Vraag:
Is het ongepast om een ​​religieuze titel toe te voegen aan de bovenste regel van uw cv?
Affable Geek
2012-04-11 07:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik verdien mijn geld met softwareontwikkeling, maar mijn echte liefde is mijn "roeping" als gewijde predikant. Als zodanig is mijn juiste titel "Reverend", en dus is de bovenste regel van mijn cv "Rev. Michael Hollinger." zelfs als ik solliciteer naar softwarefuncties, gebruik ik die titel, ook al is die zelden relevant voor de functie.

Ik wil mezelf onderscheiden van de gemiddelde coder - die, volgens het stereotype, niet de persoon is die je voor een klant wilt plaatsen. Bovendien zijn er bepaalde soorten omgevingen die ik eerlijk gezegd liever vermijd.

Dat gezegd hebbende, ik heb ongevraagd advies gekregen van mensen die naar mijn cv en online profielen keken. Ze suggereren dat ik mijn titel niet moet opnemen. Een recruiter noemde het zelfs beledigend.

Gezien die geschiedenis, is het ongepast om mijn titel in mijn naam te gebruiken?

Ik zou vanuit een HR-punt denken dat de titel eigenlijk inhoudt dat je toegewijd bent aan een taak en een "gezonde" benadering van het leven hebt ...
In de VS is het werkgevers over het algemeen verboden om kandidaten in een interview te vragen naar hun religieuze overtuiging. Dus vanuit HR-oogpunt denk ik dat het opnemen van dit misschien om problemen vraagt. (U mag deze informatie als vrijwilliger verstrekken, maar uw interviewers moeten er lichtjes mee te werk gaan als u dit doet.)
Ik zou moeten denken dat die recruiter per ongeluk meer over zichzelf zei dan over jou met zo'n opmerking ...
Ik denk dat het te "in your face" is, iets dat ik zou verwachten te zien in het "extracurriculaire" gedeelte van het cv. Ik zie een mogelijkheid dat recruiters het cv zouden uitzoeken om mogelijke problemen later in het proces te voorkomen.
Ik zou uw gedrag tijdens het werk uw passies laten zien. Laat de titel door uw collega's worden afgeleid door uw acties en karakter.
Als u een vaardighedenpakket wilt overbrengen (opstaan ​​voor klanten), kunt u dat doen in een "andere ervaring" -sectie. Gebruik een titel die past, zoals 'motiverende spreker' of 'leraar' of wat je maar wilt benadrukken. Maak het relevant voor de lezer, niet voor jou.
Religie, huwelijk, geslacht en etniciteit zijn allemaal taboe-onderwerpen in de VS. Ik heb gehoord dat sommige bedrijven gewoon (intern) cv's met dat soort informatie zullen afwijzen, alleen om de schijn te vermijden dat u vanwege X de voorkeur kreeg.
Het juiste antwoord is hier: zou u uw ras, huidskleur, geslacht, nationaliteit, leeftijd en handicap / genetische informatie bovenaan het cv zetten? Als dat niet het geval is, dan zou ik zeggen: laat ook "eerwaarde" af.
Excuses als dit te pedant is, maar "the Reverend" is een stijl, geen titel. Het is direct vergelijkbaar met verwijzen naar een rechter als "The Honourable John Smith" (zie http://en.wikipedia.org/wiki/The_Reverend). Als je het bovenaan je cv wilt plaatsen (wat een twijfelachtige idee), zorg er in ieder geval voor dat uw gebruik correct is.
Ik weet niet zeker of ik het zelfs eens ben met het uitgangspunt dat u waardevoller bent in het bijzijn van klanten. Als ik dominee op een cv zou zien, zou ik me zorgen maken dat de kandidaat misschien religie ter sprake brengt in een klantinteractie, dit heeft niets met het bedrijf te maken.
Toen ik in HR werkte, zouden we dat deel hebben verduisterd voordat we het hadden gekopieerd of in onze database hadden gescand.Het is gewoon te riskant voor de rekruteringsmanager om het te zien.Dat gezegd hebbende, de rekruteringsmanager zou vlak voor de naam een verduisterd deel hebben gezien en zich hebben afgevraagd waar het over ging.Als ik zo'n zwart woord zou zien, zou ik aannemen dat de kandidaat dom genoeg was om zijn ras, zijn handicap, zijn seksuele voorkeur of zijn transgenderidentiteit voor zijn naam te zetten.
Tien antwoorden:
#1
+74
JohnFx
2012-04-11 07:50:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je je in de eerste plaats opnieuw moet concentreren op wat je probeert te bereiken met een cv. Een cv is een brochure met als enig doel de werkgever te verkopen met het idee dat u het waard bent om te interviewen. Het is geen autobiografie.

