Vraag:
Roddels op het werk geven me een ongemakkelijk gevoel - hoe ga ik ermee om?
Lucas Kauffman
2012-04-11 02:11:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij sommige van mijn banen roddelen mensen graag over elkaar. Ik hou er niet van om mee te roddelen.

Ik heb gemerkt dat als ik spreek om deze mensen te vertellen dat roddelen naar mijn mening slecht is, ik een groter doelwit voor de roddels zelf word.

Heb ik gelijk als ik probeer te voorkomen dat er geroddeld wordt? Zo ja, hoe kan ik dit aanpakken zonder problemen te veroorzaken of mezelf tot doelwit te maken?

+1 - Ik ben dit ook tegengekomen, en ik weet zeker dat veel mensen dat hebben gedaan. Ik heb zeker de route van weigeren om deel te nemen genomen. Door de roddels niet veroordeeld te laten voelen, terwijl ik niet deelnam, heb ik vrijwel geen problemen gehad, maar het is verre van perfect.
Gerelateerde meta-discussie: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
@Shog9 en iedereen, na het lezen van Robert's antwoord, heb ik deze vraag bewerkt om hem minder algemeen en meer specifiek beantwoordbaar te maken.
Vijf antwoorden:
#1
+33
Scott C Wilson
2012-04-11 02:18:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U geeft beslist het voorbeeld door niet deel te nemen. Daarna hangt het er gewoon van af hoe assertief je wilt zijn. Ik had bijvoorbeeld een vriend die dingen zei als:

"Is dit een positief, opbouwend gesprek dat ons allemaal vooruit helpt?"

Voel je vrij om ronduit te parafraseren of te lenen.

De andere discipline die ik nuttig vind, is reflecteren op de Rotary Four Way Test.

Ik zou ook de gouden regel toevoegen: "Ik hou er niet van dat mensen over mij praten als het niet constructief is, dus dat zou ik anderen niet aandoen"
#2
+27
Shog9
2012-04-11 05:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voer erin!

Roddel is gewoon een ander woord voor "informatie-uitwisseling". Het wordt pas een probleem als het schadelijk of onjuist is. Mensen willen natuurlijk informatie over elkaar en het bedrijf waarvoor ze werken delen, en het is zinloos om dit te onderdrukken; inderdaad, als je een reputatie ontwikkelt voor het stilleggen van roddels, kan het zijn dat je "uit de cirkel" raakt wanneer je collega's je leren herkennen als een buzz-kill. En door te weigeren mee te doen, kan het zijn dat je jezelf en anderen pijn doet :

Uit het onderzoek bleek ook dat roddelen therapeutisch kan zijn. De hartslag van vrijwilligers nam toe als ze zagen dat iemand zich slecht gedroeg, maar deze toename werd getemperd toen ze de informatie konden doorgeven om anderen te waarschuwen.

“Het verspreiden van informatie over de persoon die ze hadden gezien dat zich slecht gedroeg om mensen zich beter te laten voelen, waardoor de frustratie die hun roddels veroorzaakte tot bedaren kwam, ”zei Willer.

Luister dus niet alleen. Deelnemen! En zorg ervoor dat u nuttige en nauwkeurige informatie deelt en anderen aanmoedigt hetzelfde te doen.

... Of, als dat niet lukt, verspreid in ieder geval vermakelijke verkeerde informatie:

Mary : heb je gehoord over Janice? Haar zoon werd gearresteerd omdat hij Ritalin op school had verkocht!

Lucas : Nee, dat deed ik niet ... Maar wat is het een opluchting om te horen dat ze echt een zoon heeft! Er ging een gerucht de ronde dat haar hele familie slechts een coverstory was, om haar betrokkenheid bij de Russische maffia te verbergen!

Ik wil dit antwoord zowel omhoog als omlaag stemmen. Je bent een wandelend raadsel.
Iets slechts doen omdat het uw hartslag kan verlagen, lijkt erg egoïstisch
@lechlukasz - dat zou behoorlijk koud zijn. Maar dat geldt ook voor het reageren op iemand die van streek is en naar je toe komt om te luchten met "je bent negatief, stil". Begrijpen * waarom * mensen potentieel schadelijk gedrag vertonen, is cruciaal om het in een positieve richting te sturen, IMHO.
Update: ik heb dit positief gestemd.Shog is echter nog steeds een wandelend raadsel.
#3
+13
Kate Gregory
2012-04-11 19:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel verschillende soorten roddels en ze zijn niet allemaal fout. Roddels is hoe een cultuur haar normen vaststelt. Als iemand je vertelt Ik zag Steve in het café praten met Joe van een andere groep, en ze keken beschaamd en werden stil toen ze werden opgemerkt , dan vertellen ze je dat het niet goed is om deze groep te verlaten, vooral heimelijk, de groepsnormen, of dat geheime gesprekken in strijd zijn met de groepsnormen. Dat soort roddels heeft zijn plaats. Aan de andere kant, als ze je vertellen ik zag Steve gisteravond in een restaurant praten met een vrouw die niet zijn vrouw was, en ze keken beschaamd en werden stil toen ze werden opgemerkt , dat wil zeggen geen goede roddels. Ik zou antwoorden: "Ik kan duizend onschuldige redenen bedenken waarom je dat zou zien, en ik kan geen enkele reden bedenken waarom we het zouden moeten bespreken."

Beide gesprekken op een hoop gooien, samen met Ik heb gehoord dat er misschien nog meer ontslagen komen en De nieuwe XZ123 Mark IV is echt knap, ik kan niet wachten tot hij wordt vrijgegeven als roddels is het weggooien van waardevolle informatie en niet hard genoeg zijn voor het persoonlijke nieuwsgierigheid en oordeel dat slechte roddels vormen.

#4
+8
Rarity
2012-04-11 02:27:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verander van onderwerp, haal je schouders op, zoek een reden om het gesprek te verlaten. Verdedig of val niemand aan, laat de roddels niet gedijen.

Als je in een groep zit en iemand begint te roddelen, verander dan van onderwerp of breng het onderwerp waarover je het had voor de roddels nieuw leven in. De kans is groot dat als je in een groep mensen zit, iemand anders zich net zo ongemakkelijk voelt als jij.

Als je alleen bent en iemand je onderbreekt of langs je bureau loopt en probeert te roddelen, verzin dan een excuus of haal gewoon je schouders op. Stel dat je X-persoon niet goed genoeg kent om commentaar te geven, zeg dat je naar de wc moet, iets beleefds om ze weg te krijgen. Ze krijgen de hint en je hoeft geen grote ruzie te maken over wie er roddels zijn.

#5
+7
atconway
2012-04-11 02:16:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blijf weg. Raak niet betrokken bij die gladde helling. Mijn aanbeveling is om weg te lopen van dat soort gesprekken of terug te sturen naar een werkgerelateerde kwestie. Een ander alternatief in een informele setting (zoals een lunchpauze) is om het onderwerp te veranderen in iets positiefs waar iedereen graag over zal praten.

Aan het eind van de dag is het volkomen onprofessioneel en leidt het tot niets positiefs of productief.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...