Vraag:
Omgaan met een leidinggevende die een 'informatiebak' is
Benjol
2012-04-11 16:48:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe ga je om met een situatie waarin je nuttige informatie / ideeën hebt verstrekt aan je directe baas, omdat je weet / voelt dat die informatie interessant zou zijn voor hun baas, en dat leer je het is zojuist in een zwart gat verdwenen?

Mijn bedrijf heeft een tweejaarlijks "Meet Your Manager's Manager" -beleid om precies dit soort problemen te voorkomen. Ik had het niet eerder gezien bij deze organisatie, maar ik vind het een geweldig idee.
@JohnN Dat is in feite een verdomd uitstekend idee - mijn laatste baan deed het, en wanneer dit bedrijf begint te groeien, ga ik mijn best doen om het hier ook te laten gebeuren.
Zes antwoorden:
#1
+14
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 18:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wissel uw belangrijke informatie altijd uit via e-mail. Dit levert een document op dat u en degenen die bij het probleem betrokken zijn, iets om naar te verwijzen en zorgt ervoor dat er geen zwart gat is. Als de uitwisseling persoonlijk plaatsvindt, stuur ik een bevestigingsmail met een samenvatting van de belangrijke details van wat er is besproken.

Ik CC alle mensen die direct betrokken / beïnvloed zijn, tenzij er een specifieke reden is om dat niet te doen. Het is nooit mijn bedoeling om de commandostructuur te doorbreken, maar ervoor te zorgen dat de informatie op de juiste manier wordt verspreid zonder dat mijn manager extra werk moet doen.

Elke keer dat de kwestie gevoelig is en niet gepast is om alleen te delen, zal ik een actiepunt in de e-mail opnemen om me te laten weten hoe ik verder kan gaan en vragen met wie ik de informatie moet delen met, en / of verzoek om bevestiging dat dit is hoe ze het begrijpen, aangezien het beste bij het scenario past. Als er niets wordt teruggestuurd, zal ik opvolgen, soms inclusief mijn plannen (die over het algemeen relevante verspreiding omvatten) om verder te gaan, tenzij ik anders hoor. Het doel is niet om uw directe leidinggevende eruit te halen, maar om het bedrijf op de best mogelijke manier te helpen.

Het is vermeldenswaard dat u de e-mail moet doen, zelfs als het een persoonlijk gesprek is.Ex."Ik wilde tijdens onze ontmoeting duidelijk maken dat uw manager X moet weten over Y omdat Z."
#2
+8
maple_shaft
2012-04-11 17:06:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit hangt allemaal sterk af van hoe de cultuur in uw organisatie is. Als je een meer informele werkcultuur hebt waar het acceptabel voor je is om het kantoor van de baas van je baas binnen te stappen en gewoon te praten over wat je bezighoudt, dan is dit wat ik zou willen voorstellen.

Als je dat hebt gedaan. een meer rigide commandostructuur of als de baas van je baas niet gemakkelijk benaderbaar is, maar dit gedrag is misschien niet acceptabel of wordt gezien als een ondermijning van de autoriteit van je baas.

Hoe dan ook, je vertelt je directe baas wat volgens jou belangrijke informatie is en je neemt aan dat deze informatie niet door de commandoketen stroomde. Als ze samen statusvergaderingen hebben, weet je niet precies waar ze het over hebben. De mogelijkheid bestaat dat deze informatie is gedeeld.

  • Als de informatie is gedeeld, is deze mogelijk genoteerd en verantwoord voor toekomstige plannen.

  • Het is mogelijk genegeerd en als irrelevant beschouwd door de baas van je baas op basis van informatie waarvan jij en / of je directe baas niet op de hoogte zijn.

  • Je directe baas heeft misschien niet heeft het gedeeld omdat hij / zij het irrelevant achtte op basis van informatie waarvan u mogelijk niet bekend bent.

Waar het op neerkomt is dat u moet beginnen met een gesprek, een met uw directe baas en laat hem / haar weten wat uw zorgen zijn. Wees niet beschuldigend , maar gewoon nieuwsgierig. Vermijd confronterende woorden als Jij wel / niet of Jouw en gebruik in plaats daarvan informatieve woorden als Ik voel of Mijn perspectief sterk >.

#3
+5
Markus
2012-04-11 17:17:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel wordt hier wat vaag beschreven, dus ik weet niet of mijn ideeën bij uw situatie passen.

