Vraag:
Het selecteren van sollicitatiekleding voor een technisch sollicitatiegesprek
Atif
2012-04-11 01:11:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens het boek "Programming Interviews Exposed":

In het algemeen is een pak echter overdreven voor een technisch sollicitatiegesprek. Een standaard technische interviewoutfit voor mannen bestaat uit een niet-katoenen broek, een overhemd met kraag en loafers (geen sneakers of sandalen). Tenzij de baan waarvoor u solliciteert een belangrijk zakelijk of adviserend aspect heeft, waarbij formele kleding vereist is, hoeft u over het algemeen geen colbert of stropdas te dragen. Vrouwen kunnen zich net zo kleden als mannen.

Er zijn een paar manieren om de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek te vinden. Je kunt een vriend vragen die de plaats kent, of als er een externe recruiter is met wie je praat, zou ik niet verlegen zijn om hem te vragen naar dit gebied van de voorbereiding van het sollicitatiegesprek.

Als je heb geen vriend, of externe recruiter, is er een andere manier waarop je het rechtstreeks zou kunnen vragen zonder raar over te komen? Vermeld alstublieft de exacte taal die u in de vraag zou gebruiken.

Voor mij zou ik liever "op safe spelen" en te veel gekleed zijn op een informeel kantoor, dan te weinig gekleed zijn op een conservatief kantoor. Is het beter om gewoon op veilig te spelen?

Aan de andere kant las ik in "The Google Resume" (nadruk van mij):

'[Techbedrijven] zijn trots op op hun funky en innovatieve cultuur, en ze willen mensen die hierin passen . "Je moet bewijzen waarom je daar bent, en dat je weet dat je binnen hun gemeenschap past, dat je van de levensstijl geniet", zei Andre, een (succesvolle) Apple-kandidaat. "Op het moment dat mijn interviewer zei: 'We zijn erg informeel', deed ik mijn stropdas uit." '


Op basis van enkele van de onderstaande antwoorden is het beter om op veilig en ga met een pak. Moeten we ook conservatief zijn in het soort pak? Op de markt kon je een marineblauw gestreept pak vinden, een moderne pasvorm, lichte kleuren, enz. Is het ook in dit opzicht beter om op safe te spelen en niet te kiezen voor een funky kleur of een lichtgekleurd pak?

Dit is niet genoeg om een ​​antwoord te rechtvaardigen, maar ik wilde erop wijzen dat zelfs als je geen externe recruiter hebt die je kunt vragen, je absoluut * een * contactpersoon bij het bedrijf hebt die je kunt vragen over typische kleding ( hoewel ik me altijd vergis aan de kant van overkleden, maar niet tot het punt dat je je ongemakkelijk voelt). Door te vragen, zie je er niet onvoorbereid uit, en niemand zou een oog dichtknijpen als je dat deed.
Bedankt voor je reactie. Wie zou dat contact in het algemeen zijn?
Echt, iedereen die belt (of e-mailt) om de afspraak te maken, kan u vertellen wat mensen normaal gesproken op hun werk dragen. Ik zou er niet te lang over nadenken. :)
+1 aan @jcmeloni voor het eenvoudigweg vragen aan uw recruiter of met welke wervingsmanager dan ook met wie u het interview plant. Ik heb een tijdje voor een recruiter gewerkt en we hielpen altijd kandidaten te coachen op hun kleding voorafgaand aan hun sollicitatiegesprekken.
-1
Ik denk dat er aan deze vraag culturele en regionale aspecten zijn die een rol kunnen spelen. In sommige West-Europese landen is de kleding vrij casual, zelfs voor een klantgerichte positie. Ik bedoel, sommige van mijn verkoopcollega's dragen zelfs een spijkerbroek om klanten te bezoeken.
Ik vraag me bijna af of dit op programmeurs zou moeten staan, maar ik stem niet om het af te sluiten, omdat ik er vrij zeker van ben dat ze deze vraag daar niet willen.
Naar mijn mening ga je indruk maken. Ik zou in ieder geval een stropdas dragen, maar het dragen van een pak kan jezelf onderscheiden van de andere kandidaten als ze geen pak dragen. Je sollicitatiegesprek en kleding moeten samenwerken om de baan te vinden.
Ik dacht altijd dat het dragen van een pak zonder stropdas een mooi compromis was bij twijfel.
Ja, het is beter om op veilig te spelen. Draag het pak. Je toont respect voor de mensen die de tijd nemen om je te ontmoeten.
Dit kan kloppen voor een technische baan bij een technisch bedrijf, maar de meeste industrieën verwachten een pak en stropdas of een pak of jurk voor vrouwen.
@dreza: als je shabby / smart goed wilt doen, draag dan voor volledige markeringen een zwarte das / smoking, met de das los maar nog steeds om de nek gedrapeerd. Dubbele cijfers voor vrouwen die dit doen. Black tie is over het algemeen ongepast voor de avond, maar dit is niet van toepassing als u de avond ervoor nog wakker bent. Als je er absoluut zeker van bent dat het bedrijf toegewijd is aan zijn "informele, grappige" openbare pose, plaats dan een lege champagnefles op de receptie wanneer je naar binnen gaat. Schokken in coltruien en pantalons zullen niet weten wat hen overkomt.
@tehnyit: * al * mijn collega's in de verkoop en het senior management dragen spijkerbroeken om klanten te bezoeken (bedrijf in Londen). Het is bijna een kledingvoorschrift, hoewel vrouwen wat meer variatie mogen. Maar ja, de meeste van onze klanten zijn marketing / creatief.
Je sollicitatiegesprek is je eerste kans om het bedrijf te laten zien dat je bereid bent om een redelijke inspanning te leveren om erachter te komen wat er van je wordt verwacht en dat vervolgens te doen.Vraag wat je aan moet trekken tijdens het sollicitatiegesprek, en volg die instructies alsof je ervan afhangt.
Zeventien antwoorden:
#1
+89
bethlakshmi
2012-04-11 01:26:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga tot dusver tegen het antwoord ingaan, namelijk "draag bij twijfel een pak". Ik ben het eens met het citaat waarnaar wordt verwezen - ontwikkelaars dragen meestal geen pakken, ze dragen luxe zakelijke casual - pantalons, kaki, sweaters, poloshirts, overhemden met knopen of iets dergelijks (en vrouwelijke equivalenten). In de afgelopen 10 jaar heb ik zelden een technische professional in een pak, stropdas of zelfs een jasje geïnterviewd - en die zeldzame gevallen zijn meestal studenten.