Dat gezegd hebbende, kan uw vraag eenvoudig worden beantwoord in termen van of het uw doel om voor een interview gebeld te worden helpt of schaadt. Het maakt niet uit of u vindt dat het een positieve kwaliteit vertoont die de werkgever moet waarderen. Wat relevant is, is of het een positief beeld schept in de hoofden van de persoon die het leest, die een beslissing moet nemen over het al dan niet betrekken van jou voor dat interview.

Dat gezegd hebbende, kan ik zien hoe het sommige HR-mensen nerveus zou maken, omdat religie een gebied is waarop werkgevers niet mogen discrimineren. Om dezelfde reden dat werkgevers er vaak de voorkeur aan geven geen foto's bij cv's te voegen. Dat wil zeggen, het levert het bewijs dat de rekruteringsmanager wist dat u lid was van een beschermde klasse van kandidaten en als u niet wordt aangenomen, kan dit hen mogelijk kwetsbaar maken voor discriminatieprocedures.

De meeste managers zijn niet opgeleid. om te vragen naar burgerlijke staat, religie, leeftijd of andere zaken die gewoonlijk de basis vormen van rechtszaken inzake discriminatie, zodat het hen een ongemakkelijk gevoel kan geven dat u de informatie aan hen hebt opgedrongen en hen blootstelt aan mogelijke aansprakelijkheid.

Een andere zorg is dat wervingsmanagers niet alleen op zoek zijn naar mensen die het werk zouden kunnen doen, maar ook naar een "cultuur" die bij hun team past. Ze willen iemand die de rest van het team accepteert en waar ze goed mee samenwerken. Of het nu eerlijk is of niet, sommige managers kunnen u discrimineren vanwege uw toewijding aan uw religie. Als het a-programmeerteam bijvoorbeeld als "wild en wollig" wordt gezien, kunnen ze (illegaal) besluiten dat je niet bij die groep zou passen vanwege je vroomheid. Of het nu eerlijk is of niet, het heeft waarschijnlijk meer potentieel om uw kandidatuur te schaden dan te helpen.

Over het algemeen zou mijn advies een weerspiegeling zijn van wat u al hebt ontvangen. Als het niet relevant is voor de baan en u bent er niet zeker van dat het een verkoopargument is, laat het dan staan.

