Vraag:
Hoe moet ik beginnen met thuiswerken?
Kris Harper
2012-04-11 04:00:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Thuiswerken komt steeds vaker voor. Als mijn werk zich leent voor afgelegen ligging, wat is dan een goede manier om het management af en toe te vragen thuis te werken?

Of is dit niet redelijk om te verwachten?

Ik don ik wil niet per se regelmatig op afstand werken (bijv. elke maandag), maar antwoorden op die situatie zijn ook welkom.

Het is zeker redelijk om te vragen. Bedenk echter dat veel bedrijven niet redelijk zijn. Dus hoop niet te hoog op.
Ik zou echt willen dat mijn bedrijf dit zou toestaan, maar om gezondheids- en veiligheidsredenen kunnen ze mensen niet vanuit huis laten werken. Als u vanuit huis werkt, wordt uw huis uw kantoor en als u voor hen werkt, zijn zij verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kantoor (in ieder geval in het VK). De enige manier is dat ik aannemer word in plaats van werknemer ...
Vijf antwoorden:
#1
+20
Adam Rackis
2012-04-11 04:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kadreer het op een manier die het bedrijf ten goede komt.

Als uw huidige werkomgeving luidruchtig, irritant, met te veel afleidingen enz. is, overweeg dan om uw baas (naar waarheid) te vertellen dat u één of twee dagen per week productiever thuis kunt werken.

U zou ook kunnen vermelden dat uw gebrek aan woon-werkverkeer op die dagen u ook wat extra tijd zou geven om te werken.

Ik zou eigenlijk het gedeelte 'Ik kan meer werken als ik niet hoef te pendelen' weglaten, omdat dit een belofte inhoudt dat 'ik meer zal produceren als ik niet hoef te pendelen'. Dit kan wel of niet waar zijn, en heeft niets te maken met uw werk (aangezien iedereen dezelfde verwachtingen heeft, ongeacht de lengte van het woon-werkverkeer). Anders echt een goed advies. Wees voorbereid om proactief te zijn in het rapporteren van uw productiviteit - veel managers (vooral als ze nog nooit eerder externe teamleden hebben beheerd) zullen niet weten hoeveel werk u verzet zonder persoonlijk met u te kunnen praten.
#2
+11
Affable Geek
2012-04-11 04:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Begin met, "he, baas. Morgen moet ik X, Y en Z klaar hebben. Als ik hier ben, zal de afleiding van het kantoor me waarschijnlijk beperken tot X en Y, maar als je me toestaat werk vanuit huis, ik wed dat ik Z ook gedaan kan krijgen. " Herhaal vaak genoeg om het vertrouwen van je baas te winnen, en kijk dan of je er iets normaals van kunt maken.

Zorg dat je verifieerbare doelen hebt, stel doelen, identificeer een obstakel op de werkplek en zorg dat je de doelen thuis hebt behaald, en je bent op weg om in je pyjama aan het werk te gaan.

Geweldige strategie - zowel door het te formuleren in termen van specifieke dingen die jij en je baas gedaan willen krijgen, als door te beginnen op een informele basis van een dag voordat we proberen een gesprek te voeren over het op lange termijn toestaan, zelfs maar zelden.
Een andere "tastbaar voordeel" -benadering is als u anders vrij zou moeten nemen. "Hé baas, ik moet {naar de dokter gaan, mijn auto laten keuren, wachten op een reparateur}, maar er zal veel stilstand zijn die ik zou kunnen gebruiken om mijn werk gedaan te krijgen in plaats van een dag vrij te nemen. Is dat goed?"
#3
+5
GreenMatt
2013-03-22 01:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe een demo. Hiermee bedoel ik aantonen dat u thuis kunt werken voordat u ernaar vraagt. Dit kan van uw kant wat onbetaalde werktijd vergen, maar als dit is wat u echt wilt, moeten de beloningen de moeite waard zijn. Dit heeft ook het voordeel dat je de kans krijgt om er zeker van te zijn dat je het leuk vindt om thuis te werken en daar productief kunt zijn voordat je de moeite neemt om te vragen, een plan op te stellen, enzovoort.

Wat betreft doe deze demo: Op een dag dat je anders thuis moet blijven, ga je gang en werk je thuis. Dit kan een dag zijn waarop je te maken hebt met een ziek familielid, een levering van apparaten, reparaties aan nutsvoorzieningen, slecht weer, enz. Je kunt ook gewoon werken op een dag waarop je normaal gesproken niet werkt (weekend, vakantie).

