Vraag:
Hoe kan ik een teampersoon worden?
Animesh
2012-04-11 21:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gewerkt in omgevingen waar ik een individuele medewerker of een eenzame techneut was zonder veel teaminspanning.

Naarmate ik verder in mijn carrière ga, vind ik het nodig om uit te breiden naar functies die meer gestructureerde teams hebben en een aanzienlijke hoeveelheid teaminspanning nodig hebben. Ik geloof ook dat dit een essentiële inspanning is voor loopbaanontwikkeling die een persoon kan doen om betere kansen te krijgen.

Dit is evenmin een vraag over hoe ik een teamleider kan worden, noch ben ik op zoek naar manieren om leiderschapsvaardigheden te verwerven. Ik ben geïnteresseerd in het leren hoe je een teambijdrager kunt worden, op welke manieren je meer betrokken kunt raken en hoe je een effectieve deelnemer kunt worden bij teaminspanningen.

Drie antwoorden:
#1
+11
HLGEM
2012-04-11 22:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier valt veel te zeggen. Ten eerste en waarschijnlijk het belangrijkste als je alleen hebt gewerkt, je ideeën zijn niet de enige goede.

Verder, zelden in een carrière word je lid van een team dat iets nieuws begint op te bouwen van scatch met geen beslissingen die vóór uw aankomst zijn genomen. Verwacht dat er beslissingen worden genomen over tools, architectuur, technieken, standaarden waar je het niet mee eens bent. Soms zijn deze beslissingen jaren eerder gemaakt en zijn ze niet onderhevig aan verandering, omdat daarvoor te veel code zou moeten veranderen.

De persoon die nieuw is in het team moet eerst een reputatie opbouwen als iemand die dingen eerder kan bereiken proberen om het team of de manier waarop ze zaken doen te veranderen. Pas als je het respect hebt van je collega's en leidinggevenden, kun je veranderingen niet effectief managen. Dus als je voor het eerst lid wordt van een team, leer dan wat ze doen en hoe ze het doen en vestig jezelf als teamspeler en waardevolle medewerker voordat je probeert mensen de dingen te laten doen zoals jij dat wilt.

Ik breng dit naar voren omdat dit meestal het eerste probleem is waarmee mensen worden geconfronteerd wanneer ze als team beginnen te werken, het verlies van totale controle over welke tools ze gebruiken, hoe de software is ontworpen en hoe code moet worden geschreven.

Als het team bijvoorbeeld een coderingsstandaard heeft (die al dan niet formeel is geschreven (maar over het algemeen blijkt uit de bestaande code wanneer deze informeel is), volg deze dan, zelfs als u dat niet doet Deze standaarden maken het gemakkelijker voor mensen om code te begrijpen die ze niet hebben geschreven, dus volg ze. Als je erop staat dit soort dingen op jouw manier te doen, is dat de snelste weg naar mensen die niet met je willen werken.

Houd er rekening mee dat de tijd om te pleiten voor een verandering of een andere manier van doen is voordat de beslissing is genomen. Je krijgt later je kans, heb eerst wat geduld.

Nu, hoe je dat respect kunt krijgen en een teamspeler kunt worden. Voer eerst de taken uit die u moet doen en doe ze zo veel mogelijk op tijd en zo goed als de omgeving u dat toestaat. Als u vergaderingen heeft waar softwarebeslissingen worden besproken (bijvoorbeeld een planningsvergadering voor een nieuw project), spreek dan uw ideeën uit, maar luister ook respectvol naar de ideeën van anderen.

Praat met je teamgenoten. Bedenk dat ze je cv misschien niet hebben gezien en dus niet weten welke ervaring je hebt die waardevol voor hen kan zijn, dus als je expertise hebt in iets dat duidelijk aan de horizon ligt en iemand anders is stomverbaasd, geef dan wat advies. Maar doe het voorzichtig, kom niet over als een betweter.

Complimenten aan anderen kunnen er veel toe bijdragen dat ze jou als onderdeel van het team accepteren. Maar maak ze oprecht, want mensen kunnen een nep compliment op een kilometer afstand zien.

