Vraag:
Is het beter om energie te steken in het samenstellen van een online cv (LinkedIn, StackOverflow Careers) of een Word-document?
Scott C Wilson
2012-04-11 00:26:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niet dat je niet beide kunt doen, maar welke heeft de grootste waar voor je geld? Komt er een moment dat we geen cv's verzenden , maar alleen hyperlinks naar online profielen zoals LinkedIn?

Dit is een zeer speculatieve vraag. Niemand weet of we op een dag onze pdf's niet meer zullen e-mailen, tenzij ze een kristallen bol hebben ...
___Plaintext werkt overal .___
@keshlam `plaintext` ... Bedoel je het LaTeX-document dat ik ** compileer ** in ** mijn cv?Waarom zou een werkgever dat willen?
Maar op een serieuzere manier, als je in een technisch veld zit en je cv een Word-document is dat een serieuze rode vlag is.
Zestien antwoorden:
#1
+33
Claudiu Constantin
2012-04-11 00:31:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je moet voor beide varianten zorgen; het LinkedIn-profiel is voor veel recruiters van belang. Ik denk dat de online profielen in de toekomst krachtiger zullen zijn dan de eigenlijke cv's.

Ook het hebben van een website om te pronken met je geweldige werk is een groot pluspunt, aangezien steeds meer nieuwe bedrijven geïnteresseerd zijn in dit soort manier om kandidaten te evalueren. Sommigen van hen zullen alleen op deze manier rekruteren :)

Bovendien stelt LinkedIn u in staat om uw cv te uploaden en vanaf daar wordt uw profiel automatisch opgebouwd, waardoor zowel de tijd als de moeite die nodig is om de online variant te bouwen aanzienlijk wordt verminderd als u al een papieren versie hebt geschreven.
En andersom zijn er generatoren om een ​​cv te maken van je LinkedIn en LinkedIn zelf heeft een optie om het op te slaan als pdf in "een soort" cv-formaat.
#2
+11
Brandon
2012-04-11 00:35:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het steeds vaker voorkomt dat recruiters beginnen te vertrouwen op online profielen - ze beginnen zich te realiseren dat zodra je een Word-document naar hen stuurt, het oud begint te worden en 6 maanden tot een jaar lager de weg, het is goed voor historische referentie, maar is mogelijk niet relevant voor huidige berichten.

#3
+9
Josh K
2012-04-11 00:39:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit hangt sterk af van hoe u normaal gesproken werk vindt. Ik verkrijg het meeste van mijn werk (zowel fulltime als consulting) via verwijzingen. Doorverwijzingen elimineren de noodzaak om een ​​LinkedIn- of SO Careers-portfolio bij te houden. Omdat ze de neiging hebben om lokaal te zijn, krijg ik ook persoonlijke tijd en goede ondersteuning van degene die de introductie heeft gemaakt.

Vind je het leuk om met recruiters om te gaan? Je zult waarschijnlijk dol zijn op LinkedIn. Non-stop hameren op de inbox voor iedereen die daadwerkelijk een reeks vaardigheden heeft vermeld op zijn profielpagina.

Kortom, het hebben van een LinkedIn of ander online cv / portfolio kan je geen pijn doen, maar het is iets dat je up-to-date moet houden als je er voor elk werk op vertrouwt.

#4
+7
Erik Reppen
2012-05-06 01:22:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Recruiters gebruiken Google en ze gebruiken het ook goed. Online cv's zijn veel belangrijker dan cv's van Word. Ik hield een Word-cv bij en kom nog steeds af en toe mensen tegen die erop aandrongen. Historisch gezien waren zulke mensen een complete verspilling van tijd en energie bij het zoeken naar werk en ik negeer ze nu met dezelfde blije ijver als mensen die willen dat je al je cv-informatie opnieuw invoert in hun eigen formulierveld op een of andere site ( Ik zou zelfs Jr-level-ontwikkelaars niet aanraden daar tijd aan te verspillen).

+1 om te beschrijven hoe sommige leads zwak zijn (d.w.z. niet-Glengarry-leads).
#5
+5
jefflunt
2012-04-11 00:38:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat de online profielen (1) steeds vaker worden gebruikt, en (2) veel flexibeler zijn en waarschijnlijk vaker up-to-date zijn. Functioneel gezien willen recruiters en potentiële werkgevers een profiel van jou krijgen en waar je aan hebt gewerkt. De online versie up-to-date houden (en ervoor zorgen dat deze openbaar toegankelijk is, zodat recruiters er geen problemen mee hebben).

Ik besteed geen tijd aan het up-to-date houden van mijn papieren cv -datum. Als iemand er een fysieke kopie van nodig heeft (bijv. Voor een interview), zal ik er een voor hem maken op het moment dat het interview plaatsvindt, en niet eerder. Ik ben volledig overgestapt op het online beheren van mijn ervaring, portfolio en werkervaring.

