Vraag:
Hoeveel gelijktijdige sollicitaties is te veel?
Kris Harper
2012-04-11 04:27:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik voor het laatst solliciteerde, heb ik zoveel mogelijk sollicitaties verstuurd. Toegegeven, dit waren niet veel, misschien 50 aanmeldingen in drie weken. Ik heb gehoord dat anderen honderden tegelijk uitsturen.

Maar anderen suggereren dat je niet op meer dan drie of vier plaatsen tegelijk hoeft te solliciteren.

Wat zijn de voor- en nadelen van het versturen van veel sollicitaties, ervan uitgaande dat je de tijd neemt om verschillende sollicitatiebrieven te schrijven en je cv elke keer af te stemmen?

Dit geeft geen antwoord op uw vraag, dus ik zal het niet als één posten, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden dat Joels post ervan uitgaat dat vraag en aanbod van banen ongeveer in evenwicht zijn. Als de werkloosheid hoog is en banen schaars, dan is het absoluut logisch om op veel plaatsen te solliciteren. Dit betekent niet dat u slechte applicaties moet verzenden, gewoon dat u gemiddeld meer missers zult hebben voordat u een hit krijgt.
Drie antwoorden:
#1
+16
Scott C Wilson
2012-04-11 05:05:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In plaats van een groot aantal scatter shot-applicaties, zie ik liever dat je je diep op een klein aantal concentreert en ze allemaal personaliseert, waarbij je uitlegt waarom je voor hun bedrijf zou willen werken en waarom je goed past bij hun benodigdheden. Een brief waaruit blijkt dat je de tijd hebt genomen om het bedrijf te onderzoeken, plaatst je met kop en schouders boven iemand die een generieke begeleidende brief stuurt.

Denk aan kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Dit is het beste advies, zeker als je werkloos bent, want je hebt zeker de tijd om het extra werk in elke sollicitatie te steken. Denk aan het richten van een harpoen op de prijsvis versus willekeurig een net in het water gooien.
+1 Ik ben het ermee eens. Anders gedraag je je als recruiters die duizenden onpersoonlijke mensen per dag sturen. Recruiters die veel meer focussen op een paar sleutelkandidaten, behalen vaak betere resultaten. Ze respecteerden zeker meer.
Ik ga maar zeggen, als je werkloos bent, zoals @maple_shaft zegt, heb je genoeg tijd om veel te verzenden EN ze allemaal te personaliseren.
#2
+7
chrisjlee
2012-04-11 04:59:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben ooit enkele maanden werkloos geweest. Als je vrije tijd hebt zoals ik deed. Ik heb nooit het aantal aanmeldingen beperkt dat ik zou aanvragen. Ik zou zelfs solliciteren op functies waarvoor ik onvoldoende gekwalificeerd was. Je weet het nooit echt.

Als je zou kunnen, zou ik in een spreadsheet of agenda bijhouden waar je solliciteerde.

Het kan niet gênanter zijn om meerdere keren bij dezelfde advertentie te solliciteren. Het kan als onprofessioneel worden gezien.

Ik zou ook willen voorstellen dat u het proces automatiseert. Schrijf de nodige details: branchespecifieke sollicitatiebrief, branchespecifieke cv en indien mogelijk een e-mailsjabloon voor follow-up.

Ook is solliciteren een vaardigheid die je moet oefenen. Dit vermogen is op zichzelf erg waardevol.

#3
+3
jefflunt
2012-04-11 05:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor zeer competitieve banen wordt verwacht dat u uw cv, sollicitatiebrief en eerste contactpersoon met de werkgever waarop u solliciteert, aanpast. Wanneer je optreedt als wervingsmanager, ruik je een moeiteloze sollicitatiepoging op kilometers afstand, en het is verspilling van je tijd (de persoon die solliciteert en de persoon die de sollicitatie leest).

Voor banen die zijn meer instap- en 'eerste baan'-typen, zoals je eerste baan als ober, foodservice, verkoopmedewerker, enz., dit is minder belangrijk, maar zal nog steeds moeite opleveren.

Wanneer een persoon werkloos is, ik ben het ermee eens dat je de tijd verstandig moet besteden. Uw net wijd uitwerpen is echter niet zo effectief als het richten op plaatsen waar u wilt werken. Als je geen specifieke plek in gedachten hebt, is het een veel effectievere manier om je tijd te besteden om ofwel naar banenbeurzen te gaan (en een persoonlijke, persoonlijke indruk te maken bij een potentiële werkgever), of je te registreren bij een uitzendkracht. uitzendbureau en krijg bijbaantjes terwijl je nog steeds genoeg tijd hebt om te solliciteren op vaste posities.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...