Heeft u regelmatig een vergadering (privé)? Vraag hem waarom hij de informatie niet heeft doorgegeven. Misschien heeft hij een plausibele reden voor het filteren ervan.

Heeft u een kantine? Er kunnen maar weinig details aan de tafel worden besproken wanneer "per ongeluk" naast de volgende baas zit.

Bent u bang voor een ramp in een bepaald project? Verspreid de informatie schriftelijk, bijvoorbeeld per e-mail. Niemand kan u later beschuldigen, u zei niets. (Maar in dat geval ben je toch verloren)

Misschien zou je wat specifieker kunnen zijn over je situatie.

Ik heb geprobeerd mijn vraag zo algemeen mogelijk te maken, maar zoals je zegt, maakt het de dingen een beetje te vaag. Ik zal proberen aan iets nauwkeuriger te werken ...
+1 voor het op schrift stellen van alle informatie en correspondentie. Mensen die geen gedetailleerde schriftelijke vastlegging van overeenkomsten, toezeggingen, waarschuwingen en meldingen bijhouden, lopen meer kans om 'achterover gestoken' te worden
#4
+3
Tangurena
2012-04-11 21:21:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bruce Webster bedacht de term " thermocline of truth" om situaties als deze te beschrijven. Het elimineren van de "informatieput" vereist politieke en bestuurlijke hulp van boven het punt waar de waarheid niet meer omhoog stroomt.

#5
+1
Strader
2017-12-11 22:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is misschien niet verdwenen.

Er zijn verschillende mogelijkheden / resultaten voor uw invoer:

  1. het werd genegeerd / er werd niet naar gehandeld door de manager met wie u sprak, er kunnen veel redenen zijn
  2. het werd genegeerd / er werd niet naar gehandeld door de manager van de manager, ook een hele reeks redenen
  3. het zal een beetje onder de naam van iemand anders opduiken als auteur

Wat was in ieder geval uw motivatie voor de suggestie, mocht deze vergadering uw positie in het bedrijf veranderen?

#6
  0
HLGEM
2017-12-11 22:22:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onderdeel van de taak van een manager is om alles wat hij of zij van onderaf krijgt te filteren voordat hij het de lijn opstuurt. Er zijn politieke redenen waarom dingen misschien niet worden verzonden, er zijn soms juridische redenen waarom het geen goed idee is om iets door te sturen, enz. Hij kan je zelfs beschermen, afhankelijk van de inhoud die je wilde verzenden en de hogere ups bekende vooroordelen.

Of misschien was het hem niet duidelijk dat je dacht dat het nodig was om hogerop te gaan.

En soms worden managers gewoon overspoeld met dingen en missen ze dingen.

En soms gaf hij het hoger door, maar de hogere manager merkte het niet of koos ervoor om het te negeren. Of misschien heeft hij het anders geformuleerd voor de hogere manager en is de boodschap vervormd.

Dus het beste is om je baas te vragen waarom hij ervoor koos het niet te laten liggen. Niet op een beschuldigende manier, maar in de zin van "Ik moet weten wat ik in de toekomst moet doen". Op die manier kunt u erachter komen welke informatie geschikt is om te verzenden en hoe hij geïnformeerd wil worden (en hoe te escaleren als u denkt dat het probleem urgent is) en wat het bericht politiek acceptabeler kan maken zodat het kan worden doorgestuurd (soms het is niet wat je zei, maar hoe je het specifiek verwoordde).

Als ik iets heb, wil ik meestal hogerop, ik laat het mijn baas dat direct weten en we bespreken het. Mijn baas zal me dan meestal kopiëren in de e-mail die hij aan de lijn geeft, vooral als hij het om welke reden dan ook moet herschrijven. Dan kan ik over een dag terloops volgen (aan de telefoon of IM of persoonlijk als u samen met uw baas bent in plaats van een e-mail) of door te vragen wat van de informatie is. Dit geeft hem de gelegenheid om hem eraan te herinneren het te doen als hij dat niet heeft gedaan zonder beschuldigend te zijn.

Soms, als ik denk dat het hogerop moet, laat ik de directe baas bij het opstellen van het bericht betrekken om er zeker van te zijn dat het iets politiek bruikbaars zal zijn. Dus ik zal een concept naar de baas sturen met het label concept en om zijn input vragen om het beter te maken voordat we verder gaan. Dit vergroot niet alleen de kans dat het wordt doorgegeven, het vergroot ook de kans dat je de reactie krijgt die je ervan wilde, aangezien je baas zich vaak meer bewust is van hoe zijn baas de dingen wil zien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...