Vraag:
Hoe scheidt of integreert u uw werk en privéleven tijdens het telewerken?
DKnight
2012-04-11 10:18:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben onlangs begonnen met een baan waar ik 1 dag per week kan telewerken, en de uren zijn redelijk flexibel, zolang je maar productief bent en je tijd vrijmaakt.

Ik merk dat ik net zo productief ben zo niet meer thuis, maar op sommige dagen heb ik de neiging om overdag meer huishoudelijke klusjes en boodschappen te doen en dan de rest van de tijd 's nachts door te brengen nadat de kinderen slapen. Ik vraag me af hoe duurzaam dat soort werk / thuis-integratie op de lange termijn is? Ik moet niet alleen beheren hoe effectief ik ben in mijn werk, maar ik moet er ook voor zorgen dat ik eruit zie alsof ik effectief ben. Is een harde scheiding van werk en privé vereist om goed werk te leveren EN eruit te zien alsof je het goed doet?

Zes antwoorden:
#1
+55
jcmeloni
2012-04-15 22:28:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn antwoord komt voort uit de volgende ervaring: in de afgelopen 15 jaar heb ik banen gehad waarin ik overal telewerkte van 1 dag per week tot fulltime, voor een reeks bedrijven, van bedrijven die een kantoor hadden ruimte waar mensen ter plaatse werkten tot degenen die er alleen een in naam hadden (om klanten te ontmoeten en post op te halen), voor grote en kleine organisaties. Ik werk momenteel voor een bedrijf met een kantoorruimte, mensen werken er consequent in, maar meerdere mensen - of het nu gaat om regionale sales of technische ontwikkelaars - wonen duizenden kilometers verderop. Degenen onder ons die in de buurt wonen, hebben de neiging om een ​​paar dagen per week te telewerken omdat we dat kunnen.

Dat gezegd hebbende, ben ik er vast van overtuigd dat "hoe zie ik eruit alsof ik het goed doe 'of' hoe zie ik eruit alsof ik effectief ben '- wat de kern van uw vraag is - is volledig afhankelijk van de branche, de individuele baan en vooral de verwachtingen van het bedrijf, zodat u telewerken . Daarmee bedoel ik dat als een bedrijf telewerkmogelijkheden aanbiedt, het hun verantwoordelijkheid is om te begrijpen dat er een reden is waarom uw functie er geschikt voor is, en om u te houden aan normen die redelijk zijn gezien uw locatie (en niet houdt u aan normen die onredelijk zijn).

Als een bedrijf bijvoorbeeld telewerken toestaat, maar niet telefonische vergaderingen, Skype-oproepen, Google Hangouts of andere synchrone middelen omarmt van "aanwezig zijn" voor vereiste vergaderingen, dan zou dat niet een zwarte vlek tegen u mogen zijn. En in die situatie pak ik ze misschien niet aan op de mogelijkheid om te telewerken, omdat ik mezelf zou voorbereiden op mislukking, hoe goed ik ook ben in mijn werk. Evenzo, als u aan het telewerken bent en uw bedrijf "aanwezigheid" bij vergaderingen vereist en u niet aanwezig bent (voor een zekere waarde van "bijwonen"), dan zou een zwarte vlek tegen u moeten zijn. Het is tweerichtingsverkeer, maar beide partijen moeten weten hoe ze de kaart moeten lezen.

Wat het werk zelf betreft, als uw bedrijf goede interne praktijken heeft om processen en producten transparant te maken, bijv. als je een ontwikkelaar bent en je checkt je code in en update je bugs / tickets / taaktoewijzingen regelmatig en nauwkeurig, of als je een projectmanager bent die consequent communicatieplannen en andere documenten bijwerkt, enz. - ga dan als een telewerker verder om die praktijken te gebruiken. Als een bedrijf niet al een manier heeft om werk transparant te maken voor collega's (ook al is het beperkt tot die collega's die het moeten weten), ongeacht waar je zit, dan is je baan als externe werker noodzakelijkerwijs moeilijker en daar kun je niets aan doen, behalve transparante processen proberen te implementeren (en ze vervolgens volgen) en opnieuw overwegen of dat een telewerksituatie is waar je jezelf in wilt verdiepen.