Re: "cultuur" - de titel "Rev" kan fungeren als een nuttig filter als het OP niet * wil dat * in aanmerking komt voor "wilde en wollige" teams, wat klinkt alsof dit het geval kan zijn.
+1 over cultuur. De overgrote meerderheid van het laatste (uitstekende) team waaraan ik werkte, waren atheïsten, en dat onderwerp kwam van tijd tot tijd ter sprake, meestal om te bashen op de gênante onzin die onze staatswetgever (Oklahoma) had gepasseerd. Het inhuren van een gewijde dominee zou ons de stuipen op het lijf jagen (woordspeling onbedoeld)
Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. Het is in de VS illegaal om bij het aannemen van mensen te discrimineren op basis van religieuze overtuigingen.
illegaal maar op grote schaal gedaan. Denk aan onzichtbare handicaps. Zou je ze allemaal van tevoren willen noemen ... voor een baan waarvoor je strijdt ...
Een manager die ik ken, vertelde me dat het vrij eenvoudig is om legaal te discrimineren, je hoeft alleen de functie-eisen aan te passen. Heck, er was een tijdje geleden een artikel over hoe Google, Microsoft en anderen vacatures zouden maken dat bijna zei: "... En moet zo-en-zo heten", zodat ze mensen van buiten de VS konden aannemen.
@WayneWerner Als manager en iemand die werkt in een juridische dienstverlener die VEEL arbeidsrechtelijke zaken behandelt. Ik kan weerleggen wat uw manager u heeft verteld. U hoeft niet expliciet te discrimineren om illegaal te zijn. Google de term "Disparate Imapact" om te zien wat ik bedoel.
Ik bespaar je de zoekopdracht "Volgens titel VII van de Civil Rights Act van 1964 kunnen eisers werkgevers aanklagen die discrimineren op basis van ras, huidskleur, geslacht, religie of nationale afkomst. Werkgevers die opzettelijk discrimineren, zijn voor de hand liggende kandidaten voor een rechtszaak, maar de rechtbanken staan ​​eisers ook toe om hun aansprakelijkheid te bewijzen als de werkgever klassen van mensen anders heeft behandeld met behulp van ogenschijnlijk neutraal werkgelegenheidsbeleid. "
@JohnFx dus door dat argument MOET je eerwaarde toevoegen, want het maakt het voor hen bijna onmogelijk om je NIET aan te nemen
Nee. Het maakt het hen niet onmogelijk om u helemaal niet in dienst te nemen. Ik zeg alleen dat het hen illegaal maakt om die informatie tegen u te gebruiken.
Het maakt het een stap moeilijker voor hen om je te ontslaan, wat op zijn beurt betekent dat het 5 stappen moeilijker zal zijn om je aan te nemen.
Het maakt het 0 stappen moeilijker om je te ontslaan als ze een goede reden hebben. Als het moeilijker was, betwijfel ik of de meeste werknemers zo denken, en als ze op basis daarvan beslissingen nemen, overtreden ze de wet.
"uw doel om gebeld te worden voor een interview" - nou, dit hangt ervan af.Mijn doel bij het zoeken naar een baan is eigenlijk om gebeld te worden door bedrijven waar ik graag zou willen werken.Als een deel van mijn cv bedrijven stopt waar ik sowieso niet blij mee zou zijn om me te bellen, is dat een overwinning.
#2
+30
jefflunt
2012-04-11 07:51:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als het een officiële titel is (zoals "meneer" als u ridder was, of "dokter" als u een doctoraat had, aan u verleend door een andere organisatie), dan denk ik niet dat het ongepast is. Ongewoon, maar niet ongepast. Ik denk echter niet dat het je in het minst helpt bij het vinden van een softwarebaan, tenzij je verbinding met het goddelijke op de een of andere manier betere code zal produceren, op een manier die wordt erkend door de grotere softwaregemeenschap. Ik ben mijzelf niet bewust van een dergelijk verband voor of tegen betere code.

Voor zover het beledigend is, vind ik het helemaal niet beledigend (mensen zouden over zichzelf moeten heen komen), aangezien jij Je zegt niets over het bedrijf, je zegt iets over jezelf, dus ik denk dat het goed gaat. Als je in plaats daarvan een directe verklaring aflegt over andere mensen op je cv (bijvoorbeeld: "Hallo, mijn naam is Jeff, en ik zal absoluut niet werken op een plaats waar mensen werken die George of Alice heten . ") die zowel potentieel aanstootgevend als ongepast zou zijn, hoewel strikt genomen onder de vrijheid van meningsuiting valt.

Voor zover het van invloed is op het voorkomen dat u aanbiedingen van werkgevers ontvangt die beledigd zouden kunnen zijn omdat u een eerwaarde bent , nou, het lijkt vreemd dat mensen op de een of andere manier om geven, maar ik veronderstel dat het je kansen zou kunnen schaden op plaatsen die om zulke dingen geven. Dat klinkt als een persoonlijke keuze.

