Vraag:
Hoe belangrijk is een gemiddeld cijfer voor een cv?
chrisjlee
2012-04-11 04:53:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef toe dat ik niet de beste student op de universiteit was. Mijn jaren op de universiteit heb ik aan een baan besteed.

Hoe belangrijk is het om mijn gemiddelde cijfer op een cv te vermelden? En op welk punt moet ik stoppen met het opnemen ervan? Ik ben ongeveer 5/6 jaar verwijderd van de universiteit en heb veel in het veld gewerkt.

Op de VS gericht, althans in terminologie. Niet per se een probleem, gewoon erop wijzen.
Gerelateerde meta-discussie: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
Ik bekijk cv veel. Ik geef om GPA voor pas afgestudeerden. Ik heb geen strikte grens, maar een lagere GPA-kandidaat moet andere positieve compensaties hebben om een ​​hoge GPA-kandidaat te verslaan. Als een technisch persoon eenmaal een jaar of twee een echte baan heeft gehad, kan het me niet meer schelen. (niet gepost als antwoord omdat deze opmerking andere antwoorden dupliceert en slechts een anekdote is.)
Ik neem liever iemand aan die tijdens het werken een goede cijfer kan halen dan iemand met hoge cijfers die 24/7 moest studeren om basisinformatie te leren. In de werkwereld heb je niet zoveel tijd.
@JeffO-And hoe vertel je het verschil als je 200 cv's op je bureau hebt liggen en het moet beperken tot slechts een paar? Ik neem liever het risico om iemand aan te nemen die heeft aangetoond dat hij in staat is om geweldige dingen te doen dan iemand die alleen heeft aangetoond fatsoenlijk te zijn. Maar het hangt ook af van de functie waarvoor de kandidaat wordt aangenomen.
Voor welke branche is dit bedoeld? Ik heb mijn GPA nooit opgenomen in cv's voor softwareontwikkelingsposities, en ik ben er maar één keer om gevraagd van de tientallen bedrijven waarmee ik door de jaren heen heb geïnterviewd.
@Salty-GPA is belangrijk wanneer dat in wezen uw belangrijkste verkoopfunctie is. Typisch voor de meeste nieuwe afgestudeerden. Als u een echt goede GPA had, moet u deze opnemen. Het houdt je in de "stapel mogelijkheden" met cv's. Als uw GPA niet goed was, moet u deze zeker niet opnemen. Als het zo is, dan denk ik dat je het ook moet laten staan, maar ik denk dat dat discutabel is. Ben je een nieuwe afgestudeerde met een goede stage-ervaring, dan is GPA minder belangrijk.
Negen antwoorden:
#1
+49
JohnFx
2012-04-11 05:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als wervingsmanager stel ik voor om je GPA niet op te nemen, tenzij het uitzonderlijk was of de werkgever er specifiek om vraagt.

Wat betreft hoeveel het ertoe doet: als ik een cv lees zonder werkervaring, is dat bijna alles wat ik moet doen. Toch zou ik het niet opnemen, tenzij het u helpt om te verkopen. Veel managers zullen er niet om vragen en u wilt geen ongevraagde informatie verstrekken die uw zaak schaadt. Nooit heb ik naar een cv gekeken waarin een GPA werd weggelaten en daarom uitgesloten. In feite bevatten 90% van de cv's die ik lees deze niet.

Als ik me zorgen maakte, zou ik het je gewoon tijdens het interview vragen.

Als je eenmaal wat werkervaring op je cv hebt staan, kan het me niet meer schelen. Wat je op de universiteit hebt gedaan, is veel minder belangrijk dan wat je deed in een echte baan, vergelijkbaar met die waarvoor ik aanneem.