Mijn de verwachtingen als manager zijn dat iedereen aanwezig moet zijn (voor een zekere waarde van 'aanwezig') waar en wanneer ze geacht worden te vergaderen - die toch zo beperkt mogelijk zouden moeten zijn - en de systemen die we hebben om vooruitgang te tonen moet worden gebruikt en moet vooruitgang laten zien. Die verwachtingen zijn hetzelfde, ongeacht waar iemand zit.

Nu, hier is het punt waarop u een keuze moet maken: Neemt u een telewerkpositie in, of telewerkt n aantal dagen per week, terwijl u weet dat het bedrijf niet echt is opgezet voor u wilt slagen terwijl u het doet? Dit is in feite het punt waarop u beslist of het extra werk dat u moet doen om bewijzen dat u aan het doen bent, al dan niet de goede baan die je bent, is of is niet iets dat inherent de balans tussen werk en privé zou verstoren.

Laten we aannemen dat al die echte (en helaas veel voorkomende) problemen terzijde kunnen worden geschoven, en stel je voor dat je nu een aantal dagen per week op afstand werkt voor een bedrijf dat begrijpt wat dat betekent en dat je productiviteit niet in twijfel wordt getrokken . De stappen om uw werk en privéleven te scheiden of te integreren zijn als volgt:

 1. Maak u geen zorgen meer over het bewijzen van uw productiviteit en wees gewoon productief.
 2. Onthoud waarom je in de eerste plaats op afstand wilde werken.

Het antwoord op punt 2 zal je op weg helpen om uit te zoeken hoe je het beste balans tussen werk en leven, omdat de antwoorden zijn verschillend zijn, afhankelijk van de reden waarom je het doet.

Bijvoorbeeld (en dit zijn algemeenheden maar laten toch het algemene punt zien):

 • Als u voornamelijk telewerkt omdat u ver van het kantoor woont (of het woon-werkverkeer naar kantoor is mogelijk maar ondraaglijk), doe dan wat u kunt om de kantoorstructuur in uw huis na te bootsen: zorg voor een aparte werkruimte, houd vaste uren aan, maak van werk de prioriteit tijdens die uren.
 • Als u voornamelijk telewerkt omdat er huishoudelijke behoeften zijn - bijvoorbeeld kinderen en hun schema's, of gezondheidsgerelateerde situaties, of ouderen zorg, wat het geval ook moge zijn - dan is al het bovenstaande nog steeds waar: houd een aparte werkruimte, houd vaste uren aan en maak van werk de prioriteit tijdens die uren. In deze gevallen kan "consistent schema" totaal verschillende uren op verschillende dagen betekenen, maar zolang het consistent is van week tot week, weet iedereen (inclusief uzelf) hoe te integreren met het schema. Het wordt (of zou moeten worden) niet anders dan elke andere staande vergadering - "Jim moet de kinderen elke woensdag om 4 uur ophalen van het voetbal" versus "Jim heeft elke woensdag om 4 uur een vergadering" is niet materieel anders ; het is nog steeds tijd dat mensen plannen.

Duidelijkheid, transparantie en consistentie door zowel u als uw werkgever maakt telewerken tot een succes voor iedereen - u wordt productief, het bedrijf mag oogsten die productiviteit. Voor sommigen zal een harde scheiding tussen werk en thuis nodig zijn, voor anderen niet - het is misschien niet het beste om je zo te concentreren op de harde scheiding en in plaats daarvan te werken aan een comfortabele integratie .