#3
+24
Atif
2012-04-12 09:34:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het cv moet de recruiter vertellen of je vaardigheden overeenkomen met die van de functie. Hoewel je misschien enige ervaring hebt met spreken in het openbaar (van preken, enz.), als het niets met positie te maken heeft, neem het dan niet op in je cv . Wat uw passies buiten het werk zijn, heeft invloed op u als persoon, niet rechtstreeks als coder. Het is passender om in het interview zelf te bespreken wat je passies / hobby's / interesses zijn (waarbij het doel is je op een dieper niveau te leren kennen), niet in het cv.

dit komt van een persoon, zoals jij, die graag religie aan de kant predikt. Er wordt aangenomen (stereotype) dat een "dominee" iemand is die vroom is en integer is. Zoals u wellicht weet, hoeft dat niet noodzakelijk het geval te zijn voor alle predikers (u kent de goeden, niet alle anderen), dus een recruiter zou oppassen dat hij die veronderstelling ook niet doet. Dus de titel helpt je in dat opzicht niet echt. En dat is een facet van de kwestie.

Het is een feit dat het vraagtekens bij de recruiter oproept:

  • Wordt dit iemand die aanmatigend is over zijn religie?
  • Zullen ze discussiëren over religie en proberen mensen op kantoor te bekeren?
  • Hebben ze gesolliciteerd naar de juiste functie? (Onthoud dat dit het eerste is dat ze op het cv zien)
  • Gaan ze deze baan binnenkort verlaten zodat ze hun echte liefde kunnen nastreven?

Zoals Om bepaalde omgevingen te vermijden, is het jouw taak om de cultuur / omgeving zelf te interviewen en zelf de beslissing te nemen. Laat iemand anders de titel niet gebruiken en de keuze voor jou maken, of erger nog (zoals anderen al hebben genoemd), gebruik het als iets om je mee te discrimineren.

Het bekeren is belangrijk. Ik heb geen idee wat de mensen die voor mij werken geloven. Voor mij is dat volkomen zinloos in hun vermogen om hun werk uit te voeren. Ik wil echter niet dat mensen zich ongemakkelijk voelen als een van hen op kantoor aan het bekeren is, wat ik denk dat een dominee geacht wordt fulltime te werken ...
#4
+11
Jim In Texas
2012-04-26 20:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

de bovenste regel van mijn cv is "Rev. Michael Hollinger."

Ik ben het met andere posters eens dat dit niet wenselijk is om bovenaan te plaatsen jouw CV. Het zal je overgeven voor functies waarvoor je anders in aanmerking zou komen.

maar mijn echte liefde is mijn "weekendbaan" als gewijde predikant

Ik heb nu een stapel cv voor me liggen.

Hier is een man met een 'extra' sectie met de lijst "Team Captain, Podunk Marathon" en "Secretaris, Irish Music Society".

Hier is een andere man met een 'Community Support and Interesses '. Hij doet yoga en fietst 50+ mijl per week. Hij is een diaken in zijn kerk.

Hier is een kandidaat met een' Extra 'sectie met' Team Captain, Podunk United Rugby Club '.

Ik zie de hele tijd' extra 'secties, en ik vind ze leuk. Het geeft me een beetje meer een beeld van de hele persoon. Als cv-recensent is het allemaal goed en wel om cv's te screenen op zoek naar die kandidaat die 15 jaar Ruby on Rails en vijf jaar iOS 5-ervaring heeft. Maar het is nog steeds interessant om een ​​glimp op te vangen van wie de persoon werkelijk is.

Gewoon een beetje 'extra' geeft je cv een haak. 'Eens kijken, ik herinner het me, er was een F # -man die voorzitter was van zijn schaakclub'.

In jouw geval zijn je religieuze activiteiten een heel belangrijk onderdeel van wie je bent . Je wilt niet worden aangenomen op een plek waar dit deel van je afleidt (en ja, het is op de meeste plaatsen niet legaal voor de werkgever om je religie in overweging te nemen, en we hopen dat iedereen dit principe volgt.)

Voeg dus je titel en parttime functie als 'Community Service' toe onderaan je cv. Maak er geen probleem van, maar het is voor zowel u als uw potentiële werkgevers het beste als deze activiteit bekend wordt gemaakt.