Dat gezegd hebbende - bij een sollicitatiegesprek voor een management of een klant. positie, zou ik zeggen dat het toch raadzaam is om een ​​pak te dragen. Evenzo, als u van plan bent om uw sterke punt als presentaties en / of soft skills aan niet-technische mensen op de markt te brengen - draag dan een pak - laat dan zien dat u weet hoe u zich goed moet kleden.

Maar over het algemeen ontwikkeling is zo'n aankleedspel geworden, dat ik niet het gevoel heb dat een pak het beste uitkomt - het lijkt me vaak een beetje te ouderwets of alsof de sollicitant zich niet bewust is van de huidige normen.

Maar om rond te draaien: ik denk echt niet dat ik een sollicitant zou afwijzen of accepteren op basis van het feit of ze de boot hebben gemist op pak of zakelijk casual. Duidelijk vies, aanstootgevend gekleed of vulgair zijn, kan een kandidaat uitsluiten, maar als we eenmaal binnen het bereik van professionele kleding komen, is het wat er in het hoofd van de kandidaat zit dat ertoe doet.

Absoluut. Als je er verzorgd uitziet en alsof je die ochtend aan je uiterlijk hebt gedacht, kan het me niet schelen waaruit je broek is gemaakt.
Het dragen van een "pak en stropdas" kan uw kansen nooit schaden, en als door een willekeurige kans de reden is dat ze u niet hebben uitgekozen, wilt u dan echt bij dat bedrijf werken? Ik ben opgegroeid met de wetenschap dat mannen een pak en stropdassen dragen tijdens sollicitatiegesprekken en dat vrouwen een pak of een formele werkkleding dragen (dus niet de jurk die je naar de club draagt)
Hoewel het nu optioneel is om af te zien van het pak voor een sollicitatiegesprek (ik draag altijd een pak, want ik hou van een mooi pak en ik voel me er goed bij), het is altijd een goed idee om een ​​outfit te dragen waarbij je je goed voelt over jezelf . Ga de dag voor je sollicitatiegesprek niet de deur uit om een ​​pak te kopen omdat je in paniek raakt. Als je een outfit hebt gekozen, zorg er dan voor dat je je goed voelt - en laat hem dan op maat maken om echt bij je lichaam te passen. Dit is vooral het geval voor een pak, en zelfs voor overhemden en broeken met knopen.
-1 - u kunt en zult worden afgewezen als u geen pak draagt ​​wanneer u dat wel verwacht.
@bharal hij behandelde dat in "Bij twijfel, draag een pak". De gevolgtrekking is dat je alleen geen pak zou dragen als je expliciet is verteld dat je dat niet moet doen. Je hebt echter gelijk, niemand is ooit weggestuurd van een sollicitatiegesprek omdat hij te slim was of het te serieus nam (met de mogelijke uitzondering van een clown), maar het is mogelijk dat je onmiddellijk een baan verliest als je te weinig gekleed komt naar het interview. "Bij twijfel, draag een pak" is het eenvoudigste en belangrijkste advies
@JonStory is misschien mijn fout - ik heb gelezen * Ik ga tot dusver in tegenspraak met het antwoord dat zegt: "bij twijfel, draag een pak". * Om aan te geven dat het OP het niet eens was met het advies om een ​​pak te dragen in twijfel.
@Ramhound dit kan ook andersom werken.Ik zou bijvoorbeeld nooit werken voor een bedrijf dat mijn sollicitatie afwijst omdat ik bij het sollicitatiegesprek geen pak draag.Als ze ZO conservatief zijn over kledingvoorschriften, zijn ze misschien ook heel conservatief over coderen, en dat is bijna nooit een goede zaak.
Dit is ook echt locatiespecifiek.Ik werk in het VK, draag altijd een pak voor elk sollicitatiegesprek en elke ontwikkelaar die ik heb geïnterviewd, heeft een pak gedragen.
Ik heb een pak gedragen voor een technisch interview in het VK - bij elk interview is het veilig om een pak te dragen, een opmerking als 'je hoefde geen pak te dragen' met een glimlach is beter dan 'je had een pak moeten dragen'pak "zonder een glimlach
@bgrworkwr de regel is echter van toepassing op elke taak.Het gezegde "Je kleedt je om indruk te maken" bestaat niet voor niets.Je moet ook weten voor wie je solliciteert, causale werkplekken in beide spectrums zijn goed bekend
#2
+52
Nicole
2012-04-11 01:28:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn ervaring hangt het nog steeds absoluut af van waar je solliciteert. Hier is een algemeen toepasbaar advies:

 • Vergis je aan de kant van te veel dressing . De ergste reactie die je krijgt is een "Zorg ervoor dat je die das niet naar je werk draagt!" . Gewoonlijk wordt er geen schade aangericht door overdressing.
 • Als het een technische functie is voor een financiële firma of iets dergelijks, draag dan een pak of minimaal een overhemd met kraag, pantalon en stropdas.
 • Als het een softwarebedrijf is, zou ik een pantalon, overhemd met kraag (lange mouw) en stropdas gaan (of iets dergelijks zakelijk casual voor vrouwen). Iedereen draagt ​​daar waarschijnlijk een spijkerbroek, maar een spijkerbroek dragen voor een interview is volgens mij nog steeds een vergissing.
Ik ben het er absoluut mee eens dat het moeilijk is om overdressed te zijn. Het is ook erg moeilijk om te herstellen van een slechte indruk als gevolg van onderkleding.
Voor de financiële sector is alles behalve een pak onderkleding. (Ik werk in een IB en heb verschillende technische interviews doorlopen).
Of je kunt de stropdas overslaan en gewoon een sportjas dragen en over het algemeen acceptabel zijn.
@RobZ: Wat moet ik doen als ik een gilet verkies boven een sportjas? : P.
@FrustratedWithFormsDesigner - Ik heb eerder een vest gedragen tijdens een interview in plaats van een sportjas.
#3
+31
josh3736
2012-04-11 02:41:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De antwoorden hier lijken allemaal te zeggen "speel op veilig en draag het pak", maar ik wil graag wat inzicht bieden vanuit mijn ervaring - van beide kanten van de tafel.

