Vraag:
Hoe ik tijdens het weekend aan mijn persoonlijke ideeën kan werken
nurnachman
2012-04-11 01:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk 5 dagen per week fulltime, meestal tussen de 10 en 14 uur per dag. Aan het eind van de dag ben ik erg moe en wil ik gewoon douchen, rondhangen en gaan slapen.

Ik heb veel ideeën die ik wil implementeren en op een dag misschien verkopen via een online softwarebusiness.

Ik heb mijn weekenden vrij. Als ik in het weekend aankom, kan ik me echter niet eens voorstellen dat ik de computer aanzet.

Maar ik wil echt mijn ideeën waarmaken, en ik kan mijn baan nu niet verlaten om mezelf te wijden alleen voor mijn ideeën.

Wat zegt u? Vindt u een methode nuttig? Gebruik je een techniek?

Ik denk dat ik het weet, maar wat is uw beroep?
Het enige wat ik kan voorstellen is een andere baan te nemen waar je minder dan 10 uur per dag werkt - er is genoeg te doen
"Ik heb mijn weekenden vrij. Maar als ik in het weekend kom, kan ik me niet eens voorstellen dat ik de computer aanzet." Doe het toch maar!
een andere baan krijgen die niets te maken heeft met het de hele dag door computers gebruiken. maar u zult in het weekend nog steeds moe zijn en waarschijnlijk de computer niet aanzetten
U moet voorzichtig zijn. In veel (vooral van common law afgeleide) rechtsstelsels behoort al het werk dat u doet dat "gerelateerd" is aan uw dienstverband, toe aan uw werkgever. En in veel arbeidsovereenkomsten staat dat je voor alle bijbanen toestemming moet krijgen.
Ik zou willen voorstellen om misschien nog wat meer antwoorden op je andere vragen te accepteren. En ook werken aan deze persoonlijke projecten. U zegt dat u er niet aan kunt denken om in het weekend de computer aan te zetten, maar toch wilt u uw ideeën verwezenlijken. Kies er een. Zet uw computer aan en werk, of niet. Beide zijn 100% acceptabel en begrijpelijk. De ene cursus sluit de andere natuurlijk uit.
Vijf antwoorden:
#1
+11
Kris Harper
2012-04-11 03:41:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele dingen die u kunt proberen:

  • Neem afstand van het werk dat u op uw werk doet. Je kunt het relevant houden, maar verander het voldoende zodat je niet zeven dagen per week hetzelfde doet.

  • Houd lijsten bij met doelen en taken voor je project. Het is een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan als je jezelf beperkt tot één kleine taak tegelijk.

  • Plan tijd in om aan projecten te werken. Een vastomlijnd schema is moeilijker te negeren dan een vaag idee dat je dit weekend misschien wat tijd hebt om aan je project te besteden.

  • Zorg ervoor dat je geniet van waar je aan werkt. Als je het als meer werk beschouwt, wordt het moeilijk om aan de slag te gaan. Bovendien zul je uiteindelijk doorbranden.

  • Betrek andere mensen erbij. Als u zich ertoe verbindt om met anderen samen te werken, is de kans veel kleiner dat u zich terugtrekt.

Afstand nemen van uw dagelijkse baan klinkt als een goede manier om met geweld, onvrijwillig, permanent "afstandelijk" te raken ...
#2
+4
Karlson
2012-04-11 03:41:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je op zoek bent naar motivatie, moet je één ding duidelijk maken: waarom doe je dit?

Als je het idee ontwikkelt om alleen maar te trappen, zal niets ter wereld je motiveren om doe het wanneer je plezier kunt hebben.

Dus eigenlijk alles wat je voor jezelf hoeft te herhalen is: over 3,4,5,6 maanden als ik klaar ben met mijn idee, kan ik mijn baas de vogel, stop ermee en werk de uren die ik wil aan iets dat ik graag doe.