#5
+10
maple_shaft
2012-04-12 19:18:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het arbeidsrecht in de meeste moderne landen verbiedt discriminatie op basis van religie.

Dat gezegd hebbende, discrimineren alle mensen op vooroordelen bewust of onbewust.

Iemand die ik kende, werd opgeroepen voor een interview op een afdeling waar ik geen deel van uitmaakte. Ik werkte op een dag in een schommelruimte in dat gebied en hoorde de interviewer zijn naam noemen dat hij hem had gebeld om een ​​interview te plannen. Meteen toen hij de telefoon opnam, zei ik gewoon terloops dat ik vroeger met hem samenwerkte en dat hij een aardige vent was. Hij vroeg me wat ik van hem vond, ik zei dat hij een briljante man was, een beetje excentriek en dat ik hem voor het eerst ontmoette op een politieke bijeenkomst.

Zijn ogen lichtten op en het enige wat hij me vroeg was , "Welke bijeenkomst was het?" Ik zei hem dat ik het liever niet zou zeggen. Hij werd toen verontwaardigd en zei: "Vertel me maar ...". Met tegenzin vertelde ik het hem, waarbij ik in feite zijn en mijn politieke overtuiging blootlegde. Hij keek me toen walgend aan en zei: "Dankjewel, dat was nuttig", hing vervolgens op en begon naar het volgende cv te kijken.

Waar het op neerkomt is dat je misschien trots bent op je titel, maar het is gewoon geen goed idee. Door dit te doen overtreed je de kardinale regel van "Bespreek nooit religie of politiek op het werk". Je legt iets over jezelf bloot waar een doorgewinterde Athiest naar kijkt en je onbewust veroordeelt.

Het is een slecht idee, doe het niet.

#6
+5
A. Rex
2012-04-24 22:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met alle respect voor de andere antwoorden, ga ik een alternatieve oplossing aanbieden.

Het is duidelijk dat een probleem met het plaatsen van een religieuze titel op je cv is dat je mogelijk wordt gediscrimineerd, al dan niet bewust of onbewust. U kunt HR- of wervingsmanagers ook ongemakkelijk maken.

U geeft echter aan dat uw echte liefde voor uw weekendbaan als predikant is, en ik mag veronderstellen dat dit een belangrijk onderdeel van uw identiteit is. Ik zie een zeer positief effect van het plaatsen van je titel op je cv: je zorgt voor een goede match tussen jou en je team, wat op de lange termijn een goede zaak zal zijn. Er is is een voordeel om hier op de voorgrond te staan.

Doe in plaats daarvan dit: Zet uw religieuze titel op uw cv als u er een sterk gevoel van heeft en u zich dit kunt ". Met andere woorden - wees niet dom en denk dat je door de titel geen banen zult verliezen, maar als je denkt dat het verlies niet te groot zal zijn, zeg het dan. Deze benadering is ook van toepassing op iemand die een 'alternatieve' levensstijl heeft en er sterk in gelooft als onderdeel van zijn of haar identiteit.

