Vraag:
Wanneer moet ik het loontarief ter sprake brengen bij het scouten van een vacature?
Rarity
2012-04-11 00:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer moet men bij het zoeken naar vacatures, de vraag stellen over het geschatte salaris?

Ik wil hun tijd en de mijne niet verspillen door een heel proces te doorlopen en erachter te komen dat we het niet eens zijn over salaris, maar ik heb gemerkt dat veel bedrijven het niet aanbieden salariscijfers.

Wanneer moet ik vragen wat het geschatte salaris is voor een functie waarin ik geïnteresseerd ben? In het screeninggesprek? Moet ik wachten op een interview?

Ik heb een manager me een 'ballpark'-figuur zien geven toen hij na een interview met de vraag werd geconfronteerd. De "ballpark" -cijfer was tussen een McDonalds 'burgerflipper en de CEO. Soms levert zelfs een directe vraag geen resultaat op!
Zeven antwoorden:
#1
+17
bethlakshmi
2012-04-11 02:09:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kies het als volgt, afhankelijk van met wie ik spreek:

  • externe recruiter - vraag ik onmiddellijk. Ik hoor de titel, de locatie en als ik geen ballenpark hoor, vraag ik het. Als de recruiter niet in de buurt komt van mijn huidige salaris, vertel ik ze dat. Wanneer headhunters proberen een match te maken, heb ik gemerkt dat ze (tenminste dit jaar, in Boston) vrijwel iedereen zullen raken met een cv dat er op afstand uitziet, dus ik heb er verschillende gehad die willen dat ik er 8 jaar over doe stap achteruit in mijn carrière voor een loonsverlaging van $ 50.000. Dat is niet oké, en het is mijn tijd niet waard, en hoewel ik denk dat mijn cv dat duidelijk zou maken, heeft de ervaring het tegendeel bewezen.

  • interne recruiter - dat wil zeggen iemand op de HR-afdeling van het bedrijf - kan meestal diepgaand spreken over de functie. Hangt grotendeels af van mijn lezing van de persoon. Het is niet gebruikelijk voor mij om te zeggen: "waar in uw proces zou u openstaan ​​om over salaris te praten? Om u het te laten weten, ik ben gelukkig genoeg in mijn huidige functie om niet bereid te zijn om een ​​loonsverlaging te nemen." Dat is altijd waar geweest.

  • technisch interview - bijna nooit, tenzij het technische interview met de rekruteringsmanager is. Meestal niet, het is met een mede-nerd.

  • interview met personeelsmanager - aan de telefoon - waarschijnlijk niet. Maar ik verwacht dat mijn eerste telefoongesprek met een rekruteringsmanager binnenkort zal worden gevolgd met een "nee, bedankt" of een uitnodiging op kantoor.

  • op de locatie van het bedrijf - Eerlijk gezegd, als ik naar de locatie van het bedrijf ben gegaan, verwacht ik heel goed het potentiële salaris te kennen. Meestal ben ik er op dit punt 85% zeker van dat ze mijn honkbal kunnen bereiken. Ik verwacht dat tegen het einde van mijn bezoek de personeelsverantwoordelijke of de HR-vertegenwoordiger het ter sprake zal brengen en me zal vragen wat ik maak. Er zijn hier allerlei filosofieën over (veel ervan op programmers.stackexchange) - kies je favoriet. Als ik dit gesprek niet op de locatie heb, zal elk positief vervolggesprek nogal bot worden gevraagd.

Bij de laatste zoektocht naar een baan kwam ik er snel achter dat mijn strategie moest zo min mogelijk tijd verspillen. In de technische industrie is er tenminste meer vraag dan banen, dus elke cv lijkt een stortvloed aan telefoontjes te krijgen - waarvan er vele nauwelijks beter zijn dan spam.

Ik kon de niet-productieve gesprekken niet toestaan ​​om de productieve kansen te screenen ... dus ik moest bot zijn als ik reden had om aan te nemen dat het specifieke communicatiekanaal waarschijnlijk niet in bruikbare kansen zou resulteren.

+1 voor de lijst met wanneer en of / hoe u het ter sprake zou brengen. Je lijst komt vrijwel overeen met de mijne, vooral met headhunters.
+1 geweldige antwoorden, vooral omdat ze bot zijn, zodat er geen tijd wordt verspild voor iedereen die erbij betrokken is.
Het lijkt erop dat ik een gat heb geslagen in uw proces. Hoe kom je bij "op de locatie van het bedrijf, ik weet het salaris al" als je nog niet eerder met een externe recruiter hebt gesproken?
Dit zijn geen gevallen die elkaar wederzijds uitsluiten. Ik werk over het algemeen niet met externe recruiters (mijn tijd niet waard), maar ik ga niet naar een sollicitatiegesprek zonder met een of andere recuiter (meestal intern) en waarschijnlijk ook een rekruteringsmanager te praten. Als een van de twee nog niet over salaris heeft gesproken, ZAL ik waarschijnlijk de interne recruiter bellen en controleren of we in de juiste positie zitten voordat ik mijn schema leeg maak.
Goed antwoord, mist twee punten.- Wie heeft de kaarten?beetje voorzichtiger (vraag later).- Als het ** jij ** is die hen vereert met je aanwezigheid, dan kunnen ze beter zeggen: "We zouden graag willen dat je binnenkomt en de plek ziet", in plaats van "Wat weet je?, Kom wanneer je"opnieuw genoemd! "(ze kunnen beter een minimum aanbieden, vooraf; geef geen korting op bonussen, assistenten, enz., verminder de werklast versus het loon).--- # 2, spreek met de eigenaar of # 2.
#2
+4
Adam Rackis
2012-04-11 00:35:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil hun tijd en de mijne niet verspillen door een heel proces te doorlopen en erachter te komen dat we het niet eens zijn over salaris

Ik denk niet dat er er omheen. Sommige banen geven een salarisbereik in de beschrijving, en andere niet. Maar vrijwel allemaal zullen ze beledigd zijn omdat je over salaris wilt praten voordat ze überhaupt hebben besloten je aan te nemen.