Na een experimentele werkdag thuis te hebben gehad, kun je, als je nog steeds wilt, nu naar de baas gaan en zeggen: "Ik heb dit (<- welke taken dan ook) thuis gedaan en ontdekte dat ik net zo zou kunnen zijn als / productiever (<- kies wat ooit van toepassing is) omdat u meer ontspannen bent / minder afleiding heeft / meer tijd beschikbaar heeft / wat dan ook (<- kies er zoveel als u wilt). Als u het niet erg vindt, zou ik graag willen werken vanuit vaker naar huis. Zou je het erg vinden als ik dat zou doen met welke (<- gewenste start) frequentie? "

Sommige mensen zijn _not_ gebouwd voor wfh.Deze "demo" stelt het OP in staat zichzelf en anderen te helpen begrijpen of het voor hen werkt.Zelfs voor degenen voor wie wfh effectief is, zal er een opmars zijn terwijl praktische dingen zoals connectiviteit en thuis ergonmie bij elkaar komen.Dit maakt dat mogelijk.
#4
+3
Resorath
2012-04-11 04:10:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wees bereid om enkele tastbare voordelen te geven en ook de verzekering dat het werk wordt gedaan. Als je laat zien dat je bereid bent flexibel te zijn in de eisen van de "thuiswerk" -structuur en je vindt het prima, dan zal je manager onverschilliger staan ​​tegenover je werkomgeving.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in een nieuwe rapportagestructuur moet werken om te laten zien dat het werk wordt gedaan, en om statistieken te verstrekken waaruit blijkt dat uw werkoutput gelijkwaardig of verbeterd is doordat u thuis werkt. Als u extra overheadkosten hebt om vanuit huis te werken, moet u hoogstwaarschijnlijk aantonen dat deze onderneming een groter voordeel oplevert voor de productiviteit.

Uit mijn persoonlijke ervaring moest ik een extra 10 uitgeven minuten elke dag een rapport opstellen over mijn taken die voor die dag zijn voltooid - iets dat niet werd verwacht tijdens het werken op kantoor. Dit was een controlebeleid.

#5
+1
user8365
2013-03-22 03:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onderzoek waarom meer mensen in uw bedrijf het niet doen. Uw baan is misschien de enige die bevorderlijk is voor werken op afstand, maar er kunnen nog andere hindernissen zijn. Veel mensen willen niet vanuit huis werken vanwege afleiding of het verlies van persoonlijke tijd tijdens vergaderingen, dus wees niet bang om de eerste te zijn. Zoals anderen hebben gesuggereerd, doe een testrun.

  1. Technische infrastructuur - kun je verbinding maken met de bronnen die je nodig hebt als je op afstand bent? Zullen de mensen met wie u werkt, kunnen chatten en telefonisch vergaderen? Zorg ervoor dat u niet afhankelijk bent van papieren dossiers (u krijgt geen exemplaar tijdens de vergadering, dus zorg ervoor dat ze u dit van tevoren e-mailen.).
  2. Beheer - sommige managers zullen dat gewoon niet het gevoel hebben dat u aan het werk bent als u de voorgeschreven tijd niet aan uw bureau zit. Heeft u flexibele kantooruren? Dat zou een begin kunnen zijn. Hoe meer uw leidinggevende begrijpt wat u werkelijk doet, hoe beter. Je baas is misschien niet bereid om toestemming te krijgen van hoger opgeleiden om je dit te laten doen, want dan zal iedereen het willen doen (Anarchie).
  3. Kantoorpolitiek - zullen de andere mensen die geen posities hebben waarin ze op afstand kunnen werken, klagen? Dit is moeilijk te overwinnen en er is een klein verkooppraatje voor nodig. Misschien moet u buiten kantooruren werken of een langere dag. Bent u oproepbaar om problemen op te lossen. De werkdruk van sommige mensen wordt bepaald door verschillende fasen, zoals het einde van het kwartaal voor financiën of vakantieseizoenen of weersgerelateerd. Niet alle banen zijn hetzelfde.

Ik zit op mijn derde positie en werk vanuit huis. Ik ben altijd een paar jaar op kantoor gaan werken en daarna vanuit huis. Ik heb geluk gehad op dit gebied, maar ik zou graag willen denken dat ik heb bewezen dat ik het ook aankan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...