Dit advies is alleen van toepassing op technische (ontwikkelaars) interviews. Dit is waarschijnlijk een slecht advies voor mensen in andere - vooral klantgerichte - rollen.


Zoals bij veel dingen in het leven is het antwoord "het hangt ervan af". Ik heb geïnterviewd met en gewerkt in zowel grote zakelijke omgevingen als kleine startups. Hoewel het waar is dat zelfs in grote, gevestigde bedrijven kleding minder formeel wordt, zou ik nog steeds niet verschijnen in iets minder dan een overhemd en stropdas. Als ik de pech had om te interviewen met een zeer conservatieve instelling (ik kijk naar jou, banken / financiën), is een pak de enige manier om te gaan.

De startup-wereld is totaal anders. Ik ben naar een interview gelopen in niets meer dan een button-down en katoenen broek, en de eerste woorden die de interviewer uit de mond kwam waren: "oh - je hoefde je niet helemaal voor mij gekleed te hebben." Hoewel dit niet noodzakelijk negatief is, zijn veel startups op zoek naar een evenveel (zo niet meer) attitude / culturele fit als een technische / vaardigheidspasvorm. Opdagen in een benauwd pak om te worden geïnterviewd door iemand met een hoodie werkt misschien tegen je - zelfs als het onbewust is.

Ik heb dit uit de eerste hand gezien bij mijn huidige ( beginnend bedrijf. Net als iedereen in een middelgrote stad, worstelen we om talent te vinden, dus hebben we een kandidaat binnengehaald die niet de sterkste was. Hij verscheen in een nette broek, overhemd en jasje. Hoewel hij om andere redenen niet werkte (hij had echt niet de technische karbonades of de culturele fit die we zochten), viel me op een opmerking die later werd gemaakt: "zijn outfit voelde als hij probeerde te hard. "

Deze specifieke kandidaat zou niet worden aangenomen, wat hij ook droeg tijdens het interview, maar "op veilig spelen" hielp evenmin. Het is duidelijk dat we niet bewust beslissingen nemen op basis van sollicitatiekleding (anders dan "kwam niet opdagen in een mankini") - dat zou een ronduit dwaze wervingspraktijk zijn. Als zijn objectieve technische vaardigheden echter dichter bij de bubbel waren geweest, had de houding van "te hard proberen" de weegschaal misschien in een "nee" -richting gehouden op basis van de puur subjectieve culturele fit-criteria.

De onderkant lijn hier is dat je solliciteert voor een functie waar er vaak geen klantinteractie is en soms zelfs extreem beperkte interne (interafdelings) interactie. (Of geen, voor WFH-optredens.) Zolang je de klus klaart , doet het er niet echt toe hoe je jezelf presenteert (uiteraard binnen de perken). De verwarde puinhoop met een baard en bril die 20 nummers per dag kan sluiten, is veel waardevoller voor mij dan de heer met een onberispelijke smaak die nog steeds niet echt het verschil begrijpt tussen HTML en (huiveringwekkende) PHP .

Dus kom je opdagen in een spijkerbroek en een t-shirt? Waarschijnlijk niet, tenzij je weet dat iedereen het weet, en dat ze het ermee eens zullen zijn. Een pak? Alleen als u weet (of reden hebt om te vermoeden) dat dit niet nadelig zou zijn. In de meeste gevallen is er een gelukkig medium te vinden.

-1 op "huivering" voor PHP. (Ik heb eigenlijk niet -1 jij omdat de rest van de post geweldig was)
@JDS: Nou, kwestie van smaak.
+1 op "shudder" voor PHP. (Ik heb je echt een +1 gegeven omdat het hele bericht geweldig was).
#4
+24
nohat
2012-05-08 04:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit antwoord eerder gepost op een gerelateerde vraag van Programmers.SE


Het is duidelijk dat te weinig kleding een groot risico is. Als je naar een interview komt waar ze verwachten dat je een pak draagt ​​en je een spijkerbroek en een t-shirt draagt, is de kans groot dat je interviewers je niet serieus nemen en geïrriteerd raken dat je dat niet doet hun sollicitatiegesprek serieus. Persoonlijk ben ik nog nooit in een dergelijk interview geweest.

Aan de andere kant, ondanks wat sommige van de andere antwoorden hier zeggen, kunnen er ook ernstige risico's zijn aan overdressing. Het is gewoon niet waar dat het geen kwaad kan om bij elk interview alleen maar een pak te dragen. Ik heb bij bedrijven gewerkt waar wordt aangenomen dat kandidaten die pakken dragen tijdens sollicitatiegesprekken, niet goed passen bij de cultuur. Als u op deze plaatsen een stropdas of een pak draagt ​​tijdens een sollicitatiegesprek, wordt u verondersteld een 'pak' te zijn - iemand die misschien in de verkoop of financiën zou moeten zijn - of zelfs een idioot die zich overdreef om uw incompetentie te verbergen.

Ik had tijdens de lunch een discussie met een aantal collega's over interviews en kleding.

IK: Wat zou je denken als een sollicitant met een pak en stropdas zou binnenkomen?
COWORKER 1: Wie is deze clown?
COWORKER 2: Ik zou denken “oh jeetje, dit is een soort Enterprise Java Bean-programmeur ”
COWORKER 1: Of ik zou denken dat hij IS een Enterprise Java Bean
ME: <spit-take>

Deze plaatsen zijn niet mythisch of marginaal - het zijn grote werkgevers van software-ingenieurs zoals Google, Microsoft en Apple:

Mensen vragen zich soms af hoe ze zich moeten kleden. Het belangrijkste is dat u zich op uw gemak voelt. Wil je toch een aanbeveling, dan zeg ik een button-down overhemd of zelfs een T-shirt. Een pak kan in sommige bedrijven als te formeel overkomen (bijv. Google).

