Vraag:
Hoe kan ik een flexovereenkomst behouden als mijn baas verder gaat?
Affable Geek
2012-04-11 00:25:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik aannam bij het bedrijf waar ik nu bij ben, heb ik onderhandeld over een flexovereenkomst, waarin ik zei dat ik elke andere vrijdag vrij zou hebben. Ik heb de e-mail waarin dat was afgesproken, en iedereen is blij met de overeenkomst.

Op donderdag werd de baas met wie ik die afspraak had gemaakt echter losgelaten. Omdat ik het heel goed heb gedaan, wil de supervisor van de oude baas me graag promoveren tot het slot van mijn oude baas. Een probleem, zegt hij, is echter dat hij zich een beetje zorgen maakt over hoe ik 'veel' thuis werk.

Toen hij de regeling hoorde, 'begrijpt' hij het nu, maar is dat niet zeker of hij me kan promoten onder de huidige regeling. Wat is de beste manier om te proberen deze flexibele regeling te behouden maar toch promotie te maken?

Wat zijn de twee posities (huidige positie en promotiepositie)? Elke plaats waar ik ooit heb gewerkt, heeft de mogelijkheid om flexroosters te gebruiken beperkt tot degenen die hun werk vanuit huis konden doen en niet elke functie komt in aanmerking voor deze planningsregeling.
Heb je om de andere vrijdag vrij, of werk je op die dagen vanuit huis?
In beide gevallen ondersteun ik een webhostingbedrijf en zorg ervoor dat de servers actief blijven. In de leidinggevende rol zou ik gewoon ook leiding geven aan de andere techneuten.
Ik zou om de andere vrijdag * vrij * moeten nemen, maar je weet hoe het is als er te veel werk en te weinig mensen zijn.
Vijf antwoorden:
#1
+23
ChrisF
2012-04-11 00:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De promotie is een nieuwe rol met nieuwe voorwaarden. U moet met uw nieuwe baas bespreken of het praktisch voor u is om elke andere vrijdag niet op kantoor te zijn.

U kunt er niet van uitgaan dat uw huidige regeling wordt overgedragen.

Als je de promotie niet accepteert, zou je de huidige regeling moeten kunnen houden - je contract is niet veranderd alleen omdat je baas dat wel heeft gedaan, en je hebt het op schrift gesteld. Ervan uitgaande dat uw bedrijf e-mails als gelijkwaardig aan brieven behandelt en dat iemand anders (bij voorkeur in HR) in de e-mail is gekopieerd.

"en je hebt het op schrift" - daar ben ik niet zeker van. Een e-mail van een oude baas is nauwelijks bindend voor een nieuwe baas.
@AdamRackis - het hangt ervan af wie er nog meer in de e-mail is gekopieerd en of e-mails in uw organisatie gelijkwaardig zijn aan brieven. Maar ik begrijp je punt.
Het verzoek ging eigenlijk door het hoofd van HR voordat ik de functie accepteerde, maar ja, punt genomen ...
#2
+12
Scott C Wilson
2012-04-11 00:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onthoud dat in een thuissituatie het aan jou is om waarde aan te tonen. Een techniek die sommige van mijn collega's gebruiken, is om aan het begin van de dag een e-mail te sturen waarin ze hun plan voor de dag beschrijven en aan het eind van de dag aangeven wat ze hebben bereikt.

Err aan de kant van overcommunicatie wanneer u thuis werkt. Geef ze helemaal geen reden om achterdochtig te zijn.

#3
+3
bethlakshmi
2012-04-11 00:57:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wauw - veel geweldige antwoorden ... als ik een paar dingen bij elkaar zet, zou ik aanbieden:

  • Bepaal de verwachtingen van de nieuwe functie voordat je je aanmeldt. Elke promotie is een verandering in verwachtingen, maar de meest diepgaande is meestal die van individuele bijdrager naar manager. Op dat moment word je veel meer een vertegenwoordiger van de organisatie en haar waarden dan voorheen, en dat gaat zeker gepaard met veranderingen in de verwachtingen. Een grote vraag is: hanteert de organisatie een tolerante filosofie van thuiswerken? Door een supervisor aan te maken met deze werkovereenkomst, zeggen ze tegen alle anderen "dit is oké", en de baas kan daar al dan niet klaar voor zijn.

  • Vind voorwaarden winnen om thuis te blijven - is het bijvoorbeeld mogelijk dat je al je 'zit alleen en denk'-werk kunt verplaatsen naar je dag thuis, waardoor je verstoringen tot een minimum kunt beperken - vaak ben ik er in geslaagd af te wijken van mijn baas' norm 'door te benadrukken hoe hij meer waar voor zijn geld krijgt van mij door dingen anders te doen.

  • Zorg ervoor dat zelfs thuis uw communicatiekanalen open zijn - als u moeilijk te bereiken bent of wordt gezien als niet-reagerend, zal er meer terugslag zijn, aangezien een supervisor zowel gemakkelijk te bereiken als responsief moet zijn.

  • Wees je bewust en praat door de percepties van de baas over hoe anderen in het team kan reageren. De baas maakt zich misschien niet per se zorgen om jou , maar om een ​​andere persoon in je team. In dat geval kunnen jij en hij mogelijk over deze teamkwesties praten en oplossingen vinden waarbij je je werk / privé-balans niet opgeeft.

#4
+1
jefflunt
2012-04-11 00:46:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit komt ook ter sprake bij een kwestie van onderhandelen. Als uw functie verandert, veranderen de verwachtingen vaak mee, ook al veranderde de leidinggevende niet. Bespreek ook met de supervisie waarom hij zich in eerste instantie zorgen maakte als u thuis werkt. Graaf diep, stel vragen en wees niet defensief voor het geval de antwoorden die u terugkrijgt niet zijn wat u wilt / verwacht. Je zult vaak merken dat dit soort dingen te maken hebben met verschillende manieren waarop mensen het werk benaderen en hoe ze het toezicht op anderen benaderen.

Tot op zekere hoogte komt dit neer op de managementstijl van de nieuwe supervisor, en er is misschien niet veel dat u eraan kunt doen - dit kan de "nieuwe manier" zijn waarop de dingen zullen werken. Aan de andere kant zou u kunnen ontdekken dat uw vragen tot de onderliggende problemen leiden (de supervisor weet niet hoe hij productiviteit / inspanning moet meten, tenzij hij u fysiek kan zien, of misschien vindt hij dat communicatie in persoon effectiever is, enz.) die je zal vertellen wat je moet doen om de onderliggende zorgen en mogelijke angsten weg te nemen.

Het is duidelijk dat als je goed werk hebt verricht en in de running bent voor deze promotie, je bent capabel. Bij elke onderhandeling besteed je een bepaald bedrag aan politiek kapitaal (of je nu actief bezig bent met politiek of niet) om te proberen te krijgen wat je wilt, dus houd daar rekening mee. Misschien is de afweging het waard, misschien niet.

#5
  0
Brandon
2012-04-11 00:41:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is vrij typerend voor leidinggevende of leidinggevende functies. Het is niet zo belangrijk voor normale ontwikkelaars of zelfs leidinggevende posities, maar als er eenmaal een HR-component bij betrokken is (je doet beoordelingen, beslissingen over aanwerving / ontslag, enz.), Verlies je veel flexibiliteit van je planning (buiten van normale situaties met aftakas). Dat is tenminste de status quo die ik de afgelopen tien jaar op de markt heb gezien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...