Vraag:
Hoe kan ik een betere balans vinden tussen werk en privé in een internetbedrijf dat "altijd aan" is?
Aarthi
2012-04-11 00:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als communitymanager voor een groot internetbedrijf merk ik dat ik vaak werk wat de meesten als te veel uren per dag beschouwen. Verschillende van mijn vrienden hebben me inderdaad doorgelinkt naar video's zoals deze, en anderen hebben me aangemoedigd om een ​​betere balans tussen werk en privé te vinden.

Ik heb echter moeite om mezelf weg van mijn werk. Ten eerste: ik geniet van wat ik doe. Ten tweede is onze site 24/7/365, wat betekent dat onze gebruikers onze sites blijven gebruiken. In feite vertelde een voormalige leidinggevende bij ons bedrijf me dit nogal direct, zij het in verband met een andere situatie.

Ik heb enkele stappen genomen, zoals het creëren van barrières voor mezelf. Ik log niet in op de sites vanaf sommige van mijn persoonlijke apparaten, zoals mijn tabletcomputer of mijn persoonlijke laptop. Ik neem ook mijn werklaptop doordeweeks niet mee naar huis. Ik ben bang dat dit niet genoeg is, en dat mijn vrienden merken dat ik steeds minder in staat ben om leuke dingen te doen ... en dat ik me saai vind - ik heb het gevoel dat ik waarschijnlijk te veel praat / klaag over werk.

Ik vraag het omdat ik het gevoel heb dat de eisen van mijn functie tot op zekere hoogte mijn persoonlijke leven beginnen te beïnvloeden. Hoe vind ik een betere balans tussen werk en privé? Ben ik op de goede weg door voor mezelf barrières op te werpen? Hoe kan mijn werkgever mij helpen dit evenwicht te vinden?

Heeft u kinderen / een partner / huisdieren / planten die u verwaarloost? Of gewoon op zoek naar balans?
Gewoon op zoek naar balans. En omdat ik een aantal van mijn vrienden al heel lang niet meer heb gezien. En omdat ik veel lees, maar ik heb geen tijd gevonden om veel andere dingen te doen die ik graag (d) doe.
Gerelateerde meta-discussie: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
http://www.alternet.org/visions/154518/why_we_have_to_go_back_to_a_40-hour_work_week_to_keep_our_sanity/?page=entire
Eh, je bedoelt * dit * grote internetbedrijf? Ik denk dat we kunnen helpen door je te vertellen weg te gaan als we je hier buiten de openingstijden zien :)
Houd in gedachten dat wat "beter" is, door u moet worden gedefinieerd - niet door uw vrienden, uw partner, uw familie of uw leeftijdsgenoten. U moet beslissen hoeveel werk redelijk is. Het is misschien meer dan iedereen denkt dat redelijk is - en dat is oké.
Aan de andere kant hebben mensen van buitenaf soms een objectievere kijk op wat er in je leven gebeurt. Op een bepaald moment in mijn carrière had ik beslist * vrienden en familie nodig om me te vertellen "weg te gaan!"
Het is interessant dat u een SE-medewerker bent en dat u hier een vraag stelt.
"onze site is 24/7/365" ... Welke site is niet ...?
Tien antwoorden:
#1
+23
maple_shaft
2012-04-11 01:02:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goede balans is er een waarbij u Problemen met het werk op het werk verlaten en Persoonlijke problemen thuis zoveel mogelijk inhoudt volgens de overeengekomen arbeidsvoorwaarden.

Ik ben alleen verantwoordelijk voor 24/7 x 365 uptime op meerdere webapplicaties waar ik zo duidelijk werk dat dit niet altijd mogelijk is, maar de algemene vuistregel voor mij is dat als:

 • Het kan niet wachten tot morgen
 • Systeemuitval waarvoor uw onmiddellijke tussenkomst vereist is
 • Vereist dat u onmiddellijk vanuit huis adres volgens de voorwaarden van uw dienstverband.
 • dan is het iets wat je vanuit huis moet doen. Zet anders je laptop weg en ga uit eten met vrienden!

