Vraag:
Is er een optimaal aantal jaren per baan als ingenieur?
nurnachman
2012-04-11 01:47:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige (software) ingenieurs behouden hun baan voor een zeer korte tijd, alsof ze verbintenisproblemen hebben.

Sommigen houden hun baan te lang vast, alsof ze bang zijn om hun veiligheid te verlaten zone.

Is er een "juist" aantal jaren per baan voor een (software) engineer, of maakt het uit?

Stemmen om te sluiten omdat er geen "juist" antwoord is, hangt af van een groot aantal factoren, zal variëren met al deze factoren, dwz "Je moet alleen praktische, beantwoorde vragen stellen op basis van de werkelijke problemen waarmee je te maken hebt. Spraakzaam, open einde vragen verminderen het nut van onze site en duwen andere vragen van de voorpagina. "
Dit is veel te vaag voor elk soort nuttig algemeen antwoord.
Vier antwoorden:
#1
+12
Scott C Wilson
2012-04-11 02:10:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behoud uw baan zolang u elk jaar leert, groeit en verbetert. Als je begint te stagneren, is dat een signaal dat het tijd is om verder te gaan.

Als je wordt geïnterviewd, wees dan bereid om vragen aan beide kanten van het spectrum te beantwoorden:

  • Waarom ben je zo snel vertrokken?
  • Waarom bleef je daar zo lang? Wat heb je gedaan om op dezelfde plek te blijven groeien?
#2
+6
Atif
2012-04-11 01:57:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ervan af wat je uit je carrière wilt halen.

Als je veel ervaring wilt hebben in verschillende expertisegebieden, dan zou je om de paar jaar kunnen verhuizen. De reden hiervoor is dat je wilt groeien en je vaardigheden wilt verbeteren.

Als je echter het gevoel hebt dat je groeit in je carrière (en promotie krijgt) en je werkt voor je droombedrijf (Microsoft / Apple bijvoorbeeld), kunt u daar 20 jaar blijven als u dat wilt.

#3
+5
jefflunt
2012-04-11 02:05:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hangt volledig af van de branche / baan waarin u zich bevindt en die u wilt hebben, evenals van vele factoren waarop u geen controle heeft. Net als bij het schrijven van software zelf, is "optimaal" in de echte wereld een combinatie van factoren, toegepast op het probleem dat je probeert op te lossen.

Ik denk niet dat er een canoniek antwoord is op zoiets als deze. De combinatie van factoren die je wel of niet een bepaalde functie bezorgen, is gecompliceerd en uniek, afhankelijk van het exacte moment waarop je solliciteert, de ervaring die je op dat moment hebt, wat voor een potentiële baan vereist kan zijn en nog veel meer factoren in de grotere wereld waar u geen controle over heeft: dwz de markt voor dergelijke banen.

#4
  0
sleske
2012-04-15 17:21:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vuistregel die ik altijd heb gehoord, is dat je over het algemeen minimaal twee jaar moet blijven - anders kan er een rode vlag oplichten als mensen je cv lezen. Natuurlijk, als je een goede reden hebt, kan <2 yrs nog steeds in orde zijn.

Afgezien daarvan zijn er geen algemene regels. Ik ben afhankelijk van zowel wat je wilt (geef je de voorkeur aan stabiliteit of regelmatig nieuwe uitdagingen), van wat je baan te bieden heeft en van de praktijken in de sector. Sommige werkgevers beschouwen iedereen die minder dan een decennium blijft als een jobhopper, en bij sommige adviesbureaus wordt verwacht dat de meerderheid van de mensen na een paar jaar vertrekt.

Merk ook op dat er zijn alternatieven voor het wisselen van baan, zoals verhuizen naar een andere afdeling, advieswerk doen als onderdeel van je baan, een bijbaan krijgen (uiteraard met toestemming van de werkgever), etc.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...