Vraag:
Hoe vraag ik mijn baas om een ​​onkostenvergoeding te betalen?
jrg
2012-04-11 00:37:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk ga ik deze zomer stage lopen bij een bedrijf, en aangezien het een onbetaalde stage is, kan ik niet echt betalen voor een buspas om elke dag naar mijn werk te gaan.

Is er een manier om het onderwerp beleefd ter sprake te brengen?

Gewoon vragen! Wees openhartig, laat uw baas de prijs zien en vraag ernaar.
..en vraag * voordat * u de kosten maakt, voor het geval er bepaalde formulieren moeten worden ingevuld, enz
Drie antwoorden:
#1
+21
bretterer
2012-04-11 00:41:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt het het beste gewoon vragen. Als er andere stagiaires zijn, vraag dan rond en kijk of iemand anders hetzelfde probleem heeft: een buspas van het bedrijf moeten krijgen. Als er geen andere zijn die u kunt vinden, vraag dan om een ​​ontmoeting met de baas in een informele bijeenkomst en breng naar voren dat u wilde weten of er manieren zijn waarop het bedrijf u kan helpen door een buspas te krijgen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat vervoer niet deel uitmaakte van de vereisten voor de klus.

Ook als je een "nee" van hen krijgt. Laat de vraag helemaal vallen. Als je op zoiets aandringt nadat er al een nee was gegeven, zou dat voor spanning kunnen zorgen tussen jou en je baas en als de stage de kans krijgt om een ​​fulltime baan te worden, kan dit een negatief cijfer op je aantekeningen zetten.

+1 om terug te verwijzen naar de vereisten van de baan. Transport is * niet * algemeen gedekt, maar zoals @bretterer zegt, kan het geen kwaad om te vragen. Als je echter een "nee" escaleert tot een ultimatum, loop je het risico de stage te verliezen.
In de VS zijn de parkeerlimieten die ze kunnen dekken groter dan de limieten voor het openbaar vervoer. Vraag of ze parkeergelegenheid bieden. Als ze vragen of ze andere kosten voor woon-werkverkeer dekken.
Het is een redelijke vraag om te stellen. Vraag het alsof je hebt gehoord dat dit kosten zijn die bij andere onbetaalde stages worden gedekt. 'Dekken jullie de doorreis voor je onbetaalde stagiaires?' Het antwoord is waarschijnlijk 'nee'.
#2
+4
Tin Can
2012-04-11 01:14:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel bedrijven hebben busprogramma's waar je je pas via je werkgever kunt krijgen. Dit wordt meestal van je voorbelasting afgetrokken, maar aangezien dit een onbetaalde stage is, weet ik niet zeker of je iets uitgewerkt kunt krijgen. Bedrijven vinden dit leuk omdat ze belastingvermindering krijgen voor het subsidiëren van openbaar vervoer. Betalen voor je bus is goed voor je bedrijf en voor jou, win-win!

Doe wat onderzoek naar het openbaar vervoer van je stad / staat door middel van een werkprogramma, en stuur ze een paar links na je gesprek of in de e-mail waarin u vraagt ​​naar een buspas. Hoe meer u hiervoor voor hen kunt doen, hoe beter, en dat omvat ook het onderzoek.

#3
-2
Kimmy Burgess
2014-03-09 11:44:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het belangrijkste doel van iedereen die werkt, is geld verdienen. Aangezien u zonder loon als stagiair werkt, moet het moeilijk zijn om uw overdracht te betalen. Vermijd het sturen van een e-mail of indirecte benaderingen. Maak een afspraak en voer het gesprek aan de andere kant van de tafel met je baas, en vergeet tegelijkertijd je bedrijfsregels niet. Elk bedrijf en elke vestiging heeft zijn eigen normen en regels. Presteer aanvankelijk beter en word opgemerkt en erkend voor kwaliteitswerk, zodat u bij het bespreken van uw loonsverhoging echte redenen en duidelijke punten hebt om te overwegen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...