Vraag:
Wat zijn mogelijke loopbaantransities voor een doorgewinterde softwareontwikkelaar?
Art
2012-04-11 04:10:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben 11 jaar softwareontwikkelaar geweest. Gedurende deze jaren heb ik voor een aantal bedrijven gewerkt, soms twee of drie keer per jaar van plaats gewisseld.

Ze zeggen dat het 10 jaar duurt om het 'expert'-niveau te bereiken, en hoewel ik denk dat ik op geen enkele manier een expert ben, heb ik zeker veel mensen ontmoet die beter geïnformeerd, slimmer en meer zijn gefocust dan ik ben, maar ik denk dat het veilig is om te zeggen dat ik een groot deel van het hele programmeerwerk had en graag iets anders zou willen gaan doen.

Ik krijg nog steeds de sensatie als een stukje code Ik heb eraan gewerkt en begint eindelijk te doen wat het moet doen en de dingen vallen op plaatsen; Ik vind het nog steeds leuk om nieuwe technieken te ontdekken en nieuwe technologieën te leren, hoewel het een beetje repetitief is geworden - ik kan de patronen in dit proces al zien. Het was leuk om nieuwe dingen zoals python, node.js, html5 enz. Open te breken, maar na enige tijd heeft het wat van zijn aantrekkingskracht verloren.

Psychologie en het gedrag van mensen is altijd iets interessants voor mij geweest, vooral de praktische, toepasbare bits. Onlangs ben ik naar een communicatieve vaardigheidstraining geweest en ik realiseerde me dat ik veel leuke dingen mis - hoe mensen werken en communiceren, vooral op onderbewust, non-verbaal gebied.

I vinden ook vakgebieden Design, typografie en UX best interessant, misschien omdat ze diep geworteld zijn in de menselijke psychologie en rekening moeten houden met verschillende gedragskenmerken.

Momenteel denk ik erover om van loopbaan te veranderen - idealiter ergens naartoe verhuizen, zouden mijn technische vaardigheden in een of andere vorm nog steeds nuttig zijn. Uiteraard heb ik al een aantal financiële verplichtingen en zou ik een eerder geleidelijke overgang prefereren.

Wat zijn de stappen die ik kan nemen om erachter te komen wat ik echt leuk vind en wat ervoor kan zorgen dat een interessante carrière verder gaat?

De antwoorden tot nu toe staan ​​vol met suggesties voor mogelijke loopbaanveranderingen, maar ik heb je vraag geïnterpreteerd als meer over een proces dat je kunt gebruiken om je eigen mogelijkheden te vinden. Welke was je van plan?
Je zou een elementaire computerleraar kunnen worden zoals ik deed, op voorwaarde dat je bereid bent om 1 / 2-1 / 3 van je huidige salaris te accepteren om te beginnen. Uh ... mijn IT-baan is waardeloos, dus het was niet echt een loonsverlaging voor mij.
Gesloten (55 stemmen omhoog en bijna 3 en een half jaar na het feit) ... maar niet minder dan Jeff Atwood zelf heeft een crosslink naar dit bericht tijdens het sluiten van [dit] (https://workplace.stackexchange.com/questions/ 2658 / wat-voor-zakelijke-velden-zijn-beschikbaar-voor-een-programmeur-die-niet-meer-wil-vragen als duplicaat.Gezien de gunstige reactie op deze en de - IMO - concreetheid, algemeenheid en potentiële behulpzaamheid voor een breed publiek, zou ik nederig heropening willen voorstellen.
Vijf antwoorden:
#1
+39
Atif
2012-04-11 04:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een softwareontwikkelaar zijn er een aantal paden die u in uw carrière kunt inslaan.