Dit punt is niet zo belangrijk, omdat het mensen niet echt kan schelen. U moet uw recruiter vragen wat u aan moet trekken, aangezien dit verschilt per land en per oostkust / westkust. Een bedrijf als Google is meer casual, dus als je in een driedelig pak komt, kunnen je interviewers een wenkbrauw optrekken. Als je de goederen hebt in termen van technische vaardigheden, is het echter geen dealbreaker. Een kandidaat kwam naar een interview met een gothic hemd van mesh met gaatjes waardoor zijn tepels duidelijk zichtbaar waren. Hij heeft nog steeds de baan. (Ik raad dit risico niet aan.)
- Preparing For a Software Engineering Interview, door Niniane Wang, juni 2006

Geen gelijkspel, tenzij je in sales of marketing werkt. Ik heb bij Apple, Microsoft en Adobe gewerkt, niemand draagt ​​banden met sollicitatiegesprekken voor technische functies.
- Reageer op Ask MetaFilter

Het enige technische interview waarbij ik me ooit ongepast gekleed voelde, was de keer dat ik een pak droeg om bij Google te interviewen. [rolt ogen naar zichzelf] De mensen die mij interviewden, met wie ik hoopte leeftijdgenoten te worden, droegen allemaal een spijkerbroek en T-shirts. Ik voelde me een volslagen idioot, voelde me de hele dag ongemakkelijk (voor het standaard 8-uur durende Google Marathon-interview) en kreeg de baan niet.
- Van deze gerelateerde vraag op Stack Overflow

Ik heb gewerkt in bedrijven waar mensen mogelijk vacatures hebben gemist omdat ze in pak naar het interview kwamen. Mensen zouden zeggen dat ze niet goed bij elkaar passen.
- Van een opmerking op de Joel op Software-forums

U MOET absoluut de nodige zorgvuldigheid betrachten en erachter komen welk niveau van kleermakersformaliteit wordt verwacht van sollicitanten. Dit betekent dat u het volgende in deze volgorde moet doen en moet stoppen wanneer u een antwoord krijgt: (1) onderzoek doen op de carrièresite of vacaturesite van het bedrijf voor hints. Google zegt bijvoorbeeld expliciet tegen kandidaten aan interviewkandidaten "business casual is prima" een>; (2) vrienden of kennissen vragen waarvan u weet dat ze bij het bedrijf werken; en als laatste redmiddel (3) vraag de HR-vertegenwoordiger of recruiter die het interview heeft opgezet. Vraag iets in de trant van "Ik heb in kantooromgevingen gewerkt met heel verschillende formaliteitsniveaus. Hoe formeel zou u zeggen dat het is bij uw bedrijf 'of' Wat dragen succesvolle kandidaten meestal bij sollicitatiegesprekken? ' Er is een risico dat de interviewer wordt uitgeschakeld, zodat u niet weet wat u aan moet trekken tijdens een interview, maar ik denk dat u dat soort situaties in de meeste gevallen kunt vermijden door eerst zorgvuldig onderzoek te doen; dwz stap (1) of (2).

Voor wat het waard is, mijn laatste twee banen waren voor startups in Silicon Valley en ik droeg tijdens mijn sollicitatiegesprekken een spijkerbroek met een overhemd met knoopsluiting en casual loafers.

Hoewel goed, is het de moeite waard eraan te denken dat Silicon Valley zich in zijn eigen kleine microkosmos bevindt, die niet noodzakelijk ergens anders van toepassing is. Ik ben het zeker eens met het vooraf controleren, maar ik heb over het algemeen geconstateerd dat bedrijven die geen pak verwachten dat ofwel expliciet zeggen, of op hun website heel duidelijk maken hoe informeel ze zijn - meestal via een cheesy team-stond-bijna- de-bedrijf-BBQ-foto
#5
+10
Mark Booth
2012-04-11 19:39:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als motorrijder heb ik voor bijna alle interviews die ik de afgelopen 10 jaar heb bijgewoond een overhemd met kraag en een nette zwarte spijkerbroek of gedragen zwarte leren broek , en heb er nooit onder geleden.

In de beginperiode van mijn carrière nam ik een pak mee, kwam vroeg aan en kleedde me aan als ik daar aankwam. Maar meestal leek vroeg aankomen de interviewers alleen maar te irriteren.

Later begon ik op tijd aan te komen en de interviewer te vragen of ze wilden dat ik veranderde, de theorie was dat ze de onpraktischheid van motorrijden in een pak, maar waardeer het toch dat ik de moeite doe. Ik heb nooit een interviewer ja laten zeggen.

Sindsdien heb ik het standpunt ingenomen dat als smart casual niet goed genoeg is, ik zou waarschijnlijk toch niet zo goed passen, en dit heeft me goed gediend.

Ook als je je net als ik niet op je gemak voelt in een pak, is de waarde van passen in mogelijk tenietgedaan door de nadelige effecten van het dragen van het pak op uw sollicitatiegesprek. Voor mij kan alleen al het dragen van een stropdas me ongemakkelijk maken . Maar als ik op een interview kom en iedereen een stropdas draagt, kan ik mezelf even excuseren en de stropdas aantrekken die ik heb meegebracht, voor het geval dat .

Uiteindelijk, als u er zakelijk uitziet en zelfverzekerd bent , is dat waarschijnlijk niet belangrijk voor een technische baan, tenzij je probeert in een zeer formele / conservatieve omgeving te komen.