Een gezin hebben dat je inspanningen ondersteunt, helpt ook. Hoewel het vinden van een echtgenoot die de langetermijndoelen begrijpt, een uitdaging is, maar een grote motivator.

#3
+4
DKnight
2012-04-11 09:33:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

10 tot 14 uur is zwaar!

Als je niet gemotiveerd kunt raken om een ​​computer aan te zetten, doe dat dan nu niet. Blijf bij pen en papier. Noteer uw projectideeën, voeg eventuele schetsen of diagrammen toe die u in uw hoofd heeft en ga verder met het volgende idee.

Haal alles uit uw hoofd - doe een volledige gegevensdump.

Nu moet motivatie van binnenuit komen, dus kijk terug naar je projecten en kijk of je iets hebt dat naar je toe trekt, iets cools, iets leuks, iets dat je opwindt. Als je doordeweeks zo vaak werkt, heb je echt iets nodig om je te helpen ontspannen en ontspannen tijdens het weekend. Als je merkt dat je een project hebt dat dat voor je doet, dan heb je een winnaar, zo niet dan heb je tenminste alles om later op terug te komen. Neem de tijd en maak een wandeling, ga naar een film of doe een dutje ... Of misschien poets je zelfs je cv op.

Daar ben ik het mee eens. Je krijgt een hel waar je nu bent. Je moet je hoofd zoveel mogelijk laten rusten, socialiseren in het weekend om je creatieve sappen de kans te geven om te stromen. Maar net als DKnight denk ik dat een beetje informeel rondkijken naar een prettigere werkomgeving de echte oplossing is. Dit kost wat tijd en veel "engagement" met anderen binnen en buiten de IT-wereld. Maar voorlopig moet je gewoon meer ontspannen in het weekend - en meer dan eens per week douchen!
#4
+3
Jacob G
2012-04-11 08:54:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga hier in tegenspraak zijn (en mogelijk impopulair) en zeg dat je in het weekend niet moet proberen aan je persoonlijke ideeën te werken - in ieder geval nu niet.

Vermoedelijk, uw ideeën zijn iets op het gebied van softwareontwikkeling dat u zou willen ontwikkelen tot iets dat u en uw gezin financieel kan ondersteunen. Door een aanzienlijke hoeveelheid vrije tijd te investeren in een persoonlijk softwareontwikkelingsproject, heeft u waarschijnlijk indirect invloed op uw prestaties op de softwareontwikkelaarstaak waarvoor u momenteel in dienst bent. Deze effecten kunnen een burn-out zijn, een afgeleid gevoel of vermoeidheid. Dit is niet per se eerlijk voor uzelf of voor uw werkgever.

Voorlopig raad ik u aan om uw ideeën op te schrijven in een 'ideeënboek' met aanvullende informatie waar nodig. Als je eenmaal het punt hebt bereikt dat je misschien klaar bent om verder te gaan met je baan, zou ik dat 'ideeënboek' opnieuw bezoeken en kijken of er iets in staat waar je je echt aan wilt verbinden en een risico wilt nemen. Zo niet, dan zou ik het boek sluiten en er een andere keer op terugkomen.

In de tussentijd besteedt u uw vrije tijd aan het spelen van spelletjes, het lezen van romans, het maken van lange wandelingen of een andere hobby die dat niet is ook uw werk.

#5
+3
JohnFx
2012-04-11 08:58:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer hier buiten de kaders te denken, omdat ik hetzelfde probleem heb: tonnen ideeën die niet genoeg uren in de week zijn om ze uit te zoeken.

Heeft u overwogen om een ​​'werkvakantie' te nemen in plaats van probeer je het in een weekend te proppen? Neem enkele dagen vrij van uw werk en verbind u ertoe om tijdens die vrije dagen aanzienlijke vooruitgang te boeken. Het feit dat u uw kostbare vakantietijd opgebruikt, kan voldoende zijn om u ervan te overtuigen om aan die ideeën te werken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...