Vraag:
Hoe kan ik zien welke functie-eisen van belang zijn in softwareaanbiedingen?
Rarity
2012-04-11 00:46:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het aanbod van technische banen wordt geplaagd door overreikende en onrealistische vereisten voor werk / ervaring. Ze willen dat afgestudeerden 5 jaar ervaring hebben, een lijst maken van meerdere uiterst specifieke technologieën die ze gebruiken en die niemand normaal zou hebben, of een grondige ervaring met opkomende technologieën nodig hebben.

Deze vereisten klinken alsof iemand ratelde van de software / vaardigheden van een vorige werknemer zonder idee van wat belangrijk was aan die vaardigheden. Als ze bijvoorbeeld om 10 jaar Oracle SQL-ervaring vragen, wat ze waarschijnlijk echt nodig hebben, is iemand met diepgaande SQL-kennis en ervaring met het gebruik van databases in een zakelijke omgeving.

Ik zie deze altijd specifieke vereisten voor de jobaanbieding, maar als ik er eenmaal mee bezig ben, merk ik dat de meeste bedrijven vaardigheden willen, geen technische kennis in een specifiek merk technologie / taal / ect.

Hoe kan ik erachter komen wat ze echt nodig wanneer ik aan het interviewen / gescreend ben? Hoe kan ik onderzoeken zonder het te laten lijken alsof ik ongeschikt ben, door te communiceren dat ik heb wat ze echt nodig hebben, maar niet de exacte smaak van expertise over het aanbod?

Hoe weet je of ze weten wat ze echt nodig hebben?
Vier antwoorden:
#1
+15
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 01:14:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik stel graag open vragen zoals:

Wat kun je me vertellen over het project waarmee je me begint?

Uit het antwoord op deze vraag stel ik meestal de frameworks en tools die ze ervoor gebruiken. Ik kan met de manager in contact komen over de functie en laten zien hoe mijn vaardigheden daarbij kunnen helpen. Om nog maar te zwijgen van het feit of de manager op het hek staat, deze vraag kan helpen om ze omver te duwen en ze aan het denken te zetten hoe ik in hun team kan passen.

Het helpt ook om de temperatuur van het interview te meten. Een kort antwoord zonder nadenken betekent waarschijnlijk dat het niet goed gaat. Het geeft u de mogelijkheid om verliezen te verminderen of uw inspanningen te verdubbelen om een ​​betere indruk te maken.

#2
+9
Thomas Owens
2012-04-11 00:56:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn ervaringen zal de vacature een lijst maken van de dingen waarmee iemand die voor de functie is aangenomen, waarschijnlijk in aanraking zal komen. Meer ervaring hebben op die specifieke gebieden of met die specifieke dingen is natuurlijk voordelig, maar betekent niet dat de kandidaat die de baan krijgt, al die vaardigheden heeft.

Wanneer ik een baan tegenkom post, ik opsplitsing op twee manieren. Eerst identificeer ik welke van mijn vaardigheden direct in lijn zijn met de vaardigheden in de vacature. Vervolgens identificeer ik welke vaardigheden gemakkelijk overdraagbaar of te relateren zijn aan de vaardigheden die in de vacature worden gevraagd. Wanneer ik met het bedrijf communiceer, zorg ik ervoor dat ik beide aanraak - ervaringen uit het verleden die direct relevant zijn, maar ook gerelateerde technologie en benadrukte momenten waarop ik kennis moest toepassen om iets nieuws te leren benadrukken.

#3
+1
Chris C
2012-04-17 03:31:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dergelijke vacatures zouden mensen psychologisch testen, of het nu het beoogde doel is of niet. Het zou in het beste geval mensen aantrekken die misschien niet alles weten waar ze om vragen, maar die de drive en het vertrouwen hebben om dat te doen, en in het slechtste geval mensen die in hun cv zouden liegen. Als je het haalt voor een sollicitatiegesprek, gefeliciteerd, je bent al een stap voor en heb je ze het voordeel van de twijfel gegeven.

Probeer je werkervaring in meer taalonafhankelijke termen uit te leggen en probeer actief om overeenkomsten te trekken met wat je hebt gebruikt en waar de functieomschrijving naar op zoek is. Een van de beste dingen die je kunt doen, is ze iets interessants leren waar ze niets vanaf wisten, zoals hoe jouw vaardigheden een soortgelijk probleem hebben opgelost als waarmee ze te maken hebben.

#4
+1
Jim G.
2012-11-27 12:24:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke vacature is anders, dus het is onmogelijk om deze vraag in abstracto te beantwoorden.

Maar over het algemeen zijn het kader en de taal die het dichtst bij de bovenkant van de pagina staan ​​het belangrijkst. OTOH, ik heb echter geïnterviewd voor banen waarbij het de rekruteringsmanager niet kon schelen welk kader of welke taal kandidaten benadrukten / begunstigden in eerdere banen. Algemene vaardigheden en algemene programmeervaardigheid waren het belangrijkst. [Al het andere kan tijdens het werk worden geleerd.]

Mijn beste advies: evalueer vacatures op basis van het feit of de functiebeschrijving je interesseert en of je denkt dat je wel of niet bij je past. Laat de rekruteringsmanager tijdens het face-to-face interview beslissen of u al dan niet alle "must haves" voor de vacature bezit.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...