Vraag:
Wat is de beste communicatiemethode voor locaties op meerdere continenten?
tehnyit
2012-04-11 14:14:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een project waarbij de teamleden waarmee ik te maken heb, zich op andere continenten bevinden dan ik. Dit brengt problemen met zich mee zoals tijdzoneverschillen, culturele gevoeligheden en taalkwesties.

Welke communicatiemedia zouden, behalve e-mail, geschikt zijn om informatie te verstrekken, zoals statusrapporten en wekelijkse vergaderingen?

Twee antwoorden:
#1
+11
Dipan Mehta
2012-04-11 15:20:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Daar in India zitten de belangrijkste klanten aan de andere kant van de aarde - namelijk de VS. Dit is dus een extreem voorbeeld van continentoverschrijdend, ergere tijdzoneverschillen, kritieke rapportage van projectcommunicatie en relatiebeheer.

Hier volgen een paar dingen die de meeste IT-bedrijven hier in India volgen.

  1. Er is tenminste 1 man van het kantoor in India die geneigd is om te verschuiven en beschikbaar te zijn aan de andere kant - dus hij / zij werkt praktisch aan de tijdzone van de andere kant.

  2. Alle primaire communicatie wordt afgehandeld via dit ene punt van binnenkomst om verkeerde vereisten of misverstanden te vermijden. Het wordt van cruciaal belang dat alle communicatie wordt geregistreerd en op de juiste manier door alle betrokkenen wordt geleid.

  3. Met betrekking tot de taal- en culturele kwestie: als de projectkosten het toelaten, zetten ze één persoon of een klein team ter plaatse in. Zij zijn verantwoordelijk voor dit kernwerk en krijgen echt inzicht en probleemoplossing, zodat het team op de offshore in de goede richting wordt gedreven.

  4. Face-to-face of mondeling (telefoon / boodschappers) maar bieden nog steeds de meest waardevolle kanalen, maar de primaire coördinerende mensen neigen ertoe hun conclusies / begrip op te schrijven en te documenteren het via e-mails. Er is geen betere vervanging voor formele communicatie dan e-mails. En het is altijd essentieel.

  5. Meestal wordt de timing van de andere oever grote deadlines. Elke ochtend verwachten de Amerikaanse klanten iets dat klaar is om te testen / gebruiken. En tegen het einde van de dag communiceren ze de problemen of werken ze voor morgen. Hoe meer ritme en discipline je hebt bij het volgen van projecten en communicatie, hoe beter het wordt.

+1 - geweldig antwoord voor het werken met een klant die ver weg is gevestigd. Mijn vraag ging echter meer over een team met meerdere locaties.
#2
+4
ChrisF
2012-04-11 14:26:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat hier één "beste" oplossing voor is. Wat voor het ene team werkt, werkt misschien niet voor het uwe.

Videoconferenties zijn een groot pluspunt. Het helpt echt teambuilding als je de andere leden van het team kunt zien. U hoeft dit niet elke dag te doen, maar het zal helpen om minstens één keer per maand een teamvideogesprek te hebben als een van uw wekelijkse vergaderingen.

Een groepstelefoontje hebben als uw wekelijkse vergadering is waarschijnlijk een must . Ik werk momenteel aan een project waarbij ons partnerteam in de VS is. Onze wekelijkse bijeenkomst vindt plaats in de middag Britse tijd en het eerste in de ochtend Amerikaanse tijd. Je moet een tijd vinden die wederzijds goed uitkomt - of in ieder geval niet te lastig voor alle deelnemers.

Met betrekking tot taal - kies er een die iedereen kent en gebruik die. Het kan zelfs blijken dat het niet de eerste taal is van iemand in de vergadering. Ik was ooit op een internationale bijeenkomst waar Engels de officiële taal was, maar een Spanjaard en een Duitser voerden een nevengesprek in het Frans, omdat dat de taal was waarin ze elkaar het beste konden verstaan.

Wat betreft culturele gevoeligheden - onderwijs is noodzakelijk, evenals een omgeving waarvan iedereen weet dat het ok is om zowel een probleem aan de orde te stellen als (zolang het niet kwaadaardig is) fouten te maken zonder bang te zijn voor te veel terugslag. Als iemand iets voor zijn beurt zegt, zeg dat dan meteen en ga verder.

Als je teamleden aanmoedigt om buiten de vergaderingen via Skype (of een ander instant messaging-systeem) te praten, leren mensen elkaar kennen en dit zou minder een probleem moeten worden.

+1 - geweldige suggestie voor de videoconferenties. Ik denk dat met voorzieningen als Skype de drempel erg laag is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...