Als een kanttekening bij het "gekke tijden" -gedoe, vond ik dat gedeelde agenda's een zegen zijn voor externe werknemers. Kalender in uw tijd beschikbaar als uw uren van dag tot dag verschillen, zodat mensen gemakkelijk kunnen zien wanneer ze kunnen verwachten dat u aan het werk bent. Zorg er ook voor dat u in uw agenda markeert wanneer u vergaderingen of andere werkgerelateerde 'niet-beschikbare' tijden heeft, zodat mensen kunnen zien dat uw basisschema niet is veranderd, maar dat u gewoon in een vergadering zit of wat dan ook.
Wauw. Ik ben een nieuwe manager in een functie waar de groep om me heen (boven en onder) meer flexibiliteit heeft dan ik eerder heb meegemaakt. Dit heeft ECHT de dingen waar ik over heb nagedacht, gelederd en heeft geholpen het echte concept te verduidelijken van hoe dingen neuriënd kunnen blijven en tegelijkertijd mensen helpen om werk en leven in balans te houden. Bedankt!
#2
+18
S.Robins
2012-04-18 07:16:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn persoonlijke ervaring van de afgelopen 9 maanden was door 2 dagen per week telewerken, en ik had tijdens mijn eerste paar maanden soortgelijke gedachten over je vraag.

Je moet wel een afstand bewaren tussen uw werk en privéleven, en als u op het werk veel stress ervaart, wilt u niet dat die stress uw huis binnendringt. Mijn beste advies is om naar het volgende te kijken:

 • Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een ​​aparte werkruimte te hebben die je kunt afsluiten van de rest van het huis. Een kleine kamer als studeer / werkkamer met je werkplek ergonomisch ingericht, en bij voorkeur met een comfortabele bank. Je moet ervoor kunnen zorgen dat je ongestoord kunt werken, ook als je een bordje "Niet storen" op je studiedeur moet hangen. Door de deur te sluiten, kunt u een scheidslijn creëren tussen uw werk en privéleven. Als je geen kamer kunt indelen, is je volgende alternatief om een ​​soort gordijn te plaatsen, of een scherm dat je voor een soortgelijk effect kunt gebruiken. Als u na het avondeten of 'familietijd' naar uw werkruimte moet terugkeren, gebruik dan uw scherm / gordijn / deur om ervoor te zorgen dat uw werkplek buiten het zicht is terwijl u met uw gezin bent.
 • Geen tv of andere afleidingen in de buurt van uw werkruimte.
 • Geef tijden aan waarop u uzelf kunt toestaan ​​om andere niet-werkgerelateerde dingen te doen, zoals uw was of uw boodschappen, en houd u dan aan uw werktijden. Natuurlijk kun je flexibel zijn, maar je zou ook in staat moeten zijn om aan het begin van je dag te plannen hoe je telewerkdagschema werkt.
 • Werk in korte periodes van 15-30 minuten en neem dan korte pauzes om je benen te strekken, je hoofd leeg te maken, en als je de bank hebt die ik eerder noemde, kun je er zelfs af en toe op gaan liggen, gewoon om jezelf echt een pauze te gunnen als je tussen de "diensten" in zit. Werk uw dagschema uit met deze "ploegen" om ervoor te zorgen dat u genoeg tijd vrijmaakt om uw werk voor die dag af te maken.
  • In mijn specifieke geval wijs ik mijn gewoonlijk dagelijkse reistijd toe om de pauzes en boodschappen te dekken die ik overdag mogelijk moet doen.
 • Het belangrijkste is: probeer u hoeft zich geen zorgen te maken over hoe productief u bent, of hoe uw baas u zal zien. U hoeft zich thuis niet gestrest te voelen, en u zult waarschijnlijk toch intensiever werken tijdens het telewerken. Ontspan daarom en geniet van het nieuwe om in je pyjama rond te zitten terwijl je werkt.

Dit is allemaal gebaseerd op mijn eigen ervaring en heeft voor mij gewerkt. Ik merkte dat ik het meest productief begon te werken als ik mezelf duidelijke doelen stelde, en als ik me geen zorgen meer maakte over percepties en gewoon doorging en het werk gedaan kreeg. Nog beter, ik kan een lange lunch nemen, uitslapen, vroeg opstaan ​​om te joggen, of wat ik ook maar wil doen gedurende de dag zonder me schuldig te voelen dat ik mijn werk niet heb gedaan als ik weet dat mijn "diensten" zullen gaan wees intens en gefocust. Persoonlijk zou ik elke dag telewerken als ik mijn baas kon overtuigen dat ik niet fysiek naar vergaderingen hoef te gaan.

