Vraag:
Geven werkgevers de voorkeur aan kandidaten die persoonlijk of online solliciteren?
animuson
2012-04-12 02:18:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vul sollicitaties vaak online in, tenzij het bedrijf van mij verlangt dat ik de sollicitatie persoonlijk indient. Zijn er voordelen aan het persoonlijk indienen van een aanvraag in plaats van deze online in te vullen en geven bedrijven soms de voorkeur aan degenen die persoonlijk een aanvraag indienen?

Een antwoord:
#1
+19
voretaq7
2012-04-12 04:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef de voorkeur aan kandidaten die mijn instructies opvolgen. Als mijn instructies online inzending specificeren, wordt iemand die binnenkomt en me een papieren cv overhandigt waarschijnlijk van de lijst gekrast als "niet in staat om eenvoudige instructies te volgen".


Bij afwezigheid van specifieke instructies zou ik het zeggen hangt af van de baan. Als we het hebben over een secretariaats- / receptiefunctie, zal een kandidaat die professioneel gekleed komt en zich gedraagt ​​op een manier die ik zou willen vertegenwoordigen mijn bedrijf waarschijnlijk een positief briefje op zijn cv krijgen en misschien een opsteker in het wervingsproces .

Als we het hebben over een niet-klantcontactfunctie (zeg maar een back-end softwareontwikkelaar) waar ik de technische kenmerken van het cv ga onderzoeken, heeft een korte handdruk en overdracht waarschijnlijk gewonnen ' Het maakt hoe dan ook niet veel indruk op mij, vooral omdat het interpersoonlijke "teamfit" -gedeelte van het interview iets is dat je collega's me zouden moeten vertellen.


Ik zou zeker rekening houden met je persoonlijkheid als sollicitant bij de beslissing: als je een cv persoonlijk wilt inleveren, helpt het als je het soort sollicitant bent dat een minuut of twee kan praten met de persoon aan wie je je cv overhandigt (het kunnen gewoon beleefdheden en smalltalk, of zelfs niet op een druk kantoor, maar als je een "koude vis" kan dit een negatieve invloed hebben op uw kansen).

Houd ook rekening met het soort bedrijf: iets verkopen (auto's, verzekeringen, software, huizen) is iets heel persoonlijks, en de toekomstige werkgever kan een goede zaak zijn.

Het mag niet gezegd worden dat u het uiterlijk en de houding moet hebben die bij een sollicitatiegesprek passen. Als je goed gekleed verschijnt, je professioneel gedraagt ​​en over het algemeen het soort persoon lijkt met wie ik zou willen werken, zie ik geen keerzijde, en is er een kans dat het je zou kunnen helpen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...