Vraag:
Moet ik informatie over mijn reputatie op professioneel relevante Stack Exchange-sites (of andere Q & A-sites) opnemen in mijn cv?
user145
2012-04-11 15:28:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moet ik informatie over Stack Exchange, of meer in het algemeen, Q&A, sites waaraan ik actief bijdraag, opnemen in mijn cv? Zo ja, hoe prominent moet deze informatie zijn en op welk detailniveau moet ik opnemen?

Ik maak me vooral zorgen over het vinden van de juiste balans tussen het geven van de juiste aandacht aan dit punt, zonder het een hogere prioriteit te geven dan belangrijkere punten, zoals eerdere ervaringen.

zie ook: [Is "Stack Exchange-gebruik" een waardevolle vaardigheid op mijn CV?] (http://workplace.stackexchange.com/q/50252/168)
Mogelijk duplicaat van [Is "Stack Exchange use" een waardevolle vaardigheid op mijn CV?] (Https://workplace.stackexchange.com/questions/50252/is-stack-exchange-use-a-valuable-skill-on-my-CV)
@DarkCygnus: Is de * eerdere * vraag een duplicaat van de * later *?
Hey @JosefK, het dupe-doelwit zou degene moeten zijn met meer en kwalitatief betere antwoorden.Aangezien deze er maar 2 heeft en de andere 9 (en er zijn er veel meer dan deze), zou deze post, hoewel ouder, de dupe moeten zijn van de eerdere.Lees [hier] (https://meta.stackexchange.com/a/10844/332286) om te zien wat ik bedoel, onder vermelding van: * "Gewoonlijk wordt een recente vraag gesloten als een duplicaat van een oudere vraag, maar dit is nietHet is geen absolute regel. De algemene regel is om de vraag bij de beste verzameling antwoorden te houden en de andere als een duplicaat te sluiten. "*
OK, in dat geval: nee, geen dupe.De ene vraag is of het gebruik van Stack Exchange een ** vaardigheid ** is (en alle hoogst gewaardeerde antwoorden hebben * specifiek * betrekking op het punt of het een ** vaardigheid ** is), terwijl de andere vraagt of het het vermelden waard is** helemaal **.
Twee antwoorden:
#1
+27
Kris Harper
2012-04-11 15:59:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tenzij je weet dat de werkgever actief is op StackOverflow of een andere StackExchange-site, zou ik vermijden om je reputatie en activiteit erg expliciet te maken.

Je zou kunnen vermelden dat je actief bent op StackExchange in een "Interests " sectie. Als de werkgever op de hoogte is van de site en deze waardeert, zullen ze je opzoeken of om je gebruikersnaam vragen.

Ik zou zeggen dat een meer geschikte plaats om je profiel te vermelden een online medium zoals LinkedIn is. Het plaatsen van een link lijkt niet misplaatst en draagt ​​bij aan uw algehele online uiterlijk.

En zoals ChrisF al zei op Programmeurs, zorg ervoor dat als u uw profiel opneemt in op een manier waarop uw profiel u goed vertegenwoordigt. In dit geval zou je je profiel moeten zien als een verlengstuk van je cv, dus zorg dat het er net zo professioneel uitziet.

Die informatie zal je volgen. Die schijnbaar onschuldige tirade over je baas die je meer dan een jaar geleden hebt gedaan, kan je achtervolgen als je je gebruikersnaam onthult. Ik ging bijvoorbeeld door met het "opschonen" van een paar dingen uit mijn SE-accountgeschiedenis waar ik niet bijzonder trots op was :)
Alles wat u niet kunt verwijderen, moet u markeren voor aandacht van de moderator; ze kunnen je van berichten verwijderen en / of loskoppelen. De ontkoppeling is uw * recht * als onderdeel van de Creative Commons Wiki-licentie die we gebruiken voor alle door gebruikers gegenereerde inhoud.
Idealiter zou je in de eerste plaats nooit een tirade of een rave over iemand hebben gepost. Tenzij de persoon een publieke figuur is (bijv.Donald Trump, het haarstuk van Donald Trump), zijn mensen verboden terrein.
#2
+17
jcmeloni
2012-04-11 17:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ervan af (zoals de Q&A op Programmers.SE aangeeft), maar het kan geen kwaad om een ​​melding in een sectie "Interesses" te plaatsen, zoals root45 vermeldt.

Ik wil alleen het feit toevoegen dat sommige beroepen de tijd die op StackExchange-sites wordt doorgebracht beschouwen als "dienst aan het beroep" - in met name , het Project Management Institute (PMI) maakt het mogelijk om PDU's (professionele ontwikkelingseenheden) te claimen voor de tijd die wordt besteed aan het stellen en beantwoorden van vragen op Project Management.SE.

Ik weet niet of 'indruk maken' de juiste term is om te gebruiken, maar als ik cv's evalueer en ik zie dat potentiële werknemers deelnemen aan informele en vrijwillige kennisgemeenschappen en in die gemeenschappen een reputatie opbouwen , Ik beschouw het als een bonus. Ik denk dat StackExchange zelf de marktwaarde (en het nut) heeft ingeschat door Careers 2.0 op dezelfde manier te bouwen.

+1 voor "zie dat potentiële werknemers deelnemen aan informele en vrijwillige kennisgemeenschappen" - dit is een zeer belangrijke kwaliteit van een werknemer en ik hoop dat de meeste mensen het in een positief daglicht zullen zien, net als u.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...