Bied aan om een ​​aantal van de taken te doen die niet populair zijn.

Leer waar alles is en hoe u de meest voorkomende taken kunt uitvoeren. Word de go-to person voor domeinkennis of zelfs het indienen van een helpdeskverzoek.

Neem de moeilijke taken op je als je denkt dat je de programmeerkunsten hebt om ze uit te voeren, maar wees niet verbaasd als je jezelf eerst moet bewijzen bij gemakkelijkere dingen voordat je de moeilijkere, interessantere dingen mag doen .

Houd er rekening mee dat u nu verantwoordelijk bent voor meer dan uzelf. Als je een probleem hebt en hulp nodig hebt, vraag er dan om. Stel het team niet teleur door problemen te verbergen of te doen alsof je een deadline gaat halen die je niet kunt halen. Als uw vertraging voor iemand anders vertraging zal veroorzaken, zorg er dan voor dat deze dit ruim van tevoren weet. Ik kan me een project herinneren waarbij we allemaal iets moesten gebruiken dat één persoon zou ontwikkelen. Hij stelde geen vragen aan iemand anders, hij liet ons niet weten hoe hij met de taak opschoot en hij kreeg het niet voor elkaar, wat ongeveer 20 andere dingen beïnvloedde en veel mensen er zeker van maakte dat ze hem nooit zouden aanbevelen of in de toekomst met hem willen werken.

Behandel mensen met respect, zelfs degenen die u persoonlijk niet mag. Om respect te krijgen, moet je respect geven.

Leer de fijne kneepjes van het compromis. Je kunt alleen een deel krijgen van wat je wilt door anderen een deel te geven van wat ze willen.

Houd een positieve houding aan die kan. En vertaal die can-do vervolgens in did-do. Niets maakt u tot een waardevoller teamlid dan de rest van het team, wetende dat u iets zult leveren.

Wees niet defensief bij codebeoordelingen (als andere mensen uw code moeten onderhouden, zullen ze dat in een team doen). , dan hebben ze het recht om vragen te stellen en te proberen je code iets te maken dat ze kunnen begrijpen) en vallen ze niet persoonlijk aan als je ze voor andere mensen doet. Houd de zaken professioneel.

#2
+4
Renan
2012-04-11 21:59:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit mijn ervaring:

 • Feedback is altijd goed. Vraag andere leden van uw team hoe u kunt helpen, vraag om meningen en kritiek enz. Wees voorbereid op harde opmerkingen die kunnen gebeuren; uiteindelijk leer je ze te negeren of er iets positiefs van te maken.

 • Het omgekeerde is ook waar: feedback geven. Moedig mensen aan om naar u toe te komen en over hun problemen te praten. Zorg dat iedereen een stem is en deelneemt aan beslissingen. Probeer altijd iets positiefs te vinden over iemands werk, en gebruik dit dan als uitgangspunt om zijn / haar werk te verbeteren.

 • Wees altijd eerlijk en open over problemen, maar zonder met de vinger te wijzen of neerbuigend te zijn. Maak ook geen ruzie vanwege het belang ervan.

 • Wees niet bang om iets te zeggen als iemand iets verkeerds, tijdverspillend of kwetsend doet (bijv. , wangedrag jegens andere mensen enz.) of schadelijk.

 • Wees geduldig, begripvol en tolerant - ontwikkel die vaardigheden, niet alleen voor teamwerk, ze zijn praktisch overal bruikbaar.

#3
+2
chrisjlee
2012-04-11 22:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uit, "The Fast Forward MBA in Project Management", biedt het een geweldige lijst van essentiële kwaliteiten om een ​​teamspeler te zijn:

 • Luister actief.
 • Vraag vragen.
 • Geef constructieve feedback. Geef geen mening als een feit en leg uw redenen uit.
  • Bewustwording van lichaamstaal en toon.
  • Passende humor.
  • Ontwikkel een verstandhouding met uw teamleden.
  • geduld.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...