Vraag:
Heeft de gemiddelde kandidaat enig verhaal als hij een onethische recruiter tegenkomt?
JohnFx
2012-04-11 08:09:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u zich al heel lang op de arbeidsmarkt voor bedienden bevindt, bent u waarschijnlijk recruiters tegengekomen die twijfelachtige ethiek aan de dag leggen. De meest gebruikelijke manier waarop ik dit tot uiting heb zien komen, is wanneer de recruiter u te veel verkoopt als kandidaat en uw referenties overdrijft. Dan kan het buitengewoon ongemakkelijk zijn als je wordt gevraagd naar een bepaalde vaardigheid die je niet hebt, of in ieder geval niet in de mate die de recruiter beweerde.

De ergste instantie die ik heb gezien, is een recruiter die belde mijn kantoor om te proberen me te headhunten. Ik was niet op kantoor, dus gebruikten ze het bedrijfsadresboek om iemand anders te zoeken. Toen logen ze tegen die persoon, zeggend dat ik voor hen aan het werk was bij een programmeerproject, en vroegen of er andere programmeurs waren naar wie ze konden worden overgeplaatst die hen ook konden helpen met het 'project' dat ik zogenaamd voor hen deed op de kant. In eerste instantie had ik geen idee wat er aan de hand was, en het duurde even om HR en mijn baas ervan te overtuigen dat ik niet tegen het bedrijfsbeleid in was en dat dit gewoon een recruiter was die op zoek was naar meer programmeurs om het bedrijf te verlaten.

Uiteindelijk beet karma ze in de kont toen ik werd gepromoveerd tot manager en een potentiële klant voor hen werd. Ik vertelde het exacte verhaal hierboven elke keer dat hun verkoopmedewerkers me belden om kandidaten te plaatsen en vertelden hen dat ik nooit met hun bedrijf zou werken en adviseerde collega-managers om ook hun bedrijf niet te gebruiken.

Gelukkig zat ik in een situatie waardoor ze spijt krijgen van hun onethische gedrag, maar ik ben er zeker van dat ik in de minderheid ben. Heeft een gemiddelde werkzoekende enig verhaal als hij een onethische recruiter tegenkomt? Is er bijvoorbeeld een beroepsvereniging voor recruiters waarbij ze kunnen worden aangemeld? Heeft het zin om contact op te nemen met het bedrijf van de recruiter en deze rechtstreeks te rapporteren?

Gaat deze vraag over hoe u met hen om moet gaan in de zaken die met u te maken hebben, of hoe u hen kunt terugbetalen voor hun slechte gedrag? Ik weet niet zeker of ik begrijp waarom het belangrijk voor u zou zijn om ze te melden - ik neem aan dat u al weet dat er geen wijdverbreid beoordelingssysteem is dat potentiële kandidaten helpt te weten wie ze moeten vermijden.
Meestal of er een manier is om ze te melden om slecht gedrag te ontmoedigen. Ik denk echter ook dat het constructief zou zijn om advies te krijgen over wat je moet doen als je opdaagt voor een interview en wordt gevraagd naar je vloeiendheid in het Italiaans en de Nobelprijs voor deeltjesfysica waarvan je voorheen niet op de hoogte was.
"is er een beroepsvereniging voor recruiters waarbij ze kunnen worden aangemeld?"- zelfs als dat het geval is, is het hoogstwaarschijnlijk land- / staatsspecifiek
Vier antwoorden:
#1
+35
Jacob G
2012-04-11 08:35:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als wervingsmanager heb ik twee keer contact opgenomen met het bedrijf van een recruiter om gedrag te melden dat ik als onethisch of anderszins onaanvaardbaar voelde. Het eerste geval resulteerde in de beëindiging van de recruiter en het tweede resulteerde in verbeterde training en proces.

Als kandidaat heb ik nooit een probleem gehad met het werken met een recruiter, maar ik nam contact op met het bedrijf als ik deed. Verder werk ik alleen met bedrijven die een proces hebben om alle inzendingen en alle cv-aanpassingen af ​​te tekenen.

Wervingsbedrijven leven en sterven door hun contracten en hun contacten. Als een van beide kan worden beïnvloed door het negatieve of ongepaste gedrag van een recruiter, moet je ze absoluut bellen en het ze laten weten.

+1. Ik heb een tijdje voor een recruiter gewerkt. Recruiters hebben net als elk ander type bedrijf feedback over hun werknemers nodig.
+1 voor "resulteerde in de beëindiging van de recruiter". De dood lijkt een beetje hard, maar lost het probleem wel op :)
"Als kandidaat heb ik nooit een probleem gehad met het werken met een recruiter" ... dat weet je!
#2
+6
Mark Booth
2012-04-11 15:40:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als kandidaat kun je niet veel anders doen dan je verontschuldigen voor het gedrag van de recruiter. Zoals u suggereert, wat er gebeurt, komt terug . Hoe meer domme trucs recruiters uithalen, hoe kleiner de kans dat ze vertrouwd worden en hoe kleiner de kans dat ze in de toekomst zaken binnenhalen.

Iedereen die zich in deze situatie bevindt, zou moeten merken dat mensen het over het algemeen begrijpen als wordt uitgelegd dat er een misverstand lijkt te zijn geweest. Als je merkt dat een recruiter je te veel heeft verkocht, hoef je het alleen maar uit te leggen, je excuses aan te bieden voor zijn gedrag en mogelijk het interview te verkorten om te voorkomen dat je nog meer tijd verspilt.

Als wervingsmanager, vermijd deze rekruteerders als de pest. Ze verspillen uw tijd en de tijd van potentiële kandidaten. Zoals Tangurena suggereert, is een zwarte lijst voor het hele bedrijf te goed voor hen.

Wat uw positie in deze situatie ook is, als u echt een sterk gevoel voor een recruiter hebt, zorg er dan voor dat de wervingsbureau kent het gedrag van zijn werknemers, zoals Jacob G aanbeveelt.

Als kandidaat zou ik me nog steeds zorgen maken.Oververkocht (of zelfs onderverkocht) worden door een recruiter leidt ertoe dat ik tijd moet besteden aan nutteloze en ongemakkelijke interviews, tijd die ik zou kunnen besteden aan het zoeken naar betere aanbiedingen.Of ontspannend.Of het schrijven van vervelende e-mails naar wervingsbureaus.Ik heb ook geen tijd om te worden verspild, ook al ben ik geen manager.
Bedankt voor de reactie @skymningen, Ik heb mijn antwoord bijgewerkt om enkele van uw punten te bespreken.
#3
+4
jefflunt
2012-04-11 08:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nog nooit gehoord dat recruiters zo ver gaan, maar er is altijd http://shame.heroku.com/ - het vereist anoniem doorgestuurde spam-e-mails van recruiters (of andere ongewenste e-mails), en zet ze op de schaamtelijst.

#4
+2
Tangurena
2012-04-11 09:18:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel bedrijven hebben een lijst met "voorkeursleveranciers". Als dat van u het geval is, betekent dit dat ze uw bedrijfskandidaten niet kunnen "verkopen" als u ze van die lijst verwijdert.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...