#6
+4
MathAttack
2012-07-05 05:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vandaag (zomer van 2012) heb je nog steeds een cv nodig. LinkedIn kan je een interview bezorgen (vooral als je niet kijkt), maar je moet nog steeds komen opdagen met een cv in de hand.

Soms (1 jaar? 10 jaar?) kan het cv verouderd zijn. Mensen zullen zeggen: "Hier is mijn LinkedIn-account en StackExchange-account", maar we zijn er nog niet. Als dit gebeurt, gebeurt het eerst in de software.

#7
+4
user8365
2015-01-28 20:58:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je je cv alleen op LinkedIn hebt staan, heb je niet de mogelijkheid om het cv af te stemmen op verschillende banen en / of branches. Met de huidige technologie ben je overgeleverd aan de persoon die het leest of aan het systeem dat ze gebruiken om in je gegevens te schrapen en te ontdekken wat belangrijk is.

In de toekomst kan het mogelijk zijn om uw cv-informatie aan te passen, niet alleen over hoe u deze heeft ingesteld, maar ook de weergave voor de recruiter / werkgever aan te passen op basis van uw voorkeur.

Ik heb een aantal jaren geleden een carrièreswitch doorgevoerd, dus ik neem de details daarvan zelden op in mijn cv. Er zijn een aantal banen waarvan ik denk dat het relevant is. Aangezien ik degene ben die mezelf verkoopt, vind ik het fijn om die controle te hebben en het niet aan iemand over te laten die een lang cv leest.

#8
+3
Atif
2012-04-11 00:34:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ze hebben allebei hun sterke punten, en beide zijn noodzakelijk.

Je LinkedIn-profiel kan een algemeen overzicht van je carrière zijn, terwijl je cv kan worden afgestemd op de specifieke ervaring die relevant is voor een functie. Uw LinkedIn-profiel toont ook aanbevelingen en andere interesses die u mogelijk heeft, terwijl een cv dat niet zou doen.

#9
+3
Michael Durrant
2012-04-13 06:06:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergeet het woord. Doe linkedIn en SO.

Ik ben ongeveer 10 jaar geleden gestopt met het doen van traditionele papieren "cv's" (vooral die van Word). Tot 2 jaar geleden deed ik gewoon mijn eigen simpele website CV. Nu doe ik linkedIn.

Als er niets anders is, vermindert het zeker het aantal oplichters op headhunters: - ze willen je uploaden naar hun systeem. Als er een echte baan is waar je perfect bij past, zal een Word-cv niet in de weg zitten (dwz nodig zijn) in de huidige markt.

Een zijtip die wel helpt: - maak bepaalde e-mails over uw gegevens hebben de titel "CV - Joe Smith, 617 555 1212 [email protected]". Niets maakt het gemakkelijker om mensen te vinden en te sorteren dan zulke duidelijke labels.

Dit is het meest waar als je in de IT zit, maar het verspreidt zich snel in andere branches.

Interessant, de enige banen waar ik de afgelopen 10 jaar naar heb gesolliciteerd waarvoor geen Word-documentversie van mijn cv werd aangevraagd, hadden hun eigen online sollicitatie om in te vullen.
#10
+1
user38
2012-04-11 00:36:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zal er een tijd komen dat we geen cv's rondsturen, alleen hyperlinks naar online profielen zoals LinkedIn?

Dit is moeilijk te zeggen, en ik denk dat het ervan afhangt op uw type werk.

Voor degenen wier jobtype veel online, doorzoekbare portfolio's omvat, is een online aanwezigheid veel indrukwekkender. Cv's zijn tenslotte meestal formeel met een lijst met prestaties die uw individuele vaardigheden niet benadrukken. Door een werkgever uw werk te laten zien en als zodanig te beoordelen hoe u het werk doet voordat u daar aankomt, komt u een heel eind op weg om aan het werk te gaan.

Dat gezegd hebbende, sommige, inderdaad vele soorten banen, dergelijke portefeuilles hebben. Ik denk nog steeds dat online netwerken belangrijk is voor veel soorten carrière, maar ik vraag me af of het eenvoudig is om een ​​link aan te bieden. Kleinere bedrijven met minder IT-geletterd personeel, waaronder bijvoorbeeld directeuren, kunnen dat misschien niet parseren.

Bovendien vind ik het altijd slecht om gewoon te zeggen "hallo, hier is mijn url". Als zodanig heb ik persoonlijk de twee benaderingen gemengd: een papieren (nou ja, pdf) cv dat fungeert als een traditioneel cv maar ook een prominente link vormt naar mijn online profielen.

#11
  0
atconway
2012-04-11 02:10:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zal er een tijd komen dat we geen cv's rondsturen, alleen hyperlinks naar online profielen zoals LinkedIn?

Dat is moeilijk te zeggen. Zonder te kunnen voorspellen wat u in de toekomst nodig zult hebben, kunt u het beste een paar uur besteden om de .doc-versie gereed te hebben. Mijn ervaring is dat je beide volledig compleet en bij de hand moet hebben. Sommige recruiters zullen zich voeden met online materiaal, maar kijk hoe ze uiteindelijk om een ​​.doc-versie vragen wanneer ze uw informatie aan een werkgever verstrekken.

