Vraag:
Is mijn geografische locatie van belang bij het aanvragen van een salaris?
Rarity
2012-04-11 00:38:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk momenteel in een staat waar mijn salaris redelijk comfortabel is en de Cost of Living Index vrij laag. Als ik echter naar een andere staat verhuis, vooral waar dan ook in Silicon Valley, heb ik ongeveer twee keer zoveel loon nodig om hetzelfde comfortniveau te hebben.

Zijn wervingsmanagers respectvol en goed op de hoogte van deze situatie, of stellen ze het verdienen van $ 40.000 in het middenwesten van de VS gelijk aan zoveel waard zijn overal elders?

Drie antwoorden:
#1
+34
Nicole
2012-04-11 00:44:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn ervaring is dat wervingsmanagers zich acuut hiervan bewust zijn. Bij het werven van buiten de staat, zullen wervingsmanagers en recruiters in een duur gebied voorbereid zijn op dit onderwerp.

Waarde

In wezen wordt 'waarde' bepaald door het succes of mislukking van hun eerdere wervingsinspanningen:

  • Als een bedrijf voor $ 40.000 goede werknemers in uw vakgebied uit uw regio kan krijgen, dan zullen ze uw waarde waarschijnlijk nog steeds als vergelijkbaar beschouwen, ongeacht wat je denkt.
  • Als een bedrijf er alleen maar in geslaagd is om werknemers met een minimum van $ 60.000 van jouw regio naar die van hen te laten verhuizen, dan is jouw waarde waarschijnlijk meer in die mate.
  • Uiteindelijk wordt de maximale waarde datgene waarvoor ze werknemers van vergelijkbaar niveau kunnen krijgen in hun eigen gebied (anders zouden ze niet kijken).

In het bijzonder weten wervingsmanagers in Silicon Valley dat het duur is om daar te wonen en dat de salarissen gemiddeld hoger zijn dan in veel andere gebieden.

Jouw verantwoordelijkheid

Dat gezegd hebbende, de recruiter is niet goi ng om gewoon geld weg te geven waarvan ze denken dat ze dat niet nodig hebben, zoals bij elke onderhandeling.

Ze zullen bereid zijn om de discussie te voeren - als je zegt dat je momenteel $ 40.000 verdient in een goedkoper gebied, ze zullen bereid zijn te horen dat je een aanzienlijke "verhoging van de kosten van levensonderhoud" nodig hebt - maar je moet bereid zijn om te vragen en je einde van de onderhandeling op te houden met echte cijfers.

Je moet je familielid kennen waarde in uw regio

  • Bevindt u zich in het lage, midden of hoge segment van de loonschaal?
  • Als u een nieuwe baan overweegt, kunt u verhuizen hoger op de ladder naast een stijging van de kosten van levensonderhoud?
  • Sommige gebieden betalen meer (in verhouding tot het bredere gemiddelde salaris van dat gebied) voor bepaalde banen vanwege de vraag. Heeft u veel of weinig vraag in uw omgeving?

U moet een goed idee hebben van de relatieve kosten van levensonderhoud van het nieuwe gebied

Je kunt relatieve salarisverschillen achterhalen door te zoeken naar je functietitel in de Bay Area op glassdoor.com of in een salarisvergelijkingstool zoals inderdaad.com - Silicon Valley vs. Nebraska (Nebraska is bijvoorbeeld 'Midwest').

Het is nog steeds een onderhandeling

Voor uw eigen bestwil moet u de bestuurdersstoel zijn van alle besprekingen over salarisonderhandelingen . U moet zich bewust zijn van de verschillen in kosten van levensonderhoud, de vraag naar uw functie in het nieuwe gebied, en u moet bereid zijn om getallen te noemen en ze te rechtvaardigen wanneer daarom wordt gevraagd (en mogelijk ongevraagd, om te voorkomen dat u hun tijd of die van u verspilt. ).

#2
+14
Adam Rackis
2012-04-11 00:42:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maak het elke rekruteringsmanager pijnlijk duidelijk dat de 40.000 die u verdient zich in een gebied met zeer lage kosten van levensonderhoud bevindt. Om echt het punt naar huis te rijden vermeld eventueel de huur die u betaalt.

Of nog beter, vermeld helemaal niet dat je huidige salaris is; het zou niet relevant moeten zijn. De rekruteringsmanager zou u moeten vragen naar welk streefsalaris u op zoek bent, en dat zou dat moeten zijn.

Maar als ze in Silicon Valley werken, moeten ze zeker weten dat de salarissen gaan hoger zijn dan in het middenwesten.

+1 voor 'noem je salaris niet'. De eerste die een salarisnummer noemt, verliest.
Vermeld absoluut uw huidige salaris niet. Als ze het vragen, vertel het hen dan dat dit vertrouwelijk is volgens uw arbeidsovereenkomst (wat vaak waar is!). Onderzoek de kosten van levensonderhoud in het gebied waar u naartoe verhuist, bepaal welk salarisbereik u daar kunt accepteren, kijk wat u wordt aangeboden en onderhandel.
@ScottWilson: Ik ben altijd in de war door die bewering. De eerste keer dat ik ooit over een salaris onderhandelde, noemde de werkgever eerst een cijfer. Ze weigerden van dat aantal te veranderen. Ik heb de baan aangenomen. Het is mij nooit duidelijk gemaakt op welke manier ze die onderhandeling "verloren" ;-)
Het is altijd een gok, maar je had nee kunnen zeggen tegen dat nummer en zeggen dat je graag voor het hogere nummer zou willen beginnen, en dan weglopen. Als je een baan hard nodig hebt, is dat natuurlijk te veel gevraagd.
#3
+9
Jasconius
2012-04-11 00:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Idealiter onthult u uw huidige salaris sowieso niet aan wervingsmanagers, maar als het moet, zou u bovendien waarschijnlijk moeten proberen te werken voor bedrijven die uw salaris niet verpesten als gevolg van waar u wonen, vooral als u van plan bent om op locatie te gaan werken.

Een goede werkgever zal uw salaris niet verlagen vanwege waar u vandaan komt. Ze kunnen uw vorige salaris als referentiekader gebruiken ... en u kunt zich natuurlijk gedwongen voelen om hen erop te wijzen wat de index van de kosten van levensonderhoud is, enz.

Ik werk niet in de vallei , maar ik moet aannemen dat ze beseffen dat de vallei $ Texas is in vergelijking met veel andere plaatsen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...