Vraag:
Hoe kan ik om meer positieve bekrachtiging vragen?
nurnachman
2012-04-11 01:51:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kwam erachter dat wat mij drijft om goed te presteren op het werk de positieve bekrachtiging is van bazen, collega's en klanten.

Mijn huidige baan bij een start-up is erg veeleisend. Mijn baas heeft geen tijd om positieve bekrachtiging te geven, en ik loop altijd achter op schema, dus misschien heb ik ze niet verdiend.

Aan de andere kant krijg ik ook geen negatieve bekrachtiging, dus ik heb niet het gevoel dat ik slecht presteer.

Hoe hebben andere mensen hun behoefte aan positieve bekrachtiging aan hun bazen kenbaar gemaakt?

Voel je vrij om mijn bewerkingen terug te draaien als je denkt dat dit niet overeenkomt met je oorspronkelijke vraag, maar ik denk dat dit meer beantwoord / duidelijker is.
Een wekelijkse / maandelijkse een-op-een met je baas zou je het forum moeten geven om dit te bespreken.
Vier antwoorden:
#1
+16
HLGEM
2012-04-11 03:10:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is frustrerend om een ​​baas te hebben die geen positieve of negatieve feedback geeft. Mijn eerste baas na de universiteit was hetzelfde en hij maakte me erg nerveus omdat ik letterlijk geen idee had wat hij ervan vond.

Ik was toen te verlegen om iets te zeggen, maar ik stel voor dat het beste wat je voor jezelf kunt doen, is om iets te zeggen en hem te vragen of het goed met je gaat. Ik heb mensen zien worden ontslagen wegens slechte prestaties die dachten dat ze het goed deden, omdat niemand iets zei tot de dag dat ze werden ontslagen. Maak dus eerst een afspraak met hem en bespreek wat je goed doet, wat er verbeterd moet worden en maak eventueel een verbeterplan. Zeker weten of je het goed doet, is veel belangrijker dan positieve bekrachtiging krijgen.

Je moet je eigen carrière hebben. Niemand anders zal u automatisch feedback geven, tenzij u erom vraagt. Als je meedoet voor een interne promotie en niet wordt geselecteerd, vraag dan aan de wervingsfunctionaris wat je moet doen om voor de volgende te worden geselecteerd. Het is pijnlijk om eerlijke feedback te vragen, omdat mensen je niet zullen vertellen dat je perfect bent. Maar de enige manier om problemen op te lossen, is door te weten dat ze bestaan. Als u ernaar vraagt, geeft dit aan uw baas aan dat u uw carrière serieus neemt en verder wilt dan het instapniveau.

Ik geloof niet dat je baas geen tijd heeft voor positieve feedback (het duurt letterlijk seconden om het te geven). Wat hij waarschijnlijker heeft, is de neiging om feedback niet belangrijk te vinden. Het kan zijn dat u zijn basispersoonlijkheid niet kunt veranderen en als dat het geval is, kunt u erover nadenken om na een jaar of twee op deze plek verder te gaan en op zoek te gaan naar een baas die communicatiever is. Kijk naar zijn gedrag met anderen. Geeft hij hen positieve of negatieve bekrachtiging? Hij is misschien het type dat goede prestaties verwacht en alleen iets zegt als je niet aan zijn verwachtingen voldoet. Als dit het geval is, dan gaat het waarschijnlijk goed als je hem niet tegen je laat schreeuwen.

Een ding over de werkwereld is echter dat maar heel weinig bazen veel positieve bekrachtiging geven. Dus als je alleen maar positieve feedback wilt, wees dan voorbereid op teleurstelling. Positieve feedback is leuk en we vinden het allemaal leuk, maar eerlijk gezegd helpt het je niet om veel te verbeteren en te groeien, dus de andere, meer pijnlijke soort is veel beter om naar te zoeken, vooral in het begin van je carrière.

Aangezien u de eigenaar bent van uw carrière en veel positieve feedback wilt, kunt u er direct om vragen, u kunt anderen vragen om uw baas te vertellen wanneer ze u vertellen dat ze het goed hebben gedaan (de positieve bekrachtiging is eigenlijk beter om naar uw baas sturen om zijn indruk van u te verbeteren) of u kunt zelf uw voortgang bijhouden en intern gemotiveerd raken om te verbeteren zonder op lof te wachten.

U kunt ook dingen doen waardoor u op een positieve manier wordt opgemerkt. Maak een afspraak met jezelf dat je zo goed zult zijn dat de baas het zal moeten erkennen. Dat betekent deadlines halen, minder bugs hebben, domeinkennis opdoen en een stap verder gaan dan uw collega's om de klus te klaren. Als je eenmaal bekend bent geworden als de go-to-person, zullen de mensen die naar je toe komen voor advies of hulp voorzien in je behoefte aan positieve bekrachtiging, zelfs als ze je niet specifiek vertellen wat een geweldige kerel je bent. Weten dat ze professioneel respect voor je hebben en dat je wordt vertrouwd om de moeilijke dingen te doen en anderen te adviseren, is positief. Maar je komt er niet gemakkelijk, of in het begin van je carrière moet je je prestatie daarop opbouwen en dat doe je door de negatieve herfocatie op te zoeken, zodat je je prestatie naar het hoogste niveau kunt tillen. Als je eenmaal weet dat je op dat niveau presteert, is de behoefte aan mooie woorden van anderen afgenomen omdat je vertrouwen hebt in je eigen talenten en capaciteiten.

