Vraag:
Kan ik werkgevers vertrouwen die de eerste stap zetten?
Rarity
2012-04-11 00:49:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verschillende bedrijven aanbiedingen laten doen aan mij op basis van mijn cv en online aanwezigheid. Op het eerste gezicht zijn ze een heel allegaartje; een aantal zeer opwindende aanbiedingen van goed uitziende bedrijven en sommige die aanvoelen als flauwe koude telefoontjes.

Als ik ongevraagd door een werkgever wordt benaderd, moet ik dan aannemen dat ze waarschijnlijk een groot aantal mensen koud bellen? Om voor de hand liggende redenen wil ik het gesprek alleen voortzetten met werkgevers die daadwerkelijk geïnteresseerd in mij en mijn vaardigheden zijn. Hoe weet ik wanneer een ongevraagd bod wordt ondersteund door echte interesse in plaats van blind te bereiken?

Vertrouw ze hoe? Vertrouw ze waar? Vertrouw ze om wat te doen? Ik vermoed dat je bedoelt hen te vertrouwen om een ​​actueel aanbod of een vacature voor je in te vullen. Maar ik weet het niet zeker op basis van de vraag die u heeft gesteld.
Dan is misschien de vraag ** Hoe onderzoek ik een potentiële werkgever **. Misschien zou het op dit punt echter een aparte vraag moeten zijn.
Gerelateerde meta-discussie: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
Ik heb mijn bericht aangepast (tweede alinea), ziet dit er beter uit? Ik wilde de betekenis niet helemaal veranderen.
Wees voorzichtig. Er zijn VEEL identiteitsdieven die zich voordoen als werkgevers die klaar staan ​​om je in dienst te nemen. 'Alles wat ik nodig heb is je SSN om je papierwerk door HR te krijgen!'
Acht antwoorden:
#1
+18
Shauna
2012-04-11 01:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stel altijd een vrij simpele vraag:

Hebben ze echt de moeite genomen om aandacht te schenken aan mijn vaardigheden en verlangens?

Serieus, ik kan ' tel het aantal keren dat ik ben benaderd voor leads die niets te maken hebben met wat ik de afgelopen drie jaar heb gedaan. Die, ik negeer ze gewoon ronduit. Als ze niet de moeite kunnen nemen om zelfs maar in te zien dat ik niet eens op afstand overeenkomt met wat ze hebben, dan kan ik niet de moeite nemen om mijn tijd aan hen te verspillen, vooral als ik weet dat ik mijn online profielen heb bijgehouden * .

Als ze echt aandacht hebben besteed aan wat ik zoek en me echt geloven als ik zeg "Ik ben een PHP-ontwikkelaar, ik heb geen interesse in .Net-posities, "dan luister ik naar wat ze te zeggen hebben.

Als die vraag eenmaal is beantwoord, heb ik gemerkt dat het niet anders is dan wanneer ik hun vacature zou hebben gevonden op een bord - sommige zijn onzin, sommige zijn diamanten.

* Een tijdje deed ik er alles aan om hen te vragen waar ze mijn profiel vonden als ze leken echt het gevoel te hebben dat ik in hun behoeften paste, omdat de kans bestond dat ze een verouderde versie tegenkwamen.

#2
+4
Adam Rackis
2012-04-11 00:52:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb werkelijk fantastisch contractwerk opgepikt na een ongevraagde oproep. De persoon kwam mijn Stack Overflow-profiel tegen, zag dat ik over de nodige vaardigheden beschikte, en de rest is geschiedenis.

En natuurlijk zijn er genoeg spammers. Als de e-mail legitiem lijkt, antwoord dan in ieder geval.

#3
+4
Scott C Wilson
2012-04-11 00:58:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wijs het niet uit de hand - verdiep je in elk ervan. Als je gewoon de vraag stelt: "Hoe zit het met mijn profiel, waardoor je dacht dat we goed bij elkaar pasten?" de spammers hebben niet de tijd of energie om te reageren en u kunt daar beginnen met filteren.

#4
+3
jefflunt
2012-04-11 00:59:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen vervanging voor het stellen van de juiste vragen aan een potentiële werkgever, ongeacht wie het contact initieert. Ik denk niet dat het een kwestie van vertrouwen is - het is een kwestie van ze uitzoeken en er zeker van zijn dat het een goede match is, hoe dan ook.

Ik denk niet dat er iets inherent onbetrouwbaar aan is. Misschien is er veel vraag naar uw vaardigheden. Misschien bellen ze veel mensen - de pasvorm is wat er toe moet doen.

#5
+3
IDrinkandIKnowThings
2012-04-13 17:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien

Ik heb mensen gehad die contact met me opnemen op zoek naar vacatures ... eigenlijk krijg ik meerdere telefoontjes per maand.

Voordat ik ze enige informatie over mij geef, wil ik het volgende weten:

  • Hoe ben je over mij te weten gekomen? Dit zegt me veel. Als ze erachter komen via iemand die ik heb gecontracteerd van iemand voor wie ik werk heb gedaan, zal ik ze meer tijd geven dan wanneer ze een recruiter zijn voor een aannemingsbedrijf dat me uit hun database heeft gehaald, krijgen ze minder. Als ze niet bereid zijn me een solide antwoord te geven, vraag ik ze later terug te bellen. (Dat doen ze zelden, dan herhaal ik het proces)

  • Welke vaardigheid (en) van mij bracht je ertoe mij te overwegen. Alleen omdat je een goede programmeur bent, is niet genoeg, ik wil horen dat we op zoek zijn naar een specifieke vaardigheid (bijv. ASP.net-ontwikkelaar met WCF- en MVC-ervaring.)

