Vraag:
Wat zijn enkele richtlijnen voor gepast sociaal drinken in een werkgerelateerde context?
itsmequinn
2012-04-11 01:23:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen of bijna iedereen heeft wel eens een gelegenheid om te drinken, hetzij op het werk als onderdeel van een werkbijeenkomst, hetzij met een groep vrienden van het werk. Wat zijn enkele manieren om de valkuilen van drinken met collega's te vermijden en toch van de voordelen te profiteren?

Ik realiseer me dat dit afhankelijk kan zijn van de situatie en de mensen die erbij betrokken zijn. Drinken op een vakantiefeestje voor een accountantskantoor kan bijvoorbeeld anders zijn dan drinken met je goede vrienden met wie je bij het accountantskantoor werkt, wat anders kan zijn dan drinken aan je bureau bij een funky startup.

Zijn er andere algemene regels dan je eigen grenzen kennen? Wanneer is het ok om comfortabel genoeg te zijn om te drinken met collega's? Houd er rekening mee dat drinken geweldig kan zijn totdat iemand zich te op zijn gemak voelt en iets zegt waar ze spijt van hebben. Wetende dat het een mogelijkheid is om dingen te zeggen of te doen die niet ongezegd of ongedaan kunnen worden gemaakt (door uzelf of een collega met wie u drinkt), is het dan ooit het risico waard?

Het is vermeldenswaard dat de drinkcultuur ook per sector kan verschillen; naar mijn ervaring en observaties hebben startup-cultuur en financiële diensten de neiging om enkele van de meest alcoholgerichte neigingen te hebben die ik heb gezien - en aangezien een aantal mensen die in deze industrieën werken pas afgestudeerden van de universiteit zijn, kan het drinken zeer snel uit de hand lopen. (Mijn vrienden in de financiële wereld drinken zo veel, het is gek.)
@Aarthi Hangt af van waarom u drinkt. Ik werk in de financiële wereld en mijn vrienden drinken niet als een gek.
@Karlson Eerlijk genoeg! Mijn vrienden neigen echter naar de risicovolle, hoge beloningskant van financiën, en er is zeker een push in die cultuur voor extremen; er is daar niet veel "met mate" gedaan, voor zover ik weet.
Dit is een vraag over de lokale cultuur. Het is volledig afhankelijk van uw locale en sociale omgeving. Werk je in Saudi-Arabië of in Rusland? Bent u landarbeider of persoonlijke bediende?
Toen ik merkte dat sommige mormoonse collega's wegkwamen zonder te drinken, ontdekte ik dat plotseling in mijn eigen religieuze leerstellingen. Mensen aanvaarden die uitleg graag. Dan beuk ik het sodawater in. (Ik hou niet van de lege calorieën in cola, bier, wijn, etc.)
aarthi en karlson.Mijn specifieke kennissen in de extreem "risicovolle, hoge beloning", zoals je het noemt, delen van handelen - zijn allemaal in de "zen" bullshit, weet je?Ze eten alleen "puur", "schoon" voedsel (uiteraard bereid door hun eigen koks, enz., Die rondrennen alsof ze denken dat monniken eruit zien), nooit alcohol of koffie of suiker aanraken, yadda yadda.Een soort stomme rage.
En niemand heeft het zelfs over Japan gehad!:)
"startup-cultuur" ... grappig genoeg, bedenk dat ik nog nooit - nooit - iets heb zien drinken - in de "startup-cultuur".Misschien hangt het gewoon af van de sectoren of wat dan ook.de kinderen die worden meegezogen om hard te werken om het eigenlijke werk te doen, hebben het te druk.de "mensen die het idee hadden" -types dromen de hele dag achter hun Porsche-catalogus.ze doen misschien net alsof ze verstand hebben van 'wijn' of zoiets, maar ze zijn van het preppy georganiseerde type, geen dronken creatieve badasses.de VC's zijn allemaal zaken, allemaal cijfers.
Zeven antwoorden:
#1
+26
Rarity
2012-04-11 01:48:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat je niet dronken worden in de buurt van collega's.

drink in ieder geval als je je op je gemak voelt en je voelt dat het acceptabel lijkt. Of je nu op een vakantiefeest of in een bar bent na het werk, het is oké om genoeg te drinken om een ​​beetje geroezemoes te krijgen als je wilt, maar laat anderen je niet onder druk zetten om te drinken, drink niet meer dan wie dan ook, en drink niet meer dan je aankan.

Het hangt natuurlijk altijd af van de groep mensen waarmee je bent; sommige bedrijven zijn misschien heel blij dat al hun werknemers verspild worden, maar dat is meestal niet het geval .

