Vraag:
Van baan wisselen - hoe snel is het te vroeg?
canisrufus
2012-04-11 01:34:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn huidige (en eerste) baan als junior ontwikkelaar loopt ten einde en ik moet op zoek naar een nieuwe. Ik heb een redelijk aantrekkelijk aanbod gekregen in de stad, maar om verschillende redenen verwacht ik dat ik binnenkort kan verhuizen. Deze nieuwe baan zal me een opleiding geven in nieuwe technologieën waardoor ik beter verkoopbaar zou worden.

Hoewel mijn zorg uiteindelijk bij mezelf moet zijn, wil ik graag zo ethisch mogelijk omgaan met mijn werkgevers, zoals en verbrand zo min mogelijk bruggen.

Wat ik zou willen weten is: hoe lang moet iemand redelijkerwijs blijven bij een nieuwe baan? Hoeveel van een zwarte vlek zal een korte tewerkstellingsduur zijn voor toekomstige werkgevers?

Drie antwoorden:
#1
+29
atconway
2012-04-11 01:42:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan je vertellen dat ik aan de kant van de tafel sta die het inhuren van programmeurs doet en jaar na jaar rondspringen inderdaad een zwarte stip IMO is. U heeft echter een legitieme en geldige reden om van baan te wisselen vanwege de verhuizing. Als ik vroeg "Waarom was je maar 6 maanden op baan 'X'", en je zei: "Het was een fantastische kans om X, Y en Z te doen, maar ik moest vertrekken omdat we verhuisd waren", dan die zwarte vlek zou veranderen in een gouden ster.

Ook op dit punt in je carrière zal het wisselen van baan om waardevolle ervaring op te doen en niet vast te lopen door 1 bedrijven "manier van ontwikkelen" je een veel betere kandidaat maken op de lange termijn rennen.

+1 - ja, veel banen is geen goed teken. Maar als je goede referenties van hen hebt, helpt het.
Is "Black Mark" hetzelfde als "Curiosity Mark", of hetzelfde als "Put To Last Resort Bucket Mark" of zelfs "Trash Mark"?Veel geweldige mensen wisselen om de paar jaar van baan, vaak genoeg omdat het bedrijf de grootheid van de werknemer niet (wilde) evenaren.Voor mij zou het een groter cijfer zijn als de geïnterviewde nooit van baan zou veranderen.Het wisselen van baan zorgt voor veel ervaring.
@phresnel - Ik denk dat het een dunne lijn is tussen te veel en te weinig schakelen.Enerzijds weerspiegelt het te vaak overstappen de reputatie van vrijblijvendheid.Aan de andere kant kan het hebben van slechts 1 baan gedurende 15 jaar (in ieder geval in softwareontwikkeling), met uitzondering van contractering of consulting (d.w.z. fysieke bedrijven), aantonen dat iemand vastzit en resistent is tegen verandering.Ik denk dat een fte die van baan verandert ooit 3-7 jaar de norm lijkt.Iemand die zich echter aanmeldt als een FTE en na 4 maanden meerdere keren stopt, ziet er niet zo goed uit.
@atconway: Dat is ook ongeveer mijn gevoel.Ik ben echter bang dat als je 15 jaar in het bedrijfsleven zit, met een looptijd van 3 jaar, 4 jaar, 1 jaar, 3 jaar, 4 jaar, je hierdoor in de ogen van veel HR-afdelingen wantrouwend overkomt, omdat hetal lang CV.Natuurlijk zijn er de laatste tijd trends om het cv na een jaar of tien geleden gewoon af te snijden, maar toch hebben veel HR's zich niet aangepast aan die een-van-de-snelste-industrieën die bekend staat als een IT.Misschien moeten ze zich ervan bewust zijn dat 3 jaar gaat over de opkomst en ondergang van een JavaScript-framework, bijv.
@atconway: Ik denk ook dat de psychologische grens tussen contracteren en betaald worden te dik is.Ik ken veel ontwikkelaars die in principe contracteren, maar op papier worden betaald.Ze zijn binnen enkele weken op de hoogte, gevolgd door zeer productieve 1 of 2 jaar, en dan schakelen (er open over zijn).Ze zien zichzelf niet afhankelijk zijn (of niet meer afhankelijk dan de werkgever van hen), en ze beschouwen contracten als geen eenrichtingsverkeer;ze leveren, maar de werkgever moet ook leveren.
#2
+12
bethlakshmi
2012-04-11 01:54:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het geval dat er mogelijk een aanzienlijk bedrag wordt betaald om u op te leiden of op te leiden, wilt u misschien nadenken over het idee om uw werkgevers op de hoogte te stellen voordat u de baan aanneemt. Misschien wilt u dat zelfs doen door direct te vragen of er een aanmeldingsplicht is (bijvoorbeeld een toezegging om na de training een jaar te blijven). Niet elke functie vereist veel training of dit soort toewijding.

