Vraag:
Hoe onderhoud ik een goede relatie met een werkgever na ontslag?
Rarity
2012-04-11 01:14:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk aan mijn eerste baan en wil indien mogelijk mijn huidige baas als referentie hebben. Maar als ik vertrek, wordt het vrijwel zeker een ontslag om naar een andere baan te verhuizen. Ik heb het gevoel dat ik ze in de steek laat en ik heb het gevoel dat de mening van mijn vorige werkgever over mij plotseling aanzienlijk zal dalen.

Ik werk op een kleine afdeling, dus mijn vertrek zou aanzienlijk zijn, maar ik heb het gevoel dat mijn werkgever het weet mensen in mijn positie gaan vaak weg; jonge werknemers, geen echte weg voor opwaartse mobiliteit. De laatste drie medewerkers in mijn functie zijn verder gegaan. Het lijkt dat er een goede relatie is met die werknemers en mijn collega's / baas.

Hoe kan ik op een elegante manier vertrekken en mijn huidige werkgever behouden als referentie wanneer ik 'vertrek' hen? Wat moet ik doen voor en na mijn vertrek?

Sommige managers zullen zich "verraden" voelen, ongeacht hoe u vertrekt. Voor deze mensen is er niets dat u kunt doen om een ​​goede relatie met hen te onderhouden.
Ik denk niet dat dat waar is. Na verloop van tijd zullen ze waarschijnlijk verraad krijgen, vooral als ze kunnen zien dat je al het mogelijke hebt gedaan om het hen gemakkelijk te maken (cf [bethlakshmi's] (http://workplace.stackexchange.com/a/127/142) antwoord)
De meeste managers komen er wel overheen, maar sommigen komen er nooit overheen. @Benjol en Tangurena hebben allebei gelijk!
U gaf zelf het antwoord: de jonge medewerkers vertrekken. Het lijkt erop dat er een hoog personeelsverloop in je outfit zit, dus als je weggaat, gedraag je je niet anders dan wie dan ook. Als je vertrekt, halen ze iemand anders. Als je je baas leuk vindt, zorg er dan voor dat je zegt "Hé, ik wil graag dat we contact houden en elkaar misschien op weg helpen". Geef ze zoveel mogelijk het gevoel dat uw vertrek een win-winsituatie voor hen is - Omdat het er een kan zijn: ze krijgen netwerkondersteuning van u en kunnen nieuwe carrièremogelijkheden / zakelijke kansen bieden terwijl u zich een weg baant in de wereld :)
Acht antwoorden:
#1
+67
Nicole
2012-04-11 01:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het best mogelijke scenario voor u is dat u vertrekt in een situatie waarin ze het erover eens zijn dat datgene waarnaar u vertrekt de beste beslissing voor u is .

In andere woorden: je hebt een aanbod in de hand dat ze niet kunnen verslaan. Of dat u verhuist naar een nieuw gebied dat voor u wenselijker is. Of dat u naar een baan verhuist en iets doet dat beter bij uw vaardigheden / doelen past.

Als u vertrekt met een meningsverschil, zal dat op slechte voorwaarden gebeuren. Je gaat misschien weg omdat je "gewoon niet kunt staan ​​[blanco]"; zo ja, vertel het ze dan niet (in ieder geval in die woorden) - je moet er tactvoller over zijn en ze een reden geven waarmee ze het niet oneens kunnen zijn.


Aangezien je het hebt genoemd specifiek dat u misschien vertrekt vanwege een gebrek aan opwaartse mobiliteit, ik zal u een voorbeeld geven zoals ik het me zou voorstellen:

 • Goed : ik ' heb een kans gevonden om bij / in [bedrijf of branche] te werken en mijn doelen na te streven: leiderschapsvaardigheden en ervaring opdoen.

  Dit toont aan dat u vooruitstrevend bent en legt de plicht op hen te hebben aangetoond dat ze hebben kansen op het gebied van leiderschap en leren .

 • Slecht : er lijkt veel meer gelegenheid te zijn voor promotie daar.

  Hierdoor lijkt het alsof je gewoon wacht op een promotie (elk bedrijf gelooft dat ze promotiemogelijkheden hebben), en dat je het syndroom van "gras is groener aan de andere kant" laat zien.


Nooit onder geen enkele omstandigheid een slechte mond uitbrengen r werkgever. Dat wil niet zeggen dat je nooit specifieke kwesties die je in het verleden hebt gehad, kunt relateren, maar geef de schuld nooit aan je werkgever. Als ze in het slechtste geval een bepaalde tijd eten op je tafel zetten. Toon hun respect daarvoor als er niets anders is. Toekomstige werkgevers zullen dat in jou respecteren.

