Vraag:
Lijkt het lui om je bureau extreem schoon te houden?
Rarity
2012-04-13 00:14:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik doe al mijn werk op mijn pc en ik houd mijn bureau graag erg schoon; het helpt me nadenken. Ik ben vrijwel de enige met deze mentaliteit in mijn bedrijf en de meeste andere bureaus zijn bezaaid met papieren, aantekeningen, enz.

Ik heb een paar plagende opmerkingen gekregen dat "Harde werkers rommelige bureaus hebben" , altijd op een goedaardige, grappende manier gezegd, maar ik vraag me af of het echt ongebruikelijk / lui lijkt. Deze opmerkingen zijn altijd van collega's, mijn baas heeft er nooit iets over gezegd.

Ik ben een programmeur, dus ik print zelden iets, en als ik papier krijg, houd ik het georganiseerd en berg het op. Meestal heb ik meestal een inbox, mijn iPad / telefoon, mijn bureautelefoon en een legaal op mijn bureau.

Ik ben ook de jongste op kantoor; Ik ben zo goed als opgegroeid in een tijd waarin informatie digitaal is, dus ik denk dat dat deel uitmaakt van de botsing. De meeste van mijn collega's drukken dingen af ​​om ze aan mij te laten zien als ik liever een screenshot voor mijn administratie heb.

Is dit nette uiterlijk iets om me zorgen over te maken of is het ongevaarlijk? Hoe weet ik dat?

Eh, ik beschouw mezelf als lui omdat ik het meest rommelige bureau op mijn werkplek heb. Meer het soort puinhoop dat @AdamRackis beschrijft. Meestal zijn er maar een of twee items die rechtstreeks verband houden met het werk dat ik doe.
Een rommelig bureau verwijst niet altijd naar een rommelige geest. Evenmin verwijst een schoon bureau altijd naar een georganiseerde geest. Het hangt er eigenlijk van af wat u op uw bureau doet en hoeveel werk u moet doen. Het kan zijn dat u soms zoveel accessoires in de buurt moet hebben om een ​​specifieke taak op uw bureau uit te voeren. Wat hier echter belangrijk is, is dat u uw bureau er "Bezet" en niet "Rommelig" uit kunt laten zien, zelfs als u zoveel items tegelijkertijd in gebruik heeft.
'Ik heb een paar plagende opmerkingen gekregen dat' harde werkers rommelige bureaus hebben '- dat zeg ik ook altijd, maar ik meen het niet. Ik bedoel gewoon: "Ik heb nu geen tijd om mijn bureau schoon te maken." Maar ik weet dat als ik dingen weggooide als ik ermee klaar was, ik altijd netjes zou zijn.
Het is een geschenk om simpel te zijn
Als u doet wat van u wordt gevraagd en op tijd of zelfs daarvoor, dan staat u vrij. Eventuele opmerkingen van anderen kunnen dan gewoon worden opgevolgd met "Ik had tijd om het op te ruimen na het afronden van mijn opdrachten" :)
Elf antwoorden:
#1
+20
Joel E Salas
2012-04-13 00:19:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn ervaring is dat het 100% om de cultuur gaat en niets te maken heeft met een RFC over reinheid. Mijn werkplek is precies het tegenovergestelde. De CEO waardeert netheid en netheid, dus mijn werkgebied is noodzakelijkerwijs zo netjes als ik kan beheren. Ik heb eigenlijk les gekregen over mijn gebrek aan netheid.

Zoals altijd zal communicatie de sleutel zijn. Een snel privégesprek met uw leidinggevende kan duidelijk maken hoe serieus uw collega's zijn als u wordt gepest. Als de cultuur voorschrijft dat 'harde werkers rommelige bureaus hebben', maak dan je bureau kapot of vecht de hele weg tegen de stroming. U moet duidelijk maken dat een opgeruimd bureau essentieel is voor uw productiviteit.

Het is ook vermeldenswaard dat de cultuur kan variëren afhankelijk van de specifieke baas (of zelfs de dag!) - een bedrijf dat over het algemeen drukke / rommelige bureaus wil zien, wil misschien dat ze allemaal netjes en opgeruimd zijn wanneer de leidinggevenden de stad binnenkomen.
#2
+12
Adam Rackis
2012-04-13 00:19:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw collega's zijn dwazen.