Ik rijd ook, en schoenen op een fiets passen het gewoon niet. +1
Hoewel ik uw standpunt begrijp en het in het algemeen eens ben, ben ik het er niet mee eens dat zwarte spijkerbroeken of leren broeken 'zakelijk' zijn. Evenmin accepteer ik dat "Ik ben zo aangekomen, dus ik zal zo interviewen" een goede reden is. Als ik normaal op de fiets of ren naar het werk, zou ik geschikte kleding dragen (schoenen, korte broeken, enz.) - maar ik zou niet aannemen dat het gepast zou zijn om * in die kleding te interviewen *.
@KirkBroadhurst - Akkoord, maar het is de balans tussen * er goed uitzien * en * je goed voelen * dat ik probeerde te bereiken. Ik probeerde ook niet te zeggen dat zwarte spijkerbroeken * zakelijk * waren, alleen dat ze meestal als * smart casual * zouden worden beschouwd en voor sommige omgevingen * voldoende zakelijk * zouden zijn. Voor een omgeving waar * casual * de norm is, is * smart casual * de [één stap hierboven] (http://workplace.stackexchange.com/a/104/148) die voldoende is om aan te geven dat je respect hebt voor het bedrijf en de functie waarvoor u solliciteert.
"als je er zakelijk uitziet en je zelfverzekerd voelt, maakt het waarschijnlijk niet uit voor een technische baan" - hoewel nohat dit tegenspreekt door te zeggen dat mensen bij Google, Apple, enz. vrijelijk toegeven dat ze een of ander discriminerend aanwervingsbeleid voeren tegen mensen die een pak. Dus pas op als je je zelfverzekerd voelt in een pak. Ik vraag me af of dit gewoon te maken heeft met het feit dat degene die hen op school heeft gepest beter gekleed is dan zij, maar toch, daar is het ;-)
#6
+7
anonymous
2012-04-11 20:07:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van de situatie en iedereen die u anders vertelt, generaliseert de branche waarschijnlijk te veel.

Aan de ene kant kom je bedrijven tegen die je prompt vertellen om naar huis te gaan als je te weinig gekleed bent, maar deze zijn zeldzaam en de gemiddelde persoon zal het niet zomaar tegenkomen Cursus. Aan de andere kant kom je bedrijven tegen die je onmiddellijk een neerwaartse stem geven, alleen al omdat je een pak draagt ​​voor een interview met hen; mijn eigen ervaring hier is echter dat de kans groter is dat u te maken krijgt met een persoonlijke vooringenomenheid van de interviewer in plaats van een volledige bedrijfscultuur tegen rechtszaken.

In de algemene praktijk kunt u het beste worden bediend door ervoor te zorgen dat het lijkt erop dat je die dag hebt nagedacht, al was het maar als erkenning van de situatie en als beleefdheid jegens anderen. Met uitzondering van uitersten aan de ene of de andere kant van het spectrum, is het onwaarschijnlijk dat u een negatieve reactie zult krijgen als u een goed passend pak draagt ​​voor het interview, maar als het pak slecht zit (dwz het pak draagt ​​u in plaats van andersom) kan het negatief reflecteren.

Over het algemeen heb ik tijdens een sollicitatiegesprek altijd een pak of pantalon en een sportjas gedragen en de enige uitzondering was tot nu toe toen ik een start-up interviewde en ontdekte dat ze bevooroordeeld waren tegen pakken voor de hand en "gekleed" door het dragen van een pantalon en een overhemd.

Vergeet niet dat u tijdens een sollicitatiegesprek ook het bedrijf interviewt en dat het uiterlijk van de mensen die u interviewen ook iets zegt. Persoonlijk vind ik het een beetje respectloos om geïnterviewd te worden door iemand die een korte broek en een paar zadels draagt ​​en je mag verwachten dat de mensen die je interviewen zich een beetje beter kleden dan normaal, ook uit beleefdheid en respect.

Het is onrealistisch om van degenen die je interviewen te verwachten dat ze zich voor de gelegenheid kleden. De mensen die al bij het bedrijf zijn, zullen dragen wat ze normaal dragen, omdat ze er normaal zijn. Met je praten is hoogstens een klein onderdeel van een veel grotere dag, en sommigen weten misschien niet eens van tevoren dat ze iemand gaan interviewen. Bij een bedrijf waar ik werkte, was het routine voor mijn baas om zonder waarschuwing zijn hoofd mijn kantoor in te steken en te zeggen * "Olin, hier is John Doe aan het interviewen voor de functie van Assistant Gopher. Kun je met hem praten en hem dan terugbrengen naar mij als je klaar bent? "*.
#7
+5
Keith Thompson
2012-04-18 02:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vraag het meestal rechtstreeks aan de persoon met wie ik een interview ga interviewen of aan de persoon die het interview organiseert (die soms, maar niet altijd, dezelfde persoon is). Ik zie er niet veel in om te proberen te raden of er indirect achter te komen.

U vroeg om de exacte taal, maar ik denk niet dat het veel uitmaakt. In één geval vroeg ik (per e-mail) "Wat moet ik dragen (pak en stropdas, casual)?" In een ander geval was ik wat informeler omdat ik een vriend die daar werkt vroeg: "Ik vermoed (en hoop) dat dit een vrijetijdskleding is (ik moest vandaag een volledig pak en stropdas dragen voor een interview). " (In beide gevallen was het antwoord zakelijk casual.)

Er is genoeg onduidelijkheid over de juiste kleding voor technische interviews, zodat uit de kast komen en vragen geen slechte indruk mogen maken.

Eenmalig of twee keer heb ik een pak en een stropdas gedragen voor een sollicitatiegesprek en werd mij gevraagd waarom ik zo formeel gekleed was; in één geval zei de persoon die mij interviewde dat hij zelf geen pak bezat.

BEWERKEN:

Als er een goede reden is niet om de interviewer gewoon te vragen wat hij aan moet trekken, ik zou het graag zien.

