Vraag:
Moet ik mezelf omschrijven aan de hand van mijn huidige functie of mijn gewenste functie?
Rarity
2012-04-11 01:38:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik momenteel ben een programmeur in functietitel en grotendeels wat ik doe. Ik solliciteer echter voor UX / UI / ect Design (en front-end development) functies. Mijn huidige vaardigheden zijn belangrijk voor de functies die ik zoek, maar "programmeur" klinkt gewoon als een slechte match.

Ik wil echt niet overkomen als programmeur solliciteren naar een ontwerp baan; Ik heb ontwerpervaring, ik doe front-end design in mijn huidige baan, ik heb een opleidingsachtergrond die UX-ontwerp ondersteunt. Tegelijkertijd wil ik niet als een leugenaar overkomen door te zeggen dat ik een UI Designer ben, terwijl in mijn cv duidelijk staat dat mijn huidige titel Programmer bij Such A Company is.

Welke titel heb ik koos voor mijn elevator pitch? De positie die ik wil, de positie die ik heb, of iets daartussenin dat voor beide geldt?

Drie antwoorden:
#1
+13
HLGEM
2012-04-11 01:48:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik je titel, want iedereen die een referentiecontrole uitvoert, kan je eruit gooien als deze niet overeenkomt met wat de referentiecontrole zegt. Als u vindt dat de titel te ver weg is, voegt u de realistische titel van wat u deed tussen haakjes toe na de officiële titel. Leg dan uit waarom je dat deed in de begeleidende brief.

Wat u wilt doen, is ervoor zorgen dat de beschrijving van de taak de informatie bevat over welke ontwerptaken u hebt uitgevoerd.

Om deze vraag mee te nemen, geeft u in het gedeelte Ervaring een lijst van kogels die relevant zijn voor datgene waarnaar u wilt overschakelen, naast kogels die uw huidige positie markeren?
#2
+7
JBRWilkinson
2012-04-11 01:52:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik je huidige functie / functietitel op je cv

.. maar beschrijf duidelijk de overdraagbare vaardigheden die je wilt ontwikkelen. Sommige recruiters zullen onnauwkeurigheid / overdrijving op uw cv zien als een indicatie van andere problemen en u afwijzen. Het is misschien niet de toekomstige werkgever die dit doet - het is gebruikelijk om een ​​extern bureau te gebruiken om routinematige achtergrondcontroles uit te voeren.

In sommige gebieden kan het worden opgevat als fraude om uw cv te verfraaien, dus houd het waarheidsgetrouw.

Uw begeleidende brief en / of objectieve verklaring moet beschrijven dat u wilt verhuizen tussen rollen.

Als u een verhuisbedrijf bent, kan het gemakkelijker zijn om voor dezelfde functie te solliciteren als u momenteel doet en vervolgens intern over te stappen wanneer u daar bent.

+1 Voor veel werkgevers is eerlijkheid elke dag beter dan overdrijven, aangezien ze veel bs van anderen horen.
#3
+3
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 01:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer altijd mijn cv aan te passen aan de functie die ik zoek.

De persoon die de baan wil vervullen die ik wil, geeft niet om de vaardigheden die ik heb die niet belangrijk voor hem zijn. Probeer altijd te benadrukken wat belangrijk is voor de functie waarnaar u solliciteert.

Maak een lijst van alle vaardigheden die u hebt gebruikt in uw vorige functie (s) waarnaar in de nieuwe functie wordt gezocht.

U kunt de titel die u heeft gebruiken. De meeste werkgevers beseffen dat titels precies dat zijn. Ze kijken naar de vaardigheden die belangrijk waren voor de functie.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...