Ontwikkelaars hoeven zelden iets af te drukken, zoals u al zegt. Mijn bureau is toevallig rommelig, maar het is meestal met Dr. Pepper 10 blikjes en Dilbert-kalendercartoons.

Met andere woorden, de meeste ontwikkelaars hebben weinig of geen werkgerelateerde inhoud op hun bureau. Dat je ervoor kiest om een ​​beetje schoner en meer georganiseerd te leven dan de rest van ons, en het ook vrij te houden van onzin, is nauwelijks reden tot schaamte.

Ik maak een uitzondering op het feit dat "ontwikkelaars zelden persoonlijk iets hoeven af ​​te drukken" - ik kom uit de oude cultuur van foutopsporing met dode bomen. Ik brand ook tijdens vergaderingen in een alarmerend tempo door juridische blokken ...
@voretaq7 - nou * de meeste * ontwikkelaars hoeven zelden af ​​te drukken. Dus je print echt code om het te debuggen? Ik bedoel, het kan me niet schelen of je dat doet, maar ik ben best benieuwd: heeft je IDE geen ingebouwde foutopsporing?
@voretaq7 dat me eraan herinnert ... Ik ben nergens oude cultuur, dus leeftijd kan hier ook een factor zijn. Ik denk dat ze door de leeftijd van de meeste van mijn collega's veel meer vertrouwd zijn met papier dan ik, en minder met computers.
@AdamRackis Ik schrijf tegenwoordig niet veel code, maar als ik een gecompliceerd algoritme moet herstructureren, print ik het meestal uit en markeer ik de afdruk, en dan breng ik mijn wijzigingen in de code aan in mijn IDE / editor. Ik doe hetzelfde bij het bewerken van tekst - soms vind ik het gemakkelijker om dingen op papier te zien dan op een scherm, en zijn er minder afleidingen (* hoest * StackExchange * hoest *).
@voretaq7 - ahh, dat is dan logisch. En dat heb ik zelf ook een paar keer moeten doen.
@voretaq7 krijg een tablet, oude man :)
@MDMarra Als iemand e-ink-flexies maakt, zou ik geïnteresseerd zijn ...
Man, ik heb al meer dan 5 jaar geen code uitgeprint. Dat was voordat ik debuggers ontdekte. Afdrukken kost zoveel papier en de afgedrukte code is niet meer relevant als u eenmaal meer wijzigingen gaat aanbrengen. Zoals Adam suggereerde, zorg voor een goede debugger :)
Met betrekking tot * Uw collega's zijn dwazen *, [speel leuk] (http://workplace.stackexchange.com/faq#etiquette).
@Mark - Ik ben nauwelijks nieuw bij Stack Exchange, en ik denk echt niet dat die openingszin onburgerlijk is. Maar misschien heeft mijn tijd op MSO me verhard :)
Misschien was ik een beetje abrupt, maar in onze privé-bèta zetten we de toon van de site voor de toekomst, dus het is zelfs belangrijker dan normaal om beleefdheid aan te moedigen.
@voretaq amen brother en voor sommige soorten foutopsporing kan het afdrukken en neerleggen op een bureau de juiste keuze zijn.En een bureau bedekt met afdrukken geeft je veel meer ruimte dan zelfs een paar 30 inch monitoren
#3
+7
jmort253
2012-04-13 12:26:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Integendeel, ik geloof dat een schoon, net en opgeruimd bureau een teken van grootsheid is. Er zijn verschillende mensen met wie ik werk die minimalistisch zijn, en die niet meer dan een laptop en een plant op hun bureau bewaren, samen met een kopje koffie of thee.

Onze bedrijfscultuur doet dat ook niet focus op de suggestie dat mensen lui zijn of niet hard werken, iets waarvan ik altijd heb geconcludeerd dat het gewoon een manier was voor mensen om de energie van anderen te stelen en neer te halen. Het leger was zo, en ik heb er altijd aanstoot aan genomen dat iemand me, zelfs voor de grap, vertelde dat ik niet hard genoeg werkte. Het verbaast me dat verschillende mensen hier zeggen dat hun collega's dit soort dingen tegen hen zeggen.

