Vraag:
Is het oké om kort na een ontmoeting met mijn leidinggevende om een ​​referentie te vragen?
LanceLafontaine
2012-04-11 01:31:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe laat is het "te vroeg" om een ​​referentie van een leidinggevende te vragen? Mijn referentielijst ziet er nogal saai uit, en de referentie zou dienen voor een stage in een ander beroepsveld. Wanneer is de beste tijd om een ​​referentie te vragen?

Ik begrijp het niet. Je bent net begonnen met een functie en hebt je leidinggevende ontmoet, en nu ben je op zoek naar een stageplaats in een ander vakgebied?
@ThomasOwens, precies.
Twee antwoorden:
#1
+15
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 01:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U vraagt ​​om een ​​referentiebrief wanneer u uw functie wilt verlaten. Als je de steun van je manager hebt voor die verhuizing, zou elk moment goed moeten zijn. Als u echter net aan een functie bent begonnen, is het direct om een ​​referentie vragen niet aanmatigend.

Het beste wat u kunt doen, is een professionele relatie opbouwen met uw directe leidinggevende. Op deze manier kunt u hun hulp krijgen bij het ontwikkelen van uw carrière. Als u dit doet wanneer u het goed voor u is om verder te gaan, zult u waarschijnlijk hun steun krijgen. Dit zal er ook toe bijdragen dat een neutrale referentie een positievere referentie wordt die u veel beter van dienst zal zijn.

+1 - vragen om een ​​referentiebrief (of vragen of u iemand als oproepbare referentie kunt vermelden) is meestal het begin van het einde van een werkrelatie. Als je me om een ​​referentie zou vragen en we elkaar net hebben ontmoet / geen bestaande relatie hebben, zou ik beledigd zijn ...
#2
+10
Scott C Wilson
2012-04-11 01:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, het is niet oké. U moet een staat van dienst hebben om aan de verwachtingen van die persoon te voldoen voordat u een referentie vraagt ​​(en zij geven u) die de moeite waard is. Stel je voor hoe beschaamd je zou zijn als ze zouden zeggen: "Nou, Lance werkte echt niet zo lang voor mij, dus ik weet niet hoe sterk ik hem kan aanbevelen."Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...