Vraag:
Hoe kan ik mijn eigen DoD-veiligheidsmachtiging controleren?
Affable Geek
2012-04-11 23:21:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de omgeving van Washington, DC is het hebben van een veiligheidsmachtiging een eerste vereiste voor veel banen, maar het feitelijke "behouden" van de vergunning lijkt altijd de provincie te zijn van het bedrijf waarvoor men werkt. Als ik geïnteresseerd was om mijn eigen bedrijf te worden, hoe zou ik dan mijn eigen toestemming kunnen behouden en deze behouden?

Welke formulieren heb ik nodig, welke processen moet ik doorlopen?

Heb je al een ontruiming of ben je op zoek naar een om je kansen op werk te verbeteren?
Ik heb er al een, maar door een bureaucratische verwarring zijn de records ervan verloren gegaan. Ja, mijn leven is daardoor een hel geweest.
Dus er is geen record van de NACLC of SSBI?
Wat ik weet is dat ik in JPAS als geldig verschijnt, maar als ze proberen mijn klaring over te steken, is er geen record, waardoor de crossover mislukt. Als zodanig ben ik in deze limbo geweest waarin ik overal kan worden aangenomen, maar ik kan eigenlijk geen gebouwen betreden voor mijn klant
Wat ik echt wil weten, is hoe ik kan informeren naar de status van mijn toestemming, zodat ik deze problemen kan oplossen :)
Heb je ooit dingen op een rijtje gekregen? Mijn man heeft een soortgelijk probleem. We zijn al bijna een jaar op zoek naar een oplossing. Ons leven is ook op zijn kop gezet.
@Rjroper - Helaas nee. Maar e-mail mij ([email protected]). Ik kan op zijn minst medelijden hebben en u vertellen wat ik weet.
Vier antwoorden:
#1
+19
Thomas Owens
2012-04-12 00:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het Joint Personnel Adjudication System (JPAS) is de database waarin informatie over vrijstellingen wordt opgeslagen. Het wordt beheerd door het datacenter van Defensie Manpower. Ze hebben contactgegevens en regelgeving over het verkrijgen van toegang, maar het lijkt erop dat u een functie moet hebben waarvoor u een baan moet hebben waarvoor u toegang moet hebben tot de database en de bijbehorende records. Een persoon kan zelf geen toegang tot JPAS aanvragen, maar moet via de Facility Security Officer (FSO). Het is aan de FSO om de toestemming te controleren van de personen die deze nodig hebben (of niet langer nodig hebben) en de persoon om te controleren wanneer u uw toestemming heeft ontvangen, wanneer deze verloopt, en om op de juiste wijze alle papieren in te dienen met betrekking tot statuswijzigingen die van invloed zijn op uw toestemming.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in de website van de Defense Security Service, waar voor het grote publiek enkele documenten beschikbaar moeten zijn over de veiligheidsmachtiging van DoD. De pagina Veelgestelde vragen over het proces voor het vrijgeven van beveiliging van industrieel personeel zou de meeste van uw zorgen moeten behandelen.

Ja, ik ben in conflict, omdat deze links me echt helpen, maar mijn vraag gaat niet over het verkrijgen, maar over het controleren van mijn eigen toestemming.
@AffableGeek Ik heb daar informatie over toegevoegd. Een houder van een veiligheidsmachtiging kan op geen enkele manier de status / geldigheid / staat van zijn of haar eigen klaring controleren zonder tussenkomst van een geautoriseerde FSO.
U kunt de FSO van uw eigen bedrijf worden (mijn vorige baas deed dit). Het is echter een hoop gedoe en werk ... met regelmatige audits, enz. Ik zou willen voorstellen om uw toestemming gewoon weer te "heractiveren" wanneer u deze nodig hebt, het is niet zo moeilijk als uw toestemming niet is verlopen.
#2
+9
JohnFx
2012-04-11 23:42:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het probleem is dat een veiligheidsmachtiging altijd gekoppeld is aan een specifieke behoefte om toegang te krijgen tot geclassificeerd materiaal. Voor zover ik weet, is er geen manier om gewoon een veiligheidsmachtiging te hebben zonder een specifieke baan of contract te hebben waarvoor u deze moet gebruiken. Het werkt niet als een technische certificering waarbij u slaagt voor een test en het is voor een bepaalde tijd aan u persoonlijk gebonden, ongeacht of u het nodig heeft.