 1. Management, dat verder is onderverdeeld in
  • People Management
  • Projectmanagement
 2. Software engineer / architect op het hoogste niveau. Zie deze relevante discussie
 3. Afbreken in onafhankelijk advies.
 4. Een start-up of klein bedrijf beginnen
 5. Academia

Op basis van uw vraag denk ik dat de laatste 2 keuzes wellicht zijn wat u zoekt. Het lijkt erop dat je geïnteresseerd bent in mens-computerinteractie, en dat is iets dat je kunt onderzoeken tijdens een masterdiploma of doctoraat.

Anders beschrijf je een positie die een paar hoedjes op zich heeft: technisch / ontwikkelaar vaardigheden, ontwerp, communicatie. Dat soort functie zou je alleen vinden als je lid zou worden van een startup (waar je vaak verwacht dat je meer dan één hoed draagt) of je eigen ding begon.

Ik zou het boek Quitter aanbevelen. Het zal "helpen om de kloof tussen uw dagbaan en droombaan te overbruggen". :)

Ik zou item 1 verder opsplitsen in 1a) People Management en 1b) Project Management (aangezien het bij veel bedrijven verschillende banen zijn).
Ik zou een doctoraat in de late loopbaan of een masterdiploma binnen wat in grote lijnen als dezelfde discipline kan worden beschouwd, niet aanbevelen. Je opties daarna zullen zeer beperkt zijn (PhD) of in wezen meer van hetzelfde (MS in dezelfde discipline). Als je een master kiest, zou ik een verder verwant vakgebied aanbevelen (bijvoorbeeld taalkunde) waar een bredere achtergrond voordelig is.
Ik ben het eens met de beoordeling van @Eric. Ik deed dit en het bood heel weinig waarde buiten de "opschepperij" -factor.
#2
+9
Affable Geek
2012-04-11 04:15:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zelfs als de technische dingen niet langer de uitdaging zijn, zullen mensen altijd een uitdaging blijven. Het leren communiceren van technische concepten aan niet-technische mensen is een lonende onderneming. Dat kan management, pre-sales engineering of een hele reeks dingen zijn.

Uiteindelijk zijn computers gemakkelijk omdat ze altijd zullen doen wat u ze zegt. Mensen niet - dus als je kunt leren om tussen de twee te communiceren, zul je je nooit vervelen (gefrustreerd misschien. Psychotisch misschien, maar nooit verveeld.) De twee kunnen overbruggen is een carrière.

Soms krijg je als consultant meer een leerfunctie. Je beheerst de technieken, maar hoe gaat het nu met het lesgeven, begeleiden en coachen van anderen? Inderdaad, computers zijn gemakkelijk, mensen zijn uitdagend.
Hmmm ... ik heb de tegenovergestelde mening. De meeste mensen vervelen me. Computers, nee. Er zijn oneindig veel dingen te doen en te leren met een computer.
dit is wat ik zoek alleen als het goed betaalt.Ik ben een ervaren Magento-ontwikkelaar van 7 jaar, maar ik ben verdwaald in het veld en heb geen idee wat ik wil, maar deze klinkt goed.ik ben goed met magento, maar sinds ik een productgebaseerde setup heb verlaten, ben ik helemaal niet blij.
#3
+4
Péter Török
2014-10-22 18:03:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een mogelijkheid die niet door andere antwoorden is genoemd, is om een ​​ Scrum Master te worden. Omdat je gefascineerd bent door mensen en menselijke interacties, kan dit een interessant pad zijn, vooral als je geïnteresseerd bent in Agile softwareontwikkelingsmethoden of specifiek Scrum.

De Scrum Master is geen projectmanager, noch teamleider, hoewel ze op sommige plaatsen de twee rollen kunnen combineren (wat misschien niet ideaal is, maar aangezien je een solide ontwikkelaarsachtergrond hebt, kan het je overgang). De Scrum Master werkt aan het naar boven halen van het beste uit zijn / haar team, door mentorschap, coaching, uitdagend, motiverend, huidige benaderingen en denkwijzen in vraag te stellen etc. Uiteindelijk kan een doorgewinterde Scrum Master uitgroeien tot een Agile Coach en / of een zelfstandige starten. consultancy.

