Vraag:
Hoe benader je het doorgeven van technische kennis aan je superieuren?
RSid
2012-04-11 21:10:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De mensen die de leiding hebben over mijn werkplek begrijpen niet echt waartoe computers in staat zijn, wantrouwen ze en hebben over het algemeen veel moeite met het gebruik van technologie. Dit is een probleem omdat ons werk nu vereist dat we omgaan met enorme databases, en gegevensopslag en -beheer is een van onze grootste problemen als bedrijf.

Als gevolg van hun verwarring hebben ze de neiging om ongeïnformeerde beslissingen te nemen die tot grote kopzorgen leiden voor iedereen, of ze slagen er simpelweg niet in om het systeem effectief te gebruiken. Ze staan ​​niet bepaald open voor het idee van training, omdat ze het erg druk hebben, en informele uitleg over hoe onze systemen werken, lijkt niet vast te houden.

Zijn er enkele tips om op een onschadelijke (maar hopelijk effectieve) manier technologische basis bij te brengen aan uw superieuren?

Vijf antwoorden:
#1
+9
HLGEM
2012-04-12 00:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga een punt uit uw vraag halen en adresseren:

Dit is een probleem omdat ons werk nu vereist dat we enorme databases beheren, en gegevensopslag en -beheer is een van onze grootste problemen als bedrijf.

Wat u moet doen om dit en andere problemen op te lossen, is leren communiceren in het bedrijfsleven, spreek niet technisch met uw bazen. Ze nemen slechte beslissingen omdat ze niet de juiste informatie hebben of de informatie die ze hebben niet begrijpen. Maar ze begrijpen wel degelijk een kosten-batenanalyse en financiële praat.

Kies dus eerst een db-probleem dat moet worden opgelost. Bedenk vervolgens verschillende factoren die moeten worden gebruikt om de oplossing te evalueren. Ze moeten zaken omvatten als initiële kosten, onderhoudskosten, beveiliging, tijd om te installeren (of het project af te krijgen), klanttevredenheid, enz. Sommige moeten gemakkelijk worden gekwantificeerd en andere kunnen en zouden subjectiever moeten zijn. Vervolgens (en dit is het stiekeme deel), laat de managers die factoren in belangrijkheid rangschikken met een werkelijk getal van 1-5. Nu neem je dat en je maakt een matrix met verschillende mogelijkheden, inclusief degene waar je op aandringt. Beoordeel elke mogelijkheid van 1-5 voor elke factor. Vermenigvuldig elke beoordeling met de belangrijkheidsfactor en tel de waarden voor elke mogelijkheid op. Als je dit correct hebt gedaan, zal de beste oplossing verschijnen door de hoogste score te behalen en waarschijnlijk zal deze van jou zijn. Managers vinden dit geweldig omdat het hen in staat stelt iets "objectiefs" aan te wijzen om te zeggen dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Je zult het geweldig vinden omdat je het kunt gebruiken om te laten zien dat je oplossing beter is volgens de dingen die ze hebben afgesproken en die van het grootste belang zijn. En je hoeft niet uit te leggen waarom fgh technisch beter is dan ghi , want je hebt zakelijk uitgelegd waarom.

+1 - Achter elke technische uitdaging zit een zakelijke drijfveer. Begrijp deze en praat er intelligent over en u kunt vaak manieren vinden om de technische problemen te laten verdwijnen (ofwel een alternatieve manier om met de zakelijke drijfveer om te gaan, of ondersteuning bij het bouwen van de technische infrastructuur die nodig is om het bedrijf te ondersteunen)
#2
+4
FrustratedWithFormsDesigner
2012-04-11 21:43:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Training zou de beste optie zijn, maar als dat niet lukt, is het mogelijk om een ​​soort 'Tech tip van de week'-e-mail op te zetten, waarin je één keer per week een goedgeschreven tip / tutorial voor een aantal van de specifieke systemen die u gebruikt? U moet ervoor zorgen dat de tips relevant en positief zijn en de voordelen van het volgen ervan benadrukken. Ik weet dat ze dat hier deden toen ze naar Outlook migreerden, lang geleden wanneer dat was, en zelfs ik leerde een paar handige trucs waar ik nog nooit van had gehoord.

Ik hou echt van het idee van de technische tip en ga het uitproberen. Bedankt!
We hebben technische tip van de week. Het wordt meestal genegeerd.
#3
+4
user38
2012-04-12 01:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verschillende keren op deze stoel gezeten.