Geef een +1 als je het weglaat, tenzij daarom wordt gevraagd (vooral als je meer dan 2-3 jaar niet op school bent geweest of echte werkervaring hebt). * WEL * noem dingen als Phi Beta Kappa en andere eerverenigingen, als er ruimte is.
en weet je, als je GPA geweldig was, kun je hem net zo goed ook opzetten.
Als je geen werkervaring hebt om door te gaan, zou het dan niet een betere optie zijn om je lessen op te sommen en wat je erin hebt geleerd? Of, indien mogelijk, een certificering die u mogelijk heeft in verschillende vaardigheden?
#2
+22
jcmeloni
2012-04-11 05:30:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik studenten leerde hoe ze hun cv moesten maken, hebben we een hele lesperiode doorgebracht met praten over de opname van GPA in een cv, en wanneer en waarom dat nodig zou kunnen zijn. Kortom, de studenten erkenden allemaal dat als junioren of senioren (3e of 4e jaar) zich voorbereiden op zomerstages en eerste banen buiten school, dat hun GPA soms alles was dat hen zou onderscheiden van hun leeftijdsgenoten. In sommige gevallen zou deze GPA mensen onderscheiden ... slecht ... dus enkele suggesties om deze slechte algemene GPA te verzachten, waren onder meer: ​​

  • GPA laten zien in het hoofdveld sterk > - vooral handig voor de internationale studenten die de meeste van mijn lessen uitmaakten) die meertalige leerlingen waren en de neiging hadden om minder goed te presteren bij het lezen en schrijven van intensieve algemene cursussen dan bij de basiscursussen in Financiën, MIS, Engineering en dergelijke.
  • opsomming van specifieke cursussen die in het hoofdvak zijn voltooid - sommige studenten rapporteerden groot succes bij het afbakenen van de voortgang en de voltooide afdelingsvakken in plaats van "3.1 / 4.0" zonder aan te geven wat het gemiddelde van B in .

Maar na die discussie zei ik dat zodra ze die eerste baan hebben, deze van het cv moet worden gehaald. Als je eenmaal een baan hebt, een baan, in het veld waarin je bent opgeleid of van plan bent je carrièrepad te maken (in ieder geval voor de korte termijn), wat je in die baan hebt gedaan, is wat je krijgt u in de deur naar de volgende - niet de GPA.

Trek het in uw specifieke situatie onmiddellijk uit en denk er nooit meer aan.

#3
+6
Renan
2012-04-11 05:01:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat je veel in het veld hebt gewerkt, denk ik dat het helemaal niet nodig is om je GPA te plaatsen: je hebt je vaardigheden immers al bewezen - ondanks dat je niet de beste student bent geweest.

De meeste werkgevers weten dat goede cijfers zich niet vertalen in daadwerkelijke ervaring (en soms zelfs het tegenovergestelde betekenen).

#4
+6
Scott C Wilson
2012-04-11 05:08:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minder en minder belangrijk naarmate uw loopbaanervaring groeit. En terwijl je nieuw bent met een kort cv, als je geen superster-student was, praat dan over wat je nog meer hebt gedaan tijdens school - werkte je parttime, cijferwerk, bijles, sport, etc.

#5
+4
Tangurena
2012-04-11 21:25:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Over het algemeen is GPA iets dat je alleen in cv's zou opnemen voor de eerste 1 of 2 banen buiten school, en alleen als het erg goed is.

Er is een proefschrift waarvan ik denk dat het relevant kan zijn: Aanwerving en ongelijkheid in professionele dienstverlenende bedrijven (door Lauren Rivera). Je universiteitsbibliotheek moet een exemplaar kunnen krijgen. Ik denk dat het een van de weinige sociologische onderzoeken is die daadwerkelijk meet waarnaar recruiters (in dat niveau van het bedrijf) eigenlijk op zoek zijn - in vergelijking met wat ze zeggen te zoeken. Over het algemeen beschouwen partners en personeel van de "elite" servicebedrijven een hoge GPA als een maatstaf voor "hoe nauwgezet" u bent. Iemand met een 4.0 zou als "zeer nauwgezet" worden ervaren, terwijl iemand met een 2.5 misschien intelligent is, de klus kan klaren, maar als "onzorgvuldig" wordt ervaren.

