Vraag:
Hoe lang kan ik wachten om te reageren op een vacature?
Shauna
2012-04-11 22:24:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk duplicaat:
Hoe coördineert u het proces van het tegelijkertijd nastreven van meerdere vacatures?

Ik heb gesolliciteerd bij drie bedrijven (we noemen ze A, B en C).

  • Bedrijf A heeft de sollicitatieprocedure snel vooruitgeschoven en ik kan vrijdag een aanbieding verwachten.

  • Bedrijf B beweegt ook redelijk snel, maar ik zal het persoonlijke interview midden deze week afnemen.

  • Bedrijf C loopt een beetje achter (beide vanwege hun snelheid en de timing waarin ik contact met hen heb opgenomen), en mijn persoonlijk interview duurt pas maandag.

Alle drie de bedrijven zien er veelbelovend uit, en ik verwacht ook van in ieder geval bedrijf B een bod te krijgen, maar het zal waarschijnlijk begin volgende week zijn voordat ik iets hoor. Het zijn ook allemaal bedrijven waarvan ik denk dat ik het leuk zou vinden om bij te werken, gezien de kennis die ik heb, en de beloning is redelijk gelijk.

Aangezien ik mijn eerste bod op vrijdag kan verwachten, en een tweede op maandag of dinsdag, hoe lang wordt als acceptabel beschouwd voordat u met "ja" of "nee" reageert op een vacature? Wacht het te lang tot ik in ieder geval mijn persoonlijk interview met bedrijf C heb om bedrijf A te laten wachten? Of moet ik mijn interview met bedrijf C annuleren en gewoon A of B overwegen om mijn responstijd te versnellen?

Dit is precies hetzelfde, de andere vraag gebruikt zelfs het A, B en C voorbeeld van 3 verschillende bedrijven. Gestemd om te sluiten.
@jmort253 - Die vraag inspireerde deze, ja, maar ik zie ze niet als hetzelfde (vandaar waarom ik het vroeg). Die vraagt ​​naar "hoe ze de eerste bedrijven moeten blokkeren", terwijl deze vraagt ​​hoe lang het "te lang" is om te reageren zonder onbeleefd te zijn (of zonder simpelweg gepasseerd te worden voor de volgende kandidaat). Ik zie de ander als een "proces" -vraag en dit als een "etiquette" -vraag. Gezien het aantal sluitende stemmen lijkt het erop dat ik in mijn interpretatie in de minderheid ben. = /
@jmort253 - Kunt u wat hulp bieden bij het herformuleren van deze vraag om deze vraag beter te onderscheiden van de andere? Ik denk nog steeds dat ik een "proces" -vraag heb (dwz - "Hoe kan ik meer tijd krijgen?") En een "etiquette" -vraag (dwz - "Hoe lang is te lang om een ​​bedrijf te vragen om op mijn antwoord te wachten?" ) moeten afzonderlijke vragen zijn en kunnen elk op zichzelf staan ​​als ze correct zijn geformuleerd.
Op de een of andere manier ontgaat mij het verschil tussen vrijdag, maandag en midden in de week. Als iemand je werk aanbiedt, vertel hem dan dat je binnen twee dagen kunt bevestigen. Als je nerveus bent om hen te vertellen dat er andere aanbiedingen binnen handbereik zijn, vertel hen dan dat je op weg bent naar het vliegveld om een ​​familielid op te halen, dan kun je erover nadenken als je geen verkeer meer hebt. Je komt zo snel mogelijk terug. Als ze verwachten dat je op maandag zonder mankeren begint, heb je natuurlijk een probleem. Maar dat was niet de vraag die u stelde.
Een antwoord:
#1
+16
Kris Harper
2012-04-11 22:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het belangrijkste punt hier is om eerlijk te zijn tegen bedrijven over uw interviews en aanbiedingen elders. Het verbergen van deze informatie helpt niemand echt, en elke redelijke werkgever moet weten dat mensen meerdere potentiële klanten tegelijk nastreven.

Met dat in gedachten, wanneer u aanbiedingen van A en B ontvangt, moet u vragen hoe lang u moeten beslissen. Werkgevers zijn over het algemeen op de hoogte van dit soort vragen en hebben meestal een antwoord klaar op basis van hun huidige sollicitatiegesprek en aanwervingsschema's.

Dus, ervan uitgaande dat u op vrijdag een aanbieding van bedrijf A krijgt, geven ze u langer dan het weekend om te beslissen, kunt u veilig naar uw interview met bedrijf C gaan.

Bedrijf C kan u heel goed vragen welke andere interviews en aanbiedingen u op tafel heeft liggen, en als dat niet het geval is, kunt u Als u uw situatie bij bedrijven A en B kent, wordt bedrijf C gevraagd om u een bod te doen binnen het huidige tijdsbestek van bedrijf A of om u te vertellen dat ze niet zo snel een beslissing kunnen nemen .

Elk bedrijf kan u vragen sneller een beslissing te nemen dan u zich prettig voelt. Sommige bedrijven kunnen u ook vragen om een ​​ander bedrijf te vragen hun deadline te verlengen. Dit zijn beslissingen die u zelf moet nemen op basis van uw eigen oordelen.

Uiteindelijk zal het voor u en hen helpen om op voorhand en eerlijk te zijn tegen uw interviewers bij het plannen van interviews en aanbiedingen tijdig.

+1 om eerlijk tegen hen te zijn. Als je het bedrijf van tevoren vertelt, kun je pas reageren als ze dat ten minste x moeten respecteren. En als het niet acceptabel is, laat u dan in ieder geval weten wat hun verwachtingen zijn, zodat u daar een beslissing kunt nemen.
Ik zou hieraan willen toevoegen dat je aanbiedingen beleefd moet afwijzen als je kiest voor een alternatief (noem geen namen, "... maar ik heb vanwege [salaris, woon-werkverkeer, wat dan ook] een bod van een ander bedrijf geaccepteerd." niet bang zijn om tegen te gaan (als 'A' is waar je wilt werken, maar 'B' een aanbod doet dat je niet kunt weigeren, wees eerlijk tegen 'A' - misschien kunnen ze iets doen)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...