Als u van het ene contract of de ene werkgever naar nog een andere kunnen deze toestemmingen worden overgedragen, maar technisch gezien is uw werkgever verplicht om het bureau dat de toelating afgeeft binnen een voorgeschreven tijdsbestek op de hoogte te stellen om deze over te dragen aan uw nieuwe werkgever of deze te beëindigen.

Dus om uw vraag directer te beantwoorden: ten eerste heeft uw bedrijf een contract nodig met een bureau waarvoor u toestemming moet hebben om het werk te doen. Dan zou u met hen moeten samenwerken om uw goedkeuring te sponsoren.

Lang verhaal kort: je kunt niet zomaar een standaardformulier krijgen en zonder reden een vrijstelling aanvragen. U heeft een overheidsinstantie nodig om uw inspanningen te sponsoren en een goede business case waarom u de toestemming nodig heeft.

U kunt er een aanvragen met als doel te willen bieden op een of meer projecten waarvoor goedkeuring als onafhankelijke aannemer nodig is. U moet voldoen aan de GSA-vereisten voor IC's en u moet een of meer specifieke contracten hebben waarop u wilt bieden. Dan moet u betalen voor de verwerking en alle vergoedingen die uw sponsor normaal gesproken betaalt. In de jaren 90 liep hij ongeveer 25 km. Daarom nemen veel werkgevers het liefst iemand in dienst die het al heeft. Maar over het algemeen is uw antwoord juist.
Ook is het niet zo moeilijk om zodra een vrijgave inactief wordt, deze opnieuw te activeren als deze niet is verlopen of opnieuw moet worden onderzocht ...
#3
+3
anonymous
2012-04-12 01:11:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met betrekking tot het bewaken van een veiligheidsmachtiging is er niet veel dat u kunt doen, behalve opmerken wanneer de verschillende achtergrondonderzoeken opnieuw moeten worden uitgevoerd, zodat u uw cv up-to-date kunt houden, want zodra het achtergrondonderzoek afloopt, verliest het elke waarde als het gaat om het zoeken naar een baan. U krijgt geen melding wanneer de zaken verstrijken en als u iemand interviewt die zegt dat uw onderzoek geldig is en dat niet het geval is, willen ze u misschien niet in de buurt houden voor een heronderzoek.

Wanneer u vertrekt, kan de FSO u mogelijk een afdruk geven waarin staat wanneer de relevante onderzoeken zijn uitgevoerd voor uw administratie.

Van uw opmerkingen tot de vraag klinkt het alsof u moet echt met de FSO praten en ze laten uitzoeken wat er aan de hand is. Evenzo, als u zich in een bepaald vakgebied bevindt, kan dat helpen, aangezien verschillende instanties kunnen helpen dingen beter uit te zoeken voor hun eigen mensen dan te proberen de algemene benadering van het probleem te volgen.

Samengevat, als u dat bent momenteel in dienst van iemand die u met uw FSO moet spreken en nauw met hen moet samenwerken totdat het probleem is opgelost. Als u momenteel niet door iemand in dienst bent, kunt u beter aangeven wanneer de relevante onderzoeken zijn uitgevoerd, aangezien veel problemen kunnen worden opgelost door van sponsor te wisselen.

#4
  0
user13659
2015-02-28 10:18:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om een ​​bedrijf op te richten dat over vrijstellingen beschikt, heeft u een faciliteitenvergunning nodig. Dit staat volledig los van uw persoonlijke goedkeuring. U heeft een sponsororganisatie nodig. U heeft geen persoonlijke toestemming nodig voor een bedrijf dat u start om een ​​faciliteitenvergunning te krijgen; het zal het proces alleen maar versnellen. Als het bedrijf dat u vormt geen toestemming voor faciliteiten krijgt, worden uw toestemming beheerd door hoofdaannemers aan wie u onderwerpt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...