Vraag:
Wanneer is het gepast om postnominale letters, zoals diploma's, te gebruiken in een professionele omgeving?
anonymous
2012-04-12 05:24:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel er een beetje een cultureel onderscheid moet worden gemaakt bij de behandeling van postnominale brieven (bijv. Honorifics zoals OBE, Esq. of Ph.D.; of licentiegegevens zoals PE), wat zijn enkele algemene regels die van toepassing moeten zijn op het gebruik? Evenzo, wanneer u in een internationale omgeving werkt, moet het gebruik ervan worden aangepast op basis van wie u aanspreekt (d.w.z. schrijven vanuit de Verenigde Staten naar iemand in het Verenigd Koninkrijk) of moet u standaard de lokale normen gebruiken?

Acht antwoorden:
#1
+10
John N
2012-04-12 12:33:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De zin waarnaar u zoekt, zijn adresvormen , en er is een enorme hoeveelheid aan informatie over het onderwerp. De enorme hoeveelheid informatie wijst erop dat de juiste vorm varieert van eretitel tot eretitel, van land tot land en van setting tot setting.

Het beste wat ik kan doen, is je verwijzen naar enkele referenties:

 1. http://www.debretts.co.uk/forms-of-address/hierarchies/letters-after-the-name.aspx
 2. http://www.formsofaddress.info/post_nominals.html
 3. http://www.amazon.co.uk/Titles-Forms-Address-Guide-Correct / dp / 0713683252
Het gebied van aanspreekvormen omvat dit allemaal. Er is geen aparte discipline die zich alleen bezighoudt met postnominale brieven.
#2
+8
anonymous
2012-04-12 19:24:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blijkt dat dit eigenlijk een vrij gecompliceerd vakgebied is en dat er ook nogal wat verschil is tussen de manier waarop dingen worden behandeld in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk dus dit antwoord zal zich richten op het gebruik in de Verenigde Staten.

Met betrekking tot de volgorde van postnominale letters is de standaardvolgorde in de Verenigde Staten als volgt:

 1. Religieuze ordes
 2. Theologische graden
 3. Academische graden - die in oplopende volgorde moeten worden vermeld als er zijn meerdere graden is verschillende velden. Iemand met een doctoraat zou dus niet al zijn voorgaande graden vermelden als ze allemaal in hetzelfde vakgebied zitten, maar als ze een MBA zouden behalen, zouden ze dit vermelden als [naam], MBA, PhD. Houders van een doctoraat mogen zich ook niet vanzelfsprekend als arts voorstellen, het enige gepaste gebruik is door houders van een MD in een professionele omgeving.
 4. Eredoctoraten, onderscheidingen, onderscheidingen - Waarvan eredoctoraten zouden worden vermeld en die ook geen enkele beleefdheidstitel verlenen, zoals "Doctor".
 5. Professionele licenties, certificeringen en voorkeuren - Waarvoor als er meerdere zijn, ze in alfabetische volgorde moeten worden vermeld.
 6. Gepensioneerde geüniformeerde dienst

Wat er werkelijk zou moeten verschijnen, hangt af van de betrokken omgeving en de feitelijke context. Over het algemeen is het alleen geschikt voor de academische graden als het direct relevant is voor de context, en daarom zien ze over het algemeen alleen intensief gebruik in academische omgevingen of in de medische professie. Evenzo worden professionele licenties en dergelijke alleen vermeld als ze relevant zijn voor de omgeving (dwz CPA mag deze niet opnemen als ze als ontwikkelaar voor een softwarebedrijf werken) en moeten worden toegevoegd of verwijderd van correspondentie indien nodig. Daarom is de gebruikelijke vuistregel in de Verenigde Staten dat minder beter is en in de meeste gevallen worden ze volledig geschrapt uit iets minder dan zeer formele correspondentie.

