaderingen van mijn team. Maar dat kan nog steeds werken - hij kan nogal flexibel zijn in dingen, en hij realiseert zich dat sommige onderwerpen niet relevant voor mij zijn.
#4
+3
Kris Harper
2012-04-11 05:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen hangt dit allemaal af van wie er aanwezig is en hoe gemakkelijk ze beledigd kunnen zijn.

Ik zou zeggen dat een betere oplossing zou zijn om met de organisatoren van de vergadering te praten. Vraag hen om een ​​agenda te gebruiken en merk op dat

  • Iedereen productiever zal worden, wetende wat er van tevoren moet worden behandeld.

  • Je hebt een geschiedenis van wat er werd behandeld voor toekomstig gebruik.

Tegelijkertijd kun je hen vragen de bijeenkomsten te organiseren zodat jij jouw steentje bijdraagt en laat anderen het hunne doen. Als je een agenda hebt die duidelijk niets zegt dat voor jou relevant is, lijkt het op dat moment niet onbeleefd om eruit te stappen.

#5
+3
David Navarre
2012-08-03 18:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb altijd een hekel gehad aan deze manier van vergaderen. Als er helemaal geen structuur is, zal iemand deze altijd kapen om iets te bespreken dat zijn eigen doel dient (meestal een discussie over hoe belangrijk ze zijn). In het soort bijeenkomst van het type 'ieder persoon rapporteert' kunt u tenminste zien hoever u bent in het proces, hoewel iemand wiens bijdragen minimaal zijn, toch 'zijn tijd' gebruikt om zijn taken diepgaand te bespreken om zijn voortgezette dienstverband te rechtvaardigen .

Dus ik zou de ontmoetingen met je baas bespreken en voorstellen dat mensen onderwerpen indienen in plaats van te wachten tot de bijeenkomst plaatsvindt om te beslissen waarover ze praten. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is door iedereen de titel van het onderwerp op een wit bord in de kamer te laten schrijven wanneer ze aankomen, maar het zou beter zijn als iemand werd aangewezen om de agenda te beheren en iedereen de ideeën van tevoren in te dienen. Een van de grote voordelen hiervan is dat als het van tevoren bekend is, iedereen zijn gedachten over zijn eigen onderwerp kan verzamelen EN zich kan voorbereiden om die van anderen te bespreken.

Als niemand dat accepteert, raad ik aan om willekeurige telefoontjes of sms'jes zodat u de vergadering kunt verlaten, of naar uw bureau moeten rennen om "een processorintensieve berekening opnieuw te starten". Of plan tandartsafspraken die tegenstrijdig zijn ...

#6
+2
HLGEM
2012-08-03 03:22:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien het lijkt alsof je in een andere specialiteit zit dan de anderen in je team, is dit wat ik zou willen voorstellen. Vraag je baas om eerst onderwerpen te bespreken die je moet weten en excuseer je als die klaar zijn. Als specialist heb ik dit in het verleden gedaan en het werkte heel goed. Je moet natuurlijk een redelijke baas hebben die je liever aan het werk heeft dan dat je een vergadering bijwoont om dingen te bespreken waar je geen expertise of kennis van hebt. Het is vaak het beste om hiermee te beginnen wanneer u een deadline nadert, om u een goed excuus te geven waarom u het vraagt. Het is vooral goed als je het zo kunt werken dat je twee of drie weken verwijderd bent van de dealine en dat we dit dus voor meerdere bijeenkomsten op rij moeten doen. Als ze eenmaal aan het idee gewend zijn, is het gemakkelijker om er een blijvend iets van te maken.

Ik heb ook aangeboden om telefonisch bereikbaar te zijn voor vergaderingen als er iets opduikt waar ze me misschien nodig hebben, maar normaal gesproken zou ik mijn input niet nodig hebben. Ik ben op deze manier aan vele urenlange klantbijeenkomsten ontsnapt! Het werkt niet voor de reguliere teamvergadering, maar wel voor een aantal andere bijeenkomsten.

#7
  0
a3nm
2017-04-26 12:23:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u fysiek niet uit de vergadering kunt komen, maar het is acceptabel dat mensen een laptop hebben, dan kan een eenvoudige optie zijn om gewoon uw laptop te gebruiken om te beginnen met het beantwoorden van e-mail of om aan iets te werken dat voor u relevant is tijdens de vergadering. Toegegeven, het is geen erg goede optie, want het is niet de beste manier om je te concentreren, het kan als onbeleefd worden ervaren en het is misschien beter om de vergadering echt te verlaten; maar in sommige omstandigheden kan het vragen om te vertrekken (of gewoon direct vertrekken) storend zijn, terwijl alleen iets anders doen niemand kan storen. Een ander voordeel van de laptop is dat het voor u mogelijk is om "wakker te worden" en af ​​en toe te kijken of de discussie is verschoven naar een of ander agendapunt dat voor u relevant is.

#8
-1
bretterer
2012-04-11 05:02:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou alleen willen zeggen om in de vergadering te blijven, je weet misschien niet waarom je überhaupt werd gevraagd om daar aanwezig te zijn. De meeste vergaderingen duren tenslotte maar een uur.

Als je echt het gevoel hebt dat je niet bij de vergadering hoeft te zijn en op een goede plek in je baan en bedrijf zit, kun je dat altijd uitleggen aan de vergadering organisator of de persoon die u heeft gevraagd om daar aanwezig te zijn, dat het misschien niet de beste manier is om uw tijd te besteden. Als u al in de vergadering bent voordat u zich dit realiseert, kunt u altijd wachten op een goed onderbrekingspunt van de vergadering en uzelf excuseren en gewoon zeggen dat u vindt dat de vergadering niet de beste manier is om uw tijd te besteden.

"... de meeste vergaderingen duren maar een uur." U werkt toch niet met wetenschappers?
De meest nutteloze bijeenkomsten in elke branche hebben vaak geen tijdslimiet.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...