Vraag:
Hoe vraag ik een kopie van mijn contract aan?
Rarity
2012-04-11 02:40:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan me niet herinneren of mijn contract een geheimhoudingsverklaring voor mijn werk had en ik heb er blijkbaar geen kopie van in mijn administratie.

Hoe kan ik een kopie opvragen van mijn contract van HR zonder verdacht over te komen? Wat is de standaardprocedure en is deze vertrouwelijk voor andere afdelingen? Zal het er slecht uitzien?

Ook al is het niet eerlijk: ze * zullen * achterdochtig zijn en naar mijn ervaring hebben ze geen reden om het vertrouwelijk te houden van je manager, enz. Ga voorzichtig te werk.
Is dit een aparte geheimhoudingsverklaring of heeft u geen kopie van uw contract (die mogelijk een geheimhoudingsverklaring bevat)? De kern van uw vraag lijkt het eerste te impliceren, maar de titel lijkt het laatste te impliceren - ik denk dat verschillende benaderingen geschikt zijn, afhankelijk van welk geval van toepassing is.
@MarkBannister er was geen aparte geheimhoudingsverklaring, ik kan mijn exemplaar van mijn contractperiode niet vinden.
Drie antwoorden:
#1
+23
jcmeloni
2012-04-11 02:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vraag het maar. Je bent niet verplicht om hen te vertellen waarom je een ander exemplaar nodig hebt van het contract dat je hebt ondertekend, en zelfs als een HR-persoon "achterdochtig" is over waarom je het vraagt, heb je wel een antwoord: je wilt iets dat je hebt ondertekend op feiten controleren uw naam aan - dat is een goede zaak, zowel voor u als voor hen (u wilt zeker weten dat u in overeenstemming bent ).

Ga er wat betreft vertrouwelijkheid van uit dat alles wat met tewerkstelling te maken heeft vertrouwelijk is. Zelfs als dat niet het geval is, ga er dan vanuit dat dit het geval is, tenzij en totdat HR u expliciet anders vertelt.

Als u wordt gevraagd waarom, zegt u gewoon dat u uw bestanden wilt bijwerken. Het zou echt geen probleem moeten zijn en het is niets om je zorgen over te maken. Het probleem met het ondertekenen van veel papierwerk voor de eerste dag (wat heel gebruikelijk is) is dat je nerveus bent en dat je mogelijk kopieën kwijtraakt van wat je hebt ondertekend.
Ja, geen probleem. Het zijn officiële gegevens. Er is geen reden waarom iedereen geen toegang zou moeten hebben tot een kopie wanneer ze maar willen.
Vaak willen verhuurders of leasemakers een bewijs van dienstverband zien dat salarisinformatie bevat. Dit kan een handig excuus zijn ...
@AbbyT.Miller Tenzij u onlangs bent aangenomen, is het papierwerk dat u ondertekende toen u begon waarschijnlijk ernstig verouderd. WRT uw salaris.
Zeg gewoon "ik had een vrijgave van oude papieren en per ongeluk is mijn contract verkeerd ingediend"
dit is oud, maar ik heb wel om een ​​kopie van de NDA gevraagd die ik heb ondertekend. Iemand vertelde me dat het vertrouwelijk is en dat ze het niet aan mij hadden moeten geven.
Dit antwoord lijkt een voor de hand liggend excuus.Waarom zou iemand een contract enkele maanden / jaren later willen controleren?Ik dacht aan aandelenopties en dat zou een goed excuus kunnen zijn.Ik denk dat het beter is om te googlen wat de inhoud van een arbeidsovereenkomst is.Bedenk dan een onschuldige vraag over die inhoud.
#2
+1
gnasher729
2016-02-17 15:11:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vraag het maar. Je hebt thuis een ronde gedaan om al je documenten op te ruimen (wat je af en toe zou moeten doen) en je kunt de arbeidsovereenkomst met je bedrijf gewoon niet vinden. Om het er beter uit te laten zien, vertel je hen dat je de contracten met je twee vorige bedrijven hebt gevonden, die nu vrij nutteloos zijn, maar niet die met je huidige bedrijf. Aangezien dit iets is dat u zou moeten hebben (er is geen specifieke reden nodig, maar het is duidelijk dat u een kopie van uw arbeidsovereenkomst moet hebben), kunnen zij u een kopie maken?

#3
  0
haylem
2014-03-14 18:04:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hey HR,

Ik heb een kopie van mijn contract nodig voor (selecteer opties die van toepassing zijn): - belastingdoeleinden, - verhuur van onroerend goed, - bevestiging van tewerkstelling door wie dan ook, - mijn eigen records.

Ik heb momenteel geen toegang tot de mijne. Zou je zo vriendelijk willen zijn mij een kopie toe te sturen?

Heel erg bedankt.

Zou doen. Pas de formulering aan waar van toepassing.

Ik zou zeggen dat alleen al zeggen dat je het nodig hebt om "bewijs van tewerkstelling" aan een of andere organisatie te verstrekken, waarschijnlijk het minst verdacht is en meestal laat het hen weten dat je het snel nodig hebt.

U hoeft niet eens een verklaring te geven. "Is het mogelijk om mij een kopie van mijn contract te laten opsturen" is een volkomen geldig en volledig verzoek. Misschien een verontschuldiging voor het ongemak, maar dat is het zowat - geen reden om informatie te onthullen, of (erger nog), laat je verleiden om te liegen over waarom je het wilt, als je ze niet de echte reden wilt geven.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...