Voor de goede orde, vanuit managementperspectief duurt het ongeveer 6 maanden om vrijwel iedereen op te leiden - in het bereik van 0-6, de persoon is meer een verplichting dan een bezit, aangezien ze (terecht) om hulp en instructies van het team vragen, dus het algehele team is minder efficiënt en de nieuwe man is niet productief genoeg om de overhead van de vraag te compenseren beantwoorden. Na 6-12 maanden komt de verhouding tot een niveau - de nieuwe man is produtiever en stelt minder vragen (omdat hij het door heeft!) En hij doet zinvol werk. Hij is waarschijnlijk nog niet 100% efficiënt, maar het team als geheel is nu productiever dan voordat de nieuwe erbij kwam. De nieuwe man verdient de investering meestal in zijn tweede jaar terug - ergens tussen de 18 en 24 maanden in de situatie.

Als je echt zeker weet dat je verhuist, geef je werkgever dan een waarschuwing. Hoewel je je carrière waarschijnlijk niet kapotmaakt (de wereld is een grote plaats en zwarte lijsten bijna onmogelijk), is het ethisch om ze dit te laten weten.

Ik ben het met @atconway eens dat meerdere carrières in één keer springen -tijdwerknemer is een gevaarsteken. Eén sprong, vanwege een verhuizing - is geen moordenaar - maar in termen van brandende bruggen denk ik dat je eerlijk moet zijn tegenover je beginnende werkgever over je kortetermijnplannen.

De maatstaf voor "normaal" loopbaanveranderingen duren tegenwoordig meestal 3 jaar.

+1 voor zowel het controleren op toezeggingen om na de initiële opleiding te blijven (ook voor het gebruik van bedrijfsgelden voor professionele ontwikkeling, periode), als voor het open zijn over de mogelijkheid om kort na die opleiding te vertrekken.
#3
+4
ChrisL
2015-06-27 04:36:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als recruiter spreek ik niet met mijn ogen als ik een paar korte stints op een cv zie. Ik verwacht ook bijna dat iemand die nieuw is in hun carrière (minder dan 5 jaar niet naar school gaat) een paar keer is verhuisd terwijl ze verschillende bedrijven en industrieën verkennen. Dit geldt met name voor ontwikkelaars in zeer concurrerende markten zoals de Bay Area en Seattle. Dat gezegd hebbende, lijkt een verblijf in een FTE *** -functie voor minder dan een jaar een beetje ... dubieus, hoewel er een lange lijst van volkomen aanvaardbare redenen voor is, zoals uw echtgenoot een baan laten aannemen waarvoor verhuizing nodig was, dichter bij familie, enz. Het is ook volkomen acceptabel als iemand een baan aanneemt en het gewoon niet goed bij hem past (zolang de persoon maar diplomatiek en tactvol is wanneer hij dit uitdrukt!)

Ik veronderstel dat de operatieve zin hier "binnenkort verhuizen" is. Hebben we het over een jaar? 3 maanden? Als het maar een paar maanden duurt, hoeveel leer je dan echt? Lees de aanbiedingsbrief ook zorgvuldig door - als ze in u investeren, kunnen ze een terugvorderingszin bevatten met betrekking tot onderwijskosten (hoewel dit enigszins zeldzaam is, komen terugvorderingen veel vaker voor bij verhuispakketten).

*** / freelancen is een heel andere situatie.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...