Met andere woorden, je 'gaat', niet 'weggaat' ...
#2
+39
Adam Rackis
2012-04-11 01:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Schrijf een zeer respectvolle ontslagbrief op en geef deze aan je baas pas nadat je hem of haar persoonlijk hebt verteld dat je vertrekt.

Maak het duidelijk zowel in de brief als in je sit-down dat je genoten hebt van je tijd daar, maar gewoon doorgaat naar een andere gelegenheid die beter bij je past. En, uiteraard, minstens 2 weken op voorhand.

Als je baas een fatsoenlijk persoon is, zal hij of zij het begrijpen.

Nadruk op "fatsoenlijk persoon".
Waarom "** alleen na **"? Ik zeg niet dat ik het er niet mee eens ben, maar ik ben echt benieuwd naar de redenering hier.
@Radu - omdat u uw werkgever persoonlijk op de hoogte moet stellen voordat u hem / haar een brief geeft.
#3
+30
bethlakshmi
2012-04-11 01:42:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van het vertrouwen dat je hebt bij je baas, zou je het radicale idee (niet voor iedereen of elke situatie) kunnen overwegen om met je baas te praten VOORDAT je een aanbod accepteert. Uw beveiligingsniveau met dit concept kan variëren van lef (praten voordat u een cv op sites voor het zoeken naar werk plaatst) tot conservatief (praten wanneer de aanbiedingsbrief in de hand is, maar voordat u "ja" zegt). Maar het doet niet altijd pijn om het gesprek te voeren van "Ik zie niet wat ik wil in de tijd dat ik het wil als ik hier blijf ... heb ik gelijk?"

Voor de goede orde, Ik had dit jaar net voordat ik vertrok eigenlijk precies die discussie met een voormalige baas. Hij gaf destijds niet alleen goede gedachten, maar toen ik besloot het bedrijf te verlaten, was hij een rots van stabiliteit in een zeer moeilijke beslissing en sindsdien hebben we correspondentie onderhouden.

Als u zich daar niet prettig bij voelt, zeg ik:

 • zorg voor een beleefde aanbiedingsbrief die u persoonlijk aflevert met eerst mondelinge kennisgeving. Misschien wil je zelfs een half uur in de agenda van je baas plannen, zodat ze de tijd hebben om er met je over te praten.

 • wees er klaar voor om MINIMAAL 2 weken van tevoren op te geven, maar als mogelijk, sta open voor overwegingen. Het bedrijf wil misschien wel of niet meer tijd van u - weet wat uw nieuwe functie aankan. Houd ook rekening met eventuele enorme ballen in de lucht in je huidige opdrachten terwijl je communiceert met aankomende aanbiedingen. Het is prijzenswaardig om met het nieuwe bedrijf een tijdlijn uit te zetten die een gracieuze hand weerkaatst op de oude plek - het vertelt uw nieuwe werkgevers dat u hen dezelfde beleefdheid zult betonen als u ooit weggaat.

 • in de tijd die resteert tussen ontslag en vertrek - wees een klasse-daad. Zorg ervoor dat aanhoudende verplichtingen goed worden vervuld OF train iemand in het team om het zelfverzekerd op te pakken. Zoek de belangrijkste gebieden uit waarin u de expert bent en bied vrijwilligers aan om training te volgen. Neem geen nieuw werk aan - bied aan om anderen te begeleiden. Voorkom dat u verslapt aan het werk, kom niet te laat, blijf betrokken. In de meeste gezonde organisaties is het waarschijnlijk dat u de afgelopen dagen geen nuttig werk zult hebben, dus zorg dat u aanwezig en beschikbaar bent als klankbord voor crises.

 • van de ontslagprocedures in uw bedrijf - vakantietijd, gezondheidsvoordelen, enz. - elk bedrijf heeft zijn eigen regels over de weken nadat u opzegging.

 • lever alles in het bedrijf gaf jou. Loop voor op de concurrentie - zorg voor een checklist die u samen met uw baas bespreekt, zodat u het er allebei over eens bent dat er niets is gemist (laptops, USB-sticks, boeken, mobiele telefoon, enz.)

 • werk samen met je baas om externe groepen te identificeren en op de hoogte te stellen waarmee je kunt werken. Het kan zijn dat de baas deze melding zelf wil doen zodat hij de overdracht kan beheren - dus wees daar respectvol voor.