Ik ben het er helemaal mee eens, het hebben van een "werkplek in huis" is van vitaal belang en stelt je in staat veel beter te compartimenteren. Zie dat kleine kantoor als uw ** echte ** kantoor. Als je die kamer uit bent, zit je niet op de klok en doe je geen persoonlijke activiteiten in die kamer. Zo ga je nog elke dag naar je werk, maar is je woon-werkverkeer veel korter. Voeg een timer toe om ervoor te zorgen dat je jezelf niet toelaat om te verslappen of overmatig te werken: ik blijf er niet rigide aan vasthouden, maar door het te gebruiken om ongeveer te timen hoeveel uur ik per week werk, kan ik blij zijn dat ik dat niet ben per ongeluk profiteren van het telewerken.
#3
+7
weronika
2012-04-11 11:37:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Is een harde scheiding van werk en privé vereist om goed werk te leveren?" - Nee, in mijn ervaring. Ik heb altijd heel losjes met schema's gespeeld, in het weekend thuis gewerkt en korte weekdagen gedaan om te compenseren enz., En ik denk dat ik gemiddeld productiever ben, omdat ik het werk doe als ik binnen ben een productieve stemming. (Soms heb ik om middernacht op zaterdag gewoon een geweldige oplossing voor een probleem en breng ik de komende twee uur coderen in bed door ... Dat gezegd hebbende, ik heb geen kinderen, dus mijn schema is over het algemeen een stuk flexibeler. Ik krijg wel genoeg vrije tijd, alleen niet per se in de standaardtijdvakken.)

"Is een harde scheiding van werk en privé vereist om eruit te zien alsof je het goed doet?" - Dit is een moeilijke vraag en hangt sterk af van het soort werk dat je doet en van de cultuur op je werkplek. Ik weet echter niet zeker hoe het van toepassing is op uw geval - hoe dan ook, u telewerkt op vrijdag, dus uw collega's / supervisor kunnen niet zien of u uw werk in één blok doet of het mengt met klusjes en het 's avonds verzinnen. Dus wie is het precies die moet denken dat je eruitziet alsof je het goed doet?

#4
+7
Owe Jessen
2012-04-15 22:03:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het antwoord volledig afhangt van je persoonlijkheid - of je nu veel zelfdiscipline hebt of niet. Als u dat niet doet, zult u na verloop van tijd waarschijnlijk geneigd zijn de dag in te korten, langere pauzes te maken of uitstel te geven, waardoor het werk in het weekend wordt geduwd. Dit kan al dan niet acceptabel zijn voor het bedrijf, op voorwaarde dat dit geen gevolgen heeft voor uw collega's.

#5
+6
stslavik
2012-04-18 02:11:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vraag me af hoe duurzaam dat soort werk / thuis-integratie op de lange termijn is?

Het moeilijke hiervan is dat we niet weten wat je doet nu . Van de geluiden van de dingen, u maakt gebruik van flexibele uren om met "Thuis" om te gaan, wat op lange termijn een uiterst slechte beslissing is. Het lijkt op dit moment gemakkelijk om te zeggen: "Wel, ik moet de kinderen op dit moment naar de voetbaltraining brengen, en ik zou echt voor die tijd een tandartsafspraak moeten maken ..." Vraag jezelf eerlijk af: hoe lang duurt het voordat dit wordt? Eh, ik doe het na Jerry Springer. "?