Daar ben ik het mee eens. Als iemand die kandidaten voor verschillende technische functies heeft geïnterviewd, zou ik me nooit beledigd voelen of slecht denken over iemand die rechtstreeks vraagt ​​wat hij aan moet. In feite toont het wat aandacht en een goede manier om om te gaan met wat niet een eenvoudig probleem is. Je kunt niet verwachten dat iemand die nog niet eerder in het bedrijf is geweest de cultuur kent, dus het is een volkomen geldige en redelijke vraag. Hoe moeten ze anders te weten komen * voor * het interview?
#8
+3
Steve Jessop
2014-08-23 05:36:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Realistisch (waarmee ik cynisch bedoel), werkt het als volgt:

 • Er is een redelijk gedachtegoed in de poppsychologie dat mensen elkaar vrijwel onmiddellijk beoordelen. Als dit waar is, zijn sollicitatiegesprekken meestal zinloos, je kunt net zo goed komen opdagen, de hand schudden en ze kunnen een bod doen of niet. Het is echter waarschijnlijk niet zo vals als mensen zouden denken die veel tijd, energie en techniek steken in het aannemen van personeel. Vaak gaat die tijd niet over om te beslissen of je geschikt bent, maar om te proberen de geschikte kandidaten te rangschikken omdat ze maar één plaats hebben om in te vullen. Je kleding zal niet direct in deze fijne vergelijking komen, alleen de grove.
 • Sommige mensen geven er echt niet om wat iemand draagt, zolang het maar de belangrijkste delen van de anatomie beslaat. Dergelijke werkgevers zijn niet relevant voor deze discussie, omdat het erg moeilijk is om voor hen verkeerd gekleed te gaan. Ze zijn echter van voorbijgaande aard, want als het je niet uitmaakt wat je draagt, dan heb je in ieder geval iets gemeen met hen.
 • Veel mensen beweren dat ze je in de eerste plaats beoordelen op je vaardigheden (en precieze vaardigheden, kennis, ervaring, benaderingen van probleemoplossing), vooral voor technische posten.
 • Veel (misschien de meeste) mensen beoordelen elkaar eigenlijk de hele tijd op hun kleding . Sommigen van hen hebben het fatsoen om te wensen dat ze dat niet deden, maar ze merken dat ze het toch doen.
 • De kruising van de vorige twee groepen is verre van leeg, wat betekent dat er een aanzienlijk aantal werkgevers is die beweren (en misschien denken) ze beoordelen op vaardigheden, maar gebruiken vaardigheden in feite als een tie-breaker tussen mensen die er goed uitzien.
 • Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk in pakken, maar gaan te ver en kunnen echt niet bevatten dat hetzelfde niet voor iedereen geldt. Daarom is voor hen een persoon in een pak die niet naar een bruiloft gaat een soort charlatan. Het zijn dwazen, maar ze zijn ook slim en senior in sommige softwarebedrijven, dus het zijn extreem goed functionerende dwazen. Ze kunnen ook letterlijk niet bevatten dat een persoon die ervoor kiest om een ​​pak te dragen naar een interview (of in het algemeen om klanten of andere zakengerelateerde vreemden te ontmoeten), regelmatig een spijkerbroek naar zijn werk kan dragen als dat blijkt te zijn gedaan. . Ze hebben niet veel veelzijdigheid in kleding, en ze zijn bang voor en wantrouwen mensen voor wie één universele kledingstijl gewoon niet zo belangrijk is.
 • Sommige mensen voelen zich smerig als niet in pakken, maar ga te ver en kan echt niet ... [vergelijkbaar met het bovenstaande] ... mensen vrezen en wantrouwen voor wie een enkele universele kledingstijl gewoon niet zo belangrijk is.
 • Beide bovenstaande groepen besteden veel tijd aan praten over 'bedrijfscultuur' en 'of mensen erbij horen', terwijl ze eigenlijk gewoon kijken of je er hetzelfde uitziet als zij de eerste keer dat ze je ontmoeten en lachen om hun grappen . Dit is code, het betekent "we zijn bang voor diversiteit, en het is alleen door puur dom geluk of het advies van onze advocaten dat we niet discrimineren op basis van een beschermd kenmerk". Als je redelijk gelukkig bent om met iemand om te gaan, dan kun je aan de ene kant waarschijnlijk kameleon maken, maar aan de andere kant zou je ze als conformistisch en insulair kunnen gaan beschouwen. Maar als je met iemand overweg kunt, kun je ook met insulaire conformisten opschieten, dus dat is misschien oké.
 • Als mensen je beoordelen, beoordelen ze je naar hun eigen maatstaven. Vroeger kon je een etiquetteboek kopen dat je gewoon vertelde wat je bij elke denkbare gelegenheid moest dragen, en alle sociale klassen die het behandelde, werkten vanuit hetzelfde boek. Dit is niet langer het geval. Iedereen verzint het gaandeweg maar velen worden gekweld door de waan dat hun persoonlijke of zakelijke voorkeur "gewoon gezond verstand" is.
 • Er is geen enkele vorm van kleding die in alle sollicitatiesituaties aanvaardbaar is. Daarom, als u de juiste toon wilt raken, moet u onderzoek doen of het vragen. Het heeft geen zin om naar een zilveren kogel te zoeken, want die is er niet.

Als je ze niet rechtstreeks naar sollicitatiekleding wilt vragen (en vragen is een risico, omdat het "gezond verstand"), en kijk vervolgens wat mensen van het bedrijf dragen om klanten te ontmoeten. Dit is hun idee van "slim voor vreemden", en in de meeste berichten is er een kans dat ze je af en toe voor een klant plaatsen en ze willen weten dat je er goed uitziet. Dus ze zullen het je waarschijnlijk niet kwalijk nemen. Maar als er een groot verschil is tussen wat hun verkopers dragen om klanten te ontmoeten en wat hun ontwikkelaars dragen om klanten te ontmoeten, zoek dan de goede kant van die kloof op.

#9
+3
Dunk
2012-04-19 20:42:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leuk vinden of niet. Als u zich niet verkleedt voor het interview, zelfs niet in een werkomgeving met informele kleding, kan de interviewer denken dat u zijn positie niet waardig vindt om moeite te doen om er extra leuk uit te zien.

Het kan er ook toe leiden dat ze tot de conclusie komen dat als het interview niet de moeite waard is om een ​​beetje extra moeite te doen, er tal van taken zijn die de baan van je vereist en die je niet de moeite waard zou vinden je inspanning ook.

Met andere woorden, je loopt het risico een onmiddellijke negatieve eerste indruk te wekken door niet aan te tonen dat dit interview belangrijk genoeg voor je is, zodat je extra moeite wilt doen om er goed uit te zien.

