Vraag:
Hoe moet ik mijn baas benaderen over een verhoging / promotie?
chrisjlee
2012-04-11 04:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de beste manier om een ​​supervisor te benaderen en een salarisverhoging of promotie aan te vragen?

Als webontwikkelaar is het ook niet echt eenvoudig om prestatiestandaarden te kwantificeren voor welk type metriek dan ook.

Ik stel voor dat deze vraag wordt opgesplitst. Ik heb wat advies voor je, maar het antwoord is anders voor een salarisverhoging en promotie.
Ik herinner me dat ik een tijdje geleden [een antwoord] (http://workplace.stackexchange.com/a/1832/316) schreef op dit soort vragen waarin je misschien geïnteresseerd bent. Ik ga hier niet op stemmen als een dupliceer echter omdat de details van de vraag en de daar gegeven antwoorden anders zijn dan uw situatie.
gerelateerd: [Hoe moet ik mijn baas op de juiste manier benaderen als ik me onderbetaald voel?] (http://workplace.stackexchange.com/questions/1025/how-should-i-properly-approach-my-boss-if-im zich onderbetaald voelen)
Twee antwoorden:
#1
+12
bretterer
2012-04-11 04:56:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wees eerst en vooral eerlijk tegen jezelf. Ik zou zeggen: evalueer jezelf en bepaal je waarde in het bedrijf. Als je denkt dat je salarisverhoging nodig hebt, wees dan eerlijk tegen je werkgever. Leg ze uit waar je naar op zoek bent (salarisverhoging of promotie) en ik verwacht niet meteen een antwoord te krijgen. Laat gewoon een insect in hun oor vallen en als ze vragen er een week of twee over na te denken, laat ze dan. Als deze tijd verstrijkt en u nog steeds niets van hen hoort, plan dan een ontmoeting met hen en breng het opnieuw ter sprake. Ga naar de vergadering en weet wat u zou willen krijgen en waar u voorlopig mee wilt doen.

#2
+7
weronika
2012-04-11 08:10:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ding dat overtuigend zou kunnen zijn, is het samenstellen van een lijst met nieuwe vaardigheden die je hebt opgedaan sinds je aangenomen werd (of sinds je laatste salarisverhoging / promotie). Het zou voor je baas gemakkelijker moeten zijn om de mogelijkheid van een verhoging of promotie te overwegen wanneer deze wordt gepresenteerd als 'Je begon $ X te betalen voor iemand die A, B en C kon doen, maar nu heb je echt iemand die A, B kan doen , C, D en E. "

Een lijst met specifieke prestaties, als ze bovengemiddeld zijn in vergelijking met uw collega's, zou zeker ook helpen. Ik zou het een beetje zien als het opstellen van een cv.

Ik denk het niet, vaardigheden worden verwacht. De echte waarde van hem is zijn werk en de kwaliteit ervan. Vaardigheden die niet worden gebruikt, zijn niet belangrijk.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...