 • stuur een mooie, goed doordachte afscheidsbrief op de laatste dag. Het is meestal acceptabel om persoonlijke contactgegevens te verstrekken als u zich daar prettig bij voelt.

 • Zorg ervoor dat u persoonlijk contact maakt met iedereen met wie u in contact wilt blijven om informatie uit te wisselen (bijv. stuur niet alleen uw persoonlijke informatie en hoop dat ze schrijven ... vraag naar die van hen en schrijf uzelf).

Een slimme baas zal zien dat een vertrekkend persoon geen vijand, maar een toekomstige werknemer. Als een slim persoon weggaat en een geweldige nieuwe baan krijgt, is de kans groot dat ze in de toekomst beschikbaar zullen zijn, met nog meer geweldige ervaring. Een slimme baas zal het dus niet als verraad beschouwen, maar als een manier om zijn eigen netwerk uit te breiden.

The "Two Weeks"

In de VS is een algemene norm om een ​​opzegtermijn van twee weken te geven. Ongeacht wat wettelijk vereist is door het contract of de wet in de meeste functies, dit is de norm voor wat als beleefd wordt beschouwd. Andere landen hebben andere normen, maar ik heb via Workplace-threads gemerkt dat er vrij vaak een norm is voor wat "abrupt" versus "normaal" is.

Om de commentaarthread die rond dit antwoord is ontstaan ​​- het is goed, indien mogelijk klaar en in staat te zijn om de standaard beleefde lengte op te geven. Plaats uzelf niet opzettelijk in een positie waarin dit absoluut onmogelijk is als u dit vermijdt. Realiseer je dat het aantal kilometers opmerkelijk kan variëren, en het is moeilijk om hier één uniforme regel aan te pakken, er zijn maar een paar richtlijnen:

 • Posities met een hoog risico en hoge beveiliging - zoals systeembeheerders, mensen werken aan zeer geheim werk, of in bijzonder vitale zakelijke gebieden, kan de standaard twee weken geven, en dan DIE DAG worden beëindigd. Vaak, wanneer het bedrijf ervoor kiest om dit te doen, kiest het er ook voor om die twee weken te betalen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Helaas is mond-tot-mondreclame misschien wel de beste manier om erachter te komen of dit de norm is in een bepaald bedrijf.

 • Goede redenen doen tellen voor iets - op voorwaarde dat ze echt zijn. Dramatische familieproblemen die een verhuizing vereisen (zeer ziek familielid), kansen voor een keer en voor het leven (gecast worden op America's Next Top Model) - dit soort dingen kunnen tellen bij een goede baas of een zorgzaam bedrijf - maar besef dat liegen gewoon niet zo moeilijk te ontdekken is, en dat liegen over een reden om weg te gaan om geen twee weken te geven, je er niet goed uit zal laten zien.

 • Variaties op de "Ik wil gewoon niet blijven hangen" tellen niet veel mee. Twee weken wachten is niet zo lang - voor u of uw nieuwe werkgever - en het kan een groot verschil maken in het overdrachtsproces. In een bedrijf dat groot genoeg is, kan het zelfs 2 weken duren om iedereen die het wil weten te vertellen en gedag te zeggen. Het afbreken om een ​​minder dan serieuze reden is enigszins opmerkelijk en kan heel goed in de gedachten blijven hangen van degenen met wie je werkt, omdat "het hem niet genoeg kon schelen om ons twee weken de tijd te geven om ervoor te zorgen dat we zijn werk onder de knie hadden". Geen indruk die ik zou willen achterlaten op mijn collega-collega's.

Het is een beleefdheid, geen vereiste. Maar als je zegt 'hey, het is niet verplicht, dus ik hoef het niet te doen', is dat net zoiets als het afzien van de meeste andere sociale attenties - nee, je hoeft ze niet te doen en het overslaan van een paar hier en daar maakt je alleen maar eigenzinnig . Maar dit is de laatste indruk van jou. Mensen herinneren het zich. En het is meer dan alleen je baas die hier last van krijgt - je maakt deel uit van een team en het team wil zijn werk goed blijven doen nadat je bent vertrokken.

