Vraag:
Hoe ga je als stagiair of zomerstudent om met een situatie waarin je kansen wordt geweigerd vanwege je tijdelijke status?
user38
2012-04-11 18:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb in een aantal stage- / zomerrollen / studentenregelingen gewerkt en een probleem dat ik ben tegengekomen is dat studenten vaak kansen, waaronder interessante taken en trainingen, worden geweigerd omdat "je hier niet lang genoeg bent" (inclusief stages van een jaar).

Een heel triviaal voorbeeld van deze ervaring - bij een van mijn voormalige werkgevers was ik betrokken bij wat chemisch werk. Testapparatuur gebruikte regelmatig een verbinding genaamd methylsalicylaat in kleine, gecontroleerde, niet-toxische (d.w.z. niet zuivere) doses. Ik mocht dit echter niet gebruiken, in plaats daarvan werd ik beperkt tot alleen water. De reden hiervoor was blijkbaar veiligheid en training voor het correct omgaan met de compound vereiste tijd met andere personeelsleden van het bedrijf, die het bedrijf niet bereid was te besteden.

Een ander, vaker voorkomend voorbeeld is de toegang tot opleidingen wordt ontzegd.

Ik realiseer me dat een bedrijf als onderneming investeringen zoals opleidingsmogelijkheden wil doen in personeel dat een vast contract heeft aanvaard, in plaats van tijdelijke; als je echter deel uitmaakt van een bedrijf voor een stage van een jaar, kan ik niet anders dan het gevoel hebben dat ik ook recht heb op een (redelijke) ontwikkelingsinvestering.

  • Heb ik gelijk? Het is duidelijk dat je redelijk moet zijn in wat je vraagt, maar ervan uitgaande dat het bedrijf regelmatig trainingsschema's en doorgroeimogelijkheden biedt aan fulltime werknemers, ervan uitgaande dat de taak, cursus of kans relevant of nuttig is voor het bedrijf en mijn rol, is het een feit dat ik tewerkgesteld ben op basis van een contract voor bepaalde tijd, een voldoende reden om nee te zeggen.
  • Zo ja, hoe benadert iemand dan zijn werkgever, manager enz. en vraagt ​​hij om in aanmerking te komen voor deze kansen, indien relevant? Is er iets specifieks dat u kunt doen om uw zaak te verdedigen?
Is dit een onbetaalde stage of een situatie waarin je geld verdient voor het werk?
Drie antwoorden:
#1
+18
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 19:00:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja. Bedrijven zijn vaak niet bereid om tijd en training te investeren in werknemers die niet blijven hangen.

Als stagiair word je ingeschakeld om wat praktische ervaring op te doen. Het bedrijf moet zijn personeelsbestand en verplichtingen beheren. U mag niet verwachten dat het bedrijf u als een werknemer behandelt, want dat bent u niet.

Wat u kunt doen, is een relatie opbouwen met uw supervisor. Als u geïnteresseerd bent om fulltime bij het bedrijf te werken, laat het hen dan weten en ontdek hoe u uw kans om aangenomen te worden te maximaliseren. U zult merken dat de bedrijven eerder bereid zijn om activa te trainen waarvan ze denken dat ze er later profijt van zullen hebben.

#2
+9
Mark Booth
2012-04-11 20:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het belangrijkste om op mensen over te komen, is dat je ze als stagiair al veel geld kost, dus de extra kosten van een kleine training kunnen laag zijn in vergelijking met de waarde zij profiteren op korte termijn doordat u die training heeft gehad.

Als u uw voorbeeld gebruikt, als u een training voor het behandelen van methylsalicylaat zou geven, zou dat betekenen dat u de last van een vaste werknemer die momenteel overbelast zijn, of iemand anders toestaan ​​om nog meer zakelijke waarde te bieden dan ze momenteel bieden, kunt u hen misschien overtuigen om de training goed te keuren.

Zoals met veel zaken in het bedrijfsleven, moet u een businesscase bieden voor alles waaraan u bedrijfsgeld wilt besteden. U beschikt misschien niet over alle cijfers die nodig zijn voor een volledige kosten-batenanalyse, maar alleen de discussie met uw manager / mentor kan voldoende zijn om andere gebieden te vinden waarop een businesscase kan worden beargumenteerd.

+1 voor de invalshoek geld & business case. Stagiaires kunnen geweldig zijn voor gruntwerk, maar de tijd (en het geld) die het kost om ze op te leiden, is moeilijk te rechtvaardigen voor 3 maanden.
#3
  0
JB King
2012-12-06 04:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uiteraard moet je redelijk zijn in wat je vraagt, maar ervan uitgaande dat het bedrijf regelmatig trainingsschema's en doorgroeimogelijkheden biedt aan fulltime werknemers, ervan uitgaande dat de taak, cursus of kans relevant of nuttig is voor het bedrijf en mijn rol, is het feit dat ik met een contract voor bepaalde tijd tewerkgesteld ben een voldoende reden om nee te zeggen.

Er is de vraag hoe lang je na de training in de functie zit dat het bedrijf de kosten van de investering die hier wordt afgewezen of genegeerd, kan terugverdienen. Denk je echt dat een bedrijf ervoor moet betalen om een ​​cursus te volgen vlak voordat het contract afloopt? Denk daar eens over na, want er is de vraag of men, zelfs tijdens een stage van een jaar, zou verwachten dat de training zodanig wordt gedaan dat het gerechtvaardigd is vanuit een kostenbasis voor de werknemer.

Daar is hier iets om te zeggen hoe het bedrijf $ x uitgeeft voor de werknemer om een ​​cursus te volgen en dit zal worden hersteld door een verbetering van $ y / uur in productiviteitswinst, verbeterde werknemersbetrokkenheid of een ander voordeel sinds Wat is anders de reden van het bedrijf om voor de training te betalen? Sommige bedrijven, met name grote multinationals, zouden waarschijnlijk beweren dat het niet fiscaal verantwoord is om dat soort kosten te maken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...