  Ik ben het er niet mee eens dat een strikte scheiding tussen tijd op het werk en tijd thuis de * enige * oplossing is voor het probleem van de levensbalans. (Het is echter zeker * een * oplossing, dus geen downvote.)
  @weronika U kunt het zeker eens zijn met het tegenovergestelde van de stelling Persoonlijke problemen thuis te laten? Als je een vervelende scheiding doormaakt en je neemt je emotionele bagage mee naar kantoor, dan zal dat zeker gevolgen hebben voor je werk.
  Het probleem van het OP is dat hij moeite heeft om zich terug te trekken van zijn werk, niet dat zijn productiviteit ergens onder lijdt, dus dat voorbeeld is niet erg relevant. In het algemeen bedoel ik dat ik niet denk dat er iets mis is met het mixen van thuis en werk (vroeg vertrekken om tijd met vrienden door te brengen en dan op willekeurige uren thuis te werken, enz.), Zolang het totale aantal uren dat aan werk / thuis blijven redelijk - dus ik veronderstel dat ik meer werk / persoonlijke * problemen * bedoelde dan grote problemen per se. Misschien heb ik uw antwoord verkeerd geïnterpreteerd.
  @weronika - Ik denk dat er een verschil is met wat werk doen "na" met vrienden te zijn geweest en e-mail te checken die kan wachten terwijl je bij hen bent.
  #2
  +10
  Nicole
  2012-04-11 01:14:23 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Er zijn waarschijnlijk veel goede (en mogelijk correcte) antwoorden voor, maar ik zal een antwoord op een bepaald gebied voorstellen: productiviteit.

  Waarom

  Ik heb gemerkt dat ik de verbinding met mijn werk kan verbreken terwijl ik thuis ben als ik denk dat ik overdag erg productief ben geweest.

  Productiviteit is dat niet alleen over of je hard hebt gewerkt of niet - je werkt duidelijk heel hard. Het gaat ook om het gevoel dat je alle juiste dingen hebt bereikt.

  Ik geloof dat het onvermogen om los te koppelen voortkomt uit de wrijving van het gevoel dat iets niet gedaan is, of aandacht nodig heeft. Je zult stress voelen totdat je een manier vindt om die wrijving te verminderen.

  Hoe

  Een systeem als Getting Things Done zou hierbij helpen. Er zijn andere vergelijkbare systemen die rond één principe draaien: Zorg ervoor dat er rekening wordt gehouden met al uw input, zodat u alle wrijving vermindert wanneer u moet werken ( en maak uw hersenen om te ontspannen als je niet aan het werk bent!)

  Kortom, elke keer dat er iets binnenkomt (iets wat je moet doen), schrijf het dan op in een "inbox". Houd een hoofdlijst bij van alle lopende projecten en bekijk ze regelmatig om er zeker van te zijn dat alles er is. Doorloop aan het begin van een dag alle dingen die gedaan moeten worden en kies de dingen die je kunt doen. Doe ze dan.

  Maak er een gewoonte van om aan het einde van de dag uw inbox leeg te maken om u te helpen de verbinding te verbreken:

  • Laat nooit e-mailinboxen achter met items waar je nog steeds over na moet denken.
  • Laat nooit post-its of "lees later" -items achter die niet zijn gearchiveerd of afgehandeld.
  • Controleer al je belangrijke bronnen van invoer nog een keer voordat je vertrekt.

  Je kunt veel meer hulp over dit onderwerp vinden op Productivity SE

  Als dat niet werkt ...

  Als je gedurende een dag de juiste dingen hebt gedaan, en je hebt alle input voor toekomstige taken georganiseerd, dan is het jouw enige verantwoordelijkheid om te luisteren naar een telefoontje of e-mail dat er een noodgeval is .

  Bent u verantwoordelijk voor meer dan alleen noodgevallen buiten werktijd, of kunt u de verbinding nog steeds niet verbreken? U heeft waarschijnlijk een assistent of een nieuwe baan nodig. U kunt maar zoveel doen!