Allemaal uitstekende adviezen, met name over het opzeggen / openstaan ​​voor langere overgangsperioden indien mogelijk, en over het afronden van losse eindjes.
Ik ben het in ieder geval niet eens met het opzeggen met betrekking tot de VS. Bijna alle staten in de VS zijn een staat die "naar believen" kan. U kunt op elk moment zonder reden worden ontslagen of ontslagen. Dit gaat in beide richtingen en een werkgever moet respectvol accepteren en begrijpen wanneer u "toen en daar" op een correcte en beleefde manier ontslag neemt. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/At_will "elke aanwerving wordt verondersteld" naar believen "te zijn; dat wil zeggen, het staat de werkgever vrij om personen te ontslaan" voor een goede of slechte zaak, of helemaal geen reden , "en de werknemer is evenzeer vrij om te stoppen met werken, te staken of anderszins te stoppen met werken. [1]"
@aseq Hoewel u wettelijk het recht heeft om ter plaatse te vertrekken, zult u merken dat dat woord de ronde doet en dat uw branche kleiner is dan u denkt. Je zult je reputatie veel langer dan 2 weken met je meedragen.
Ik ben het er natuurlijk mee eens dat het een goed idee is om je reputatie niet aan te tasten. Maar het verlaten van een baan, als je het beleefd en respectvol doet, ook al is het niet binnen twee weken, zou geen reden moeten zijn voor slechte gevoelens en evenmin je reputatie schaden. Normaal gesproken zou een werkgever begrijpen dat u gewoon kunt vertrekken. Ik heb gevallen gezien waarin een opzegtermijn van 2 weken werd tegengegaan door ter plaatse te ontslaan. Om maar een voorbeeld te geven hoe een opzegtermijn van twee weken tegen u kan werken.
+1 voor "Een slimme baas zal zien dat een vertrekkend persoon geen vijand is, maar een toekomstige werknemer .." Uitstekend punt.
@aseq als je vertrekt zonder> = twee weken opzegtermijn, brand je absoluut een brug met die werkgever. Het is legaal maar professioneel onaanvaardbaar.
#4
+13
bretterer
2012-04-11 01:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is geen schande om een ​​baan te verlaten om nieuwe kansen te bekijken. De meeste bedrijven zullen dit begrijpen. Zorg er wel voor dat als u weggaat, u ervoor zorgt dat u ze voldoende tijd geeft voordat u klaar bent. Ik weet dat 2 weken normaal is, maar ik zou zeggen: geef ze een maand. Dit geeft ze de tijd om iemand binnen te halen om je te vervangen en misschien zelfs een beetje een kruising tussen jou en de nieuwe persoon.

Als je dit allemaal op een goede manier doet,

 1. geef ruimschoots kennis
 2. bied aan om een ​​cross-over / training te doen met een nieuwe persoon

Je vertrekt op goede voet met de baas. Ik ben er zeker van dat ze bereid zullen zijn om u een goede referentie te geven, zolang u uw werk goed heeft gedaan.

UPDATE: Ook een goede zaak om te doen, indien mogelijk en de de baan is het maken van een soort "overdrachtsnotities" die een map kunnen zijn met tips voor de baan, dingen waarvan de nieuwe persoon op de hoogte moet zijn tijdens de baan en alle adviezen die je aan de nieuwe persoon zou geven.

Het enige dat ik hier zou willen toevoegen, is om al je t's te kruisen en al je i's te stippen terwijl je uitcheckt. In de twee keren dat ik van baan ben veranderd, heb ik op mijn laatste dagen overuren gemaakt om ervoor te zorgen dat er geen openstaande problemen waren. Integendeel, ik ben het slachtoffer geworden van iemand die zich de laatste twee weken heeft teruggetrokken en dat laat een heel slechte indruk achter.
"overdrachtsnotities" zijn een heel goed idee.
Hoewel een opzegtermijn van een maand goed is voor uw relatie met de werkgever die u verlaat, vindt de werkgever bij wie u gaat werken dit misschien niet leuk.
#5
+12
Kate Gregory
2012-04-12 19:04:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de formulering van uw ontslagbrief belangrijk is. Nadat je ze persoonlijk hebt verteld dat je vertrekt, en waarom, kun je gewoon schrijven:

Dit is om ons gesprek van vandaag te bevestigen dat ik met ingang van 12 januari ontslag ga nemen.

Maar iets langer schrijven maakt een groot verschil. Vorige maand nam een ​​jonge chef-kok die ik ken ontslag voor een baan in een groter restaurant, met kansen die bij de oude baan niet mogelijk zijn. De ontslagbrief was zorgvuldig geschreven en sprak zijn dank uit voor specifieke dingen en wenste het restaurant succes in de toekomst. Het erkende ook dat dit een familiebedrijf was en de vertrekkende werknemer had een relatie met het hele gezin en wenste hen het allerbeste. Onthoud dat als je schrijft "Ik vond het leuk om met je samen te werken" of "Ik vond het leuk om van je te leren", dit niet betekent dat elke minuut een vreugde en een genot was, alleen dat er tijden waren dat je ervan genoot. Dat is toch waar?