Maar, ik dwaal af, de mensen in ons kantoor met de schone bureaus hebben het vergeleken met een vorm van zen. Door een omgeving zonder rommel te creëren, opent het de geest om zich te concentreren op creativiteit, bedachtzaamheid en vrijheid, en daarom zijn de meeste van deze mensen ofwel schrijvers of ontwerpers.

Ik ben een beetje jaloers op dit minimalisme , maar ik heb het niet kunnen bereiken. Mijn bureau is rommelig en ik heb een doos onder mijn bureau weggestopt die ik gewoon niet heb kunnen opwerken om weg te gooien.

Een schoon bureau hebben is een teken van discipline, focus, rust, creativiteit, grootsheid en balans. Een rommelig bureau hebben betekent niet luiheid, maar het lijkt me dat minder hebben zoveel moeilijker is in een wereld waar we allemaal meer moeten hebben.

De Search for Simplicity, is een uitstekend blogartikel dat een ander perspectief op dit onderwerp geeft.

Ik ben het helemaal eens met het zen-ding van het bureau, een helder bureau is een heldere geest!
#4
+7
stslavik
2012-04-26 03:59:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijkt het extreem schoon houden van je bureau lui?

Over het algemeen gaat dit uiterlijk niet alleen om de netheid van je bureau, maar ook om hoe het in combinatie met je algehele gedrag reflecteert op jou in de atmosfeer. Er zijn over het algemeen 2 redenen waarom uw bureau uitzonderlijk schoon zou zijn:

  1. Algemene kieskeurigheid, in welk geval de afwezigheid van rommel zorgt voor een productievere werknemer.
  2. Slecht gebruik, waarbij niet genoeg werk op een bepaald moment over uw bureau komt om optimaal gebruik te maken van uw capaciteiten (dit is niet noodzakelijk uw schuld).

Algemene kieskeurigheid kan je goed doen, zolang die strenge normen niet buiten je aanvaardbare invloedssfeer vallen (dwz buiten je ondergeschikten, indien van toepassing). Dit kan aantonen dat u extreem hoge eisen stelt, maar het vereist dat uw productiviteit dit ook weerspiegelt.

Slecht gebruik kan ofwel te maken hebben met uw manager, in welk geval hij simpelweg niet voldoende werk doorgeeft aan uw schouders, wat inefficiënt is voor alle betrokkenen; of het kan zijn dat je het leuk vindt om deel uit te maken van wat wij in mijn kantoor 'the clean desk squad' noemen - de mensen die proberen alles snel van hun bureau te krijgen om weer te kijken naar hun internetaquariumparken die vissen produceren of boerderijen die gewassen verbouwen . Als de kans bestaat dat je in deze laatste categorie valt, pas op! Je dagen zijn geteld.

Uiterlijk is alles

Je bent slim; Ik kan dit zien aan de manier waarop u uw vraag formuleerde: "Lijkt het extreem schoon houden van uw bureau lui?" Je weet dat uiterlijk belangrijk is, en dat ze een weerspiegeling zijn van jou en je capaciteiten.

Manieren om druk te lijken ondanks je onberispelijke bureau kunnen zijn:

  • Als je supervisor binnenkomt, vraag hem dan om feedback over je huidige voortgang van het project. Je laat zien dat je niet alleen het druk hebt, maar ook vorderingen maakt.

  • Maak effectief gebruik van de lege ruimte. Een enkel notitieblok met handgeschreven aantekeningen is misschien veel minder dan andere mensen op hun bureau hebben, maar het uiterlijk van aantekeningen en logboeken doet het lijken alsof er iets in uw tijd zit. Zorg er gewoon voor dat ze daadwerkelijk notities zijn over uw huidige project!