#12
  0
jdb1a1
2012-07-05 02:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linkedin-profielen zijn te algemeen. CV's moeten specifiek voor een taak worden voorbereid. Dit geldt vooral naarmate u verder de ladder op wilt. Een directeur van een Fortune 500-bedrijf (die ook een doctoraat in zakelijke communicatie heeft) vertelde me eens dat ze niet kon geloven hoeveel generieke cv's ze zag voor een baan in het middenkader die zes cijfers betaalde. Het voorbereiden van een aangepast cv voor een functie maakt je veel aantrekkelijker ten opzichte van de concurrentie. Het is een van de "kleine" dingen die u kunt doen om uzelf te onderscheiden van de rest.

Waar het op neerkomt: als u naar het management of hoger in de managementrangen wilt gaan, doe dan het aangepaste cv. Dit betekent word doc, omdat Linkedin-profielen niet aanpasbaar zijn. Andere cv-indelingen (d.w.z. PDF's gegenereerd door LaTeX-scripts) zijn niet wenselijk omdat de meeste systemen PDF's niet goed lezen.

#13
  0
Simon O'Doherty
2013-01-29 16:45:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Degene met de meeste zichtbaarheid geeft je de grootste waar voor je geld. Als de recruiters het niet kunnen zien, kunnen ze niet zien of ze u in dienst kunnen nemen.

Ook bieden de meeste online CV-systemen een optie om op te slaan in een document. Met LinkedIn kunt u bijvoorbeeld exporteren naar PDF via de knop "Profiel bewerken" (vervolgkeuzemenu). De gegenereerde structuur komt overeen met een CV.

Wat u in de toekomst zult zien, is meer datamining van de schaduw die u op internet achterlaat. Bijvoorbeeld vragen beantwoord / gesteld in StackOverflow. Dus systemen waarmee u de recruiter gemakkelijker op deze informatie kunt richten, is goed om te hebben.

Dat gezegd hebbende, als je je expliciet richt op een bepaalde rol in een bedrijf, dan is een persoonlijk cv de beste manier om te gaan. HR / recruiters kunnen uw gegevensschaduw nog steeds scannen.

#14
  0
Igor Fobia
2014-04-26 22:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werd een paar weken geleden gecontacteerd via Stackoverflow Careers 2.0, ondanks dat ik maar heel weinig details over mij had. Dus ik zou zeggen dat het de moeite waard is om het te gebruiken en het er fatsoenlijk uit te laten zien.

aangezien u "zeer weinig details had", luidt dit eerder dat het weinig zin heeft om te cureren. Dit is in tegenspraak met uw verdere opmerking "het is de moeite waard om ... het er fatsoenlijk uit te laten zien"
Eigenlijk zei ik fatsoenlijk, niet perfect - zoals een goed cv zou moeten zijn. En we kunnen niet uitsluiten dat, als ik mijn cv meer had samengesteld, er nog meer contact met me zou zijn opgenomen. En je kunt niet ontkennen dat mijn ervaring het gebruik van die site ondersteunt; je kunt het kwaliteitsniveau dat nodig is om aandacht te krijgen in twijfel trekken, en ik ben het ermee eens dat het niet supernauwkeurig hoeft te zijn, maar niet dat het aandacht krijgt.
#15
  0
appshare.co
2015-01-30 14:13:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ervan af. Als je maar één ding doet, kun je een linkedin-profiel rondsturen.

Maar als je meer dan één ding doet, kun je linkedin niet gebruiken. Als je bijvoorbeeld loodgieter en elektricien bent, moet je er een kiezen, alsof je voor een loodgieterbaan gaat en ze zien dat je elektricien bent op linkedin, dan zullen ze je de baan niet geven.

#16
  0
Martin Carney
2015-05-20 03:47:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad aan om ten minste één online cv (LinkedIn, SO Careers, enz.) up-to-date te houden, en deze te gebruiken om je gedrukte cv te genereren wanneer je er een nodig hebt.

Ik bewaar bijvoorbeeld mijn SO Careers-pagina is nu. Telkens wanneer ik een afdrukbaar cv-document moet verzenden, ga ik naar mijn openbare SO Careers-profielpagina, open ik de ontwikkelaarsconsole van de browser, verwijder ik een paar elementen en druk ik de gewijzigde webpagina af als pdf. Ik doe dit vaak genoeg. Ik heb zelfs een bookmarklet samengesteld die het meeste werk voor mij doet. Het beste is dat op deze manier mijn gedrukte cv een mooie opmaak heeft, waardoor het gemakkelijk leesbaar is, met minimaal werk van mijn kant om het te onderhouden.

PS - ik ben me ervan bewust dat daar een "print" -knop op staat. bladzijde. Ik hou niet van de (gebrek aan) opmaak die wordt gebruikt in de "afdrukbare" versie, dus heb ik in plaats daarvan de webversie gebruikt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...