Als u denkt dat nog meer drinken uw vermogen om professioneel te handelen op een werkgerelateerd feestje zal belemmeren, stop dan met drinken . Zelfs als u zich niet zo voelt, leid het drinken niet; je wilt er niet uitzien als een drankhond, ook al ben je niet echt dronken. Het draait allemaal om uiterlijk.

Zelfs als deze mensen je vrienden zijn, zijn ze nog steeds je collega's . U wilt geen ruzies of geruchten laten rondzweven, ongeacht hoe comfortabel u zich bevindt bij uw collega's of hoe comfortabel u denkt dat ze bij u zijn.

En laat niemand dronken foto's op Facebook plaatsen van een bedrijfsfeest. U moet zelf ervan afzien ze in te nemen, zelfs als u niet dronken bent, wat u natuurlijk niet zou moeten zijn.
#2
+17
Monica Cellio
2012-04-22 21:43:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Ken je eigen grenzen. Mijn persoonlijke regel is dat ik niet meer dan de helft drink van wat ik weet dat ik veilig aankan (bijv. Als ik weet dat het hebben van een paar glazen wijn mij niet zal schaden, neem ik één glas , niet twee). Beter veilig dan genezen.

  2. Binnen de limieten van # 1, volg het voorbeeld, maar verhoog de inzet niet. Als iedereen bier bestelt en je wilt erbij passen, bestel dan een biertje - maar geen whisky.

  3. Als je om welke reden dan ook niet wilt drinken, onthoud dan die cola ziet er hetzelfde uit als Rum & Coke, 7-Up ziet er hetzelfde uit als een highball, enzovoort. Als de setting een bar is in plaats van drankjes besteld bij een ober aan een tafel, zal niemand ooit weten of je niets zegt.

  4. Als je dat doet Ik wil niet drinken, maar ben bang voor het oordeel van een op alcohol gerichte cultuur, "Ik kan nu niet" is aardig dubbelzinnig - misschien gebruik je medicijnen die alcohol uitsluiten, bijvoorbeeld. Maar als dit uw collega's zijn, heeft u hier misschien een probleem op langere termijn - u kunt dit op één feestje gebruiken, maar niet elke week.

Uw punt 3 houdt geen rekening met een rondecultuur. Maar ik vermoed dat pubetiquette enigszins afwijkt van het onderwerp.
Als je frisdrank drinkt en toch bereid bent om het spel rondes te spelen, betaal je uiteindelijk meer dan je deel - maar als je dat niet erg vindt, zullen maar weinig anderen bezwaar maken.
@keshlam ja, als anderen je alleen cola kopen terwijl je whisky koopt, verlies je financieel. Als je het in plaats daarvan beschouwt als het kopen van gezelligheid of wat dan ook, en je beschouwt de cola als gunstig, dan is de prijs misschien gemakkelijker, eh, slikken.
Precies mijn punt, @monicacellio - aangezien ze er baat bij hebben, zullen ze waarschijnlijk niet veel klagen. (Tenzij ze veel dronkener zijn dan dit soort uitstapje ooit zou moeten krijgen, of het zijn tieners, wat hetzelfde is.) "Jij houdt van alcohol, ik hou van cafeïne en suiker. Depressiva of stimulerende middelen, elk voor zich."
#3
+13
ChrisF
2012-04-11 01:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit hangt af van de cultuur - zowel het land / gebied als het bedrijf. Er kunnen ook voorschriften zijn (gezondheid en veiligheid enz.) Die betekenen dat u geen alcohol mag drinken tijdens werkuren.

Als u het bedrijf vertegenwoordigt in elke capaciteit dan is het niet drinken van alcohol waarschijnlijk de beste gok. Je maakt veel minder snel een faux pas als je niet eens een beetje dronken bent.

Voor een sociaal evenement wil je misschien toch minder drinken dan je normaal zou doen. Elk dronken gedrag zal worden opgemerkt en in ieder geval de volgende werkdag becommentarieerd. Ik werkte bij een bedrijf waar iemand werd ontslagen vanwege hun gedrag op het kerstfeest.

+1 want het hangt af van de cultuur: op sommige plaatsen zou het drinken van een hoeveelheid alcohol je in de problemen brengen. In andere gevallen kan het niet drinken u in de problemen brengen.
#4
+13
Unk
2012-11-17 15:24:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(disclaimer) Dit is enigszins een VK -centrische kijk, maar ...

Drink zo veel of zo weinig als je wilt. Maar heel weinig mensen geven er hoe dan ook om, en degenen die dat wel doen, zijn niet de collega's met wie je een praatje wilt maken. Tenzij je elke avond verspild wordt, ben je waarschijnlijk niet zo slecht.