  Productiviteit is niet langer een aparte SE.
  #3
  +5
  Jasconius
  2012-04-11 01:01:16 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Je moet dingen vinden die de voldoening en stimulatie vervangen die je krijgt van wat je ook doet op het werk.

  Vanuit mijn oogpunt, als iemand die veel weekenden doorbracht met programmeren, was vooral omdat ik niets anders had dat ik leuker vond om te doen dan dat ik genoot van programmeren ... en als gevolg daarvan zou ik mezelf er ernstig door opbranden, en ja, zelfs ondraaglijk worden voor andere mensen.

  Als het doen van je werk het hoogst staat op je activiteitenoverzicht, dan denk ik dat het zou kunnen suggereren dat je moet blijven jagen op andere activiteiten totdat je er een vindt die echt bij je past. En het klinkt alsof dat misschien iets is dat je nog niet hebt geprobeerd.

  Ik zou iets aanbevelen waarbij het lastig is om een ​​stopcontact of gsm-toren te gebruiken.

  #4
  +4
  bethlakshmi
  2012-04-11 01:17:36 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ik zou aanbieden dat het zou helpen om je bewust te zijn van de afwegingen tussen huis en werk.

  Ik heb mezelf gemerkt dat ik op mijn werk blijf om iets werkgerelateerd en interessants te doen, omdat ik niet tevreden ben over een bepaald aspect van mijn gezinsleven - misschien is mijn huis niet schoon, misschien vecht ik met de significante ander, misschien wil ik gewoon niet omgaan met een andere angst, bezorgdheid, frustratie of zoiets.

  Zoek ook naar het verschil tussen werk dat goed moet worden gedaan nu versus wat kan worden uitgesteld. De kans is groot dat je onderbezet bent, maar dat verandert niet als je alle gevallen ballen vangt - je zult een aantal dingen ongedaan moeten maken voordat je hulp kunt krijgen. Als kribbe zal het altijd jouw taak zijn om de minder belangrijke dingen te vinden die je kunt negeren. WAARSCHUWING = de minder belangrijke dingen zijn misschien wel de leukste dingen.

  Ten slotte: het is ook tijd om in overleg te treden met uw management. Ze houden waarschijnlijk van het werk dat u doet, maar realiseren zich niet dat u op het punt staat uit te branden. Als u veranderingen in uw werk begint te overwegen, moet u ze waarschijnlijk op de hoogte houden. "Yo, FYI, ik ga beginnen met verslappen" is waarschijnlijk niet de juiste toon. Maar "hey, we moeten praten, ik heb mega-overuren gemaakt en ik zal snel doorbranden als ik niet wat veranderingen aanbreng - kunnen we een duidelijk prioriteitssysteem bedenken, zodat ik niets kritisch uit het oog verlies voor het bedrijf "is een veel nuttiger toon ...

  #5
  +3
  user38
  2012-04-11 01:32:04 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ik heb echter moeite om mezelf terug te trekken van mijn werk.

  Ik weet precies wat je bedoelt.

  Zoals anderen al hebben gesuggereerd, is het doel om een ​​levensbalans te bereiken die past bij uw behoeften en doelstellingen. Dit kan moeilijk zijn, vooral wanneer dingen nu op dit moment moeten worden opgelost.

  Na te hebben gewerkt aan het onderhouden van een webservice waarvan de klanten midden in de nacht online waren, heb ik leidde het volgende af als eenvoudige regels:

  • Praat met uw werkgever over flexibele uren. Als u onverwachts gedurende een weekend moet werken, in plaats van overuren te claimen, vraag dan om vrije tijd.
  • Als uw werkgever akkoord gaat met het bovenstaande, uitstekend, maar zo niet, beslis dan wat u een redelijke inzet is buiten kantooruren.
  • Houd je aan die regels. Belemmeringen zijn een goed idee en veel mensen hebben een scheiding tussen werk en huis voorgesteld, maar ik zou nog een stap verder gaan: als je kunt, doe dan alleen werk op het werk en doe alleen thuis thuis. Dit is natuurlijk niet altijd een praktische regeling, maar als je het overtreedt, is dat het moment om te zeggen: "Ik overschrijd een grens: vind ik dit oké?"
  • Realiseer je dat in sommige rechtsgebieden, je hebt recht op redelijke en noodzakelijke vrije tijd voor zaken als medische afspraken etc. Neem het.
  • Neem vakantie. Alles. Zelfs als je geen plannen hebt.

