Vraag:
Klant vragen om een ​​aanbevelingsbrief
MPelletier
2012-04-11 02:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een softwareontwikkelaar en werk bij een bedrijf met meerdere klanten.

Een deel van mijn werk is om in contact te blijven met klanten en ervoor te zorgen dat de software die ik voor hen ontwikkel, aan hun behoeften voldoet. Bovendien ben ik de aangewezen persoon voor documentatie, problemen, technische discussie, toekomstige ontwikkeling, enz.

In de loop der jaren heb ik van nature meer ontwikkeld dan alleen software: een reputatie bij mensen (sommige in ver afgelegen plaatsen), die ik zou kunnen omschrijven als zowel professioneel als vriendelijk. Het zijn vaak projectmanagers of middenmanagement.

Als ik mijn huidige baan opzeg, kan ik deze klanten dan ethisch om aanbevelingsbrieven vragen?

Twee antwoorden:
#1
+20
Scott C Wilson
2012-04-11 02:22:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absoluut. En als hiring manager zou ik hier erg van onder de indruk zijn.

Het getuigt van initiatief en zelfvertrouwen. De meeste mensen noemen gewoon hun oude bazen of collega's. Dit betekent dat je echt contact hebt gemaakt met klanten en hebt geholpen om aan hun behoeften te voldoen, en genoeg indruk op hen hebt gemaakt dat ze je herinnerden tussen de legers van drones en klokkijkers waarmee ze waarschijnlijk te maken hadden.

Ik zal verdoemd zijn. Ik had nooit verwacht dat een duidelijk antwoord! Is het te veel gevraagd waarom het indruk op je zou maken?
Het getuigt van initiatief en zelfvertrouwen. De meeste mensen noemen gewoon hun oude bazen of collega's. Dit betekent dat je echt contact hebt gemaakt met klanten en hebt geholpen om aan hun behoeften te voldoen, en * indruk * op hen hebt gemaakt * dat ze je konden herinneren tussen de legers van drones en klokkijkers waarmee ze waarschijnlijk te maken hadden.
#2
+5
jefflunt
2012-04-11 02:27:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absoluut ok.

Nog beter, en wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt, zou zijn om een ​​aanbeveling te vragen op een LinkedIn-profiel, dat ook zichtbaar is voor alle toekomstige werkgevers. Het is ook geen slecht idee om dergelijke aanbevelingen te vragen voordat u een baan verlaat, vooral als u uitstekend werk hebt verricht aan een bepaald, kritisch project en al dan niet de kans hebt gehad om weer voor die cliënt te werken in de toekomst.



Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...