Vraag:
Wat haal ik uit een "degradatie" die mijn titel of salaris niet verandert?
animuson
2012-04-11 22:21:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik een klacht van een klant had gekregen (de enige die ik in twee en een half jaar had), werd ik onmiddellijk "gedegradeerd". Het hogere management bleef het een "degradatie" noemen en het was omdat ze me verbood veel dingen te doen die ik normaal zou doen als supervisor, waardoor ik in feite neerkwam op een gewone werknemer. Mijn titel en salaris veranderden hierdoor echter niet. Op mijn naamplaatje stond nog steeds "supervisor" en ik kreeg nog steeds sleutels. Wat trek ik hieruit / wat betekent het? Hebben ze geen echte reden om me te degraderen en mogen ze me gewoon niet?

Zelfde beloning, dezelfde titel, minder verantwoordelijkheid? En dit stoort je waarom? O_o
Is dit een van die banen waarbij wanneer je wordt "ontslagen", ze je je volledige salaris blijven betalen, maar je niet meer echt aan het werk laten komen?
Houd er ook rekening mee dat dit gewoon een manier kan zijn om de persoon die klaagde te vertellen dat er actie is ondernomen.
Je hebt sleutels gekregen, of hebben ze de sleutels gewoon niet meegenomen?
Drie antwoorden:
#1
+12
jefflunt
2012-04-11 22:33:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil u niet ter plaatse brengen, maar het zou erg moeilijk zijn om te zeggen zonder meer details te kennen, zoals de aard van de fout, de waargenomen ernst, het resultaat en de impact van de fout op de klant en bedrijf, enz.

Aangezien ik niet wil dat u iedereen uw ziel draagt, zou ik u adviseren om met uw leidinggevende te praten en te vragen wat het plan is, wat voor invloed dit op u heeft, en het belangrijkste is hoe u de fout kunt corrigeren / vermijden en het vertrouwen kunt herwinnen. het kan blijken dat dit onderdeel is van het documenteren van het probleem, wat belangrijk is om eventuele veranderingen te beïnvloeden waarvan zij denken dat ze moeten plaatsvinden. Uiteindelijk moet je het gewoon ter sprake brengen, ontvankelijk en niet-defensief zijn met betrekking tot de feedback die op je pad komt, met als doel erachter te komen wat je eraan kunt doen.

Wat je ook doet, blijf niet zitten en vraag je af. Onderneem wat actie, en als je het gevoel hebt dat je in het duister tast, stel dan de juiste vragen om wat licht op de situatie te werpen. Ik wil het gedrag van je leidinggevende niet proberen uit te leggen, omdat er niet genoeg informatie is en de aanpak van iedereen anders is als je werkt met teamleden die fouten maken.

+1 om met uw leidinggevende te praten. Het klinkt alsof alles wat je deed ZOMG FIRED niet serieus was, dus de 'degradatie' is misschien gewoon een 'minpunt', maar je moet je positie en status verduidelijken (al is het maar om de vraag of / wanneer je verder wilt gaan) zorg ervoor dat uw cv uw juiste titel weergeeft, zodat mensen die om referenties vragen niet verrast zullen zijn)
#2
+4
HLGEM
2012-04-11 22:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wees eerst dankbaar dat ze je loon niet hebben verlaagd.

Wat je eruit kunt halen is dat je het verprutst hebt, maar niet zo erg dat je niet meer terug kunt keren naar je vorige vertrouwensniveau. De sleutel is om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er ook is gebeurd en manieren te zoeken om te veranderen om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Het ergste dat je kunt doen, is denken "het was niet mijn schuld en ze zijn erop uit om mij te pakken te krijgen" en daarom te zeuren over hoe erg de dingen zijn. Uw houding spreekt hier boekdelen.

Het is mogelijk om gedegradeerd te worden en opnieuw gepromoot te worden in dezelfde organisatie. Het gebeurde gewoon waar ik werk. Het is ook mogelijk om verder te gaan en elders promotie te maken. Je carrière is niet verpest en je hebt de kans om hier professioneel door te groeien.

#3
+4
weronika
2012-04-14 07:03:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

normalocity heeft gelijk dat u gewoon met uw supervisor moet praten. Ik kan echter een paar gissingen geven over hun motivatie:

1) Ze wilden je duidelijk maken dat je iets verkeerd deed, maar vonden niet dat de overtreding een volledige degradatie met verlies van titel en loon.

2) Ze hopen dat u uw gedrag verbetert en zijn van plan u de oude verantwoordelijkheden terug te geven zodra dat gebeurt, of u een echte degradatie te geven als dit niet is gebeuren - voor nu wachten ze gewoon om het papierwerk te zien en te besparen.

3) Ze dachten helemaal niet dat wat je deed erg slecht was, maar het moest zeggen dat ze iets hebben gedaan naar aanleiding van de klacht wanneer daarom wordt gevraagd (door het hogere management of de klant in kwestie), dus hebben ze een optie gekozen die het minst schadelijk voor u is.

In in elk van de eerste twee gevallen is het belangrijk dat u moeite doet om te verbeteren als u ernstigere gevolgen wilt vermijden; in het laatste geval is het nog steeds belangrijk dat u in ieder geval geen klachten meer krijgt (hoewel ik besef dat u daar niet helemaal controle over heeft).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...