Het is inefficiënt, maar het is gewoon zoals het is.

Ik ben het meestal niet eens met deze houding, die gebaseerd is op de veronderstelling dat het inlenende bedrijf alle macht in de situatie heeft. Dat is duidelijk niet waar voor elke medewerker met vaardigheden. Als een bedrijf beledigd is doordat je een vraag stelt die ze regelmatig stellen, dan wil je waarschijnlijk toch niet voor hen werken, omdat de kans redelijk groot is dat ze werknemers niet zo waarderen als iemand die accepteert dat aannemen een tweerichtingsverkeer.
#3
+2
atconway
2012-04-11 01:52:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk veel in mijn huidige functie en niets verspilt meer tijd dan door meerdere sollicitatiegesprekken te gaan en er dan achter te komen dat 1 partij ver weg stond op het salaris. Dit is iets dat van tevoren moet en moet worden besproken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  1. Geef op uw beroepsprofiel (bijv. Dice, Monster, enz.) Uw salarisbereik op.
  2. Als u contact opneemt met of gebruikmaakt van een recuiter dit is absoluut een gemakkelijk gesprek. Zeg gewoon: "Zoals u wellicht hebt gezien, lag mijn salaris tussen" $ xx.000 en $ yy.000. Wordt de functie aangeboden in dit bereik? "
  3. Eerste telefonische screening: meestal wordt dit gedaan door een HR-vertegenwoordiger van een hoger niveau die aanvoelt of het zelfs de moeite waard is om u door te geven naar het volgende niveau. gedeeltelijk betrokken bij het salaris, dus dezelfde vraag van bovenaf zou aan hen kunnen worden voorgelegd.

Als in sommige gevallen uw eerste gesprek rechtstreeks met de afdeling was waarnaar u solliciteerde, dan raad ik u op een bepaald moment tijdens bij het eerste gesprek, wanneer het juiste moment is om het aangeboden "compensatiepakket" te bespreken.

Verspil in geen geval uw tijd of de tijd van de potentiële werkgever als de salariswaarde belangrijk voor u is . Als het niet in de beschrijving staat, gebruik dan een bovenstaande methode om er vroegtijdig achter te komen om te zien of de baan de moeite waard is.

#4
+1
Brandon
2012-04-11 00:47:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal kun je op zijn minst een ja of nee krijgen van de rekruteringsmanager (of interne recruiter) om te bepalen of het salaris binnen het bereik valt dat je voor ogen hebt. Zorg ervoor dat u een bereik geeft (en een beetje opvult) om ervoor te zorgen dat de functie waarvoor u solliciteert, betaalt wat u zoekt.

Als alternatief kunt u overwegen om te vragen wat het salarisbereik is van de functie waarvoor u solliciteert. Dat geeft je in ieder geval een idee waar je gewenste salaris daalt, zodat je weet hoeveel mobiliteit je in die functie hebt. Dat kan andere vragen oproepen over hoelang het duurt voordat promoties, verdiensten / COLA-verhoging, enz.

#5
  0
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 01:30:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer u wordt opgeroepen voor een sollicitatiegesprek, is het volkomen acceptabel om het bedrijf te laten weten dat u een specifieke salarisverwachting heeft. Dit heeft de keerzijde dat uw salaris mogelijk wordt verlaagd als uw tarief lager is dan hun streefpercentage. Maar dit zal helpen om ervoor te zorgen dat uw tarief acceptabel is voor het bedrijf dat het interview doet, aangezien de tijd van de managers te kostbaar is om te verspillen aan een kandidaat die buiten hun prijsklasse valt.

Een van de voordelen van het werken met wervingsbureaus is dat ze een geschiedenis hebben in het werken met de bedrijven en meestal al vroeg een salaris hebben voor de functie.

#6
  0
tehnyit
2012-04-11 01:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt ook af van met wie u te maken heeft. Als de functie wordt afgehandeld via een headhunter, zijn de salarisverwachtingen een van de eerste onderwerpen waarop een match wordt gemaakt.

Als de functie niet via een headhunter is, is het beste punt om de vraag te stellen in de tweede ronde interviews. Het eerste ronde-interview is bedoeld voor die initiële om een ​​algemene indicatie te krijgen dat beide partijen relatief goed bij elkaar passen, wat vaardigheid betreft. De tweede ronde is meestal voor het administratieve deel van de functie, bijvoorbeeld salaris of pakket.

#7
-1
Scott C Wilson
2012-04-11 00:36:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helaas moet je tot het einde wachten, totdat ze echt klaar zijn om je aan te nemen. Ze zijn misschien niet bereid om het salaris bekend te maken totdat je het proces hebt doorlopen (aangezien je misschien met een hoger tarief begint dan mensen die er al werken).

Ik ben het echt niet eens met wachten tot het einde. Er zijn meerdere manieren om in de vroegste stadia van het interviewproces op de juiste manier uit te zoeken over dit belangrijke onderdeel van het compensatiepakket. Anders zou het uiteindelijk ieders tijd kunnen verspillen die ermee gemoeid is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...