Vraag:
Wat te doen als recruiters freelancen niet als ervaring beschouwen
Dipan Mehta
2012-04-11 13:03:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er was een periode dat ik een individuele freelancer was, zonder een eigendom of zoiets te hebben gevormd en zonder officiële ervaringscertificaten. Hoewel ik het heb gehaald, stopte ik na een tijdje met freelancen en keerde ik terug naar een gewone baan.

Over het algemeen prijzen mensen tijdens sollicitatiegesprekken het feit dat je zelf gedreven bent, zoals je aan het freelancen bent. Wanneer HR-mensen echter loonpakketten berekenen, denk ik dat ze het als een excuus gebruiken en mijn freelanceringsperiode definiëren als jaren zonder relevante ervaring. Het lijkt er dus op dat het een even groot nadeel is als het niet hebben van een baan in die periode.

Wat wordt verwacht als loopbaanervaring tijdens freelanceringsjaren? Hoe presenteer je die ervaring op de juiste manier aan potentiële recruiters?

BEWERKEN
Net zoals mensen suggereerden, was er een goed technisch project dat ik had gedaan dat ook werd vermeld in hervat. Ik had ook internationale publicaties van dat werk. En ik werd kritisch geëvalueerd op datzelfde project, omdat dat het meest relevante werk was dat ze hadden gekregen, in tegenstelling tot andere kandidaten.

Ik denk dat mijn directe bazen de waarde van mijn werk begrepen en kritisch van mij afhankelijk waren; maar HR gebruikte dit alleen als excuus.

Je zou voorbeelden kunnen geven van het werk dat je hebt gedaan - deliverables, specificaties, feedback van klanten, enz. Probeer misschien wat vooruitgang te laten zien in het werk dat je deed, door te illustreren dat je vaardigheid a, b en c hebt verbeterd in de n maanden dat je als freelancer hebt gewerkt .
Twee antwoorden:
#1
+19
Shauna
2012-04-11 17:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg er eerst en vooral voor dat ze begrijpen dat je freelancen voor echte, professionele projecten was. Veel mensen (vooral grote bedrijven) denken dat "freelancen" gewoon een mooie manier is om te zeggen dat je de ijdelheidspagina van je moeders zus hebt gebouwd en daarvoor $ 10 hebt betaald. Leg het werk uit dat u heeft verzet om uw zakelijke relaties op te bouwen. Zelfs als u niet als een bedrijf was geregistreerd, was u nog steeds in bedrijf. Mensen huurden u in om een ​​dienst uit te voeren, u (had moeten) belastingpapieren dienovereenkomstig indienen, u speelde manager, projectmanager, werknemer , accountant, en meer, enzovoort. Zorg ervoor dat dit vanaf het allereerste begin duidelijk is.

Als je eenmaal op het punt bent gekomen om over salaris te onderhandelen, heeft het bedrijf besloten dat ze je willen. Daarom heb je meer invloed op onderhandeling dan tijdens het interviewproces. Leg hen uit dat uw freelancenervaring nog steeds professionele ervaring is (en misschien zelfs niet anders is dan wat het bedrijf doet) en dat u vindt dat u dienovereenkomstig moet worden gecompenseerd. Vaak is het bedrijf bereid om met u samen te werken, maar wees natuurlijk bereid om ervan weg te lopen als u denkt dat u ondergecompenseerd wordt.

Maar blijf in Houd er rekening mee dat u misschien niet hetzelfde tarief krijgt als een werknemer als een freelancer. Ik kan niet voor andere landen spreken, maar in de Verenigde Staten kunnen freelancers doorgaans 2 tot 3 keer in rekening brengen wat hun 'traditionele' tegenhangers betaald krijgen, omdat freelancers voor hun eigen voordelen moeten zorgen (ziektekostenverzekering, 401k, vrije tijd , enz.) en de "werkgever" de helft van de inkomstenbelasting. Houd dus rekening met uw voordelen wanneer u een compensatiepakket overweegt.

+1 - Ik vermeld de functie als onafhankelijke contractant op mijn cv en voeg referenties voor mijn projecten toe. Het beste wat ik heb gevonden, is om na voltooiing om een ​​referentiebrief te vragen.
De voordelen / belastingen zijn hetzelfde in het VK. Zelfstandige aannemers "verdienen" hier ook meer, maar tenzij je echt geluk hebt en 90% van de tijd aan het werk bent, komt het op de lange termijn ongeveer hetzelfde uit als een werknemer.
#2
+6
David Navarre
2012-08-09 01:23:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het geen vrije prik willen noemen. Zoals @Chad in zijn commentaar zegt, identificeer de tijd als "Onafhankelijke contractant", waarmee u uw projecten en klanten beschrijft. Als u in die tijd een bedrijfsnaam had, vermeld dan de bedrijfsnaam en identificeer uzelf als de eigenaar. Ik heb een paar jaar gehad waarin ik mijn eigen eenmansbedrijf had en sommige van die jaren waren druk en andere niet. Ze tellen allemaal hetzelfde voor mij.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...