  • RFC . Communiceer regelmatig met anderen in uw team over wat er gaande is in uw huidige project; zorg ervoor dat je hun vorderingen kent en zij de jouwe. Op deze manier kun je zeggen: "Oh, XYZ? John deed dat vorige week. Hij zei ABC en dacht dat hij dinsdag naar MNO zou zijn." E-mail, gesprekken of berichten kunnen je verbonden en op de hoogte houden.

  • Als er iets is op je bureau ligt, houd het dan netjes! Uiterlijk gaat het niet alleen om het moment, maar ook om het moment in relatie tot het grote geheel. Laat zien dat het een kieskeurige aard is die je ertoe aanzet om georganiseerd te zijn door de papieren die je ontvangt gestapeld en geordend te houden, niet uitgespreid (dit laatste is een veel voorkomende indicator van een Clean Desk Squad-lid).

Werknemer zijn gaat over het managen van verwachtingen. We managen verwachtingen door schijn te leveren. Zolang u de juiste optredens levert, zou u zich geen zorgen moeten maken over uw schone bureau.

#5
+4
Mark Booth
2012-04-13 14:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We werken allemaal op onze eigen manier. We hebben ook de neiging om iets over mensen om ons heen op te pikken dat anders is.

Voor mezelf ga ik door cycli. Mijn bureau wordt naarmate de tijd verstrijkt rommeliger en rommeliger, tot het punt waarop er te veel dingen op mijn bureau liggen om gemakkelijk het onmiddellijke referentiemateriaal te vinden dat ik nodig heb. Op dit punt heb ik alles opgeruimd en netjes opgeborgen. Ik heb dan een paar dagen een leeg bureau totdat ik dat referentiemateriaal weer nodig heb, waarna het uit mijn bestanden wordt gehaald om mijn bureau weer te vullen.

Dus, afhankelijk van wanneer het in de cyclus zit, zou ik eruit kunnen zien alsof ik uitzonderlijk netjes, enorm rommelig of iets daartussenin ben.

Met betrekking tot de perceptie van uw collega's van uw netheid, neemt u dit vrijwel zeker serieuzer dan ze zijn. Als u er last van heeft, kunt u er altijd met hen over praten. Het kan zijn dat hun humor voortkomt uit het feit dat ze jaloers zijn op hoe je erin slaagt om papierloos te werken, en eigenlijk geïnteresseerd zouden zijn om te leren hoe je ermee omgaat.

Tot slot, wat betreft de kwestie van dingen uitprinten. Velen van ons vinden het lezen van documentatie op het scherm moeilijk voor de ogen en e-paper e-readers zijn simpelweg niet snel genoeg om te updaten om snel door de documentatie te bladeren. Voor velen van ons is de dode boom-technologie veel beter voor sommige activiteiten.

#6
+3
bobobobo
2012-04-25 00:45:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou dit indienen onder wees jezelf . Houd het netjes genoeg zodat u niemand op kantoor beledigt (als u opmerkingen krijgt over hoe rommelig uw bureau is, vooral van een manager, moet u het waarschijnlijk een beetje opruimen).

Anders, wees jezelf . Zet geen "show" op door netter of rommeliger te zijn dan u in werkelijkheid bent, omdat u dat niveau van reinheid niet kunt volhouden (als u van nature rommelig bent), of u zult het vervelend vinden om te houden het is "rommelig" als je van nature netjes bent.

IMO is echt dom om te denken dat je de waardering van je collega's kunt verhogen door "rommelig te zijn" - probeer in plaats daarvan echt goed werk te doen.

#7
+2
karan k
2012-07-06 13:55:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk zou ik niet teveel in de opmerkingen van uw collega's lezen. Ik vind dat een schoon bureau je eigenlijk productiever zou moeten maken. Een rommelig bureau is een doorn in het oog en kan je afleiden.

Zelfs als je dingen hebt om op je bureau te bewaren, kun je door het overzichtelijk en netjes te houden geen tijd verspillen met zoeken of zoeken naar dingen.

#8
+1
jefflunt
2012-04-13 00:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dit in de categorie aannames / stereotypen valt en sterk gebaseerd is op de cultuur waarin je werkt. Het is voor iedereen moeilijk te beantwoorden, omdat percepties zeer persoonlijk zijn, hoewel ik dit gevoel vaak heb gehoord, meestal om een ​​rommelige werkomgeving te rechtvaardigen, ook al was er geen verband met de hoeveelheid entropie op je bureau en de hoeveelheid "productiviteit" afkomstig van dat bureau.