Zeer solide. Ik zou eraan willen toevoegen dat je moet praten over wat je leuk vindt aan de baan en dat de reden dat je feedback wilt krijgen, is omdat je je wilt verbeteren. Als de manager niets uit zijn hoofd kan bedenken, bedenk dan wat ideeën over dingen die je graag zou willen verbeteren en waarop je je zou willen concentreren - ze zullen je zeker feedback geven over het al dan niet denken van die dingen zijn belangrijk voor het succes van de startup, waardoor u waardevolle informatie krijgt. Het feit dat u in de eerste plaats het initiatief neemt om uzelf te verbeteren, spreekt boekdelen.
#2
+6
bethlakshmi
2012-06-22 01:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je een onderscheid wilt maken tussen het actief vragen om feedback over bepaalde aspecten van je werkprestaties waarover je onzeker bent, en het simpelweg vragen om positieve bekrachtiging.

Feedback vragen

periodiek beoordelen van prestatiegebieden waarover u zich misschien zorgen maakt, is een geweldig idee. Als je bang bent dat je vaak achterloopt op het schema, zelfs als iedereen dat ook is, is het geweldig om tijd vrij te maken met je baas en te vragen of hij hier boos over is.

Het is ook oké om te vragen om te gaan zitten om te praten over groeimogelijkheden en of u er klaar voor bent en / of wat uw hiaten zijn in termen van groei als werknemer.

In al deze gevallen is het belangrijk dat u om een ​​eerlijke beoordeling met het oog op verbetering. Het kan zijn dat je gewoon geweldig bent en de baas zal je dat vertellen, maar het opent ook de deur naar verbeterpunten.

Positieve bekrachtiging

Een eerlijk punt - we allemaal nodig hebben. Als we abstract kijken naar motivatie en management - het is vrij duidelijk - doet IEDEREEN het beter met positieve bekrachtiging. En er is nooit echt genoeg.

De truc is: je manager moet gelijk worden aangereikt. Het prijzen van één werknemer als ze allemaal hetzelfde niveau van kwaliteitswerk doen, is vriendjespolitiek en het is niet eerlijk. In het beste geval zal hij de ene persoon prijzen en anderen negeren, demotiverend zijn voor de rest, in het slechtste geval is het een reden voor een rechtszaak.

Dus in een omgeving waar lof zeldzaam is en zeer gewaardeerd wordt, zal het voor iedereen zeldzaam en zeer gewaardeerd moeten worden. Er zijn bazen in de wereld wiens lof moeilijk te verdienen is.

Let op kleine dingen

Als iemand die ook gedijt op positieve bekrachtiging, vond ik gezond verstand bij het zoeken naar de kleine dingen - het overduidelijke respect van mijn leeftijdsgenoten (of iemand nu iets zegt, je kunt het in hun ogen zien), wetende dat ik iemand kan helpen met een moeilijke vraag, in staat zijn om verbeteringen in mijn eigen prestaties in de loop van de tijd te meten en te zien, in mijn eentje wetende dat ik eerlijk en respectvol ben geweest naar anderen toe - het komt allemaal neer op een goede dag werken en ik kan mezelf dwingen om te beseffen dat dagelijks. Ook - ik kijk hoe andere kansen een teken kunnen zijn van goede dingen - suggesties voor interessante trainingslessen, interessante opdrachten, meer verantwoordelijkheid - zijn allemaal tekenen dat je een vertrouwd lid van het team bent.

Om feedback vragen

Elke baas is anders, elk bedrijf is anders. Een wekelijkse of tweewekelijkse bijeenkomst om contact te maken wordt algemeen als een goede zaak beschouwd, maar maakt niet altijd deel uit van de cultuur. Een grote statuscheck en feedbacksessie om de zes maanden is een vrij uniforme standaard in Amerikaanse kenniswerkers. Maar hoe u het ook vraagt, hoe het wordt gepresenteerd, heeft veel te maken met uw baas en met het bedrijfsklimaat.

Sta open voor hoe dit rolt. Vraag je baas naar een frequentierichtlijn - hoe vaak moet je inchecken, hoe vaak is dat vervelend? Wat zijn enkele indicatoren van succes die niet verbaal zijn?

#3
+4
Morons
2012-04-11 06:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou vermijden om algemene vragen te stellen over je algehele prestaties buiten een formele beoordeling om, het zal je alleen maar onzeker doen klinken. Vraag liever om feedback over specifieke taken die je hebt uitgevoerd.

Hay, baas, zijn er opmerkingen over de nieuwe splash-pagina die ik voor je heb samengesteld? Eventuele wijzigingen?

Op deze manier lijkt het erop dat je niet naar complimenten vist, maar dat je gewoon verzekert dat alles aan zijn standaard voldoet voor zijn voordeel

#4
+2
Michael Durrant
2012-06-21 18:55:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neem er professioneel de leiding over.

Plan wekelijkse vergaderingen met je baas. Maak dat vast.

Vraag elke keer:

  • Wat doe ik goed?
  • Wat doe ik niet goed?
  • Waar kan ik aan verbeteren?
  • Waar moet ik minder aan doen?
  • Waar moet ik mee stoppen?
  • Waar moet ik meer aan doen?
  • Wat moet ik beginnen?

2 minuten. per vraag = 15 min. investering. Kan tijdens de lunch worden gedaan.

De vaste lijst met vragen is een goede suggestie, maar ik denk dat wekelijks te vaak is. De prestatie / werkgewoonten van de meeste mensen veranderen niet teveel in één week, dus deze bijeenkomst kan erg repetitief worden met veel "hetzelfde als vorige week" antwoorden. Misschien zou maandelijks beter zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...