Wat heeft het echter voor zin om "nauwgezet" te zijn. Dat vertaalt zich in veel gevallen in feite in een persoonlijkheidsstoornis en kan heel goed iemands normale prestaties op het werk belemmeren.
#6
+2
Thomas Owens
2012-04-11 17:35:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als student aarzelde ik extreem om ooit mijn GPA ooit op mijn cv te zetten, ook al was mijn cumulatieve totale GPA altijd boven een 3.0 en mijn studiegebied GPA was meestal een paar tienden van een punt hoger dan dat. Als je echter geen werkverleden hebt in je vakgebied, heb je misschien niets anders waardoor je je onderscheidt van andere leeftijdsgenoten, vooral wanneer iedereen dezelfde vakantiebanen en dezelfde klasprojecten op hun cv heeft staan. / p>

Als je eenmaal werkervaring of persoonlijke projecten begint op te doen die relevant zijn, hoef je deze niet meer op je cv te vermelden. Deze ervaringen zullen u onderscheiden van andere mensen die naar dezelfde baan solliciteren. Ik weet niet precies hoeveel relevante ervaring voldoende gekwalificeerd is om uw GPA te verwijderen - dat klinkt als een persoonlijke beslissing. Je zei echter dat je 5-6 jaar ervaring hebt, en ik denk dat het veilig is om te zeggen dat dat genoeg is.

#7
+1
anonymous
2012-04-11 20:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor je eerste baan kan het best belangrijk zijn als je een baan wilt krijgen bij een gerenommeerd bedrijf, maar ze gaan ook kijken naar stagiaires die in het verleden voor hen hebben gewerkt, dus GPA is misschien niet zo een belangrijke factor, zoals je zou denken.

Nadat je bedrijven begint te hebben die je op je cv kunt zetten, begint het zelfs nog minder te betekenen en je zou het waarschijnlijk van je cv moeten verwijderen als je je eerste 'echte' werk, want dat is wat u in de toekomst zult worden beoordeeld. Waarschijnlijk is de enige uitzondering die enigszins gerelateerd is aan de GPA, dat ik alle Latijnse onderscheidingen die ik heb ontvangen, op het cv zou laten staan, aangezien deze de neiging heeft om meer te spreken dan alleen een onbewerkt aantal.

#8
-1
Dipan Mehta
2012-04-11 18:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als kandidaat zou ik altijd GradePoint / UniversityScore in het cv bewaren. Je weet nooit wat er in de gedachten van recruiter omgaat. Ik sluit niet helemaal uit dat sommige recruiters het belangrijk zullen vinden.

Maar als recruiter kan het mij persoonlijk niet veel schelen. Er zijn tijden dat mensen niet echt schitteren in het universitaire systeem, maar het uitzonderlijk goed doen in de praktische kijk op de problemen in de echte wereld. Dus over het algemeen wordt het cijfer de minste criteria en is werkervaring belangrijk.

Als u echter frisser bent, is er waarschijnlijk geen andere maatstaf (werkervaring) beschikbaar. Het cijferpunt wordt dus het primaire (zo niet het ultieme) criterium. Het is dus het belangrijkste.

#9
-1
xji
2015-03-19 16:12:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou gewoon mijn 50 cent kunnen toevoegen, vooral voor huidige universiteitsstudenten.

Eigenlijk hebben veel recruiters tegenwoordig een GPA-grens. Vooral voor grote bedrijven. Als je het weglaat, kunnen ze vermoeden dat je iets verbergt of niet aan de criteria voldoet. Als er heel veel sollicitanten zijn, kan de HR heel goed je cv weggooien. Raadpleeg deze thread http://www.reddit.com/r/engineering/comments/2cnzdh/what_is_a_good_criteria_for_choosing_to_include/ voor referentie.

dit bericht is nogal moeilijk te lezen (tekstmuur). Zou je het erg vinden om het in een betere vorm te [bewerken]?
Waarom zoveel downvotes behalve dat het oorspronkelijk slecht was opgemaakt? Is dit antwoord echt zo "van lage kwaliteit" en nutteloos? Ik geloof in de Reddit-post waar ik naar verwees, de persoon sprak over een echte zaak in plaats van hem gewoon uit de lucht te halen.
Reddit is niet bepaald de beste bron - iedereen kan daar alles posten.
@MSalters Reddit is mogelijk al het hoogste kwaliteit forum dat er is. Bovendien kreeg dat bericht tientallen upvotes. Als je zegt dat dat nog steeds niets kan betekenen, dan kan ik er niets aan doen. Ik plaats alleen wat informatie waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn.
Om te zeggen dat iedereen daar alles kan posten, is waar. Maar over het algemeen zijn posts met veel upvotes waarschijnlijk niet bepaald onzin.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...