  Gelukkig was mijn werkgever vrij flexibel wat betreft mijn gevarieerde werktijden, met dien verstande dat ik, wanneer ze me nodig hadden, zou proberen om daar te zijn, maar wanneer Ik moest iets doen, ik kon het ook.

  Als je werkgever je onder druk zet om lange dagen te werken zonder overwerk of vrije tijd, kan dit een schending van je contract zijn en mogelijk ook illegaal. Ik zou willen voorstellen dat het verkrijgen van advies over dergelijke zaken via internet niet het beste idee is! Als u denkt dat u niet met HR kunt praten, bieden we bijvoorbeeld in het VK iets aan dat de Citizens Advice Burea wordt genoemd en dat onpartijdig advies en contacten biedt.

  Ik ben het er niet meer mee eens om al je vakantierechten op te nemen. Als u het niet gebruikt, is het onwaarschijnlijk dat u het naar het volgende jaar kunt overdragen.
  #6
  +3
  HLGEM
  2012-04-11 23:25:32 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ten eerste moet je je realiseren dat meer dan 40 uur per week werken op de lange termijn niet productief is. Ten eerste raak je lichamelijk uitgeput en zal het langer duren voordat je werk af is dan wanneer je jezelf hebt opgefrist. Verder zal het uw gezondheid beïnvloeden en waarschijnlijk vrij snel.

  Het verhult ook de behoefte aan meer mensen om de last naar hoger management te dragen. De enige manier om meer mensen te krijgen, is door de lading niet aan te kunnen.

  Te veel vrijwillig werken is ook een geweldige manier om je voor jezelf te verstoppen wanneer andere delen van je leven niet werken. Het is een excuus om het niet te proberen . (Niet om te proberen een vriendje te hebben, niet om een ​​roman te schrijven, niet om nieuwe vrienden te maken, niet om je huwelijk te herstellen, niet om de opvoeding van je kind te verbeteren, enz.) Het betekent dat je kijk naar je eigen prioriteiten en ontdek wat je echt dwarszit in je leven en los dat op.

  +1 voor overwerk dat uw gezondheid beïnvloedt. Naast mijn fulltime baanverplichting, ondersteuning buiten kantooruren, werken aan een klein bijzaakje en niet genoeg slaap krijgen, kreeg ik een ernstig geval van gordelroos. Het kan zeker een effect hebben op uw gezondheid.
  #7
  +1
  GuyM
  2013-01-03 03:02:31 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Je hebt al de noodzaak vastgesteld om een ​​bepaald niveau van evenwicht in je leven te bereiken, wat een essentiële eerste stap in het proces is.

  Ik ontdekte dat het zijn van een workaholic aanzienlijke problemen opleverde voor mijn relaties en gezondheid toen ik in de dertig was; wat duurzaam is als je aan het begin van je carrière staat met weinig of geen gevolgen, wordt uitdagender.

  Workaholics kunnen gemakkelijk verstrikt raken in een "stresscyclus" - niet werken veroorzaakt "stresspieken" die, wanneer ze worden aangepakt door te werken, de achtergrondstress opbouwen. Hun stressniveaus hebben invloed op hun communicatie en productiviteit, wat leidt tot een nieuwe crisis en nog een "stresspiek".

  Gebaseerd op wat ik heb doorgemaakt om dit probleem op te lossen, zou ik willen voorstellen:

  Ontwikkel een begrip van waarom je zo werkt.

  Je wordt gedreven om hard te werken om een ​​bepaalde psychologische behoefte die je hebt te bevredigen; het is geen slechte zaak, maar je moet het beter begrijpen om het te kunnen beheersen. Ik vond het PCM ( Process Commuication Model) erg nuttig om mijn eigen "workaholic" aard te begrijpen, wat de negatieve gevolgen zouden kunnen zijn en hoe ik ermee om kon gaan. Andere instrumenten, zoals MBTI, kunnen ook nuttig zijn om te begrijpen wat u drijft, evenals de soorten dingen die u kunnen helpen ontspannen en in dezelfde behoefte te voorzien.

