Vraag:
Wat is het doel van referenties?
Karlson
2012-04-12 19:15:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op elke plek waar ik ooit heb gewerkt, moest ik referenties opgeven. Meestal heb ik mensen van hen voorzien als ik heb gewerkt met en goede relaties heb met.

Nu, voor zover ik kan nagaan in de VS, rust er geen verantwoordelijkheid bij de referentiegever. Als dat het geval is, wat is dan het doel van verwijzingen?

Zie als voorbeeld het gedeelte Verwijzingen van deze sollicitatie

Drie antwoorden:
#1
+20
IDrinkandIKnowThings
2012-04-12 19:52:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn 3 soorten referenties:

Functie-referentie:

Het doel is om te bevestigen dat u daadwerkelijk bij het bedrijf werkte in de functie die u claimde toen u beweerde werk daar. Mensen doen vervalsen hun cv en dit kan sommige vervalsingen verwijderen.

Professionele referentie:

Het doel hiervan is om een ​​collega of supervisor te vinden waarmee je hebt samengewerkt, spreekt over de kwaliteit van je werk en je arbeidsethos. In een professionele omgeving is dit de referentie die meestal het meeste betekent.

Persoonlijke referentie:

Dit is iemand die je kent en die bereid is voor je in te staan. Het idee is dat als iemand voor je instaat, ze bereid zijn om met je samen te werken. Idealiter is dit type referentie iemand die de recensent kent en respecteert. We zeggen graag "het is wat je weet, niet wie je kent", maar de realiteit is meestal niet waar. Als je de juiste persoon kent, heb je in veel gevallen een voorsprong op iemand met vergelijkbare of zelfs iets betere vaardigheden.

De reden dat deze belangrijk zijn, is dat je eerdere prestaties meestal een indicatie zijn van het soort prestaties die in de toekomst kunnen worden verwacht. Het hebben van goede referenties is dus belangrijk. Hoe recenter hoe beter.

Fantastisch antwoord, ik heb nooit zo duidelijk over de drie verschillende categorieën nagedacht.
#2
+7
ChrisF
2012-04-12 19:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van de redenen om ernaar te verwijzen om de informatie die je op je cv (cv) hebt gegeven te verifiëren, is feitelijk correct. In het VK is dit beperkt tot een werkgever die bevestigt dat u voor hen heeft gewerkt tussen de door u opgegeven data.

Voor een universiteit / hogeschool is het om te verifiëren dat u de kwalificaties waarvan je beweert dat je ze hebt.

Deze verschillen van persoonlijke referenties waarin iemand (hopelijk) zegt dat je een betrouwbaar persoon bent die ze opnieuw zouden aannemen als ze de kans kregen (ervan uitgaande dat ze je manager waren) . Algemene verwijzingen zijn een extra controle voor de toekomstige werkgever om te bewijzen dat u bent wie u zegt te zijn, zonder de mogelijke kosten van het controleren van overheidsdocumenten. Het is duidelijk dat ze kunnen worden vervalst, maar als je erachter komt, wordt je waarschijnlijk onmiddellijk ontslagen.

De bevestiging van de werkgever is gebaseerd op de werkgeschiedenis uit het verleden die in de aanvraag wordt verstrekt, maar in de VS is er normaal gesproken een aparte sectie voor referenties. En ik maak me meer zorgen over. Ik heb de vraag aangepast met een voorbeeld
+1 op de aanvullende info. Ik laat de vraag nog een tijdje open
#3
+4
JohnFx
2012-04-12 20:43:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behalve dat ik bevestig dat een kandidaat niet ronduit op zijn cv liegt, ben ik het ermee eens dat referenties niet veel informatieve waarde hebben. Ik zeg dit voornamelijk omdat, tenzij de kandidaat hersendood is, ze je de naam van een persoon niet zullen geven, tenzij die persoon hem een ​​lovende recensie geeft.

Voor mij, als wervingsmanager, de belangrijkste waarde van referenties is: kan deze persoon drie mensen bedenken (behalve mama) die aardige dingen over hen en hun werk zeggen?

Ik zou zeggen dat het iets meer is dan alleen 'kan deze persoon drie mensen bedenken die aardige dingen over hen zeggen' - je indruk zou waarschijnlijk anders zijn als deze drie mensen hun laatste drie supervisors waren, versus mensen die ze alleen waren vaag geassocieerd met.
Je zou ook verrast zijn. Sommige mensen zijn erg slecht in het inschatten van hun eigen capaciteiten en wat mensen van hen denken, en geven referenties die u duidelijk de zwakke punten van de kandidaat zullen vertellen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...