Er zijn twee uitzonderingen die ik kan bedenken voor PhD-houders die zichzelf niet voorstellen als 'dokter' - Het lijkt algemeen geaccepteerd te worden in een academische omgeving, in verband met hun diploma (het lijkt gebruikelijk te zijn op een cv, althans in mijn ervaring). Het lijkt ook algemeen aanvaard te zijn voor therapeuten en dergelijke met een doctoraat in de psychologie om de titel "Doctor" te gebruiken, althans in het noordoosten van de Verenigde Staten.
@voretaq7 - Ik zou wat meer rond moeten jagen, maar het lijkt erop dat in de Verenigde Staten, tenzij de 'dokter' verwijst naar een titel (dwz als een beroep), deze wordt beschouwd als een eretitel of stijl die niet zou moeten door uzelf als een aanspreekvorm worden gebruikt, maar mag alleen door anderen worden gebruikt om uzelf aan te spreken.
Dat begrijp ik ook - het is juist om naar jezelf te verwijzen als 'dokter' als je een arts bent, een doctoraat in een vakgebied dat een soort van behandeling / begeleiding biedt, of een academicus die leden van je vakgebied / studenten aanspreekt met het diploma als uw bron van autoriteit, anders maakt het u gewoon pretentieus.
@voretaq7 - Nou, op academisch gebied noem je jezelf ook niet "dokter" en introduceer je jezelf over het algemeen zonder. Als iemand anders je voorstelt, stellen ze je voor als "Doctor So and So".
In het VK noemen degenen met een PHD zichzelf formeel Dr.
#3
+7
Kate Gregory
2012-04-12 18:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb op mijn visitekaartje:

Kate Gregory, P.Eng, Ph.D

ik vermeld ze in de volgorde waarin ik ze heb verdiend . Normaal gesproken neem ik ze niet op in cv's of biografieën, hoewel ik dat soms wel doe, wanneer ik denk dat ze relevant zullen zijn, zoals wanneer ik bijdraag aan een bod op een project waarbij engineering betrokken is (en daarom rijk aan ingenieurs, die denken beter van mij omdat ik een van hen ben), ook al ga ik software ontwerpen. Normaal gesproken neem ik ze niet op op de "Over mij" -dia (als ik er zelfs een heb) in presentaties die ik geef, maar ik doe ze voor de cursus die ik geef aan de plaatselijke universiteit, waar het hebben van een doctoraat relevant is.

Ik stel mezelf nooit voor als dr. Gregory, en geef er alleen antwoord op als het ironisch is van vrienden of van de bovengenoemde universiteit. Ik voeg helemaal geen e-mailhandtekening toe, maar ik moedig mijn personeel wel aan om PMP en gerelateerde kwalificaties in hun handtekeningen te vermelden. Voor mij is de sleutel relevantie. Het moet on-topic zijn om iemand uw kwalificatie te vertellen. Zo niet (stel dat je aan je mede-voorschoolse ouders schrijft), dan lijkt het alsof je pronkt.

Ik meen me te herinneren dat ik ergens heb gezien dat de academische onderscheiding vóór de professionele referenties zou moeten komen.
#4
+1
Morons
2012-04-12 18:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Drie primaire plaatsen.

 • Op je cv
 • In je e-mailhandtekening
 • Op je visitekaartjes

Ook andere plaatsen die u officieel identificeren, zoals formeel briefpapier \ stationair dat u hebt of een naamplaatje op uw bureau.

Op de goede weg, maar kun je daar een beetje op ingaan? Ik heb mensen op kantoor gezien die zoiets hebben als "John Doe, MCAD, BSCS, SCJP, ABC, XYC, ETC".
@RobZ hier noemen we dat "alfabetsoep" en het wordt over het algemeen als een slechte vorm beschouwd. Ik (en velen met wie ik werk) ben van mening dat je de lijst moet inkorten tot maximaal 3-4 items, met de meest relevante certificeringen en alleen diploma's op het PhD / MBA-niveau. Op een cv is er voldoende ruimte om je kwalificaties op te sommen, en ergens anders zie je er pretentieus uit. Dat is echter maar een klein monster van 10 personen in het oosten van New York :)
@voretaq7 - Juist, vrijwel hetzelfde dat ik in mijn antwoord schreef en zelfs dan lijkt het erop dat een volledig correcte etiquette de volledige alfabetsoep beperkt tot zeer beperkte situaties.
#5
+1
Ellen
2013-03-24 19:56:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht altijd dat je alleen titels als MD, Phd, MBA, CPA mocht gebruiken als ze passen bij de functietitel waarin je werkt. Ik denk dat als een universiteitsprofessor een Phd heeft in de gebied dat hij doceert, is het passend voor ons de titel Dr. Ik weet niet zeker hoe de vuistregel van toepassing is op middelbare scholen en basisscholen. Ik heb opdrachtgevers de titel Dr. zien gebruiken omdat ze een Phd hebben, hopelijk in het onderwijs. Aan de andere kant hadden twee leraren op de middelbare school, waarvan ik wist dat ze allebei een doctoraat hadden, en ze noemden zichzelf niet dr. Dus, ik denk dat het gepast kan zijn als ze lesgeven aan een hogeschool of universiteit, maar niet aan een middelbare of lagere school.

