Vraag:
Is het onprofessioneel om persoonlijke relaties met sitegebruikers na te streven?
Aarthi
2012-04-11 01:08:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als communitymanager voor een groot internetbedrijf communiceer ik op een redelijk consistente basis met onze gebruikers (en moderators!). In feite breng ik vaak grote delen van mijn dag door in de hoofdchatroom van de moderator, waarbij ik moderatorkwesties behandelt en bijdraag aan het gesprek dat gaande is.

Moderators zijn onbetaalde gebruikers die een site cultiveren en controleren. (Ik ben daarentegen een officiële werknemer van het bedrijf en ik ontvang een salaris.) Vanuit bepaalde perspectieven ben ik ook een moderator of de eerste beroepsmogelijkheid van de gebruiker, wat betekent dat als een probleem escalatie vereist, ik dat ook ben van een groep mensen tot wie ze zich als eerste wenden.

Ik heb het geluk gehad een aantal van deze moderators en gebruikers in Real Life te kunnen ontmoeten. Ik merk dat ik met sommigen van hen goed kan opschieten en geniet ervan om tijd met hen door te brengen.

Is het voor mij onprofessioneel om vriendschappen en persoonlijke relaties met deze gebruikers na te streven?

Vier antwoorden:
#1
+30
ChrisF
2012-04-11 01:12:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zolang je het je werk niet laat beïnvloeden, nee, het is niet onprofessioneel.

Het kan duidelijk worden gezien als onprofessioneel, maar zolang iedereen - inclusief je werkgever - is gelukkig, dan zou het goed moeten komen.

In feite zou je kunnen stellen dat het vormen van een persoonlijke relatie met deze gebruikers deel uitmaakt van je werk als contactpersoon voor de gemeenschap . Je maakt deel uit van het kanaal tussen de reguliere gebruikers en moderatoren en het bedrijf. Je taak zou veel moeilijker zijn als je er niet op een bepaald niveau mee overweg kon.

+1: Het * kan * worden beargumenteerd en dat is wat ik * zou * beweren. Om uw klanten / klanten te dienen, moet u een vertrouwensrelatie hebben.
#2
+4
Jasconius
2012-04-11 01:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat ze onbetaald zijn, denk ik van nee.

Uw werkgever is een leverancier van een dienst en de mensen in kwestie zijn vrijwillige consumenten die zich op hun gemak bezighouden met niets anders dan hun eigen tijd.

Het lijkt in zakelijk opzicht geen belangenverstrengeling.

#3
+4
Rarity
2012-04-11 01:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zakelijke relaties kunnen negatief worden bekeken als ze als hefboom worden gebruikt of als ze anderen ongemakkelijk maken (intimidatie). Aangezien je het (hopelijk) niet hebt over intimidatie, is het relevante hier of je al dan niet ongepaste invloed verkrijgt met je gebruiker / cliënt / enz.

In dit geval kun je niet echt veel afpersen van uw gebruikers; je kunt ze niet dwingen de Premium-optie te kopen voor $ 5000 extra omdat er geen geld mee gemoeid is. U krijgt geen toegang tot voorkennis omdat u deze al heeft. Je zult door deze interacties geen loonsverhoging of extra slagkracht kunnen krijgen, dus ik denk niet dat ze over het algemeen als ongepast kunnen worden beschouwd.

#4
+2
Karlson
2012-04-11 01:15:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg het volgende probleem:

Hoe erg we ook proberen om professionele en persoonlijke relaties gescheiden te houden, we kunnen dat niet doen. We zijn allemaal maar mensen.

Is het dus onprofessioneel? Nee.

Zal het invloed hebben op hoe u uw taken uitvoert met betrekking tot de site waarop de gebruiker aanwezig is? Absoluut.

Dus mijn suggestie is om interacties te vermijden waarbij uw professionele leven overgaat in uw persoonlijke.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...