Ik heb gemerkt dat het interview hiervoor een betere plaats is - ga eerst naar binnen. Ik had een interview waarin ze het hadden over flex-tijd voor vakanties. Ik zei: "Dus als ik met Kerstmis wil werken en een andere dag wil vertrekken, is dat oké?" en ze zeiden ja, en later vroeg ik of die flexibiliteit zich uitstrekte tot uren ("als ik op vrijdag vroeg wilde vertrekken en eerder extra werkte ...?"). De interviewer vroeg "ben je shomer?" (oplettende Jood) - HR zou het niet hebben goedgekeurd - en ik vroeg of dat een probleem zou zijn. Hij zei natuurlijk niet en ik kreeg de baan (en heb nooit problemen gehad met flextijd).
'Ik zou bijvoorbeeld iemand soortgelijk advies geven die een' alternatieve 'levensstijl heeft en er sterk in gelooft als onderdeel van zijn of haar identiteit.' Je antwoord zou net zo goed voor hem of haar zijn. Heeft het betrekking op je baan als programmeur dat je in het echte leven homo of lesbisch bent? Zo niet, plaats het dan niet op het cv. Hetzelfde geldt als je een eerwaarde bent, of mullah of rabbijn.
@MonicaCellio - Eigenlijk wil ik geen interviews afnemen met bedrijven die een conflict zullen krijgen met mijn levensstijlkeuzes. In dit geval levert een interview dat zou kunnen resulteren in een aanbieding bij een bedrijf dat mijn uitingen van mijn geloof niet tolereert, me niets op en heeft het daarmee gepaard gaande kosten. Als ik zoiets kan doen om die problemen te beperken, dan ben ik er helemaal voor. Dat gezegd hebbende, vermoed ik dat dit beperkter zou zijn dan waar ik me comfortabel bij zou voelen, maar ik ben niet het OP. Ik denk dat dit antwoord geweldig is.
@Chad de truc is dat er zo'n breed * scala * aan uitingen van iemands geloof is. Uitdrukkingen die bijvoorbeeld het evangeliseren van collega's omvatten, zou een probleem zijn, terwijl uiting door vriendelijk, ethisch gedrag dat niet zou zijn. Ik geef er de voorkeur aan dat mensen me ontmoeten voordat ze aannames beginnen te doen over mijn gedrag, religieuze praktijken, enz. Als het een probleem wordt, zal ik dat waarschijnlijk ontdekken in het interview (zo niet eerder).
@MonicaCellio - Ik ook ... maar als je wilt dat ik VB schrijf, heb ik liever dat we elkaar nooit ontmoeten: p Ik heb mijn eigen criteria voor wat een baan maakt die ik niet wil. Als dit belangrijk is voor het OP, dan denk ik dat het redelijk is om het op het cv te plaatsen. Realiseer je gewoon dat het de opties ernstig zal beperken.
#7
+2
pap
2012-04-27 16:30:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Weet dat het plaatsen van een dergelijke titel op je cv veel bedrijven zal dwingen je cv weg te gooien, om dezelfde reden dat het hun verboden is om zelfs maar een cv met bijgevoegde foto's te overwegen: mogelijke blootstelling aan een discriminatie-rechtszaak. Ik ken persoonlijk van bedrijven die een dergelijk beleid hanteren bij het aannemen van personeel.

Ook wordt u gediscrimineerd door mensen met een negatieve houding ten opzichte van uw geloof, maar ik vermoed dat u daar minder last van heeft.

Persoonlijk: ik zou behoorlijk in de war zijn door een cv met een titel als deze, omdat het geen invloed heeft op de functie waarnaar je solliciteert. Ik zou me afvragen of deze persoon echt naar de juiste baan solliciteerde. Op basis daarvan zou ik het niet positief vinden.

Zou dat de aansprakelijkheid niet eerder verhogen dan verlagen?
@Casebash: nee, het beleid is niet tegen een bepaalde groep, behalve de groep mensen die externe informatie op hun cv plaatsen, en dat is geen beschermde klasse. En aangezien het cv wordt genegeerd, is er geen feedback die de sollicitant laat weten waarom het is afgewezen.
@jmoreno: Ik ben echt sceptisch over uw antwoord
@Casebash: onder vermelding van de eeoc.gov-site "alle andere vragen die het ras, het geslacht, de nationale afkomst, de handicapstatus, de leeftijd, de religie, de huidskleur of de afkomst van de aanvrager aangeven, indien beantwoord, moeten in het algemeen worden vermeden", neem die op in de afwijzingsbrief en zeggen dat het beleid is om cv's te weigeren die de informatie ongevraagd bevatten.
@jmoreno - dus een HR-afdeling moet alle aanvragen met een buitenlandse naam afwijzen omdat dit de herkomst of afkomst kan aangeven en tot een rechtszaak kan leiden als ze ze niet hebben aangenomen?
@NobodySpecial: "zou in het algemeen moeten worden vermeden", doen wat je zegt zou leiden tot meer rechtszaken omdat het een of meer beschermde klassen discrimineert (je naam is je naam en dat willen ze over het algemeen). Maar mensen die hun geboortedatum op hun cv zetten, zijn geen beschermde klas, zolang ze die maar toepassen op iedereen die dat doet.
#8
+2
Zibbobz
2015-06-29 19:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik mijn cv voor het eerst publiceerde voor vacatures, zette ik mijn persoonlijke interesses op de tweede pagina onderaan, zodat recruiters een idee konden krijgen van wie ik was en wat voor soort interesses ik heb. Ik was vooral voorzichtig om mijn verschillende spelinteresses op te sommen, omdat ik dacht dat het me een voorsprong zou geven bij het adverteren voor mezelf als programmeur.

