Vraag:
Hoe onderhoud ik een goede relatie met mijn oude baas nadat ik ben gepromoveerd?
tehnyit
2012-04-12 22:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben in situaties geweest waarin ik boven mijn huidige baas ben gepromoveerd en uiteindelijk zijn baas werd. Welke strategieën kan ik gebruiken om ervoor te zorgen dat ik nog steeds een goede werkrelatie met hem heb?

Hij kan me kwalijk nemen als gevolg van de promotie, maar zal het me waarschijnlijk niet laten zien aangezien ik nu zijn meerdere ben.

Twee antwoorden:
#1
+21
voretaq7
2012-04-12 22:40:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste advies is om de wet van Wheaton te volgen en Wees geen lul : behandel iedereen met wie je werkt respectvol, vraag het in plaats van dicteren en accepteer zinvolle input, inclusief kritiek, wanneer het wordt aangeboden . Dit werkt goed in het geval dat je wordt gepromoveerd boven iemand, of wanneer je als externe medewerker wordt ingeschakeld om een ​​bestaand team over te nemen.

Als je al een goede werkrelatie hebt, blijf dan communiceren met je baas zoals je altijd hebt gedaan. In mijn ervaring werken de beste supervisor / werknemer-relaties omdat ze samenwerken als een team en niet als een superieur / ondergeschikte. Jullie hebben waarschijnlijk alle waardevolle vaardigheden die de ander niet bezit, dus blijf je sterke punten uitspelen en jullie zullen er allebei uit zien als geweldige werknemers.

Als jullie werkrelatie nooit echt sterk was om te beginnen, of als je constant met elkaar aan het vechten was, dan hangt het meer af van persoonlijkheden: als je baas die ondergeschikt is geworden de haatdragende soort is die je zal hinderen, kan het uiteindelijk een een-op-een gesprek nodig hebben over hoe dingen moeten werken (of een praatje maken met het volgende managementniveau als dat niet werkt).
Als ze een prettig soort persoon zijn die begrijpt waarom je voor hen gepromoveerd bent, kun je waarschijnlijk een manier vinden om samen te werken zoals je zou doen als je al een sterke werkrelatie had.

Onthoud vooral dat als je voormalige baas er langer is dan jij, ze waarschijnlijk veel waardevolle voorkennis hebben. Alleen omdat ze zijn gepasseerd voor promotie, wil nog niet zeggen dat je daar geen gebruik van moet maken door hun input en hulp te vragen: het helpt je effectiever te zijn in je nieuwe rol, en vanuit een psychologisch standpunt geeft het je nieuwe ondergeschikte gevoel alsof hun inbreng wordt gewaardeerd en gerespecteerd - een goede zaak overal.

+1 - voor "wees geen lul". Dit is in het algemeen een goed advies voor elke werkplek.
+1 - Dat was echt verklarend en beknopt, ik zou willen dat alle werknemers dit gedrag vertoonden
#2
  0
Ramya
2012-11-28 17:40:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste wat je kunt doen, is hem helpen. Het is duidelijk dat hij ook promotie wil en zo en zo redenen die hij niet kon bereiken. Als je goede vaardigheid of talent toont die je helpen om promotie te maken. Waarschijnlijk heeft hij op sommige gebieden push, hulp of ondersteuning nodig om promotie te maken. Maak een vriendelijk gesprek en bied uw hulp, steun aan om zijn ambities te verwezenlijken of vertel hem dat u niet aarzelt om u te bereiken als hij hulp of ondersteuning nodig heeft. Wie wil er niet één persoon van hoger niveau aan zijn kant. Speel die rol.

Op deze manier kun je nog steeds een goede relatie hebben en kunnen jullie allebei winnen en kunnen jullie allebei de organisatie helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...