Ik werk aan een universiteit op het gebied van boekhouding, en in e-mails zie ik altijd mensen hun titels bepleisteren, van Phd tot M.D., MBA, noem maar op. Voor zover ik aan hun functietitels en hun certificeringen kon zien, zijn ze waarschijnlijk pretentieus omdat die titels meestal niet passen bij hun functietitel.

#6
  0
Jay
2016-03-21 23:01:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals anderen al hebben opgemerkt, is de eerste vraag: in welke context?

Als je in een informele setting bent en een vriend zegt: "Hé, heb je vriendin Sally ontmoet?", het zou erg pretentieus zijn om te zeggen: "Hallo. Ik ben Dr. John D. Jones, MD, OD, Prestitagious University, klas van 1982." Het is waarschijnlijker dat je zou zeggen: "Hallo, ik ben John."

In de VS is het gebruikelijk om naar mensen met medische degressie te verwijzen als "Dr zo-en-zo". Het is discutabel voor andere doctoraten. Ik denk niet dat er een consistente regel is. Het hangt gewoon af van de voorkeuren van de betrokken mensen.

Ik zou zeker alle diploma's die je hebt op een cv vermelden. Het is vrij gebruikelijk om geavanceerde graden en certificering op een visitekaartje te zetten. Soms in het briefhoofd of onder de handtekening op formele zakelijke brieven.

#7
-2
Shipofools
2013-08-17 03:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige hogescholen / universiteiten noemen de faculteit met een behaald doctoraat "Dr.", maar andere noemen de hele faculteit "Professor".

Hallo Shipofools, we geven de voorkeur aan langere antwoorden die het * waarom * en het * wat * uitleggen, zelfs als dit wordt ondersteund met uitleg, kan dit de mening van de gemeenschap over het antwoord helpen verbeteren. Maar bovenal welkom op de WorkPlace!
#8
-3
Cliff Hasson
2016-03-21 10:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat een persoon die een doctoraat heeft behaald aan een geaccrediteerde instelling, de titel Dr. moet gebruiken, ongeacht wat ze doen. Het is helemaal niet pretentieus. Het is op zijn zachtst gezegd een welverdiende en prestigieuze eer. Laten we ook de aanduiding van een professionele doctoraat niet verwarren met een academische. Een M.D., DDS., Of de ietwat nieuw opgerichte J.D.-graad, draagt ​​niet het gewicht of de jaren van studie met proefschriftvereisten, zoals een verdiende Ph.D. Er is geen origineel onderzoek of nieuwe kennis toegevoegd aan de discipline van degenen die een professionele doctoraat behalen: MD, DDS., JD etc. Ik denk ook dat advocaten 'daarboven' willen zijn met de MD's in prestige, waardoor de LL .B. aanwijzing tot een J.D., zodat ook zij zich 'dokters' kunnen noemen. Maar probeer alsjeblieft niet te doen alsof de hoeveelheid werk gelijk is aan een doctoraat. Misschien moet de M.D.-graad worden aangewezen als een bachelor in de geneeskunde; een DDS. als een bachelor in de tandheelkunde; en verlaat de J.D., zoals het oorspronkelijk was, een Bachelor of Legal Laws. Gewoon een ander perspectief.

dit bericht is nogal moeilijk te lezen (muur van tekst). Zou u het in een betere vorm willen [bewerken]?
Doe alsjeblieft niet alsof de hoeveelheid werk die je hebt gedaan voor je bachelor gelijk is aan een MD.Een bachelordiploma is de toelatingseis voor de medische school.(En ik heb er persoonlijk geen baat bij om te zien dat MD's prestige hebben, maar ik heb het proefschrift voor mijn technische doctoraat gedaan in samenwerking met een onderzoekslaboratorium in een medische school, en heb talloze collega's gehad met MD's of PhD's, evenals meerdan een paar met beide)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...