Mensen blijven normaal gesproken rond hun 'comfortpunt'. d.w.z. degenen die niet veel willen drinken (of helemaal niet willen drinken) excuses maken en vroeg vertrekken. Dat is prima, het betekent dat de overgebleven mensen allemaal op hetzelfde niveau zitten.

Nummer één punt: als je eigenlijk het soort persoon bent dat regelmatig ontspoort drink helemaal niet sterk>. Desalniettemin is het de moeite waard om minstens 30 minuten op een sociaal evenement te verschijnen. Gewoon de moeite doen om te verschijnen is alles wat nodig is.

Wees niet stiekem, doe niet alsof je drinkt als je gewone cola's vervangt, enz. Het ziet er niet goed uit. Drink gewoon je cola als je dat wilt!

Zoals iemand anders al zei; als u uw bedrijf vertegenwoordigt , wees dan bereid om steenkoud nuchter te zijn.

Deze. (Als u zich in het VK bevindt). Het is vrij normaal dat klanten en collega's aandringen op drankjes en het is perfect mogelijk om te vertrekken wanneer je maar wilt en te drinken wat je maar wilt. We kunnen de avond beginnen met 40 mensen, de mensen die om religieuze redenen niet drinken, omdat ze aan het kappen zijn of omdat ze de smaak niet lekker vinden, drinken niet. Iedereen blijft zo lang als hij wil en vertrekt wanneer hij maar wil zonder commentaar. De enige mensen die aan het eind overblijven, zijn de mensen die willen zijn. Gemakkelijk.
#5
+11
Adriano Carneiro
2012-04-11 01:35:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals hier al vermeld, is dit een gevaarlijk gebied. Ga voorzichtig verder. Bij twijfel, drink helemaal niet!

Houd er rekening mee dat sommige mensen je zullen beoordelen aan de hand van hoe je je gedraagt ​​op kantoorfeesten. Dat is de menselijke natuur. Als je het koel kunt houden en een beetje los kunt laten, komt het goed. Ook daarvoor hoeft niemand te drinken.

Zwemmen in de fontein is niet fijn. Als er ooit een kans is om de kalmte te verliezen, drink dan helemaal niet. Wees geen Meredith :)

Vuistregel voor mij: op kantoorfeesten drink ik maximaal 2 biertjes OF 2 glazen wijn OF 1 glas whisky.

Persoonlijk, Ik heb geleerd dat dit een bedrag is dat mijn oordeel niet beïnvloedt, maar waardoor ik sociaal gezien kan worden, waardoor het voor mij gemakkelijker wordt om samen met de CEO een slimme lezing te houden;)

Pas de bedragen voor jezelf aan.

Sociaal drinken is een kunst. Als u niet zeker weet hoe u het moet doen, doe het dan helemaal niet.

Sommige mensen kunnen zelfs dat niet tolereren.
#6
+3
Jim G.
2012-09-16 06:26:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn gedachten komen het meest overeen met Adrian's, en ik ben het niet eens met Scott Wilson.

Dit is waarom:

Veel werkevenementen waar alcohol wordt geschonken, zijn momenten waarop:

  • Collega's een uitstekende gelegenheid hebben om met elkaar in contact te komen.
    • MF, 9-5 is gevuld met vergaderingen en drukte . U mag er niet van uitgaan dat u tijdens normale kantooruren dezelfde kans krijgt om een ​​band met uw collega's te onderhouden.
  • Collega's voelen zich meer ontspannen en voelen zich daardoor meer vrij om waar motivaties beginnen met belangrijke beslissingen en belangrijke zakelijke evenementen.

Om deze reden raad ik je echt niet aan om terughoudend te spelen met een 'club frisdrank en limoen', anders schendt u onuitgesproken sociale zeden of kom gewoon over als een totaal vierkant.

Tot slot, neem een ​​zeer bescheiden hoeveelheid alcohol (misschien 2-3 drankjes), probeer altijd dergelijke evenementen bij te wonen en geniet ervan!

#7
+3
Preet Sangha
2012-11-17 17:36:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier in NZ hebben we de neiging om op vrijdagmiddag een drankje te drinken op het werk. Maar het is verstandig om gewoon zoveel te drinken als je wilt, maar word nooit dronken . Als je jezelf niet kunt inschatten - blijf dan bij nul - rijd ik of welk excuus je ook nodig hebt.

Doe niet alsof je iemand bent die je niet bent. Laat dat voor een nacht in de pub met je vrienden :-)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...