De eigenaar was aanvankelijk een beetje aangevinkt bij het ontvangen van de mondelinge kennisgeving, aangezien hij een van zijn beste werknemers verloor, die hij op de drukke nachten had ingepland en waarop hij vertrouwde om veel van de gewicht. Maar nadat de brief was afgeleverd, was hij verrukkelijk en vriendelijk voor de rest van de opzegtermijn! De jonge chef-kok heeft sindsdien een paar keer bezocht en gegeten en alles was vriendelijk.

Je kunt mondeling zeggen wat je wilt, zelfs 'Ik kon gewoon niet meer met D werken en ik denk dat het voor ons allemaal het beste is dat ik iets anders heb gevonden' of 'Ik wist dat je me nooit die extra zou geven' verantwoordelijkheden die ik verdien ". Maar uw brief blijft bij hen. Bij grote bedrijven wordt het natuurlijk voor altijd gedeponeerd, maar zelfs bij kleine heeft het impact. Schrijf iets aardigs. Maak de reden om helemaal over jezelf te gaan (ik ben klaar voor een aantal nieuwe uitdagingen en ben enthousiast over de volgende stappen die ik ga nemen) en bedank hen voor iets, hoe klein ook, dat ze je in de loop der jaren hebben gegeven. Wens ze het beste.

#6
+12
HLGEM
2012-04-12 21:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baasjes verwachten dat werknemers vroeg of laat zullen stoppen. Dus alleen het feit dat ze stoppen, zal ze niet minder aan je doen denken. Wat ervoor zorgt dat ze minder aan je denken, is hoe je je gedraagt ​​tijdens je opzegtermijn en welke dingen kapot gaan nadat je weg was, die het gevolg zijn van iets dat je wel of niet hebt gedaan (of ze hebt laten weten).

Ik denk dat een van de meest cruciale dingen die je kunt doen, is om ze geen rommel te geven om op te ruimen. Denk na over wat u op de eerste dag van een nieuwe baan beschikbaar zou willen hebben over uw taken, waar de zaken zijn, enz. En maak een overgangsdocument waarmee uw baas alles weet wat belangrijk is en die aan anderen moet worden doorgegeven. Laat hem de status van alle huidige projecten weten - of ze voltooid zijn of hoe ver van voltooiing ze zijn, waar alle bestanden die nodig zijn om het project te voltooien zich bevinden, eventuele beheerderswachtwoorden die je hebt (die hem eraan zullen herinneren ze opnieuw in te stellen) .

Ik bereid dit document voor en geef het tegelijkertijd aan mijn baas. Ik geef hem meestal mijn ontslagbrief en dan bespreken we naar wie we projecten moeten overzetten en wat ik kan afronden voordat ik vertrek. Als u zich ertoe verbindt iets af te maken voordat u vertrekt, zorg er dan voor dat u uw belofte nakomt.

#7
+10
huntmaster
2013-03-21 21:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had dezelfde zorgen om mijn eerste professionele baan te verlaten voor een beter aanbod. Ik had veel schuldgevoelens omdat ik mijn leeftijdsgenoten in de steek liet en vreesde dat ze in een slecht gat zouden komen te staan ​​als ik wegging.

In werkelijkheid verlaten mensen de hele tijd hun baan, en uw management zou moeten kunnen omgaan er professioneel mee bezig, zelfs als je een beetje teleurgesteld bent om je te verliezen. Het bedrijf / de afdeling / het team zal het zonder jou overleven.

Om te vertrekken met een goede relatie intact, stel ik voor:

 • Geef formeel de juiste kennisgeving via een korte, respectvolle en expliciete ontslagbrief. Houd het kort, dwaal niet over alle redenen waarom je vertrekt, zeg gewoon dat je weggaat, op welke dag je klaar bent, bedank ze voor de kans om met ze samen te werken en zeg misschien iets aardigs over je ervaring daar . Schrijf geen 'Beste Jan'-brief aan uw werkgever. 2 weken is een goede algemene regel, maar dit kan enigszins variëren, afhankelijk van uw specifieke werkzaamheden en verantwoordelijkheidsniveau. Kies iets dat goed aanvoelt voor uw situatie.
 • Doe een redelijke inspanning om het aan u opgedragen werk af te ronden voordat u vertrekt, of draag het over aan iemand anders. Werk er geen nachten en weekenden overheen, je haast je gewoon en riskeert de kwaliteit van het werk dat je doet in gevaar te brengen, wat niet zal helpen om een ​​goede relatie te behouden wanneer een collega je gehaaste baan moet opruimen. Zorg ervoor dat alles wat u aan het doen was of waarvoor u verantwoordelijk was, compleet is, wordt overgezet of waarvan uw manager expliciet weet dat het onbedekt blijft.
 • Behoud grip op uw emoties. Je voelt waarschijnlijk een mix van zowel verdriet, spijt, verdriet, opwinding, geluk en angst. Houd er rekening mee hoe u zich de afgelopen weken aan anderen heeft gepresenteerd. Het is oké om te praten over hoe je je voelt, maar buitensporige vreugde om weg te gaan of je herhaaldelijk te verontschuldigen voor wat je doet, is een slecht idee.
 • Ga niet in op een tegenbod, tenzij je serieus de mogelijkheid overweegt dat je het zult accepteren. U kunt er wel of niet een krijgen, maar sleep dingen niet uit. Als je besloten hebt om te gaan, blijf dan bij je geweren en wees duidelijk maar beleefd dat je het niet accepteert. Onthoud: tenzij de enige reden waarom je vertrekt, is dat je ondergecompenseerd bent, zal een tegenbod je problemen voor vertrek niet corrigeren.
 • Onthoud dat hun mening over jou weinig gewicht in de schaal legt in het grote geheel van dingen . Zolang het over het algemeen positief of beter is, is dat waarschijnlijk goed genoeg. Maak je geen zorgen, doe je best zonder jezelf te doden om het gemakkelijk en schoon te maken om weg te gaan en verder te gaan met je leven.
Heel erg bedankt voor het plaatsen van je antwoord.Het helpt echt en ik raad iedereen aan om door te bladeren om dit antwoord te lezen.
#8
  0
Vietnhi Phuvan
2014-03-14 18:54:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zodra ik het aanbod in handen heb, zou ik de baas vertellen dat ik het bedrijf verlaat. Ervan uitgaande dat ik haar leuk vind, zal ik haar bedanken dat ze mij de kans heeft gegeven om voor haar te werken en dat ik een gelukkige, productieve ervaring heb gehad om voor haar te werken. Ik zou zeggen dat mijn redenen om te vertrekken puur persoonlijk zijn en het zou onjuist zijn te veronderstellen dat ik vertrek omdat ik ontevreden ben over de manier waarop het bedrijf wordt geleid of de manier waarop ik word behandeld. Ik zou zeggen dat hoewel ik absoluut niet bij het bedrijf ben, ze nog steeds mijn contactgegevens heeft en me alleen hoeft te bellen of e-mailen als ze hulp nodig heeft bij een specifiek probleem. En verder, als ik iemand ken die bekwaam is en op zoek is, zal ik hem graag aanbevelen om contact op te nemen met haar firma.

Tegen de tijd dat u klaar bent met persoonlijk en schriftelijk met haar te communiceren, zouden vijf of zes dingen voor uw baas duidelijk moeten zijn: (1) u vertrekt en over uw handeling van vertrek valt niet te onderhandelen ; (2) u vertrekt niet om persoonlijke redenen - uw professionele carrièredoelen komen wel in aanmerking als een persoonlijke reden; (3) je doet er alles aan om de overgang soepel te laten verlopen; (4) u maakt een back-up van haar nadat u bent vertrokken, als ze ondersteuning van u nodig heeft; (5) Je zou eraan kunnen toevoegen dat je haar bedrijf als werkgever en zij als baas bij je vrienden en kennissen zult aanbevelen, maar het is een stuk gemakkelijker om te onthouden om drie dingen te zeggen als je onder druk staat dan vijf of zes :) Als je schrijf een e-mail, je kunt alle vijf of zes dingen opschrijven en alleen de twee of drie dingen noemen die in je opkomen als je persoonlijk met haar praat :)

Vraag je collega voordat je vertrekt -werkers en iedereen in het management die je kent, voor een referentie voor een referentie. Als dit niet het geval is, vraag dan een klant die met u heeft samengewerkt om een ​​referentie. Neem na een maand in je nieuwe baan contact op met je voormalige baas en vraag haar of ze bereid is om een ​​referentie te zijn :)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...