Hoewel ik geen van de plaatsen waar ik heb gewerkt (in meer dan 20 jaar) als benauwd beschouw en ze allemaal vrijetijdskleding hebben, kan ik me niemand herinneren die werd aangenomen en niet kwam opdagen voor het interview in een pak of zakelijke jurk (voor vrouwen). Ik kan me verschillende fatsoenlijke kandidaten herinneren die zich casual kleedden, maar die om verschillende redenen werden afgewezen, die mogelijk in hun belang zijn versterkt vanwege de negatieve eerste indruk door niet zo eenvoudig extra moeite te doen als verkleden.

#10
+3
Adam Rackis
2012-04-11 01:17:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar die niet goed genoeg is om voor supercoole, geavanceerde Silicon Valley-bedrijven te werken, zou ik zeggen: bijt de kogel en draag dat stomme pak.

Ik kijk uit naar de dag dat het dragen van een pak naar een sollicitatiegesprek als dom wordt gezien, maar het feit is dat er misschien nog wat ouderwetse wervingsmanagers zijn die vinden dat je je moet kleden om indruk te maken, en die zich misschien nijdig voelen als je komt opdagen in een polo en kaki.

Het dragen van een pak zal nooit ertoe leiden dat een manager u niet aanneemt, maar helaas sterk > te nonchalant gekleed verschijnen mag.

"Ik kijk uit naar de dag dat het dragen van een pak voor een interview als dom wordt gezien" - Het spijt me, maar als je een pak draagt, laat zien dat je stijl hebt, iets wat de meeste softwareprofessionals niet hebben. De aflevering van dit ontwikkelaarsleven op [smaak] (http://thisdeveloperslife.com/post/2-0-4-taste) legt in meer detail uit.
@jrg - Het maakt niet echt uit of je een pak draagt ​​of niet, zolang je maar een beetje nadenkt en persoonlijke trots toont over wat je draagt. Een mooi, goed op maat gemaakt pak kan net zoveel zeggen over een persoon als een goedkoop uitziend pak dat slordig wordt gedragen, veel kan zeggen.
Geen baan krijgen omdat ik te nonchalant gekleed ben, vind ik prima.Als uiterlijk zo belangrijk is voor het bedrijf, wil ik daar waarschijnlijk niet werken.Er was een tijd dat ik me verkleedde voor een sollicitatiegesprek, maar de afgelopen 20+ jaar heb ik niets gedragen naar een sollicitatiegesprek dat ik bij mijn dagelijkse werk niet zou willen dragen.Verkleden is voor bruiloften, begrafenissen en lekker eten.Niet voor werk.
#11
+2
JB King
2012-04-18 03:01:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou je kunnen afvragen, maar een andere manier om dit op te lossen, is door een kleine verkenning te doen van het verzamelen van de informatie door te kijken naar de plek waar mensen komen opdagen voor hun werk, ervan uitgaande dat het geen enorme plek is waar het moeilijk te achterhalen is uit wie de ontwikkelaars in die plaats zijn.

Als ik iemand ter plaatse zou moeten vragen, zou ik het waarschijnlijk zeggen: "Hallo, ik kom binnen voor een interview en vroeg me af of er een kledingvoorschrift dat ik moet volgen. "

De sleutel bij het gebruik van dat soort bewoordingen is dat ik de vraag gewoon op een directe manier stel zonder veel pluisjes of opbouw. Indien nodig zou ik mijn naam en de interviewdetails bekendmaken, maar ik vind deze in eerste instantie niet zo belangrijk om op te merken.

#12
+2
Adriano Carneiro
2012-04-11 01:26:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Net als je cv, moet je kleding de bedrijfscultuur volgen. Maar ik heb altijd op safe gespeeld. En het heeft tot nu toe gewerkt :)

Als je solliciteert voor grote bedrijven die redelijk bekend staan ​​als formeel (IBM, Microsoft, enz.), Draag dan een pak.

Alle anderen ( kleine of relaxte bedrijven)? Verlies gewoon de das en het colbert. Bewaar de schoenen, de broek en het shirt. Je ziet er nog steeds erg professioneel uit, alleen iets minder formeel dan een pak.

#13
+2
HLGEM
2012-04-11 11:08:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik voor het eerst de werkwereld betrad, waren pakken nodig voor sollicitatiegesprekken en voor dagelijkse kleding. Maar de tijden zijn veranderd en de werkplek is veel informeler. Met name softwareprofessionals dragen op de meeste werkplekken elke dag een spijkerbroek om naar hun werk te gaan. Ik heb niet eens meer een pak.

Voor een sollicitatiegesprek probeert u een goede indruk te maken. Vraag de persoon die het interview organiseert wat de kledingnorm van het bedrijf is als u niet zeker weet wat u moet dragen. Kleed je dan een tandje hoger. Dus als ze allemaal in een spijkerbroek naar het werk komen, draag dan een pantalon en een mooi shirt als je een man bent en een nette broek of een rok met een mooie top als je een vrouw bent.

Vrouwen hebben een aantal speciale problemen in verband met interviewen. Dit is niet de plek om hele korte minirokjes te dragen of kleding die je bh-bandjes, decolleté of navel laat zien. Blijf sexy voor buiten het kantoor. Draag geen killer high heels. Je wilt als professional serieus genomen worden, niet als een potentiële date.

Wat je ook draagt, maak het netjes en opgeruimd en schoon.

Hoe informeel het kantoor ook is, laat de t-shirts achter met de grappige uitspraken of de onaangename of politieke boodschappen. Draag een mooi overhemd, zelfs als je ervoor kiest om in een spijkerbroek te komen.

#14
+1
Tangurena
2012-04-11 10:18:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Err aan de kant van "overdressing". Er zijn meer dan een paar bedrijven waar casual kleding niet acceptabel is, vooral in de financiële sector. Scott Adams heeft een interessante anekdote over een interview waarin hij zich kleedde als een student:

Toen ik twintig was, werd ik uit een kantoorgebouw begeleid vanwege mijn kledingkeuze. Het gebeurde bij een van de beste accountantskantoren van het land, en ik was daar voor een interview tijdens mijn laatste semester van de universiteit. Ik was zo naïef dat ik me niet realiseerde dat iemand er moeite mee zou hebben dat ik opdook met mijn lange haar en vrijetijdskleding, in college-stijl. Het was tenslotte geen geheim dat ik op de universiteit zat. Het stond zo op mijn cv. Mijn interviewer ging aan de vergadertafel zitten, keek me aan en zei: "Blijkbaar weet je niet waarom je hier bent. Laat me je de deur wijzen." En dat deed hij.

