Vraag:
Contact opnemen met de werkgever nadat de recruiter het salarisbedrag heeft verlaagd?
Senior Premium Auditor
2014-08-17 22:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een recruiter nam contact met me op over een vacature om te zien of ik geïnteresseerd was. Deze recruiter gaf een Salarisbedrag en locatie op voor deze opening.

De recruiter stemde in met een telefonisch interview met zijn cliënt. Na het interview, dat goed verliep, nam recruiter contact met me op om te zien of ik naar het thuiskantoor van de klant zou gaan voor een ander interview. Nadat ik akkoord was gegaan, veranderde de recruiter het salarisbedrag en verlaagde het met $ 8.000.

Ik was geïnteresseerd in de baan, maar de recruiter wilde niet onderhandelen. Moet ik contact opnemen met hun klant en hen vertellen hoe het eruit zag als een aas &-schakelaar plaatsvond? Cliënt zei dat de functie 4 maanden open is geweest & Ik was het eerste interview. Ze gaven de indruk dat ze het gisteren gevuld wilden hebben. Is het ethisch om contact met hen op te nemen?

De meeste recruiters werken op commissiebasis. Ze willen dat je een hoog salaris krijgt, zodat hun commissie hoger wordt. Als dat de manier is waarop ze worden gestimuleerd en ze het salaris verlagen, dan zou ik vermoeden dat het lagere salaris het echte salaris is en dat er niets te winnen valt door rond de recruiter naar deze specifieke werkgever te gaan. Misschien valt er iets te winnen door deze recruiter in de toekomst niet meer te gebruiken.
@emory: Dat is niet waar. Recruiters willen, net als makelaars, een transactie afronden omdat ze helemaal niet worden betaald als de kandidaat geen nieuwe baan bij de nieuwe werkgever aanneemt. Daarom geven ze er misschien de voorkeur aan dat de kandidaat iets * minder * vraagt ​​dan het maximum dat het inlenende bedrijf bereid is te betalen, omdat het de kans vergroot dat het bedrijf de kandidaat zal selecteren.
@JimG. Je hebt gelijk. De recruiter wil transacties afronden en wil je salaris verhogen. De recruiter moet deze concurrerende doelen in evenwicht brengen. Maar als de recruiter het salaris verlaagt, zijn ze misschien niet erg goed georganiseerd. De hele zaak lijkt me een probleem.
@emory: Ja, ik ga akkoord.
De recruiter heeft het bedrag verlaagd, waarschijnlijk omdat dat bedrag misschien wel het beste is dat ze van de klant konden krijgen. Het OP heeft geen bod ontvangen en ervan uitgaande dat ze dat wel hebben gedaan, hebben ze nog steeds de mogelijkheid om het af te wijzen.
Heeft de recruiter je niet laten ondertekenen of op zijn minst akkoord gaan met een aantal voorwaarden, waaronder dat je niet rechtstreeks contact opneemt met de bedrijven? Ik zou het niet doen - ik zou uw voorwaarden aan de recruiter bekendmaken; bijv. "Ik neem het bod aan voor het oorspronkelijke bedrag, maar niet tegen de gereduceerde prijs van 8000."
U zegt "recruiter wil niet onderhandelen" - maar hebben ze u enige verklaring gegeven voor de wijziging van het salaris voor de functie?
Twee antwoorden:
Amanda H
2014-08-18 17:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van het bedrijf kan het gecontracteerde uurtarief op een hoger niveau worden onderhandeld dan de afdeling waar de functie zich bevindt. Het budget voor de functie is mogelijk verlaagd. De recruiter heeft mogelijk een fout gemaakt of is in de war geraakt tussen functies, omdat ik zeker weet dat hij / zij eraan werkt om er meerdere te vervullen. Er zijn een aantal redelijke verklaringen voor de salarisverandering.

Als een potentiële aannemer contact met me opneemt over salaris voor een functie, zou ik die persoon beschouwen als niet volgens de gebruikelijke procedure. Als blijkt dat u de gebruikelijke procedure niet kunt volgen voordat u de baan hebt, wat zou er dan gebeuren als u zou worden aangenomen? Zou ik me zorgen moeten maken als je om me heen gaat? Heb ik tijd om met zo iemand om te gaan?

Je hebt de mogelijkheid om te interviewen over de functie en als deze wordt aangeboden en het salaris voldoet niet aan je verwachtingen, dan moet je beslissen of je deze wel of niet accepteert. Dit is waar het zijn van een aannemer zijn plussen en minnen heeft.

bedankt voor je perspectief. Ik ben het ermee eens dat er een dunne lijn is en ben blij dat ik die niet heb overschreden.
David Segonds
2014-08-18 10:50:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, ik zou niet rechtstreeks naar de klant van de recruiter gaan. Voor beter of slechter: door met de recruiter te gaan werken, stemde u ermee in dat hij of zij u zou vertegenwoordigen.

Bovendien zou ik wachten op een schriftelijk aanbod na het laatste interview voordat ik zou beginnen met onderhandelen over de salaris.

Door rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf, riskeert u ze bang te maken en krijgt u geen bod.

Zodra u een bod ontvangt, is het aan u om het al dan niet te accepteren of om aan te geven dat het $ 8.000 lager is dan verwacht.

bedankt voor je antwoord. Waardeer het objectieve advies.
Door het aanbod te laten vallen, en ervoor te zorgen dat de aspirant-medewerker zich terug wil trekken, gaat de recruiter actief in tegen de belangen van zijn cliënt. Dus hij verdient geen cent aan commissie.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...