Ik behaalde veel betere resultaten toen ik deze persoonlijke informatie niet opnam.


Persoonlijke informatie over je leven, of het nu je religie is, je burgerlijke staat, je hobby's of iets anders helpen je niet bij een cv. Waar recruiters en werkgevers naar op zoek zijn, zijn de kwalificaties voor de baan waarnaar u solliciteert - eventuele aanvullende informatie is op zijn best een afleiding en zal in het slechtste geval het moeilijker maken om u aan te nemen voor HR.

Ik begrijp dat je trots bent op je positie als eerwaarde, en er is niets mis mee om er een te zijn, het te oefenen terwijl je een dagtaak werkt, of er reclame voor te maken waar je maar wilt - maar op een cv, dat type informatie is niet nodig. U kunt het opnemen, maar het heeft niet meer invloed op uw kwalificaties als software-engineer dan mijn interesse in gamen op mijn kwalificaties als computerprogrammeur.

#9
  0
keshlam
2015-07-01 07:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige plaats waar die informatie je echt kan helpen, is als je solliciteert naar een baan die die specifieke reeks vaardigheden nodig heeft, bijvoorbeeld een ziekenhuispastor, of een duidelijk deel daarvan. En dan zul je de kracht van die vaardigheden in de rest van het cv moeten onderbouwen.

Anders is het ergens tussen irrelevant en afleidend.

#10
-2
Vietnhi Phuvan
2014-03-31 17:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De arbeidsmarkt wordt verondersteld vrij te zijn van discriminatie op basis van religie, volgens de toepasselijke burgerrechtenwetten in "Titel VII van de Civil Rights Act van 1964 (Titel VII):

verbiedt discriminatie op het werk op basis van ras, huidskleur, religie, geslacht of nationale afkomst; "]

en waarin staat:

het is illegaal om te discrimineren in enig aspect van het dienstverband, inclusief:

  • aanwerven en ontslaan;

Door "Rev" op te nemen als uw titel plaatst u het inhuurpersoneel in een lastige situatie. Als ze je aannemen, is de indruk dat je het aanbod hebt gekregen omdat iemand dezelfde religieuze overtuigingen heeft als jij onontkoombaar. Als je je niet aanneemt, dan is de indruk dat iemand het misschien voor je heeft gehad op basis van je religieuze overtuigingen onontkoombaar. Ik heb een sterk gevoel voor mijn niet-christelijke religie, maar ik zou er niet aan denken om het op mijn cv te zetten, omdat ik me zorgen maak dat iemand me een extra pauze zal gunnen omdat die iemand een voorkeur heeft voor bijvoorbeeld het boeddhisme. Ik wil absoluut niet die extra pauze, laat staan ​​ingehuurd op die basis of op iets dat op die basis smaakt en ruikt. Aan de andere kant, als iemand me een bod doet op basis van mijn kwalificaties, met of zonder de smet van mijn onweerstaanbare knappe uiterlijk, kom maar op! :)

**** reacties verwijderd ****: ik heb de reacties verwijderd omdat ze in persoonlijke aanvallen veranderden. Onthoud de regel [be nice] (http://workplace.stackexchange.com/help/behavior) van onze site en wees beleefd. Met dat gezegd, heb ik wat informatie uit de opmerkingen bewerkt die nuttig zijn bij het ondersteunen van dit antwoord. Ik hoop dat dit helpt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...