Als gevolg van hun verwarring hebben ze de neiging om ongeïnformeerde beslissingen te nemen die voor iedereen grote kopzorgen veroorzaken, of ze gebruiken de systeem effectief.

Het probleem hier is vrij eenvoudig:

ze hebben de neiging om ongeïnformeerde beslissingen te nemen

Ten eerste, Ik ga ervan uit dat dit het geval is. Je moet hier heel voorzichtig mee omgaan - ervan uitgaande dat iemand incompetent is als hij het gewoon druk heeft, zal je op geen enkele manier geliefd bij hem / haar maken.

Laten we dus aannemen dat ze niet geïnformeerd zijn - het probleem is simpelweg dat ze moeten worden geïnformeerd. Dat betekent dat u op de een of andere manier betrokken raakt bij het besluitvormingsproces dat ze ondergaan en luistert naar wat ze willen bereiken.

Vervolgens, en dit is cruciaal: leg alle opties op een rij en presenteer zo eenvoudig mogelijk alle technische concepten die je hebt ze nodig om eventuele vragen te kennen en te beantwoorden, en laat ze dan beslissen. Ze hebben nog steeds de beslissing genomen - ze hebben nog steeds de leiding - maar je hebt ze gewapend met de informatie die ze nodig hebben om de juiste beslissing te nemen.

In dit stadium zou ik moeten zeggen wat we ' Ik probeer ze hen te begeleiden, maar een ding dat ik er bijna mijn hele werkzame leven aan heb weggenomen, is dat de manager er soms een kiest om zakelijke redenen zoals snelheid, kosten enz. Als IT-ers, in het bijzonder programmeurs, hebben we de neiging om in termen van "technologisch gezien de beste" te zijn, terwijl de manager de zaken misschien zakelijk / strategisch ziet. Misgun hen dit niet; dat is tenslotte de reden dat we nog steeds in dienst zijn.

Nu, hoe voeg je jezelf in het besluitvormingsproces in? Nou:

... omdat ze het erg druk hebben

Bingo. Bied aan om ze tijd te besparen. Zoek een voorbeeld van een technische oplossing waarvan u denkt dat deze niet de beste is en vergelijk deze met een die wel werkt, en leg uit hoe u daarmee overal tijd of geld (of beide) bespaart. Dan, en dit is lastig - probeer ofwel aan te bieden om naar beslissingen te kijken, of als de manager niet loslaat, kun je proberen om jezelf bij de discussie te betrekken totdat je frequentie van aanwezigheid uiteindelijk inclusief jou is.

Zoals ik al zei, het belangrijkste aspect hier, hoe verleidelijk het ook is, is niet om te veronderstellen en de beslissingen te nemen. Interpreteer de vereisten en presenteer de opties. Denk aan "technische liaison". Houd er ook rekening mee dat in sommige bedrijfsculturen het idee om advies te krijgen van junior personeel niet echt bestaat en dat je misschien niet de invloed kunt beïnvloeden die je nodig hebt.

#4
  0
acolyte
2012-07-04 11:54:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het net zo eenvoudig kan zijn als je hoofd in hun kantoor steken, ze vragen om bij je bureau te komen zodat je iets kunt verduidelijken, en dan te demonstreren wat je wilt dat ze weten, en afronden door te vragen of dat het juiste is / meest efficiënte manier om genoemde taak uit te voeren. Vertel ze dat je denkt dat er misschien een betere manier is, maar dat je het niet zeker weet en zeker wist dat ze die zouden kunnen beantwoorden. Een deel van een goede leraar zijn, is NIET in staat zijn om te lesgeven, het is in staat zijn om mensen ervan te weerhouden te beseffen dat ze les krijgen.

#5
  0
Deek
2012-07-05 18:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is moeilijk om dit te beoordelen zonder te weten hoeveel ze weten over IT en wat de commandolijn is.

Als er een CTO-type persoon op het bord zit - of in ieder geval iemand die het oor heeft van de baas - dan is die man / vrouw de interface tussen het management en de technologie. Hij / zij heeft de verantwoordelijkheid om het jargon te vertalen naar iets dat voor hen begrijpelijk is, hen de businesscase voor verschillende IT-systemen te laten zien en hun hulp bij het managen van de transitie.

Maar ik heb de indruk dat dit bedrijf nog veel meer problemen heeft.

En als ik jou was, zou ik op zoek gaan naar een andere baan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...