  Ga Cold Turkey

  Je werkgewoonten als een verslaving beschouwen is nuttig, omdat je dan beseft dat verandering moeilijk zal zijn. In mijn geval heb ik allereerst een scheiding tussen werk en huis gecreëerd - met een 100% scheiding tussen werk en thuisactiviteiten. Dit kan moeilijk zijn in een mobiel tijdperk - aparte telefoons, e-mailadressen ontkoppelen en "werk" en "leven" sociale media gescheiden houden is niet altijd gemakkelijk, maar zonder dit te doen word je weer meegezogen in de "werkkolk", vooral in het begin.

  Vul de kloof

  Als werk je leven heeft opgevuld, moet je, als het stopt, een groot gat opvullen. Een van de dingen die mij werd aangeraden om stress te verminderen, was om 20 minuten per dag in te plannen om te worden verspild met iets leuks, wat hielp. Uiteindelijk kwam ik ook aan, omdat ik 's avonds onrustig werd en snacks at in plaats van te werken. Dus - je zult iets constructiefs moeten vinden om te doen in plaats van te werken.

  Iets dat fysieke activiteit met zich meebrengt, is geweldig, aangezien dit de enige manier is om echt met stress om te gaan, en "cold turkey" gaan is stressvol!

  Dingen zoals geplande lessen of clubs (gym, dans, vechtsporten, tennis, bowlen, groepscyclus, zeilen) die ongeveer een uurtje duren nadat het werk officieel is afgelopen, kunnen zeer effectief zijn, vooral met vrienden. Een regelmatige verbintenis waarbij je mensen teleurstelt als je niet gaat, kan een goede motivator zijn.

  Maar je kunt dit niet altijd doen, dus je hebt een paar andere dingen nodig. Uiteindelijk heb ik een lijst gemaakt van de dingen die ik vroeger leuk vond om te doen, en de dingen die ik wilde leren en nooit deed.

  Dit leidde me naar een aantal interessante avondlessen, en begon met gitaar, tennis, hardlopen, zwemmen en salsadansen. Ik las ook weer, zoals vroeger.

  Als je beter bent ...

  Ik ben al ongeveer vijf jaar "schoon" van mijn workaholic aard; mijn carrière en werkstevredenheid zijn enorm gestegen en eerlijk gezegd ben ik een veel beter mens om te kennen. Ik laat nu af en toe in "mijn" tijd werken, maar het moet wel zijn wanneer het in strategische zin van cruciaal belang is voor het team, niet als een tactische overwinning. Ik zorg er altijd voor dat ik het werk "timebox" en de werkactiviteit niet vermeng met andere "thuisactiviteiten" om de scheiding te behouden.

  #8
  +1
  Lander Vercarre
  2019-05-20 17:26:51 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ik zat in dezelfde situatie, en eerlijk gezegd vergt het veel praten en geduld om respect te eisen voor mijn balans tussen werk en privé. Het is nog steeds een strijd. Overuren en 'altijd aan zijn' wordt beschouwd als een statussymbool, maar je hoeft je er niet aan te houden. Als je baas je vraagt ​​om een ​​taak uit te voeren waarvoor je langer op je werk moet blijven, zeg dan nee, maar stel onmiddellijk een alternatief en een stappenplan voor. Respecteer de roadmap, houd je baas bij het proces betrokken en respecteer de deadline. Dit zal je baas geruststellen. Als je dit doet, zal niemand ooit iets te klagen hebben. Maar durf nee te zeggen, hier zijn enkele andere tips om een ​​ balans tussen werk en privé te bereiken.

  #9
    0
  user8365
  2013-01-03 03:40:56 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Hoe kan ik een betere balans tussen werk en privé vinden?