De meest voorkomende rode draad die ik heb gevonden bij werknemers die vanuit huis beginnen te werken, is dat ze volledig niet in staat zijn hun focus vast te houden zonder serieuze scheiding tussen werk en gezin . Dat wil zeggen, om effectief vanuit huis te kunnen werken, moeten u (en uw gezin) akkoord gaan met:

 • Een vast schema van uren ('Ik ben op kantoor van 8 uur' s ochtends tot 12.00 uur, 1 uur voor de lunch en terug op kantoor van 13.00 uur tot 17.00 uur ')

 • Een privéruimte waar alleen werk is (' Het thuiskantoor is mijn thuiskantoor tijdens zaken uur. Ik mag niet gestoord worden. ")

 • Een directe communicatielijn terug naar kantoor (" Ik bel en neem contact op met mijn supervisor om 4 uur: 30 uur 's middags, voordat het voor de dag begint. ")

Hoe meer je thuiswerken behandelt zoals je op kantoor werkt, hoe succesvoller en duurzamer telewerken wordt.

Is een harde scheiding van werk en privé vereist om goed werk te leveren EN eruit te zien alsof je het goed doet?

Het draait allemaal om contact houden. Als je maar 1 dag per week buiten kantoor werkt, is het misschien minder belangrijk, maar zorg ervoor dat er een papieren spoor is. Als u klanten bezoekt, verzin dan een excuus om naar kantoor te bellen om in te checken, misschien beweert u dat u wat informatie nodig heeft uit een bestand dat u bent vergeten te pakken. Als u vanuit huis werkt, kunt u aan het eind van de dag inchecken bij de supervisor om u een beter beeld te geven van hoe zij uw arbeidsethos ervaren en om u te helpen die perceptie vorm te geven. Onthoud, je werkt van 8 uur 's ochtends tot 17 uur' s middags - maak daarvan je vaste uren en stel jezelf daarin beschikbaar.

Je beslist moet absoluut een scheiding maken tussen werk en thuis. Niemand kan beide effectief jongleren zonder ernstige schade voor de een of de ander.

#6
+5
user8365
2013-03-14 22:32:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb deze overstap gemaakt met verschillende banen en dit is wat ik ontdekte:

 1. Krijg expliciete tijdverwachtingen van je baas. Beheer de verwachtingen van collega's en hoofden van andere afdelingen. Het laatste dat je wilt, is iemand die de indruk heeft dat je niet aan het werk bent, omdat ze aannamen dat je 24/7 beschikbaar was van 9-5 of slechter.
 2. Concentreer je op projecten, taken en dingen gedaan krijgen. De hoeveelheid tijd die wordt besteed, zou niet relevant moeten zijn. Straf jezelf niet omdat je erachter bent gekomen hoe je dingen sneller gedaan kunt krijgen. Je zult uiteindelijk genoeg krijgen om te doen. Als je meer tijd aan je werk wilt besteden, ga dan terug naar kantoor en herstel de inefficiënties terug.
 3. Plan gerichte werktijden en maak iedereen in je huis hiervan op de hoogte. Als u skype, pas dan op voor achtergrondgeluiden en afbeeldingen. De dagen dat kinderen door het huis rennen en schreeuwen, zijn voorbij als je aan het werk bent. Persoonlijk ga ik niet rechtdoor in één groot stuk tijd. Ik heb ongeveer 3 piekmomenten gedurende de dag (elk ongeveer 1-4 uur) en behandel zo nodig telefoontjes / e-mail. Dit komt voorlopig vanzelf, dus ik neem aan dat het voor mij duurzaam is. Zo niet, dan ben ik niet van plan mezelf deze routine op te dringen. De uwe kan evolueren naarmate uw kinderen ouder worden.
 4. Wees niet bang om vaker de telefoon te gebruiken om contact te houden. Gebruik het vermijden van een lange e-mail om iemand te bellen en iets door te praten. Maak er geen complete tijdverspilling van.
 5. Maak tijd vrij om thuis aan de echt moeilijke dingen te werken. Speel niet zomaar rond met het beantwoorden van een paar e-mails. Wis die inbox indien mogelijk voordat u de dag ervoor het werk verlaat. Begin meteen aan dit project gedurende een tijdsbestek dat u aan uw zijde stelt. Neem een ​​pauze en kijk of er belangrijke berichten zijn om aan te pakken. De aard van uw werk zal bepalen welke taken het meest geschikt zijn voor deze ononderbroken tijd.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...