Vraag:
Wanneer moet ik een potentiële werkgever op de hoogte stellen van een bijnaam die ik gebruik?
animuson
2012-04-11 08:54:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik een bijnaam heb die ik altijd gebruik en dat iedereen mij kent / mij noemt, wanneer vertel ik deze informatie dan aan een potentiële werkgever? De meeste applicaties hebben geen plek om in een bijnaam of alternatieve naam te schrijven, en het zou onhandig lijken om gewoon willekeurig "Ik ga door ..." eruit te flappen wanneer je ze voor het eerst ontmoet. Dus, wanneer is de beste tijd en hoe kan ik die informatie onthullen? Vertel ik het ze tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek, wanneer ze voor het eerst mijn naam gebruiken of wanneer ze me de baan hebben aangeboden?

Klinkt als een ongemakkelijke situatie, wat er ook gebeurt, tenzij ze je daarom vragen. Wat heb je gewoonlijk gedaan?
Vier antwoorden:
#1
+38
Kate Gregory
2012-04-11 21:16:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als uw "bijnaam" is wat IEDEREEN, zelfs vreemden, u noemt (er staat bijvoorbeeld Katherine op mijn geboorteakte maar ik ga door Kate), doe dan al uw interacties met het bedrijf met die naam (vul het aanvraagformulier in als die er is, onderteken dan uw begeleidende brief, enzovoort.) Vermeld dan waar nodig uw andere naam - bijvoorbeeld dat er een universitair diploma is behaald onder die meer formele naam. Ik moet af en toe een klant die een vliegticket koopt, vragen om het voor Katherine Gregory te kopen, zodat het ticket overeenkomt met het paspoort.

Als uw "bijnaam" is zoals uw vrienden u noemen, en u verwacht niet dat vreemden, zelfs niet degenen die in hetzelfde bedrijf werken, deze gebruiken, wacht dan tot u aangenomen bent en nodig mensen uit om bel je het als je wilt. Als je wilt dat al je collega's het gebruiken, wacht dan tot de eerste persoon je begroet of je aan iemand anders voorstelt, en zeg "Ik ga eigenlijk door animuson" en dan zal die persoon je op die manier aan iedereen voorstellen. Als je tijdens het sollicitatieproces meer op je gemak bent om met de bijnaam te worden gebeld, maar je om de een of andere reden hebt gesolliciteerd als LongName, zal de persoon, wanneer jij aan de beurt bent, "goedemorgen, jij bent LongName?" en je zult zeggen "ja, hoewel ik persoonlijk liever door animuson ga" en ze zullen een aantekening maken bij hun aantekeningen en je bent helemaal klaar.

Hou ervan. Ook - als je om wat voor reden dan ook de voorkeur geeft aan de formele versie van je naam bij het eerste contact, kan het absoluut geen kwaad om 'bel me X' te zeggen terwijl je die eerste hallo doet in het interview of het telefoonscherm, op voorwaarde dat je geen probleem hebt met dat niveau van vertrouwdheid tijdens het interviewproces.
+1 Ik ben het ermee eens - ik begon dit te doen met mijn bijnaam, lang geleden in mijn carrière toen ik genoeg had van de berichten op mijn antwoordapparaat (jongeren kunnen dat apparaat opzoeken op wikipedia) met mijn lange naam. Het werd vervelend om ze uit te leggen dat ik een andere naam gebruikte. Nu hebben alleen mijn paspoort / bank / rijbewijs die naam.
#2
+10
Jacob G
2012-04-11 08:59:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt er echt van af of zich een kans voordoet. Ik heb een naam die gewoonlijk wordt "gepikt" (Jacob -> Jake). Veel interviewers zullen mij vragen of ik de een of de ander verkies, waarna ik mijn voorkeur kenbaar kan maken. Als een dergelijke kans zich niet voordoet, zou ik dat aan HR communiceren na het accepteren van een aanbod en vervolgens aan mijn nieuwe baas op mijn eerste dag (met bekrachtiging aangezien ik zo nodig voorgesteld word).

#3
+7
Mark Booth
2012-04-11 15:50:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is gewoon een kwestie van professionaliteit. Als uw bijnaam acceptabel is binnen de bedrijfscultuur, zou er geen reden moeten zijn om uzelf tijdens het interview niet met die bijnaam voor te stellen.

Als uw bijnaam echter persoonlijker is dan een samentrekking of veelvoorkomende vervanging (Dave voor David, Bob voor Robert), dan wil je misschien wachten tot je de baan hebt voordat je rondgaat en mensen vertelt je iets anders te noemen.

In wezen zou ik tijdens een interview verwachten om iemand te noemen bij de naam die op hun cv (cv) staat, maar ik zou graag accepteren dat mensen misschien liever een andere naam gebruiken voor officiële correspondentie of een contract dan voor persoonlijke interacties.

#4
+3
mhoran_psprep
2012-04-11 15:27:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt een aantal mogelijkheden. Sommigen zetten hun bijnaam op hun cv, anderen (Michael tot Mike) noemen het in het interview. U kunt ook wachten tot u hun e-mailhandtekening heeft samengesteld.

De verwarrende zijn degene die het moeilijk kunnen maken om de werknemer in het e-mailsysteem te vinden. Misschien wilt u uw bedrijf hiervan op de hoogte stellen voordat IT de kans krijgt om het e-mailsysteem op te zetten.

Ik ben het eens met het laatste punt. Dit is waarom ik het meteen in het begin doe.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...