Mijn persoonlijke perspectief is dit: mijn bureau is meestal rommelig, maar ik moet het af en toe opruimen om mijn hoofd leeg te maken, mijn werkruimte leeg te maken en het gevoel te krijgen dat mijn ruimte zo nuttig als het maar kan zijn.

Ik had eens iemand die naar me toe kwam de dag nadat ik mijn bureau had schoongemaakt, kijk eens naar de man tegenover me die we allemaal kenden nauwelijks genoeg deed om in dienst te blijven , en deze persoon ( niet erg gekscherend) suggereerde dat ik er niet erg druk uitzag en dat ik moest leren van de man tegenover me. Deze persoon werkte niet op mijn afdeling, was op geen enkele manier 'over' mij in de organisatiestructuur, noch werkten ze echt met of vertrouwden ze op de andere man die nauwelijks werk deed, dus ze wisten het echt niet waar ze het over hadden. Dat weerhield me er niet van om het een beetje persoonlijk op te vatten, maar nee, ik heb nooit een consistente correlatie gezien tussen output / productiviteit en reinheid, behalve wanneer de wanorde zo hoog is dat het een last wordt om nieuw werk te doen. / p>

Onmiddellijk antwoord: "Dus je denkt dat het belangrijker is om er druk uit te zien dan om je werk gedaan te krijgen?"
Ja, geen grapje.
#9
+1
Atif
2012-04-13 00:58:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een van die "verdomde als je dat doet, verdomme als je het niet doet" situaties. Als je je bureau schoon houdt, krijg je klachten; als je het rommelig houdt, kun je ook klachten krijgen.

Je werk en hoe je werkt spreken luider dan hoe je bureau eruitziet, dus laat die aspecten doorschemeren. Deze plagende opmerkingen zijn hoogstwaarschijnlijk niets anders dan goedaardige ribben (zoals je al zei), en het is waarschijnlijk een poging om je te markeren met een eigenaardigheid. Misschien noemen ze je vervolgens een bijnaam. Als je je er zo zorgen over maakt, kun je je leidinggevende erom vragen.

In elk geval kun je proberen mensen van de wijs te brengen door een nepstapel te plaatsen papier in uw inbox en deze tegen het einde van de dag leegmaken. :)

#10
+1
Karl Bielefeldt
2012-04-13 18:16:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De reden waarom mensen dit soort dingen plagen, is omdat ze zich ongemakkelijk voelen bij wat ze als een zwakte in zichzelf zien. Het is een achterlijke manier om je een compliment te geven. Als je een scherp maar geestig en speels antwoord klaar hebt staan, zal er een van de volgende twee dingen gebeuren: of je zult allemaal plezier hebben samen, of het is niet meer leuk voor hen.

#11
  0
anonymous
2012-04-13 01:07:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk heb ik altijd gehoord dat het beter is om je bureau schoon te houden, want "een rommelig bureau is een teken van een rommelige geest" en heeft ook een negatief effect op de werknemer. Af en toe zul je artikelen vinden over het schone versus rommelige bureau -debat en eerlijk gezegd komt het deels neer op hoe je werkt, waar je mee werkt en de bedrijfscultuur.

In oefen de beste werknemers zijn meestal degenen die weten waar ze dingen kunnen vinden zodra u erom vraagt, dus u kunt dat het beste ter harte nemen en uw bureau houden zoals u het wilt, zolang u alles kunt vinden wat u nodig heeft wanneer je hebt het nodig.

"Als een rommelig bureau een teken is van een rommelige geest, wat is dan een leeg bureau een teken?" - Albert Einstein (ik vind de quote gewoon leuk, ik ben zelf een leeg bureau.)
@JohnN - Hetzelfde hier, ik kan nooit iets in rommel vinden, daarom pleit ik ervoor om er in ieder geval voor te zorgen dat je bureau georganiseerd lijkt in plaats van chaos.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...