  • Waar is de positie gelegen? Het heeft geen zin om zelfs maar te praten over een functie op een locatie waar ik niet naartoe wil verhuizen. Sommige recruiters geven je gewoon een algemene grote stad, ik wil weten of het in de stad ligt, in de buitenwijken, enz. Een echt bod heeft een echte locatie, een visreis meestal niet.

  • Vertel me over de functie? Als ik op dit moment niet geïnteresseerd ben, geef ik ze geen verdere informatie. Als ik een goede aanwijzing voor hen heb, kan ik om contactgegevens vragen om door te geven. Ik geef mijn vrienden / (voormalige) collega's nooit nummers aan de recruiters waar ik geen werkrelatie mee heb.

  • Als ik interesse heb, vraag ik hen om mij een e-mail te sturen met de informatie over de functie en die ik zal beantwoorden met mijn cv. Deze e-mail moet een antwoordadres bevatten van het bedrijf dat ze beweren te vertegenwoordigen. Ik bekijk ook hun website en als ik een vraag heb, bel ik het nummer van de website om contact op te nemen met de recruiter. Dit gaat meer over het bevestigen van de recruiter die ze beweerden te zijn dan over het beantwoorden van de vraag.

Dit is een uitstekende strategie.
#6
  0
Brandon
2012-04-11 00:57:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn huidige functie bij een geweldig bedrijf gekregen via een "ongevraagde oproep". Ik had mijn cv ~ 3 jaar geleden bij hen ingediend toen ik op zoek was naar werk en werd op basis daarvan ongeveer 6 maanden geleden gebeld. Ik denk dat zoals bij de meeste dingen ... het ervan afhangt. U moet nog steeds onderzoek doen naar een bedrijf, ongeacht wie contact heeft opgenomen met wie.

Als je je cv hebt ingediend, is het niet echt een ongevraagd telefoontje, toch?
@sleske Ik denk dat dat ervan afhangt. Het duurde 2,5 jaar voordat ze me belden. Dat is behoorlijk koud IMO. :)
#7
  0
GuyM
2012-11-26 06:17:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan uw bezorgdheid begrijpen; Toen ik op LinkedIn ging, werd ik aanvankelijk een beetje lastig gevallen, maar meestal door wervingsagenten in tegenstelling tot rechtstreeks door bedrijven. Deze waren meestal gebaseerd op zoekopdrachten met trefwoorden en dergelijke, en hun benaderingen hadden de subtiliteit van een Nigeriaanse zwendelbrief of een Reader's Digest-circulaire 'Jij bent onze gelukkige winnaar'.

Van de kant van de werkgevers, Ik heb één persoon benaderd om zich bij mijn team aan te sluiten op basis van hun online aanwezigheid - eigenlijk een Wiki die ze onderhouden om gebruikers op hun site te ondersteunen met onze software - en die persoon was een uitstekende keuze, ook al moesten we ze internationaal verhuizen.

Om nog een stap verder te gaan: als iemand bij mij solliciteert, verwacht ik dat ze kunnen uitleggen waarom ze deze baan willen (en niet alleen a job) Als de potentiële werkgever je benadert, denk ik dat het meer dan redelijk is om deze verwachting om te draaien en uit te leggen waarom ze jou voor de functie willen.

Als ze reageren op je grotere online voetafdruk in plaats van op gewoon een profiel dan - zelfs als het een wervingsagent is - zou ik het serieus nemen.

Ik heb ervaring met bedrijven die op basis hiervan een gerichte namenlijst aan een rekruteringsagent hebben doorgegeven, omdat ze wilden dat de eerste screening anoniem was.

Dus - ik zou willen voorstellen dat als het niet duidelijk is vanaf het eerste contact, de benaderingen op precies dezelfde manier screenen als bedrijven sollicitanten screenen op functies die ze hebben geadverteerd. De meeste echte werkgevers zouden dit als een positieve stap zien.

#8
  0
Neil T.
2012-11-26 09:32:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als dit een telefoontje is, is een manier om de echte verzoeken van de kandidaten eruit te filteren, door beleefd uit te leggen dat u de kwestie verder wilt bespreken, maar dat u een geplande vergadering heeft waarvoor u aanwezig moet zijn. Vraag een telefoonnummer waar ze het komende uur te bereiken zijn, zodat u ze terug kunt bellen. Als ze echt in je geïnteresseerd zijn, zullen ze je de informatie geven. Zo niet, dan was het type kans dat u waarschijnlijk zou willen, er niet om mee te beginnen.

Als de uitnodiging afkomstig is van een recruiter, moet u er altijd van uitgaan dat u een van de vele potentiële kandidaten bent ze nemen contact op. De aanbiedingen kunnen geldig zijn en hun interesse kan oprecht zijn, maar uw ervaring zal variëren, dus hoop niet. Ze worden door het bedrijf betaald om met alle mogelijke middelen een geschikte kandidaat te vinden. Dus ze zullen hun net tamelijk ver uitspreiden om die ene vis te vinden. Dit wil niet zeggen dat ze geen waardevolle bron van informatie en toegang zijn voor de werkzoekende, wat ze wel zijn. Je hoeft alleen de relatie te begrijpen om gezond te blijven.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...