Een bank waar ik werkte stuurde mensen naar huis die gympen en / of spijkerbroeken droegen. Ik heb vreemd gevormde voeten waardoor het kopen van "nette schoenen" een proces van meerdere weken is (het is voor mij mogelijk om een ​​schoenenwinkel binnen te gaan, elke schoen in de winkel te passen en er geen te vinden die comfortabel zit), dus ik moest sneakers vinden die monochroom genoeg waren om door te gaan voor nette schoenen. Als ik wel nette schoenen vind die passen, koop ik nu genoeg reserveonderdelen voor ongeveer 20 jaar normaal gebruik.

In een interview heb je maar een paar seconden om een ​​eerste indruk te maken, en het is erg moeilijk om over een slecht begin heen te komen. Mijn advies om de risico's van dat deel van het interview te verkleinen, is om je conservatief en goed te kleden. Een van de vragen die mensen die IT-medewerkers interviewen, is in de trant van "kunnen we deze persoon vrijlaten waar de klanten hem kunnen zien?"

#15
  0
RualStorge
2014-07-11 01:38:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel van de antwoorden die hier worden gegeven, omvatten dat u rekening moet houden met de baan en de culturen van de potentiële werkgevers en dat pakken niet vereist zijn, maar vooral het 'veilige' antwoord.

Het is ook vermeldenswaard dat u moet overwegen je ambities en je achtergrond bij het kiezen van je kleding.

Als ik een baan aanneem als junior ontwikkelaar, maar mijn ambitie is om projectmanager te worden, zou ik die rol moeten aankleden. Ik moet me ook gedragen op een manier die passend is voor iemand die hoopt premier te worden. (Kleed je aan de baan die je wilt, niet de baan die je hebt, perceptie is een krachtig iets)

Het is ook de moeite waard om naar je achtergrond te kijken. Ik zat vroeger in een raad van bestuur en een paar rollen waar een mooi pak een onuitgesproken must was. Als je van een rol met een hogere verwachting van dresscode naar een rol gaat die wat lakser is, moet je je waarschijnlijk een beetje te veel kleden. Het is iets perceptie, waarschijnlijk een dat niet echt eerlijk is, maar vanwege mijn achtergrond verwachten mensen soms dat ik een stuk formeler en professioneler ben dan degenen in mijn zelfde rol.

Mijn ervaring is dat je was een leider, of had de ambitie om er een te zijn. Je wilt dat mensen aan je denken als iemand die leiding kan geven voordat ze kijken. (op die manier ben je de natuurlijke keuze om hun schoenen in te vullen als je baas met pensioen gaat)

#16
  0
LeLetter
2016-11-24 01:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelden is een technologiebedrijf gewoon een technisch bedrijf. De meeste technologiebedrijven richten zich op een bepaalde branche en zullen die normen volgen. Financieel en juridisch zijn bijvoorbeeld nog steeds erg streng. Marketing en gezondheidszorg zijn wat meer ontspannen.

Een goede manier om de juiste sollicitatiekleding te bepalen, is door te vragen of er een bedrijfskledingvoorschrift of een kledingvoorschrift voor uw functie bestaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat technisch adviseurs een pak moeten dragen, dus als je solliciteert voor die functie, bewijs dan dat je een pak kunt dragen.

Als de recruiter je vertelt dat er geen dresscode is of dat de dresscode erg relaxed is, kijk dan eens naar de branche. Een technologiebedrijf dat zich richt op marketing en reclame of zichzelf 'disruptief' beschouwt, wil misschien dat iemand aangeeft dat ze 'fashion forward' zijn met hun interviewoutfit. Voor mannen kan dit een pantalon zijn en een button-down overhemd met een eigentijds patroon erop. Voor vrouwen, stijlvolle losse of bescheiden jurken, bij voorkeur met een paar items in een 'gewaagde' kleur of patroon.

Geïnterviewden die willen aangeven dat ze betrouwbaar zijn, willen misschien liever 'middle-managementwear' gebruiken: kaki broeken, button-downs of poloshirts, pullover-truien als het koud is, knielange rokken en jurken, nette schoenen met redelijke hakken.

Ik woonde onlangs een technisch interview bij waarin ik een donkergroene jurk met patroon droeg die modieus en toch bescheiden was, donkere panty's, grijze hakken met veters en een zwart open vest. Een vriend van mij woonde een interview bij voor een creatieve functie in een blauwgroen blazer, met een button-down top en een zwarte broek. We kregen allebei een baan aangeboden.

Bij twijfel is de dresscode van je plaatselijke katholieke middelbare school vaak een goede richtlijn: http://www.ignatius.org/media/2648/dress-and-appearance-standards -2016-17.pdf Als je op zoek bent om over te komen als 'bleeding edge', breek of buig dan een paar van deze regels terwijl je je aan de rest houdt.

Uw kleding moet minimaal goed passen, schoon zijn, vrij van gaten of scheuren, voldoende bescheiden voor uw branche en er als nieuw uitzien.

#17
-2
Jim De Goede
2013-10-25 00:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk zou ik dragen als je het een pak hebt en een overhemd met patroon, geen stropdas.

Als je geen pak hebt, wil je misschien een mooie pantalon overwegen, een effen overhemd (blauw voelt altijd veilig voor mij), en een gelijkspel.

Ik heb gesolliciteerd naar verschillende IT-functies bij een overheidskantoor of een bank / groot bedrijf, maar geen stropdas leek ongeveer correct.

Solliciteren voor een technische baan in een kleiner bedrijf of uit zoiets als "beste koop" zou ik gewoon een pantalon en een overhemd en een stropdas gaan.

Kunt u dit eventueel uitbreiden om uit te leggen waarom dit het juiste antwoord is? Antwoorden die gewoon zeggen wat ze moeten doen zonder uit te leggen waarom, zijn niet erg nuttig voor mensen die moeilijke beslissingen proberen te nemen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...