De andere prominente rol in Scrum is de Product Owner, dit kan ook een haalbare optie voor u zijn, hoewel dit een minder technische rol kan zijn (afhankelijk van het domein en het type product).

#4
+3
Amit Bhatia
2015-05-06 00:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zijn uitstekende antwoorden, maar er zijn mogelijk een paar andere carrières voor u, afhankelijk van uw vaardigheden en interesses:

 1. Een stap naar financiën. Er is een grote vraag naar ervaren software-ingenieurs bij banken en hedgefondsen voor machine learning, algoritmische handel en portefeuillebeheer. Deze rollen kunnen een geweldig startpunt zijn voor een software-ingenieur die carrière wil maken en tegelijkertijd wordt erkend voor zijn eerdere ervaring. Een voorbeeldlijst van dergelijke rollen vindt u hier: http://tapwage.com/channel/art Artificial-intelligence-meets-financial-intelligence

 2. A overstappen naar een senior rol bij een startup. Kijk op een site zoals angel list (www.angel.co) waar veel startups zijn die op zoek zijn naar mede-oprichters, CTO's en senior technologen, om niet alleen applicaties te coderen of architecten, maar om te helpen bij het construeren van de visie en deel uit te maken van de onderneming in een vroeg stadium. Veel van deze rollen kunnen al vroeg uw technologische achtergrond benutten, terwijl u de ruimte krijgt om door te groeien naar andere rollen, zoals productbeheer, marketing of verkoop, naarmate de onderneming groeit. Dit kunnen ook rollen zijn die gebruik maken van uw diverse vaardigheden en interesses, zoals ontwerp, gebruikersinterface, menselijke psychologie.

 3. Ten slotte heb je misschien niet gedacht aan non-profitorganisaties en duurzame for-profit organisaties (B-Corps). Organisaties zoals de Bill & Melinda Gates Foundation zijn voortdurend op zoek naar bekwame technologen. Net als startups kunnen dit bredere rollen zijn waarin u uw technologie en programmeervaardigheden gebruikt, terwijl u ook uw andere interesses gebruikt om te bepalen hoe innovatieve sociale oplossingen kunnen worden ingezet - of het nu gaat om het onderwijs, de gezondheidszorg of de landbouw.

#5
  0
user37925
2015-07-18 01:14:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van wat je uitdrukt, het maakt niet uit waar je op ingaat, je zult altijd een punt vinden dat minder 'opwindend' is dan toen je net begon.

Stel je voor dat je al die jaren psychologie hebt gedaan en kijken nu net naar coderen en programmeren en denken 'ik denk dat ik nu wil coderen, dat lijkt me veel interessanter'. Iedereen doet dit, het is onvermijdelijk dat we ons vervelen als we de hele tijd hetzelfde doen. Je zou kunnen proberen verder te groeien, nieuwe systemen en technologieën creëren met de dingen die je hebt geleerd - blijf niet vastzitten in de sleur van 'alleen iets leren als ik het nog niet heb aangeraakt' beter en bekwamer worden in de dingen die je weet het, breid ze uit, bereik plaatsen die niemand eerder in je huidige technologie heeft, push de industrie, enz ... werk aan een programma dat in deze dingen duikt - misschien maak je een programma met een AI die reageert op dit psychologische innerlijke onderbewustzijn reacties terwijl je met mensen in het veld praat en probeer er je fulltime baan van te maken en onafhankelijk te worden - iets wat niet veel mensen zouden kunnen doen omdat ze niet de vaardigheden hebben die jij hebt.

Je vaardigheden ontwikkelen om te passen in de dingen waarin je geïnteresseerd bent, zou financieel het beste voor je zijn, terwijl je ze ook volledig kunt verkennen en erin kunt duiken op de niveaus die je wilt - je interesses en je talenten samenvoegen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...