  Het kan zijn dat u wat tijd moet nemen om uw persoonlijke leven in te plannen / structureren totdat u de gewoonte krijgt om niet-werkgerelateerde dingen. Ga met een vriend naar een film om iets te bespreken. Word lid van een soort club die regelmatig bijeenkomsten houdt (misschien houdt u van een boekenclub). De sleutel is om de andere facetten van uw leven te verbeteren. Er is geen magisch aantal uren per dag dat u zou moeten werken. Soms kan het beantwoorden van een e-mail van een vriend stressvoller zijn dan werk.

  Ben ik op de goede weg door barrières voor mezelf op te werpen?

  Belemmeringen zijn een goede zaak omdat je downtime nodig hebt. Ik vind dat je ook wat tijd op je werk moet inlassen. Dwing uzelf om uw bureau te verlaten voor de lunch. Begin meer aandacht aan uw vrienden te besteden en wees u bewust van uw gespreksonderwerpen. Sommigen zullen je in de val laten lopen om de hele tijd over werk te praten; moedig ze aan om je te stoppen. Concentreer u op de andere onderwerpen die u gemeen hebt. Of misschien moet u zich bezighouden met enkele van hun voorkeuren, hobby's, enz.

  Hoe kan mijn werkgever mij helpen deze balans te vinden?

  Ik waardeer het simpele gebaar van een supervisor om je te vertellen dat je naar huis moet gaan. Deadlines en het blussen van branden waarvoor overtijd nodig is, zouden niet de norm moeten zijn. Goede bazen zorgen ervoor dat hun mensen niet opgebrand raken, maar sommige bedrijven creëren een cultuur van blijven hangen na sluitingstijd waar iedereen bang is om als eerste te vertrekken.

  #10
    0
  JB King
  2013-01-03 04:38:25 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Hoe kan ik een betere balans vinden tussen werk en privé?

  Misschien wil je overwegen wat voor soort structuur je onder je wilt hebben in termen van het beheren van deze community. Misschien is het beter om mensen toe te wijzen om specifieke uren te volgen om dekking te krijgen in plaats van jezelf zo dun te verspreiden dat je kunt eindigen met burn-out of andere situaties die erg slecht kunnen zijn voor zowel je werkgever als jezelf. Het boek "Linchpin" van Seth Godin bespreekt enkele hiervan als je een boekreferentie wilt.

  Ben ik op de goede weg door barrières voor mezelf op te werpen?

  Hoewel dit een begin is, zou ik in de verleiding komen om na te denken over de vraag hoe goed je een nieuw iemand zou kunnen nemen en hem op de hoogte zou kunnen brengen van wat je doet als je bedrijf reclame zou willen maken je in een nieuwe functie? Dat is wat ik zou zien als een manier om te weten dat je hogerop gaat in de keten dan alleen maar te overleven.

  Hoe kan mijn werkgever me helpen dit evenwicht te vinden?

  Ik zou hier waarschijnlijk een paar verschillende ideeën overwegen:

  1. Service Level Agreements - Hoe snel worden reacties verwacht? Als u oproepbaar bent, hoe snel wordt u geacht te reageren? Deze zijn het waard om vast te stellen, zowel als prestatiestatistieken voor uw functie als om u een idee te geven van wat het bedrijf werkelijk verwacht in vergelijking met wat u doet.

  2. Opvolgingsplanning - Het idee hier is hoe moeilijk het zou zijn om een ​​nieuw iemand op te voeden als gemeenschapsmanager in een nachtploeg of als je een vakantie van twee weken wilde nemen? Er is iets voor te zeggen als u op vakantie gaat, een ziekte heeft of iets anders waardoor u een bepaalde tijd moeilijk kunt werken en het bedrijf moet bedenken wat u moet doen.

  3. Hoewel dit nu ideeën zijn, wanneer kunnen deze worden herzien en kunnen de volgende stappen worden uitgevoerd? De sleutel hier is dat, hoewel dit nu een probleem is, het waarschijnlijk een probleem zal blijven en het daarom de moeite waard is om periodiek te herzien om te zien wat er is gedaan, hoe goed dat werkte, wat nieuwe dingen zijn om te proberen de zaken vooruit te helpen.  Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
  Loading...