Vraag:
Als u het contact met een persoon bent verloren, moet u deze persoon dan niet meer als referentie vermelden?
animuson
2012-04-11 08:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij een vorige baan kende ik deze persoon heel goed, ze was eigenlijk meer dan een jaar mijn manager. Helaas heb ik toen ik wegging niet echt contact met haar gehouden en heb ik al zo'n acht maanden niet met haar gepraat. Ik heb het gevoel dat ze me nog zou herinneren als ik een van haar topmedewerkers was, maar ik voel me ongemakkelijk om mensen op te noemen met wie ik nooit meer praat.

Een andere persoon was de groepsleider van een vrijwilligersgroep met de lokale politiebureau, die ik vaak als referentie vermeld heb wanneer ik solliciteerde naar beveiligingsgerelateerde banen. Ze kende me al drie jaar door het programma, maar ik ben nog drie jaar uit het programma en heb geen contact meer.

Is het nog steeds acceptabel om deze mensen als referenties op mijn cv en vacatures? Op welk punt "vervalt" een referentie, indien ooit?

Opmerking: Mondelinge toestemming werd verkregen om deze mensen eerder als referenties te vermelden.

Ik geloof (en het kan in verschillende landen anders zijn, maar in ieder geval in het VK) dat het gebruikelijk is om in het cv te zeggen dat ‘Referenties beschikbaar op verzoek’ en als je er eenmaal om hebt gevraagd, bij elke persoon zou controleren of ze in orde zijn met het gebruikals referentie.
Een antwoord:
#1
+66
JohnFx
2012-04-11 08:47:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een van de meest voorkomende fouten die werkzoekenden maken. Je moet absoluut geen blinde verwijzingen geven. Ik heb aan beide kanten van die oproep gestaan ​​(de referentie en de referentiechecker) en het is meestal lelijk en helpt de kandidaat niet een beetje.

Je moet al je referenties elke keer je geeft ze om een ​​aantal redenen als contactpersoon voor een potentiële werkgever:

  1. Het is een algemene beleefdheid om ze niet te laten verblinden door een referentiegesprek. Ze willen je duidelijk goed vertegenwoordigen (of waarom heb je ze opgesomd?), Maar tenzij ze voorbereid zijn, kunnen ze bang zijn dat ze je tekort doen, omdat ze niet voorbereid waren. Wanneer mensen referenties bellen, stellen ze specifieke vragen over werkprestaties en zelfs iemand die van je prestaties hield, kan moeite hebben om te overtuigen van de details als het 5 jaar geleden is dat je naam bij hen opkwam. Als die referentie (correct) vindt dat het onbeleefd voor u is om dit te doen, kan dit hen in een slecht humeur brengen tijdens de referentiecontrole, wat kan worden geïnterpreteerd als een slag tegen u. Veel bedrijven beperken managers tot het geven van zeer gedetailleerde informatie over referentiecontroles, dus de mensen die ze uitvoeren worden goed in het oppikken van subtiele aanwijzingen en lezen tussen de regels door. Je wilt niet dat ze subtiele aanwijzingen oppikken van iemand die in het algemeen humeurig over je is.

  2. Je wilt zeker weten dat de contactgegevens nog steeds geldig zijn.

  3. Net als uw begeleidende brief, wilt u wat uw referentie gaat zeggen aanpassen aan de behoeften van de baan die u zoekt. U moet de referentie minimaal van tevoren op de hoogte brengen van de aspecten van uw merk die u wilt benadrukken. Je wilt ook hun geheugen opfrissen over alle goede dingen die je deed toen je voor hen werkte, zodat ze de feiten binnen handbereik hebben.

  4. Alleen omdat ze je toestemming hebben gegeven om ze x jaren geleden als referentie te gebruiken, wil nog niet zeggen dat ze zich vrijwillig hebben aangemeld om je hype-man voor het leven te zijn. Het is een gepaste etiquette om ze elke keer de kans te geven om geen referentie meer te zijn.

Ja ja ja! Geen enkele referentie is voor altijd - u moet * elke keer * bij hen inchecken. +1.
Ik heb onlangs de "blinde verwijzing" -fout gemaakt. +1 voor goed advies!
1001 upvotes zonder verwijzing is voor altijd. Ik was ooit aan de ontvangende kant hiervan (iemand vermeldde mij en ik werd gebeld, had geen idee van die persoon). Het was een erg ongemakkelijke 5 minuten aan de telefoon.
Goed advies, al denk ik dat vaak een e-mail in plaats van een telefoontje voldoende zou zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...